Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
дворец петерхоф петербург

Величието на Петербург и Москва 2017

Усетете магията на величествените градове Санкт Петербург и Москва

9 дни, 8 нощувки със закуски

Маршрут: СОФИЯ – МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРБУРГ – СОФИЯ

1 ден – София – Москва
Отпътуване от летище София в 12:30 ч. Кацане на летище Шереметиево, Москва в 15:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден – Москва – Кремъл - Новодевичи Манастир
Закуска. Панорамна обиколка на Москва. Разглеждане на Червеният площад и намиращите се на него „Кремъл“, катедралата „Свети Василий Блажени“, включена в списъка на ЮНЕСКО, държавния исторически музей, мавзолея на Ленин, музея на изящните изкуства „А.С. Пушкин“, Балшой театър, Новодевическия манастир. Посещение на Кремъл. Първата дървена конструкция на това място е издигната през 12 век от времето на първото Московско княжество. Кремъл означава крепост, цитадела. Със създаването на Руското царство от Иван Грозни, крепостта се превръща в царски дворец. Днес в центъра на комплекса Кремъл се намира Съборният площад с Успенски храм (където са се провеждали коронациите на руските царе и императори), Благовещенски храм, Архангелски храм (където са се погребвали руските князе и царе), камбанарията на Иван Велики и Цар Камбана - най-голямата камбана в света, с тегло 202 т. Ще видим още Цар Топ – огромно, тежащо 40 т. оръдие с дължина 5,34 м., Спаската кула, Оръжейната палата, Елмазения фонд с уникалната колекция от диаманти, бижута и скъпоценни камъни, собственост на руските царски фамилии. Ще разгледаме на Новодевическия Манастир – действащ женски манастир, основан през 1524 г. от цар Василий ІІІ по повод превземането на Смоленск. Манастирът е обграден от назъбена крепостна стена с 12 бойни кули и е изпълнявал функциите не само на религиозен център, но и на отбранително укрепление. Бил важна част от защитата на столицата. В манастира са погребани членове на царски и княжески родове, писатели, военни, а в Новодевичото гробище почиват Чехов, Гогол, Булгаков. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден – Москва - Сергиев Посад
Закуска. Отпътуване за Сергиев Посад - перлата на "Золотое кольцо" до град Москва. Посещение на действащият манастир основан в средата на 14-ти век. Основаването на манастира съвпада с времето на освобождението на руското царство от монголско-татарското иго. Бива определен за Лавра (Главен Манастир). В царска Русия е имало 4 такива манастира. Тук е кръстен руският цар Иван Грозни. Връщане в Москва. Разходка по Арбат (тура е с метро). Успоредните една на друга улици Арбат и Нови Арбат са от най-интересните в центъра на Москва. Любимата улица на московчани е разположена в една от най-старите части на града. Изградена през ХVІ в., като част от пътя, свързващ Кремъл и град Смоленск. Там са живели придворните занаятчии. В началото на ХІХ в. районът се превръща в изискан дворянски квартал. Затворена за движение на моторни превозни средства улицата е притегателен център за художници, поети, музиканти и почитателите на тяхното изкуство. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден – Москва – Царската резиденция Коломенское - Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Царската резиденция Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век. Уникален архитектурен ансамбъл с голяма художествена и историческа стойност, включен в Списъка на ЮНЕСКО през 1994 г. Първите строежи датират от времето на княз Василий III, а цар Иван Грозни го превръща в своя любима ловна вила. Дворецът е изграден изцяло от дърво. Именно тук, младият Петър I прекарва голяма част от детството си. През 1767 Екатерина Велика заповядва той да бъде разрушен. Сега е напълно възстановен, като за основа служат подробните описания и чертежи. Музеят е посветен на руската дървена архитектура. Връщане в Москва. Посещение на Третяковската галерия – събрала в себе си най-голямата колекция в света от картини на руски художници, от древни времена до днес, както скулптури и икони. През 1856г. младият Павел Третяков започва да купува произведения на руски художници с цел създаване първоначално на своя колекция, която по-късно прераства в музей на националното изкуство. Днес Галерията притежава над 130 000 експоната създавани в продължение на десет века. Свободно време. Трансфер до Петербургска гара. Отпътуване за Санкт Петербург с нощен влак (спални вагони).

