Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
Доломити Италия

Екскурзия Северна Италия – Доломитите 2024

Очарованието на Доломите - оценено по достойнство от Юнеско, ще ви заплени завинаги

7 дни, 6 нощувки, 6 закуски, 4 вечери

Маршрут: София – Постойна - Мадона ди Кампильо - Тренто – Мерано – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей – Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце - Моена - Триест – Загреб - София

1 ден - София – Постойна
Отпътуване от София в 06.00 ч. от пл. „Св. Ал. Невски”. Пристигане вечерта и настаняване в хотел в Постойна. Нощувка.

2 ден Мадона ди Кампильо - Моена - Доломитите
Закуска. Отпътуване за Италия и до Мадона ди Кампильо. Разположено на 1550 метра надморска височина в красивия басейн между групата на Доломитите Брента и ледниците на Адамело и Пресанела, Мадона ди Кампильо е известно курортно селище още от времето на Франц Йосиф Австрийски, който го преобразява в най - търсеното място от благородници и богатата австрийска и централноевропейска буржоазия. Сред гостите му, през 1889 г. и през 1894 г., са били принцеса Сиси и императорът, които прекарвали дълги дни тук, разхождайки се из гората, достигайки езерата около Кампильо, за да прекарат безгрижни вечери с валсове и частни срещи със своите придворни. Продължаване за района на Моена - рай за скиорите! Настаняване в хотел в едно от тихите курортни планински селища в центъра на Вал ди Фием между Кавалезе и Моена и в един от най-популярните ски зони в Доломитите. Вечеря. Нощувка.

3 ден Тренто - Мерано
Закуска. Свободно време или по желание, екскурзия до Тренто и Мерано. През този ден ви предлагаме да опознаете Южен Тирол. Това е район, който независимо, че след края на Първата световна война е включен в границите на Италия, притежава една атмосфера, която е смесица между Централна Европа и Средиземноморието. Първа спирка в историческият център на Тренто. С уникалното си разположение в широка ледникова долина, охранявана от възхитителните върхове на Брента и заобиколен от лозя и ябълкови овощни градини, той лесно ще ви плени. Историята на града е съставена от централноевропейски традиции и италианска култура, чиито свидетелства се виждат в красивия стар град, оформен около Пиаца Дуомо и фонтана на Нептун. Следваща спирка в Мерано. С уникалното си месторазположение, богатата растителност и мекия климат, това място привлича членове на европейските кралски семейства още от древността до наши дни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Малга Чиапела - Каназей
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия до Мармолада - така известната „Кралица на Доломитите“. Тази екскурзия ще ви даде възможност да се възхитите на най-големия доломит Мармолада. Това е най-високият масив на Доломитите, включен в Списъка на световно културно и природно наследство на Юнеско от 2009 г. Това е едно най-очарователните места на Алпите, което през лятото се превръща в екскурзионен рай. Групата ще бъде извозена с автобус до курортното селище Малга Чиапела, откъдето с кабинков лифт (билетът в двете посоки не е включен в цената на екскурзията), преминавайки през няколко междинни станции, една от които е Сераута, се достига до станция Пунта Рока (3269 м), където от панорамната тераса при ясно време ще можете да се възхитите на гледката, която се открива и остава в подножието. В малката пещера в близост има статуя на Дева Мария, осветена от папа Йоан Павел II. Фотоизложбата, поместена на тази надморска височина, ви дава възможност да проследите изграждането на кабинковия лифт. До ледника, който остава в близост, могат да се използват панорамните асансьори. След това преживяване групата ще слезе с кабинковия лифт обратно до Малга Чиапела и ще има възможност да се направят още панорамни снимки. Фотопауза в Каназей - скъпоценният камък на Доломитите и столицата на снежните спортове. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден Предацо – Байта Гардоне - Драконово яйце (възможност и за пешеходна разходка по еко пътеките) - Моена
Закуска. Отпътуване от хотела към Предацо, откъдето с лифт ще се придвижим към разположената на 1650 м Байта Гардоне, известна като „Планинската ривиера”, заради широката си нагрята от слънцето тераса. Планинската атмосфера и разходката в подножието на Торе ди Писа ( 2671 м) дават възможност да усетим красотата на този район, както и да посетим мястото, където се намира Драконовото яйце. Безбройните еко пътеки ще ни дадат възможност да се насладим на гледките, които предлага планинската верига Лагорай като част от Централните дялове на Доломитите. Продължаване за Моена. Спирка за кратка разходка и снимки. Курортът е идеална дестинация за една лятна планинска почивка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Триест – Загреб
Закуска. Отпътуване за Триест - едно от най - големите пристанища на Адриатика, играло важна роля в развитието на града, който по времето на Австро - Унгарската империя е четвъртият по големина град в пределите на Империята. Именно от времето на Хабсбургското владение на града са и най - значимите исторически паметници. Интерес за туристите представляват: централният площад на града Пиаца Унита със сградата на Кметството и Стоковата борса, Бастионът и Катедралата Сан Джуст, както и сръбската православна църква Св. Спиридон. Продължаване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 22.00 ч.

дати

На човек в двойна стая

Единична стая

 

02.09.2024 - 08.09.2024

1390 лв.

1700 лв.

Пакетната цена включва:
- транспорт с автобус
- от които 1 – в Постойна в хотел 3***, 4 - в курортно селище в района на Моена в хотел 3***, 1 – в Загреб в хотел 3***
- 4 вечери
- туристическа програма – посещение на Мадона ди Кампильо и Триест, разходка в Моена
- трансфер с автобус от хотела в района на Моена до Предацо
- водач от агенцията
- медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR за туристи до 70 г.

Пакетната не включва:
- Допълнителни екскурзии /заплащат се с основния пакет
- Кабинкови лифт от Малга Чиапела – Пунта Рока – Малга Чиепела/заплаща се на място/: 40 EUR при индивидуални туристи, при група мин. от 20 туристи – 35 EUR с такса резервация
- Кабинков лифт от Предацо до Байта Гардоне /заплаща се на място/ – ~19 EUR.
- медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 20 лв.
- градска такса - от 2.00 – 2.20 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепцията в хотелите)
- екскурзия до Мармолада - така известната „Кралица на Доломитите“ – 40 EUR
- екскурзия до Тренто и Мерано – 53 EUR

Забележка:
- допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси, билетите за железници и лифт се заплащат отделно и на мястоа.
- минимален брой туристи за провеждане на екскурзията - 30
- Срок за уведомление за не набран минимален брой пътуващи - 20 дни преди началната дата.

Начини на плащане:
- депозит 500 лв.
- доллащане 31 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Абонамент за newsletter