Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Великден в Дуръс, Албания 2020

Празнувайте Великден на Адриатическия бряг - Албания

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ДУРЪС – ТИРАНА – МАНАСТИРА АРДЕНИЦА - БЕРАТ – ДУРЪС – ОХРИД – СОФИЯ

1 ден - София – Дуръс – Тирана
Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Предвижда се кратка спирка за разходка в центъра на града. Пристигане вечерта и настаняване в хотел FAFA PREMIUM – 4**** (http://fafa.al/web/fafapremium/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Тирана – Круя - Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Круя – Тирана – Дуръс. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря с музика. Нощувка.

3 ден - Дуръс – Арденица - Берат - Дуръс
Закуска. ВЕЛИКДЕН. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Тирана – Охрид – София
Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка за кратка разходка и кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около 23.00 ч.

FAFA PREMIUM – 4*
http://fafa.al/web/fafapremium

Възрастен в двойна стая

Дете с двама възрастни от
6 – 11.99 г .

Дете с двама възрастни от
0 – 4.99 г .

Единична стая

17.04.2020 - 20.04.2020

319 лв.

244 лв.

164 лв.

394 лв.

  ОТСТЪПКА - 80 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

 Пакетната цена включва:

- транспорт с автобус 3***
- 3 нощувки със закуски вхотел FAFA PREMIUM - 4*,
- 3 вечери, едната с музика,
- входна такса за Албания,
- разходка в Елбасан
- мед.застраховка с покритие 5 000 EUR на на Групама Застраховане ЕАД,
- водач от агенцията.  

Пакетната цена не включва:
- екскурзията до Тирана и Круя – 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място),
- екскурзията до манастира Арденица и Берат – 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет.

Информация за входните такси на музеите:
Круя - Музей Скендербег - 200 ALL, Етнографски музей – 300 ALL, Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL, Тирана – Национално исторически музей - 200 ALL, музей Онуфри в Берат – 200 ALL, крепостта в Берат – 100 ALL.

 

Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL

Описание на хотел FAFA PREMIUM 4* http://fafa.al/web/fafapremium
Хотел FAFA premium – 4* Хотелът е разположен в курортната част на Дуръс, на първа линия на брега на Адриатическо море, разполага със собствен частен плаж. Стаите са с изглед към морето или към сушата и напълно оборудвани с климатик, минибар, сейф, LCD телевизор, ключ-карта и сешоар. На територията на хотела са разположени два ресторанта, предлагащи местна и интернационална кухня, открит плувен басейн с мокър бар, спа център, детски клуб, паркинг и др. Eлегантност и комфорт в модерен стил.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!
Използвани транспортни средства по програмата: автобус

- екскурзията до манастира Арденица и Берат – 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място),

- екскурзията до Тирана и Круя – 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварително записване и плащане в офиса на агенцията. 

Информация за входните такси на музеите:
Круя - Музей Скендербег - 350 ALL,
Етнографски музей – 300 ALL,
Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL,
Тирана – Национално исторически музей - 300 ALL,
музей Онуфри в Берат – 200 ALL.
Крепостта Берат - 100 ALL

Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL

Подобни оферти

Абонамент за newsletter