Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
Рейкявик

Исландия 2020

Предлагаме Ви да се насладите на земята с природни чудеса

8 дни, 6 нощувки, 6 закуски, 5 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ФРАНКФУРТ – РЕЙКЯВИК – БОРГАРНЕС – СКАГАФИОРД – АКУРЕЙРИ – ГОДАФОС – МИВАТН – ЕГИЛСТАДИР – БРАЙДАЛСВИК – ЙОКУЛСАРЛОН – СКАФТАФЕЛ – НУПАР – СКОГАФОС – СЕЛФОС – ГЪЛФОС – ГЕЙСИР – ТИНГВЕЛИР – РЕЙКЯВИК – ФРАНКФУРТ – СОФИЯ

1 ден - София – Франкфурт - Рейкявик
Полет на LUFTHANSA за Франкфурт в 06.30 ч. Кацане в 07.55 ч. Полет за Рейкявик в 11.20 ч. Пристигане на летище Кефлавик в 13.00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечерна разходка в Рейкявик и първи впечатления. Нощувка.

2 ден - Рейкявик – Боргарнес – Скагафиорд – Акурейри
Закуска. Отпътуване в комбинирана група в посока тунела Хвалфьорд към северната част на страната и живописния район на Боргарнес и Скагафиорд – долината на конете. Посещение на фермата-музей Глаумбер /входната такса е включена/, която се състои от характерните за страната торфени сгради, построени през XVIII и IX в. Оттам маршрутът продължава в посока северната столица на Исландия – град Акурейри. Намиращ се точно под северния полярен кръг, Акурейри е разположен на бреговете на голям фиорд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Акурейри – Годафос – Миватн – Акурейри
Закуска. Отпътуване за района на Годафос или Водопадът на боговете. Висок 12 м и широк 30 м е една от най – известните туристически атракции в страната. Името на водопадът идва от времето, в което езическата религия в Исландия отстъпва място на християнството, а Торгир Торкелсон, хвърля статуите на старите богове във водите на водопада. Екскурзията продължава с преминаване през лавовите полета на Димуборгир. Районът на тъмните крепости, както може да се преведе името на български, впечатлява със своите причудливи формирования от вулканична скала. Маршрутът продължава в посока езерото Миватн, заобиколено от вулканичен пейзаж, псевдократери, базалтови колони, кипяща сяра и издигащи се във въздуха парни стълбове. Програмата предвижда и свободно време за желаещите да се потопят в топлите геотермални извори в езерото Ярдбодин /входната такса не е включена/, известно като Синята лагуна на Севера, където има възможност и за обяд. По желание и срещу допълнително заплащане вечерна разходка с корабче с цел наблюдение на китове /изисква предварителна резервация/. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Акурейри – Детифос – Егилстадир – Брайдалсвик
Закуска. Денят започва с посещение на един най - мощния водопад в Европа – Детифос, който със своите 45 м височина представлява една грандиозна гледка, която за дълго ще остане в съзнанието на всеки посетител. След посещението на водопада, пътят продължава към град Егилстадир и района на рядко населените източни фиорди, който е известен със своята природна красота и малките китни селища, сгушени в подножието на красиви възвишения. Настаняване в хотел в Брайдалсвик. Вечеря. Нощувка.

