Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
Таормина, Сицилия

Сицилия, Сардиния и Корсика

Насладете се на една незабравима екскурзия изпъстрена със средиземноморско очарование, Сицилия, Сардиния и Корсика, Италия

13 дни, 10 нощувки със закуски / 2 нощувки – на ферибот

Маршрут: СОФИЯ – ИГУМЕНИЦА /ферибот/ - БАРИ – ВИЛА САН ДЖОВАНИ /ферибот/ – МЕСИНА - ТАОРМИНА – ЕТНА - КАТАНИЯ - СИРАКУЗА – АГРИДЖЕНТО - ПАЛЕРМО – МОНРЕАЛЕ - /ферибот/ - КАЛЯРИ – БАРУМИНИ – ОРИСТАНО – ТОРЕ ГРАНДЕ – ТЕМПИО ПАУСАНИЯ – САСАРИ – АЛГЕРО – КОСТА СМЕРАЛ

1 ден – София – Игуменица – ферибот - Бари/Бриндизи
Отпътуване в 09.00 ч. от София от пл. “Ал. Невски” по маршрут Благоевград – Кулата – Игуменица. Вечерта пристигане в Игуменица и в полунощ пътуването продължава на ферибот за Италия – настаняване на разтегателни фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

2 ден – Вила Сан Джовани – ферибот - Месина - Таормина
Акостиране на пристанището на Бари/Бриндизи в 09.30 ч. Продължаване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина и отпътуване за Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – Таормина – Етна - Катания – Сиракуза
Закуска. Туристическа обиколка в Таормина: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Отпътуване за Сиракуза със спирка за фото-пауза в подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва кратък престой в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Пристигане в Сиракуза – един от най-старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата “Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден – Агридженто – Палермо
Закуска. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм – Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Продължаване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Монреале - Палермо – ферибот - Каляри
Закуска. Отпътуване за Монреале /”Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Връщане в Палермо. Туристическа обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Свободно време. Вечерта отпътуване с ферибот за Сардиния - вторият по големина италиански остров в Средиземно море. Нощувка в каюта на борда на кораба.

6 ден – Каляри - Барумини
Сутринта акостиране в пристанище Каляри. Туристическа програма в столицата още от римско време на Сардиния. Градът предлага учудваща смесица от малки улички, идващи от старото пристанище, тук се намират римски амфитеатър, чудесна катедрала и археологически музей. Свободно време. Продължаване за Барумини (UNESCO) – малко селище в сърцето на Сардиния, добре познато не само със своите естествени природни красоти, но също така и с типичните за него постройки наречени нураги, символът на острова, датиращи още от Бронзовата епоха. Целият комплекс, прилича на масивен замък, в последствие била издигната огромна стена за негова защита. По този начин бива създадено нещо подобно на селце с жилища, места за поклонение и общуване, изоставено и опустошено, малкото селце отново бива съживено през Финикийския, Картагенския и Римския период. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

7 ден – Ористано – Торе Гранде - Темпио Паусания
Закуска. Отпътуване от хотела и първа спирка в средновековния град Ористано, където прави впечатление кулата на Св. Христофор - най-забележимата част от крепостните стени. Следваща спирка е за разходка и плаж в курортното селище Торе Гранде, разположено на Ористанския залив. Пристигане в Темпио Паусания, град, разположен в сърцето на историческата област Галура, в подножието на планината Лимбара. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – Сасари – Алгеро
Закуска. Отпътуване за Сасари – вторият най-голям град на остров Сардиния, разположен върху плато, наклонено към залива Aсинарa, заобиколено от планински район и от обширни равнини, с дълга бреговата ивица и красиви плажове. Най-важните монументални сгради са: Църквата Св. Никола, Дворецът на Дожите, сградата на Парламента, Площад Италия и фонтана Розело. Продължаване за Алгеро, този някогашен арагонски и каталонски риболовен пристан, е най-красивият град на Сардиния. Градът е построен върху скалиста стъпаловидна местност над морето, където цветя и палмови дървета растат в изобилие. Бившите обитатели, Арагонците (а по-късно и Каталонците) са построили укрепления и кули, които днес характеризират стария град или Città Vecchia. Свободно време за разходка по тесните улички с останки от древни дворци и църкви. Много от жителите на стария град все още говорят каталонски, вместо италиански. Голямата атракция на района не е в Алгеро сам по себе си, а в намираща се в околностите Пещера на Нептун - една от най-големите природни атракции на Сардиния, грандиозна, осеяна с малки езера, гора от сталактити и образувания под формата на „тръби на орган” със стълбище от 654 стъпала, водещи до скала, наречена „Козята стълба”. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ден – Коста Смералда – Санта Тереза Галура – ферибот - Бонифачо
Закуска. Отпътуване за Коста Смералда. Разходка по крайбрежието и спирка в главния град Порто Черво. Свободно време за плаж и по желание разходка с туристическо влакче, за да се видят вилите на известни артисти и политици. Продължаване за Палау за фотопауза към Националния парк - остров Мадалена и отпътуване следобяд с ферибот от Санта Тереза Галура за острова на красотата - Корсика. След кратко пътуване се акостира на пристанище Бонифачо. Градьт е разделен на две: Стар и Горен град, разположен на нос с изглед към Средиземно море. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

10 ден – Бонифачо - Аячо
Закуска. Бонифачо е звездата в атракцията на Корсика, която привлича посетители от всички краища не само на острова, но и извън него, за да се възхитят на средновековните къщи, несигурно кацнали на ръба на варовиковите скали. Старият град с лабиринта си от тесни улички и исторически сгради, е едно очарователно място за разходка, където също можете и да се насладите на вкусната храна.Отпътуване за Аячо – елегантен и слънчев град, разположен на един от най-красивите заливи в света, известен като родното място на Бонапарт. Къщата, в която Наполеон Бонапарт е роден през 1769 г. е запазена. Връзката му с града може да се види навсякъде – тя е подчертана както от имената на улиците, така и от множеството статуи. Настаняване в хотел на западното крайбрежие. Нощувка.