5 ден – Санкт Петербург
Пристигане в Санкт Петербург. Закуска в ресторант. Панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език. Ще посетим Петропавловска крепост и църквата „Павел и Петър”, служила за гробница на руските императори от Петър І до Александър ІІІ. Ще имате възможност да видите Наришкината кула от която всяка сутрин се чува оръдеен залп, който което напомня на жителите да си сверят часовниците. Ще видим Адмиралтейството (една от първите сгради построени в града, проектирана като корабостроителница, създала едни от първите кораби на руския балтийски флот), Александровската колона, Бронзовият конник, паметник на Петър Велики, издигащ се на Сенатския площад, Катедралната църква „Св. Исак”- истинско архитектурно чудо, декорирана умело с различни детайли от лапис, малахит и най-добрите видове мрамор. Също така Зимният Дворец и Ермитажа - главна резиденция на руските царе от 1760 година, Двореца Меншиков - най-луксозната къща построена в града и превъзхождаща резиденцията на самия Петър Велики, Крайцерът „Аврора“. Ще минем по Невски Проспект - главният булевард на Санкт Петербург с едни от най-впечатляващите сгради на града - Казанския събор, живописната църква „Спас на крови“, Площадът на изкуствата, Руският музей, паметник на Екатерина Велика и Аничковия мост, украсен с 4 конни статуи. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

6 ден – Санкт Петербург – Царско село (25 км.) – Пушкинския дворец – двореца Павловск (тур 09 ч. – 17 ч.)
Закуска. Отпътуване за Царско село. Ще посетим Пушкинския дворец, или още известен като Екатерининския дворец. Извънградско имение на царската династия Романови. Дворец с внушителна архитектура, изобилстващ от изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобиколен от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща аранжировка. Строежът е завършен през 1756 г. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая. За да изпълни тази стая Растрели използва пана от кехлибарените мозайки /общо 450 кг кехлибар/, подарени на Петър от пруския крал Фридрих-Вилхелм I, като ги допълва с позлатени дърворезби, огледала и мозаечни пана от скъпоценни камъни от Урал и Кавказ. Ще продължим към Двореца Павловск - Лятната резиденция на руския император Павел I, датиращ от края на XVIII век. Съхраняващ богатите имперските колекции от порцелан, злато, скулптури, копринени тъкани, мебели и картини. Територията около двореца, която някога е била царски ловен комплекс, днес е превърната в огромен парк с езера и обширни поляни. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

7 ден – Санкт Петербург - Двореца Петерхоф (30 км) - Ермитажа
Закуска. Отпътуване за Двореца Петерхоф - построен през 1705 г. от Петър Велики на ръба на естествена 16 метрова тераса и разпростиращ се на 300 метра по дължината й. Пред централната фасада на двореца се спуска голяма водна каскада от цели 64 фонтана с великолепни позлатени статуи, служеща като величествен пиедестал, разкриващ могъществото на владетеля. Освен с красивата си архитектура, дворецът е известен и с пищните си градини, водни каскади - 170 фонтана всеки с различна форма, декорирани с позлатен бронз и мрамор, четири водни каскади, мостчета със сложни форми, много на брой статуи на различни древни богове и герои. Цели скулптурни композиции правят двореца едно от най- изящните творения от човешка ръка. Връщане в Санкт Петербург. Посещение на Ермитажа - някогашната зимна резиденция на кралското семейство Романови, днес е една от най-големите художествени галерии в света. През 1764 г. Екатерина Велика основава тук музей, в който излага личните си колекции. Днес в Ермитажа се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството, разположени на площ 46 000 кв.м. Ще видите произведения на Микеланджело, Леонардо Да Винчи, Рембранд, Пикасо, Моне, Ван Гог и много други. Свободно време. Нощувка.

8 ден – Санкт Петербург- катедралата Исакиевски Събор и църквата „Възкресение Христово“
Закуска. Посещение на най-голямата катедрала в Русия - Исакиевски Събор, станала главен храм на града след създаването и. Основите на храма са положени през 1818 година, като планът е да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Огромният й позлатен купол доминира над целия град и може да се види от всичките му краища. Посещение на катедралата „Възкресение Христово“ (Спасител на кръвта). Разноцветните й куполи създават усещането за романтиката на средновековната руска архитектура. Това, което я прави наистина уникална е, че цялата, от пода до тавана, е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7,500 кв.м. мозайки - повече от която и да е друга църква в света. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

9 ден – Санкт Петербург – Москва – София
Закуска (сух пакет). Ранно освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Излитане за София през Москва в 05:10 ч. Кацане на летище София в 11:30 ч.