5 ден - Брейдалсвик – Йокулсарлон – Скафтафел – Нупар
Закуска. Отпътуване по посока ледниковата лагуна Йокулсарлон, уникално природно формирование, което няма аналог в света. По желание и срещу допълнително заплащане може да се насладите на круиз по водите на езерото, като амфибия ще ви отведе между плаващите ледени късове. След незабравима разходка, автобусът ще ни отведе към Националния парк Скафтафел, зелен оазис на склоновете на планината Йоревайокутъл, от където ще бъде видян най – големият ледник в Европа – Ватнайокул, чиито ледове покриват няколко вулканични кратера, включително и най – високата точка на страната. Настаняване в хотел в Нупар. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Нупар – Скогафос – Селфос
Закуска. Отпътуване от хотела като пътят ни отвежда през необятните лавови полета на Елдраун и Мирдалсандур. Първа спирка за деня е плажът Рейнисфяра, известен с колонията от тъпоклюни кайри - причудливите скални формирования и пещери. Оттам програмата продължава със следваща спирка на основната атракция за деня - красивите водопади Скогафос и Селяландсфос. Програмата предвижда и посещение на Лава център /входната такса е включена/, където групата ще научи повече за вулканичната активност на острова и историята на най – големите вулканични изригвания в Исландия и света. Отпътуване за Селфос. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден - Селфос – Гълфос – Гейсир – Тингвелир – Рейкявик
Закуска. Отпътуване за Гълфос. В страната си изпълнена с природни красоти и чудеса, самите исландци поставят Златния водопад на едно от първите места по красота. Особено впечатляващ е той при залез слънце, когато лъчите на спускащото се слънце обагрят в златисти цветове спускащата се от 35 метрова водна каскада. Програмата продължава с прочутата долина на гейзерите, където групата ще посети легендарния „Гейсир“, описан още през XIII в. За него се казва, че мощните му изригвания са разтърсвали земята на голямо отстояние от самия гейзер. Днес Гейсир е почти затихнал, затова групата ще посети Строхкюр, който бълва водни стълбове на всеки 5 мин. След долината на гейзерите маршрутът отвежда групата до долината Тингвелир (UNESCO), където за първи път през Х в. е събран Парламентът на Исландия. Тук също ще се види мястото, на което европейската и северно американската тектонични плочи се срещат. Силфра, границата между двата контитнента се намира под водите на езерото Тингвалаватн, превърнало се в популярно място за гмуркачи от цял свят. Отпътуване към Рейкявик. Полет за Франкфурт в 00.25 ч.

8 ден - Рейкявик – Франкфурт - София
Кацане във Франкфурт в 05.50 ч. Следващ полет за София в 10.25 ч. Кацане на аерогара София в 13.35 ч.

 

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

20.08.2020 – 27.08.2020

5195 лв.

6340 лв.

Пакетната цена включва:
- Самолетен билет  и летищни такси /95 EUR към 20.11.2019 г./, с авиокомпания Lufthansa;
- 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 8 кг;
- 1 нощувки със закуски в Рейкявик в хотел 3*/4* 
- 2 нощувки със закуски в Акурейри в хотел 3* 
- 1 нощувка със закуска в Брейдалсвик в хотел 3* 
- 1 нощувка със закуска в Нупар в хотел 3* 
- 1 нощувка със закуска в Селфос в хотел 3*/4*
- 5 вечери;
- Трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус/мини бус в комбинирани групи;
- Туристическа програма с превод от водача на групата;
- Входни такси за музея Глаумбер и Лава център;
- Местен екскурзовод на английски език;
- слушалки по време на цялото пътуване
- Водач-преводач от агенцията.

Забележка:
в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 270 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.

Пакетната цена не включва:
-  Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 12.00 лв., за лица над 65 г. – 24.00 лв., над 75 г. – 48.00 лв.
- Круиз за наблюдение на китове от градчето Акурейри – 90 EUR
- Вход за баните в района на езерото Ярдбодин – 50 EUR
- Тур с амфибия по водите на ледената лагуна – 58 EUR
- Езда на традиционни исландски коне - 92 EUR
- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 45 EUR - Заплащат се с основния пакет;
- Допълнителните мероприятия - заявят се предварително и заплащат с основния пакет.

Условия за резервация:
1-ви депозит – 1000 лв. при сключване на договора,
2-ри депозит – 1000 лв. до 31.03.2020 г.,
доплащане – до 30 дни преди отпътуване

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи- При недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 230 EUR
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
- Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, няма санитарни и медицински изисквания за пътуване (не се налага ваксинация).

Примерни хотели, предвидени по програмата:
Hotel Klettur – 3* (https://hotelklettur.is/) или подобен в Рейкявик,
Hotel Kea – 3* (www.keahotels.is/en/hotels/hotel-kea) или подобен в Акурейри,
Hotel Bláfell – 3*** (www.hotelblafell.is/) или подобен в Брайдалсвик,
Hotel Núpar – 3* (www.fosshotel.is/hotels/fosshotel-in-the-south/fosshotel-nupar/) или подобен в Нупар, Grand Trustel Hotel Selfoss - 4* (http://hotelselfoss.is/) или подобен в Селфос.

* Допълнителните мероприятия се заявят предварително и заплащат с основния пакет.

- Круиз за наблюдение на китове от градчето Акурейри – 90 EUR 

- Вход за баните в района на езерото Ярдбодин – 50 EUR 

- Тур с амфибия по водите на ледената лагуна – 58 EUR 

- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 45 EUR

Абонамент за newsletter