11 ден – Бастия
Закуска. Отпътуване за Бастия – бароков град и курорт, чието име произлиза от Бастилия, крепост, доминираща над града, основана от генуезците. Посещение на църквата Санта Мария, старото пристанище, Губернаторския дворец (отвън). Свободно време за разходка. Нощувка.

12 ден – Бастия – ферибот - Ливорно - Болоня
Закуска. Сутринта отпътуване с ферибот за Ливорно. Пристигане и продължаване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на “Целуващите се” кули. Настаняване вечерта в хотел в Словения. Нощувка.

13 ден – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 22.00 ч.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 90 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 28.02.2017 г. 

Дата

На човек в
двойна стая

Единична стая

дете до 18 год. с двама възрастни
в тройна стая

дете до 18 год. с
един възрастен
в двойна стая

21.09.17 - 03.10.17

1595 лв.

2030 лв.

1395 лв.

1495 лв.

Пакетната цена включва:

- транспорт с автобус,
- 1 нощувка със закуска в Таормина/околности/района на Джардини Наксос в хотел 3***,
- 1 нощувка със закуска в Сиракуза/Ното/ околности в хотел 3***,
- 1 нощувка със закуска в Палермо в хотел 3***,
- 3 нощувки със закуски на остров Сардиния в хотел 3***,
- 3 нощувки със закуски на остров Корсика в хотел 3***,
- 1 нощувка със закуска в Словения в хотел 3***,
- туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута,
- фериботни билети Игуменица – Бари/Бриндизи (тип автобусни седалки),
- фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани,
- фериботни билети и настаняване в каюта за 4-ма Палермо/Трапани – Каляри,
- фериботни билети Санта Тереза – Бонифачо,
- фериботни билети Бастия – Ливорно,
- водач от агенцията.

Пакетната цена не включва:
- входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.
- медицинска застраховка покритие 10 000 евро – 15 лв., над 65 г. – 22.50 лв., над 70 г. – 30 лв.
- за настаняване на ферибота Игуменица – Бари/Бриндизи в каюта: вътрешна/ душ, тоалетна с 2 легла – 82 лв., с 3 легла – 62 лв., с 4 легла – 42 лв.; външна/ душ, тоалетна с 2 легла – 95 лв., с 3 легла – 70 лв., с 4 легла – 49 лв.
- за настаняване на ферибота Палермо/Трапани - Каляри в каюта за 2-ма: 85 лв.

Забележка:
- Цените са на турист в една посока при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при записването, която подлежи на допълнително препотвърждение.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Информация за музейните такси:
остров Сицилия - Таормина - Гръцкият театър – 10.00 EUR, от 18 до 25 г – 5.00 EUR, Дворецът Корвая (безплатен в двора, разглежда се отвън, първият етаж е музей – 3.00 ЕUR), Сиракуза - Общ вход за Археологическия парк с Гръцкия театър и Римския амфитеатър, пещерата Ухото на Дионисий - 10.00 EUR,
Агридженто - Долината на храмовете – 10.00 EUR, за деца до 18 год. – безплатно, за младежи от 18 – 25 год. – 5.00 EUR,
Монреале - Катедралата – 6.00 EUR, за изкачване на терасите и музей – 2.00 EUR, Палермо - Дворецът на Норманите – 9.00 EUR, Катедралата – безплатно, за криптата и съкровищницата – 3 EUR, задължително – слушалки – 2.00 EUR, които можете да ползвате за 4 часа по време на цялата обиколка с местния екскурзовод; църквата Сан Джовани на отшелниците – затворена (разглеждане отвън), църквата Ла Марторана - вход безплатен;
остров Сардиния - Каляри – Римски амфитеатър – 5.00 EUR, за пенсионери над 65 г. – 3.50 EUR, за групи над 15 тур. – 4.00 EUR, за деца до 6 г. – вход безплатен; Археологически музей – 5.00 EUR, Барумини – 10.00 ЕUR – за възр., 8.00 EUR – цена за група над 20 туристи и за младежи от 13 г. до 17 г., за деца от 7 г. до 12 г. - 6.50 EUR, Пещерата на Нептун – 13.00 EUR (включва екскурзовод), деца 3-12 г. - 07.00 EUR, за групи от мин. 25 тур. – 9.00 EUR , възможност за лодка до пещерата – 19.00 EUR, Аквариум – 9.00 EUR, Порто Черво – обиколка с туристическо влакче – 7.00 EUR (~ 35 мин.); остров Корсика - Аячо – Къщата на Наполеон Бонапарт – 7.00 EUR за група до 10 туристи, 5.00 EUR – над 10 туристи, Болоня – Базилика Сан Петроний – 3.00 EUR.

Подобни екскурзии

Абонамент за newsletter