Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
тоскана1

Екскурзия Тоскана 2021

Тоскана - галерия от райски картини, запленяващи ума и сетивата

6 дни, 4 нощувки, 4 закуски

Маршрут: СОФИЯ - ЗАГРЕБ - БОЛОНЯ – МОНТЕКАТИНИ - ПИЗА – ЛУКА - СИЕНА - САН ДЖИМИНЯНО - ФЛОРЕНЦИЯ - СОФИЯ

1 ден - София - Загреб /790 км/
06:30 ч. тръгване от София. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Кратка туристическа програма в града - Площад Бан Йосип Йелачич, Градец и църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол. Нощувка в х-л 3*.

2 ден – Загреб - Болоня – Монтекатини /650 км/
Закуска. Отпътуване за Италия. Ще преминеме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето, ще преминем край Венеция и Падуа. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля - Романя. Това е регион с харизма, богат на красиви градове пълни с изкуство, живописни планински пейзажи, термални извори. Посещение на Болоня столицата: двете средновековни наклонени кули, площад “Маджоре” с църквата „Св.Петроний” - светец покровител на града и площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун. Разглеждане на Университета (най-стария съществуващ в Европа) и по желание Националната художествена галерия. Свободно време. Продължаване за област Тоскана. Нощувка в курорта Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция.

3 ден – Пиза – Лука - Монтекатини /200 км/
Закуска. Отпътуване за някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция - Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време изкачване на кулата и разходка в Стария град. След обяд продължаваме към Лука - един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите в катедралата се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Тук са родени световно известният композитор Джакомо Пучини и Луиджи Бокерини. Връщане в Монтекатини Терме. Разходка или посещение на баните в спа-курорта Montecatini Terme известен с многобройни плувни и минерални басейни, красиво оформени градини и оригинална архитектурата на неговите бани. По желание Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Монеткатини.

4 ден - Сиена - Сан Джиминяно – Монтекатини/270 км/
Закуска. Целодневна туристическа програма в сърцето на областта Тоскана със зелените хълмове и островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили. Разглеждане на Сиена - разходка из средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата- шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. На обяд продължаваме с посещение на един от най-живописните селища на област Тоскана - Сан Джиминяно често е наричано „Средновековен Манхатън“, заради множеството стари каменни кули, които се извисяват в небето над него. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните кули, Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Връщане в Монтекатини. Свободно време в курорта. По желание Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

5 ден - Монтекатини – Флоренция /50 км/ - Сърбия - София
Закуска. Отпътуване за Флоренция - люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси . В 16 ч. Финален шопинг в голям търговски център. Отпътуване за България с транзитен нощен преход.

6 ден - Флоренция - Сърбия – София /1392 км/
След обяд пристигане в София.

Дата

Човек в двойна стая

Дете до 12 г.в стая с 
2-ма възрастни

Единична стая

05.10.21 - 11.10.21

495 лв.

440 лв.

610 лв.

Пакетните цени включват:
- Транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
- 4 нощувки със закуски в хотели 3* (1 в района на Загреб и 3 в района на Флоренция);
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Разглеждане на Загреб, Болоня, Пиза, Ливорно, Лука, Сиена, Сан Джиминяно;
- Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

Пакетната цена не включва:
- Входна такса за Пиза - 5 €, Входна такса за Лука - 2 €, Входна такса за Сиена – 3 €, Входна такса за Сан Джиминяно - 2 €, Входна Туристическа такса за Флоренция + билети трамвай - 7 € ; задължителни на 2-ра вноска
- Сити такса по 2 € на вечер за хотели 3* и 3 € за хотели 4* /съгласно туристическото законодателство/ Общо: 8 €
- Вечеря в хотела в Монтекатини - 15 € включва - паста , основно ястие, десерт, вода;
- Доплащане тръгване от Ботевград – 10 лв. при мин. 15 души, от Пловдив – 20 лв.
- входни такси за посещаваните обекти
- Флоренция - Църквата Санта Кроче /5 евро/, Катедралата, Баптистерият /5 евро/, Кулата на Джото /6 евро/, Площада на Синьорията, Палацо Векио /8 евро/, Галерия Уфици /24 евро + 4 евро с предварителна резервация/
- Сиена - катедралата – 8 евро,
- Лука - катедралата – 3 евро
- Застраховка “Отмяна на пътуване” 

Забележка:

- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 38 туристи 
- Начин на плащане: Депозит – 50 лв.; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
- Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път.
- Необходими документи: лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане. Не са необходими допълнителни митнически и санитарни изисквания.
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
- Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 15 дни преди началната дата
- Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
- Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Входна такса за Пиза - 5 €

Входна такса за Лука - 2 €

Входна такса за Сиена – 3 €

Входна такса за Сан Джиминяно - 2 €

Входна Туристическа такса за Флоренция + билети трамвай - 7 € 

Флоренция - Църквата Санта Кроче /5 евро/

Катедралата, Баптистерият /5 евро/

Кулата на Джото /6 евро/

Площада на Синьорията, Палацо Векио /8 евро/

Галерия Уфици /24 евро + 4 евро с предварителна резервация/

Сиена - катедралата – 8 евро 

Лука - катедралата – 3 евро

Подобни екскурзии

Абонамент за newsletter