Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
прага3

Екскурзия Прага 2020

Предлагаме ви да усетите духа на Прага с чешка бира и наденички

6 дни, 5 нощувки, 5 закуски

Маршрут: СОФИЯ - БРАТИСЛАВА - ПРАГА - ДРЕЗДЕН - ЗАМЪК ХЛУБОКА – ЧЕСКИ КРУМЛОВ – БРАТИСЛАВА - СОФИЯ

1 ден - София – Братислава - 962 км.
Отъптуване сутринта от София по маршрут: София - Калотина - Ниш - Белград - Братислава. Вечерта пристигане в Братислава. Настаняване в хотел 3* в Братислава /периферно разположен/. Нощувка. 

2-ри ден – Братислава - Прага - 328 км.
Закуска. Туристическа програма в Братислава: калдаръмените улички, кметство в Европа, уникалните сгради на Филхармонията и Народния театър, катедралата Св. Мартин. Кулата на Св. Мартин с тежестта на унгарското кралство е положена 300 килограмова корона, а над катедралата гордо се извисява най-големият замък в цялата страна - Братиславският Храд. Свободно време за разходка и обяд в историческия център с кнедли, гулаш или традиционното джоланче /"колено"/, запазена марка на чешката и словашката кухни. Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел 3*. Възможност за вечеря в традиционен чешки ресторант с жива музика и програма. Нощувка.

3-ти ден - Прага
Закуска. Туристическа програма в Прага: пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език: разглеждане на забележителностите на Мала Страна: Храдчани с един от най-големите дворци в Европа, резиденция на чешките крале, а днес на президента на републиката; Готическата катедрала Свети Вит – най-дълго строената катедрала – 600 години, която впечатлява със своите витражи; Карлов мост, чийто строеж започва през 1357 г. под покровителството на Карл IV и завършва през XV век; Старе Место с едноименния площад и световно известната Часовникова кула Орлой, която изумява не само с часовника, но и с известната сред туристите „разходка на апостолите”, паметника на Ян Хус, Стария град с лабиринт от малки преплетени улички. По желание разходка с туристическо корабче по река Вълтава - една разходка в потайностите на най-мистичния град на света, сред истории за алхимици и техния стремеж да открият тайната на Философския камък, любовни въздишки, изгубени завинаги във водите на р. Вълтава и незабравима гледка към историческата част на града. Свободно време за посещение на музеи. Нощувка.

4-ти ден – Прага - дерзден - 352 км.
Закуска. Свободно време в Прага или по желание, с допълнително заплащане, целодневна екскурзия до Дрезден - градът наречен "Флоренция на Елба". Туристическа програма в Дрезден, наречен "Elbflorenz", в превод "Флоренция на Елба". Градът се гордее изключително много с прочутия бароков дворец Цвингер от 18 век, църквите "Хофкирхе" също от 18 в. и "Фрауенкирхе", както и с множеството музеи и мостове над река Елба. Свободно време за разходка и възможност за посещение на музеи. Връщане в Прага вечерта. Нощувка. 

5-ти ден – Прага - замъка Хлубока - Бартислава - 560 км.
Закуска. Отпътуване за замъка Хлубока на Вълтава - истински представител на готиката от ХІІІ век, допълнен по-късно с ренесансови и барокови пристройки, по подобие на двореца Уиндзор в Англия. До днешния си вид Хлубока достига благодарение на фамилията Шварценберг и е един от най-известните и посещавани замъци в Чехия. Заради сложността на орнаментиката и архитектурния план на сградата, за издигането на великолепния замък са необходими цели 40 години. За посещение на туристи от целия свят са отворени 20-те помещения с дърворезби-шедьоври, великолепен интериор, колекции от картини и оръжия. Посещение на замъка. / без включена входна такса/. Необходимо е изминаване на около 800 метра до замък Хлубока. Отпътуване за Чески Крумлов - очарователно бароково градче, едно от най-известните места в Южна Бохемия. Туристическа програма в Чески Крумлов: Старият град с доминиращия над него замък Крумлов храд e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО и е втория по големина замък в цяла Чехия след Храдчани в столицата Прага. Отпътуване към Братислава. Настаняване в хотел 3* в района на Братислава късно вечерта /около 23:00 ч./ Нощувка. 

6-ти ден – Братислава - София - 961 км.
Закуска. Отпътуване към България. Връщане в София вечерта.

 

Дати

На човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

23.05.2020 - 28.05.2020

489 лв. при плащане до 03.04.2020

150 лв.

19.09.2020 - 24.09.2020

489 лв. при плащане до 31.07.2020

150 лв.

 

Дати

На човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

23.05.2020 - 28.05.2020

509 лв. след 03.04.2020

150 лв.

19.09.2020 - 24.09.2020

509 лв. след 31.07.2020

150 лв.


Пакетната цена включва:
- Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
- Пътни такси и паркинги
- 2 нощувки със закуска в Братислава в хотел 3*, периферно разположен
- 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Прага, периферно разположен
- Туристическа програма в Прага с местен екскурзовод на български език
- Туристическа програма в Чески Крумлов
- Туристическа програма в Братислава
- Посещение на замъка Хлубока / без включена входна такса /
- Екскурзоводско обслужване по маршрута 

Пакетната цена не включва:
- входни такси за музеи и други туристически обекти
- разходи от личен характер
- вечеря в традиционен чешки ресторант с жива музика и програма /4 степенно меню, неограничено количество напитки/ - 30 евро
- разходка с корабче по река Вълтава с напитка и торта - при минимум 20 души - 17 евро
- екскурзия до Дрезден - при минимум 25 туристи - 25 евро
- задължително използване на слушалки по време на обиколката на Прага - 3 евро
- доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
- доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
- Входни такси за обекти посетени по желание в различните градове: Прага - Пражката картинна галерия (около 150 CZK), Музея на Алфонс Муха ( около 120 CZK), Музея на Сметана (около 120 CZK);
- Дрезден - Цвингер (11 евро );
- замъка Албрехтсберг - 6,5 евро;
- замък Хлубока - цена на билет - 310CZK – възрастни; 220 CZK – пенсионери над 65 години, за деца и студенти , предоставящи карта ISEC. 

Начин на плащане:
- депозит – 150 лв.
- доплащане - 14 дни преди пътуването, освен ако изрично не е упооменато друго в договора.
Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), акт за раждане (оригинал и 2 копия);
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;
Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти. Лица над 79 години не се застраховат.

вечеря в традиционен чешки ресторант с жива музика и програма /4 степенно меню, неограничено количество напитки/ - 30 евро

разходка с корабче по река Вълтава с напитка и торта - при минимум 20 души - 17 евро

екскурзия до Дрезден - при минимум 25 туристи - 25 евро

задължително използване на слушалки по време на обиколката на Прага - 3 евро


Входни такси за обекти посетени по желание в различните градове:

Прага - Пражката картинна галерия (около 150 CZK), Музея на Алфонс Муха ( около 120 CZK), Музея на Сметана (около 120 CZK);

Дрезден - Цвингер (11 евро );

замъка Албрехтсберг - 6,5 евро ;

замък Хлубока - цена на билет - 310CZK – възрастни; 220 CZK – пенсионери над 65 години, за деца и студенти , предоставящи карта ISEC.

Абонамент за newsletter