Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
Круя - албания

Албания

Предлагаме Ви една невероятна екскурзия със средиземноморска красота - Албания

5 дни, 4 нощувки, закуски и вечери

Маршрут: СОФИЯ – ПОГРАДЕЦ – EЛБАСАН – КРУЯ - ТИРАНА - ДУРЪС – АРДЕНИЦА - АПОЛОНИЯ - ВЛЬОРА - САРАНДА – БУТРИНТ - ГИРОКАСТРО – СОФИЯ

1 ден - София - Поградец 
Отпътуване в 07.00 ч от пл. „Ал. Невски” в София. В късния следобяд пристигане в Албания и първия пограничен град Поградец, един от най – очарователните курорти в Албания. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и културно наследство. Тук има две църкви, едната посветена на Богородица в старата част на Поградец, и по – ново изградената църква на Възкресението, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея „Първи май”. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Елбасан – Круя - Тирана – Дуръс 
Закуска. Отпътуване от Поградец в посока Албания. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa (“остър планински връх” на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане в Круя – родното място на националния гений Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Настаняване в хотел в крайбрежния албански град Дуръс. Вечеря. Нощувка. 

3 ден - Дуръс – Арденица - Аполония - Вльора
Закуска. Туристическа програма в Дуръс. Интерес представляват Амфитеатърът (II в. п.н.е), Венецианската кула и старите римски бани. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаване за град Фиер, в околностите на който се намира Аполония – древно селище, построено през 588 г. пр.н.е. от гръцки колонисти, идващи от Коринт, през I-ви век пр.н.е. използван като крепост от Юлий Цезар срещу Помпей и място, където се е обучавал на военно дело. Пристигане във Вльора. Този китен град с древно име Аулон, днес модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие е второто по големина пристанище в Албания. През V в. преди н.е. е построена крепостна стена, чиито руини могат да се видят и днес. Илирийското селище е било известно с производството на маслини, зехтин и сол. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Гирокастро - Саранда
Закуска. Отпътуване за Гирокастро, град с предимно гръцко население, от което най-вероятно произлиза и името му, известен със старата си част – архитектурен резерват (UNESCO) и като родно място на най-големия бункерофил в човешката история, авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Продължаване за Саранда и разглеждане на архитектурния комплекс Бутринт (UNESCO) - антично селище, обособено в едноименния Национален парк с класически амфитеатър, раннохристиянска базилика (IV в.), крепостни съоръжения и много други постройки от древността, съхранили се до наши дни. Настаняване в хотел в района на Саранда. Вечеря. Нощувка. 

5 ден -  Саранда – София
Закуска. Разходка из центъра на Саранда. Разположен в малък залив на брега на Йонийско море този град очарова с приятен климат и богата средиземноморска растителност. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в България късно вечерта.

 

Дати 

На човек в
двойна стая

Единична стая

дете до 18 год. с двама възрастни 
в стая 

24.05.17-28.05.17

410 лв.

509 лв.

330 лв.

21.06.17-25.06.17

420 лв.

519 лв.

340 лв.

20.09.17-24.09.17

420 лв.

519 лв.

340 лв.

14.10.17-18.10.17

410 лв.

509 лв.

330 лв.

 Пакетната цена включва:

- транспорт с автобус 3***,
- 4 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3***, от които 1 – в Поградец, 1 – в Дуръс, 1 – във Вльора, 1 – в Саранда,
- туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута,
- входна такса за Албания,
- медицинска застраховка с покритие 5000 евро,
- водач от агенцията. 

Пакетната цена не включва:
- входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.
Забележка: тръгването от други селища на България, се осъществява при мин. записани 20 туристи и с доплащане от ~45 лв. 

Условия за записване:
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

* не са предвидени допълнителни екскурзии

Абонамент за newsletter