Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
рим св.петър

Екскурзия Италия класически тур 2020

Насладете се на незабравимата и прекрасна Италия

8 дни, 6 нощувки със закуски

Маршрут: СОФИЯ - ЗАГРЕБ – БОЛОНЯ – РИМИНИ - САН МАРИНО - РИМ - МОНТЕКАТИНИ – ФЛОРЕНЦИЯ - ВЕНЕЦИЯ - СОФИЯ

1 ден - София - Загреб
Отпътуване от София, в 07:00 ч., по маршрут: София- Калотина- Сърбия- Хърватска. Пристигане в Загреб около 19 ч. Кратка туристическа програма в Хърватската столица: Площад Бан Йосип Йелачич, старите квартали Градец, църквата Св.Марко, Катедралата на стария Каптол. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден – Загреб - Болоня - Римини
Закуска. В 8 ч. отпътуване за Италия. Ще преминеме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история и уникална природа. Следва областта Венето. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля-Романя. Регион с харизма, красиви градове пълни с изкуство, живописни планински пейзажи, термални извори. Посещение на Болоня. По време на пешеходната разходка ще видим площад “Маджоре” с църквата „Св.Петроний” покровител на града, площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун, двете средновековни кули, Университета. Привечер настаняване в хотел в курорта Римини/ Ричоне. Нощувка.

3 ден - Римини - Република Сан Марино - Рим
Закуска. Отпътуване за Република Сан Марино. Пешеходна разходка в столицата Сан Марино с посещение на Площад Либерта и Правителствения дворец, катедралата, крепостните кули “Рока” и “Честа”. Свободно време за покупка на безмитни стоки и прочутите ликьори. Отпътуване за Рим. По път пожелание разглеждане на вила Д`Есте с терасовидни градини на площ от 4 хектара, фонтани, алея със 100 фонтана и прекрасни розови храсти. Повечето летни резиденции и дворци на римски императори са били построени именно в Тиволи. Вила Д’Есте заедно със своят дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д'Есте. Едни от шедьоврите в градините на вилата са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Настаняване в периферен хотел в Рим. Нощувка.

4 ден – Рим 
Закуска. В 9 ч. пешеходна туристическа програма в центъра на древната Римска империя с екскурзовод: Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин Кирил Философ; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на хълма Капитолия, площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II, Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани, продължаваме към фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница. Свободно време за обяд. Пещеходна разходка продължава в Бароков Рим до площад "Испания" със стълбата, водеща към църквата "Санта Тринита дей Монти" едно от най-предпочитаните от туристите места в Рим с прекрасна гледка към целия град, кафе Греко (най-старото кафене в Рим от 1760 г., където са отсядали всички големи поети, писатели и композитори в Рим – Брамс, Лист, Вагнер, Андерсен, Гогол, Марк Твен. От тук започва и улица Кондоти най-скъпата улица в Рим, с луксозни бутици на всички световно известни марки. Свободно време по търговската Виа дел Корсо. Нощувка.

5 ден – Рим - Ватикана - Монтекатини – 280 км
Закуска. Отпътуване с метро за Ватикана – Центъра на католицизма(UNESCO). Сутринта Възможност да присъствате на аудиенцията на Негово светейшество Папата. По желание разглеждане с лицензиран екскурзовод на държавата Ватикана и невероятната колекция от художествени съкровища във Ватиканските музеи, в които влизат стаите рисувани от Рафаело и Сикстинската капела (рисувана от Микеланджело, Ботичели, Гирландайо). Обиколката завършва с разглеждане на базиликата “Св. Петър” - най-голямата в християнският свят с възхитителната си архитектура, дело на гениите на ренесанса Бернини, Браманте, Мадерно, Микеланджело – 35 евро на турист: вход, предварителна резервация, слушалки, придружаващ местен екскурзовод бълг. език/. Cлед обяд отпътуване за “зеленото сърце” на Италия – областта Тоскана със зелените хълмове и островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили. Вечерта настаняване в хотел в района на Флоренция/курорта Монтекатини терме. Свободно време. Нощувка.

6 ден – Монтекатини - Флоренция – Венеция – 370 км
Закуска. Отпътуване за Флоренция - люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на български език в историческия център – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио, Свободно време. Отпътуване за Венеция. Нощувка в курорта Лидо ди Йезоло.

7 ден – Венеция - София
Закуска. В 09 ч. отпътуване от пристанище Пунта Сабиони с корабче за Венеция - Перлата на Адриатика: туристическа програма, с екскурзовод, площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за обяд и пазаруване. По желание може да се разходим с гондола* из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време. Около 17 ч. връщане с корабчето на пристанището Пунта Сабиони. Финален шопинг в голям търговски център. Отпътуване за България.

8 ден – Венеция - София
Пристигане в София след обяд.

 Цени при ранни резервации с депозит от 30% до 24.01.2020г.