 

Дати

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Самостоятелна стая

02.06.17 – 10.06.17
16.06.17 – 24.06.17

 

Цена при 15 пълноплащащи

2765 лв.
1414 евро

2765 лв.
1414 евро

3186 лв.
1629 евро

Цена при 20 пълноплащащи

2579 лв.
1319 евро

2579 лв.
1319 евро

2995 лв.
1534 евро

15.07.17 – 23.07.17

 

Цена при 15 пълноплащащи

2622 лв.
1340 евро

2622 лв.
1340 евро

2914 лв.
1490 евро

Цена при 20 пълноплащащи

2452 лв.
1254 евро

2452 лв.
1254 евро

2746 лв.
1404 евро

18.08.17 – 26.08.17

 

Цена при 15 пълноплащащи

2611 лв.
1335 евро

2611 лв.
1335 евро

2904 лв.
1485 евро

Цена при 20 пълноплащащи

2442 лв.
1249 евро

2442 лв.
1249 евро

2736 лв.
1399 евро

 

Пакетната цена включва:
- самолетни билети София – Москва на авиокомпания Aерофлот;
- самолетен билет Санкт Петербург – Москва – София, на авиокомпания Aерофлот;
- транспорт с лицензиран автобус 3* по маршрута;
- трансфери летище – хотел – летище;
- 7 нощувки със закуски на блок маса в 4* хотел (3 нощувки в Москва; 4 нощувки в Санкт Петербург);
- 1 нощувки в спален вагон Москва-Петербург и 1 закуска в ресторант;
- панорамна автобусна обиколка на Москва;
- посещение на Кремъл и Оръжейната палата, с включени входни такси;
- посещение на Новодевическия Манастир, с включена входна такса;
- посещение на Сергиев Посад, с включена входна такса за манастира;
- посещение на Царската резиденция Коломенское;
- посещение на Третяковската галерия, с включена входна такса;
- панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург;
- посещение на Царско село - Пушкинския дворец и двореца Павловск, с включена входна такса;
- посещение на Двореца Петерхоф, с включена входна такса;
- посещение на Ермитажа, с включена входна такса;
- всички трансфери по програмата;
- екскурзовод на български език по време на всички обиколки и посещения по програмата;
- медицинска застраховка с асистънс* на стойност 30000 €
- водач от агенцията;

Пакетната цена не включва:
- Руска виза – 119 лв. (към дата 18.01.16 заплаща се задължително). Необходимото време за издаване на руската виза е 14 дни.
- Входни такси и билети за музеи и други обекти извън програмата;
- Входна такса за Елмазният Фонд в Кремъл – 25 евро, при минимум 10 човека (заявява се и се заплаща предварително, с доплащането на пакета);
- Билети за градски транспорт в Санкт Петербург и Москва;
- Разходи от личен характер;

Доплащане:
- задължително доплащане за застраховка на лица над 70 год - 28 лв.

Информация за хотелите:

Москва:
хотел Best Western Vega Hotel http://hotel-vega.ru/en/home.html или хотел Cosmos http://www.hotelcosmos.ru/eng/

Санкт Петербург:
Park Inn by Radisson Прибалтийская http://www.parkinn.com/hotelpribaltiyskaya-stpetersburg или хотел Park Inn Пуликовская

Полетно разписание: 

02.06.17;   16.06.17;
15.07.17;   18.08.17

София - Москва

12:30 ч. - 15:35 ч.

10.06.17;   24.06.17;
23.07.17;   26.08.17

Санкт Петербург – Москва
Москва - София

05:10 ч. - 06:25 ч.
08:20 ч. - 11:30 ч.

 
Условия за резервация:

- Депозит 50% от пакетната цена;
- Доплащане 30 дни преди датата на пътуване.
- За получаване на руска туристическа виза е необходимо да представите:
- Паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане;
- Ксерокопие на паспорта;
- Попълнена визова анкета - https://visa.kdmid.ru ;
- Една цветна снимка с размери 3,5 х 4,5 см;

Забележка:
- Минимален брой записани за провеждане на пътуването: 15.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
- Туроператора си запазва правото на промени в поредността на изпълнение на програмата.
- Туроператора не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Русия поради:
- забрана за напускане на България;
- забрана за влизане в Русия;
- други НЕ зависещи от туроператора причини;

- Входна такса за Елмазният Фонд в Кремъл – 25 евро, при минимум 10 човека (заявява се и се заплаща предварително, с доплащането на пакета);

- Билети за градски транспорт в Санкт Петербург и Москва;

- Входни такси и билети за музеи и други обекти извън програмата;

Абонамент за newsletter