Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
Круя - албания

Албания 2020

Предлагаме Ви една невероятна екскурзия със средиземноморска красота - Албания

5 дни, 4 нощувки, закуски и вечери

Маршрут: СОФИЯ – ПОГРАДЕЦ – EЛБАСАН – ТИРАНА - ДУРЪС – КРУЯ - АРДЕНИЦА - БЕРАТ - ВЛЬОРА - САРАНДА – БУТРИНТ - ГИРОКАСТРО – СОФИЯ

1 ден - София - Поградец 
Отпътуване в 07.00 ч от пл. „Ал. Невски” в София. В късния следобед пристигане в Албания и първия пограничен град Поградец, един от най – очарователните курорти в Албания. Великолепната уникална екосистема на Охридското езеро и околностите му и поради историческото си богатство, уникална флора и фауна, през 1980 г. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и култулно наследство. Тук има две църкви, едната, посветена на Богородица в старата част на Поградец, и по – новоизградената църква на Възкресението, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея „Първи май”. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден - Елбасан - Тирана – Дуръс – Круя 
Закуска. Отпътуване от Поградец в посока Албания. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх” на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане в Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Следва туристическа програма в крайбрежния албански град Дуръс. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Продължаване за Круя. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден - Круя – Арденица - Берат - Вльора
Закуска. Туристическа програма в Круя – родното място на националния герий Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаване за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най – интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Пристигане във Вльора. Този китен град с древно име Аулон, днес модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие е второто по големина пристанище в Албания. Илирийското селище е било известно с производството на маслини, зехтин и сол. Тук могат да се видят паметника на Независимостта, паметника на Исмаил Чемали и Червената джамия (XVI в.). Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден - Гирокастро – Бутринт - Саранда
Закуска. Отпътуване за Гирокастро, град с предимно гръцко население, от което най-вероятно произлиза и името му, известен със старата си част – архитектурен резерват (UNESCO) и като родно място на най-големия бункерофил в човешката история, авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Продължаване за Саранда и разглеждане на архитектурния комплекс Бутринт (UNESCO) - антично селище, обособено в едноименния Национален парк с класически амфитеатър, раннохристиянска базилика (IV в.), крепостни съоръжения и много други постройки от древността, съхранили се до наши дни. Настаняване в хотел в Саранда. Вечеря в местен ресторант. Нощувка. 

5 ден -  Саранда – София
Закуска. Разходка из центъра на Саранда. Разположен в малък залив на брега на Йонийско море този град очарова с приятен климат и богата средиземноморска растителност. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в България около 22.00 ч.

 

Дати 

На човек в
двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

дете до 12 год. с двама възрастни 
в стая 

Единична стая

14.10.20 – 18.10.20

410 лв.

390лв.

330 лв.

545 лв.

Пакетната цена включва:

- транспорт с автобус 3***,
- 4 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3***, от които 1 – в Поградец, 1 – в Круя, 1 – във Вльора, 1 – в Саранда,
- туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута маршрута – разходка в Поградец, посещение на Круя, Тирана, Дуръс, манастира Арденица, Берат, Гирокастро, Бутринт,
- входна такса за Албания,
- медицинска застраховка с покритие 5000 евро за туристи до 65 г. на Групама Застраховане ЕАД,
- водач от агенцията. 

Пакетната цена не включва:
- входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.
- медицинска застраховка за туристи над 65 г. – 6 лв., над 75 г. – 18 лв.

Условия за записване:
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

* не са предвидени допълнителни екскурзии

Абонамент за newsletter