Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
дворец петерхоф петербург

Санкт Петербург и Прибалтийските столици

Насладете се на Прибалтийските столици и Белите нощи в Санкт Петербург

12 дни, 11 нощувки, 11 закуски

Маршрут: СОФИЯ – ВАРШАВА – ТРАКАЙ - ВИЛНЮС – ТАЛИН – ФЕРИБОТ - ХЕЛЗИНКИ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ – РИГА – ВАРШАВА – СОФИЯ

1 ден - София – Варшава
Излитане от аерогара София с редовен полет на LOT POLISH AIRLINES за Варшава в 17.55 ч. Кацане в 18.55 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден - Варшава
Закуска. Свободно време за разходка. В 16.00 ч. пешеходна обиколка из Стария град: живописният стар търговски площад, заобиколен от ренесансови и барокови фасади, Кралският дворец (отвън) – някога резиденция на полските крале, днес музей на изкуствата, площадът с колоната на крал Сигизмунд III, кулите и средновековните стени, обграждащи някогашното сърце на града. Нощувка.

3 ден - Варшава – Тракай - Вилнюс
Закуска. Отпътуване за Литва и нейната столица Вилнюс. Попътна спирка за посещение на замъка Тракай, разположен сред водите на езеро, той е сред една от най - известните забележителности на Литва. Започнат от Кейстут и завършен от един от най – могъщите князе на Литва Витолд Велики, замъкът винаги е играл важна роля в историята на страната. Пристигане в столицата Вилнюс. Днес градът привлича туристи най – вече със свойте 65 църкви, издигнати през различни исторически периоди в различни стилове - от внушителната ажурена декорация на готическата църква Св. Ана до импозантния бароков стил на Вилнюската катедрала. За една от Вилнюските църкви Наполеон е казвал, че иска да я сложи на дланта си и да я отнесе в Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден - Вилнюс - Талин
Закуска. Начало на обзорната туристическата обиколка с местен екскурзовод: обширният исторически център (UNESCO), който като площ отстъпва само на Стара Прага, включващ булевард Гедиминас, Площадът с Катедралата, дворецът на Великите князе на Литва (отвън), Президентският дворец, Университетът от 1570 г., сградата на Парламента, църквите Св.Павел и Св.Ана, Кулата Гедиминас, хълмът с трите кръста. Отпътуване за Естония и пристигане вечерта в естонската столица Талин, разположена на южните брегове на Финския залив. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден - Талин
Закуска. Туристическа програма в Талин - старинен град с типични тесни средновековни улички, кули, градски стени, готически църкви, занаятчийски работилници и резиденции от XIII до XVII в. Въпреки многократните обсади и честата смяна на владетели, историческият център е добре запазен и привлича много туристи. Старата част е съхранила характерния облик на Северно европейски търговски град и е запазила атмосферата на отдавна отминали времена. Следобяд свободно време. Нощувка.

6 ден – Талин – ФЕРИБОТ – Хелзинки
Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибот за Финландия (продълж. 2 ч.). Пристигане във финландската столица Хелзинки. Обграден от три страни с вода, градът е изпъстрен с много зеленина и се издига над дълбок залив, разположен много близо до Русия, но в културно отношение напълно скандинавски. Основан по заповед на шведския крал Густав Ваза и все още познат на шведите като Хелзингфорс. Жителите на града са известни като едни от най-образованите, най-добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент от розов финландски гранит, работно място на 200-те членове на еднокамарния Парламент /40 %, от който са жени/, Руската православна катедрала. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден – Хелзинки – Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Русия и за Санкт Петербург, старата столица на царете Романови. Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират. Простиращ се на 100 острова и свързан от повече от 600 моста, той често е наричан ''Венеция на Севера''. Пристигане следобед и посещение на Исакиевия събор. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – Санкт Петербург – Царско село
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Екатеринин дворец в Царско село (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ден – Санкт Петербург - Ермитаж
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава уединение. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за комбинирано посещение с екскурзовод на основното крило на Ермитажа + Залата със скъпоценностите (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). След организирания тур можете да останете в Ермитажа за самостоятелно разглеждане, като в този случай връщането ви в хотела ще бъде с градски транспорт. Нощувка.