Дати на пътуване

На човек в 
двойна стая

На човек в тройна стая

Дете до 12 г.в стая с 
2-ма възрастни

Единична стая

11.04.2020 - 18.04.2020

699 лв.

699 лв.

600 лв.

887 лв.

19.09.2020 - 26.09.2020

699 лв.

699 лв.

600 лв.

887 лв.


Цени след  24.01.2020г.

Дати на пътуване

На човек в 
двойна стая

На човек в тройна стая

Дете до 12 г.в стая с 
2-ма възрастни

Единична стая

11.04.2020 - 18.04.2020

735 лв.

735 лв.

645 лв.

945 лв.

19.09.2020 - 26.09.2020

735 лв.

735лв.

645 лв.

945 лв.


Пакетната цена включва:

- транспорт с туристически автобус / оборудван с климатик, минибар, телевизор;
- пътни такси
- 6 нощувки със закуски в хотели 3* – (1 в Загреб, 1 в Римини/ Ричоне, 1 в Монтекатини Терме, 2 в района на Рим; 1 нощувка в района на Венеция в хотели 3* в стаи с 2-3 легла)
- туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти;
- местен екскурзовод в Рим и Флоренция
- екскурзоводско обслужване на български език по маршрута/ с изключение на музеите, които имат изричното изискване за лицензиран екскурзовод, който може да бъде нает от самия музей срещу допълнително заплащане;
- пътни такси и административни разходи;
- медицинска застраховка за целия престой с лимит 5000 €;

Пакетната цена не включва:
- посещение на Вила Д`Есте – 15 евро – входна такса и транспорт при мин. 30 души.
- Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 35 евро (Предварителна резервация,входна такса, слушалки и местен екскурзовод – при мин. 30 души) заплаща се при при втора вноска.
- Слушалки за пешеходната обиколка в Рим - 2 евро.
- Входна такса Флоренция - 8 € + слушалки - 2 евро.
- Билет за римското метро - 1,50 евро /75 мин/; Билет за гр. транспорт в Рим 7 евро /целодневен за всички превозни средства.
- Туристическа такса за хотелите в Италия - 1 евро на ден Монтекатини за хотели 3*, 1,5 евро за Римини и Лидо в х-л 3 зв., за Рим - 4 евро на ден - плаща се от туриста задължително на Рецепцията на хотела - общо 12 евро.
- Доплащане за мед. застраховка над 65 г. - 6 лв., над 70 г. - 9 лв.
- Билет отиване и връщане за корабче и входна такса Венеция - 20 евро задължителен и се заплаща при крайно плащане на екскурзията.
- Вечеря в традиционен ресторант - 20 евро.
- Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани.
- входните такси за музеите и туристическите обекти в евро по желание.
- Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум - 13 евро, Музей на базилика „Сан Клементе” - 7 евро, билет за метрото 1,50 евро, карта за метро и автобус за 1 ден - 7 евро.
- Музейни такси във Флоренция: Баптистерията - 5 евро, Кулата на Дуомо - 6 евро, Църквата Санта Кроче - 5 евро.
- Музейни такси във Венеция: Дворецът на Доджите - 18 евро, Камбанарията - 7 евро, Музея на Базиликата Сан Марко - 4 евро.

Условия за резервация:
- депозит – 30% от пакетната цена,
- окончателно доплащане с допълнителните екскурзии до 15 дни преди отпътуване

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
- Необходими документи: лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.
- Лица от 65 до 74 год. имат завишение за мед. застраховка за престоя.
- Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена, и окончателно доплащане с допълнителните екскурзии до 12 дни преди отпътуване.
- Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата
- Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
- Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани.

- посещение на Вила Д`Есте – 15 евро – входна такса и транспорт при мин. 30 души.

- Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 35 евро (Предварителна резервация,входна такса, слушалки и местен екскурзовод – при мин.25 души) заплаща се при при втора вноска.

- Слушалки за пешеходната обиколка в Рим - 2 евро.

- Входна такса Флоренция - 8 € + слушалки - 2 евро.

- Билет за римското метро - 1,50 евро /75 мин/; Билет за гр. транспорт в Рим 7 евро /целодневен за всички превозни средства.

- Билет отиване и връщане за корабче и входна такса Венеция - 20 евро задължителен и се заплаща при крайно плащане на екскурзията.

- Вечеря в традиционен ресторант - 20 евро.

- входните такси за музеите и туристическите обекти в евро по желание.

- Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум - 13 евро, Музей на базилика „Сан Клементе” - 7 евро, билет за метрото 1,50 евро, карта за метро и автобус за 1 ден - 7 евро.

- Музейни такси във Флоренция: Баптистерията - 5 евро, Кулата на Дуомо - 6 евро, Църквата Санта Кроче - 5 евро.

- Музейни такси във Венеция: Дворецът на Доджите - 13 евро, Камбанарията - 6.50 евро, Музея на Базиликата Сан Марко - 4 евро.

Абонамент за newsletter