Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
петра йордания

Екскурзия до Израел и Йордания с 7 нощ. 2023 есен

7 нощувки в Израел и Йордания - пътуване във времето

8 дни, 7 нощувки, закуски и вечери

Маршрут: София – летище Бен Гурион – Нетания – Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман – Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман – река Йордан (Каср - ал-Яхуд) – Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод–

С полети на България Еър

1 ден: София– Тел Авив – Нетания
Среща на летище София, Терминал 2 в 13:00ч. Полет с авиокомпания България Ер София за в 15.30 ч. за Тел Авив. Пристигане на летище Бен Гурион около 18:00ч. Отпътуване за Нетаня. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Нетаня.

2 ден: Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра – пешеходна разходка покрай цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

3 ден: Капернаум – Табха – Планината на Блаженствата – Аман
Закуска. Заминаване за Капернаум – споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от IV век. Отпътуване към Планината на Блаженствата – мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Пристигане в Аман – кратка панорамна обиколка на столицата на Хешемитското кралство. Вечеря и нощувка в Аман.

4 ден: Аман – Джераш – Небо – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където се предполага, че е умрял Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от Византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

5 ден: Петра – Шобак - Аман
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села („скалиста местност“ на еврейски), почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясна клисура, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

6 ден: Аман – река Йордан (Каср-ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон - Витлеем
Закуска. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на р. Йордан. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място на земната суша в света (около 420 метра под морското равнище). Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията (намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи). Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

7 ден: Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслиновия хълм към столицата Йерусалим – разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини, и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието (Голгота); храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8 ден: Витлеем - Лод - Бен Гурион – София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София. Пристигане в София в 22:00ч.

 Цени за ранни записвания:

дати

На човек  в двойна стая

Самостоятелна
стая

Трети възрастен
в стая

26.10 - 02.11.23 2679 лв. 3229 лв. 2679 лв.
16.11 – 23.11.23 2679 лв. 3229 лв. 2679 лв.
30.11 – 07.12.23 2679 лв. 3229 лв. 2679 лв.

Пакетните цени включват:

- Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България Еър;
- Летищни такси;
- Гранични такси;
- Всички трансфери по програмата;
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
-  1 в Нетаня (Mаrgoa hotel http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен);
-  1 в района на Тиберия (Arcadia https://arcadia-hotel-tiberias.co.il/ или подобен);
-  2 в Аман (Al Waleed https://www.reservations.com/Hotel/al-waleed-amman-hotel-amman-jo или подобен);
-  1 в района на Петра (Edom https://www.edomhotel.com/index_e.htm или подобен);
-  2 във Витлеем (Shepherd https://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен);
-  Екскурзоводско обслужване на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
-  Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
-  Саунд система със слушалки по време на туровете;
-  Сертификат за хаджийство;
-  Екскурзия до Петра;
-  Водач на групата от България;
-  Входни такси на посещаваните обекти;
-  Медицинска застраховка с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;

Цените не включват:
- Бакшиши/ такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място) – общо 40$ на човек за целия престой;
- Разходи от личен характер;
- Обяд на Галилейско езеро – 30 евро;
- Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 евро;
- Разходка на нощен Йерусалим – 30 евро;
- Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Допълнителна информация:
- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 човека;
- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;
Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;

Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.90 лв.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Условия за записване и начин на плащане:
Копие от международен паспорт;
Депозит от 400 лева на човек;
Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

- Обяд на Галилейско езеро – 30 евро;
- Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 евро;
- Разходка на нощен Йерусалим – 30 евро;

 

 

 

Подобни екскурзии

Абонамент за newsletter