10 ден - Санкт Петербург – Петродворец - Рига
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Петродворец (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „ руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Отпътуване за Латвия и нейната столица Рига, важно пристанище на Балтийско море, разположено на устието на р. Даугава. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден - Рига - Варшава
Закуска. Начало на обзорната туристическата обиколка на Рига с местен екскурзовод: Старият град (UNESCO) с неговите романтични улички, представящи голямото разнообразие на архитектурни стилове: готически, ренесансов, бароков и романски и такива исторически забележителности като Президентския дворец, Катедралата Св.Яков, църквата Св.Петър, сградата на Парламента, Паметника на свободата. Отпътуване за Полша и нейната столица Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

12 ден - Варшава – София
Закуска. Трансфер от хотела за летището. Излитане с редовен полет на LOT POLISH AIRLINES за София в 14.20 ч. Кацане в 17.15 ч. в София.

 

Дати

на човек в
двойна стая

единична стая

3-ти възрастен 

дете до 18г. с двама възрастни в стая

дете до 18 г. с един възрастен

29.06.19 – 10.07.2019

2197 лв.

2892 лв.

2147 лв.

2067 лв.

2127 лв.

02.08.19 – 13.08.2019

2197 лв.

 2892 лв.

2147 лв.

2067 лв.

2127 лв.

Пакетните цени включват: 
- самолетен билет София – Варшава – София на LOT POLISH AIRLINES,
- летищни такси /57 EUR към дата 29.11.2018 г./,
- 1 брой чекиран багаж до 20 кг,
- трансфер летище –хотел – летище,
- транспорт с автобус по време на туристическата обиколка,
- 3 нощувки със закуски във Варшава в хотели 3*/4*,
- 1 нощувка със закуска във Вилнюс в хотел 3*,
- 2 нощувки със закуски в Талин в хотел 3*,
- 1 нощувка със закуска в околностите на Хелзинки в хотел 3*,
- 3 нощувки със закуски в Санкт Петербург в хотел 3*,
- 1 нощувка със закуска в Рига в хотел 3*,
- местни екскурзоводи с превод на български език за полудневните обиколки на Талин, Рига, Вилнюс и Санкт Петербург,
- фериботни такси Талин – Хелзинки,
- туристическа програма на български език в определените градове по маршрута,
- водач от агенцията /от 02-я до 11-я ден включително/.

Забележка: за дата на тръгване 29.06. - самолетният вариант се осъществява при мин. 6 туриста и само при провеждане на автобусната програма. За дата на тръгване 02.08. – при мин. брой от 20 туриста. 

Пакетните цени не включват:
- входните такси за посещаваните туристически обекти и разходките с корабче.
- при недостигнат мин. брой от 40 туристи и при записани не по – малко от 35 тур. – 90 лв.
- медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на ЗД „Eвроинс“ – 30 лв., над 65 г. – 45 лв., над 70 г. – 60 лв.
- туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, се издава задължително от Руски визов център без лично явяване. Такса за издаване на визата – 120 лв. + такса подготовка на документи 20 лв.
- резервация за посещението на Ермитажа, която включва входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език – 38 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 25 EUR (максималният брой за една група е до 25 туристи)
- резервация за посещението на Ермитажа с включена входна такса, екскурзовод и слушалки + посещение на Залата със скъпоценностите с включена входна такса и екскурзовод – 55 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 35 EUR (максималният брой за една група за посещението на Залата със скъпоценностите е до 30 туристи)
- резервация за посещението на Петродворец, която включва входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език – 40 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 27 EUR
- резервация за посещението на Екатеринин дворец, която включва резервация, входна такса и беседа на местен екскурзовод на български език – 37 EUR за възр. при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 25 EUR

ЗАБЕЛЕЖКА: Заявката за допълнителните екскурзии се прави при сключване на договора за туристически пакет и заплащането им е заедно с основния пакет по фиксинга на БНБ.

Условия за резервация:
депозит – 700 лв.,
доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Парична единица на Русия: 100 RUB = ~2.60 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 6/20 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност! Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • ферибот

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

- туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, се издава задължително от Руски визов център без лично явяване. Такса за издаване на визата – 120 лв. + такса подготовка на документи 20 лв.

- резервация за посещението на Ермитажа, която включва входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език – 38 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 25 EUR (максималният брой за една група е до 25 туристи)

- резервация за посещението на Ермитажа с включена входна такса, екскурзовод и слушалки + посещение на Залата със скъпоценностите с включена входна такса и екскурзовод – 55 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 35 EUR (максималният брой за една група за посещението на Залата със скъпоценностите е до 30 туристи)

- резервация за посещението на Петродворец, която включва входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език – 40 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 27 EUR

- резервация за посещението на Екатеринин дворец, която включва резервация, входна такса и беседа на местен екскурзовод на български език – 37 EUR за възр. при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 25 EUR.

Абонамент за newsletter