Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Великден Албания

Предлагаме Ви един различен Великден в страна, която е смесица от култури и цивилизации - Албания

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ДУРЪС – ТИРАНА – МАНАСТИРА АРДЕНИЦА - БЕРАТ – ДУРЪС – ОХРИД – СОФИЯ

1 ден - София – Дуръс – Тирана
Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане вечерта и настаняване съответно в хотел FLOWER HOTEL&SPA – 5* (www.hotel-flower.com/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Тирана – Круя - Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Тирана и град Круя. Отпътуване за Круя – родното място на националния герий Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане към хотела спирка за разходка в центъра на Дуръс, в който се открояват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Дуръс – Арденица - Берат - Дуръс
Закуска. ВЕЛИКДЕН. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Тирана – Охрид – София
Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около 23.00 ч.

 

 Дата

На човек в
двойна стая  стая

Единична стая

Трети възрастен в
двойна стая

дете до 18 год. с двама
възрастни в стая

06.04.18 – 09.04.18

315 лв.

375 лв.

290 лв.

255 лв.

  ОТСТЪПКА - 80 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

Пакетната цена включва:
- транспорт с автобус 3***,
- 3 нощувки със закуски в хотел FLOWER HOTEL&SPA – 5*****,
- 3 вечери в хотела,
- входна такса за Албания,
- медицинска застраховка с покритие 5 000 EUR,
- водач от агенцията. 

Пакетната цена не включва:
- екскурзията до манастира Арденица и Берат – 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място),
- екскурзията до Тирана и Круя – 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварително записване и плащане в офиса на агенцията.  

Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Описание на хотела:  FLOWER HOTEL&SPA – 5*****
http://www.hotel-flower.com
Хотелът предлага луксозно настаняване и модерен интериор, и е една от най - забележителните сгради на Адриатическото крайбрежие с комбинация от неокласически архитектурен стил и цветни средиземноморски градини, в близост до бял пясъчен плаж. На разположение на гостите на хотела са отличен външен басейн, изискан ресторант, предлагащ специалитети на албанската и европейската кухня, луксозен спа и уелнес център. Хотелът разполага с двойни стандартни и делукс стаи и апартаменти, луксозно обзаведени с минибар, четиресет инчов LED телевизор, работно бюро, сешоар, тоалетни принадлежности и безплатен високоскоростен интернет.

- екскурзията до манастира Арденица и Берат – 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място),

- екскурзията до Тирана и Круя – 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварително записване и плащане в офиса на агенцията. 

Информация за входните такси на музеите:
Круя - Музей Скендербег - 350 ALL,
Етнографски музей – 300 ALL,
Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL,
Тирана – Национално исторически музей - 300 ALL,
музей Онуфри в Берат – 200 ALL.
Крепостта Берат - 100 ALL

Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL

Абонамент за newsletter