Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
gyrciq-flag1

Великден в Кастория с Корча 2020

Посрещнете Великден в Кастория в Гърция, малкото Преспанско езеро и остров Свети Ахил и посетете Корча в Албания

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери

Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ - КАСТОРИЯ - ез. МАЛКА ПРЕСПА - КОРЧА - СОФИЯ

1 ден: София - Кастория
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара. В ранния следобед пристигаме в Кастория,  някога българският град Костур. Градът е живописно построен върху най-тясната част на полуостров, който навлиза в езерото Орестиада, на надморска височина 620 м. В уличките си града е запазил повече от 70 църкви и параклиси, някои от тях строени през 9-10 век. В Кастория са съхранени и приблизително 140 големи къщи – всички те архитектурни шедьоври от 17 и 18 век, построени от камък и дърво.
Настаняване в хотел в самия център на Кастория, на крачка от езерото и забележителностите. Свободно време. Вечеря в таверна на брега на езерото. Нощувка.

2 ден: Кастория - Корча - 135 км.
Закуска. Свободно време в Кастория или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до Албания и Корча (Горица – бълг.). Сутринта в 09:30 часа отпътуване за област Девол – важен административен, църковен и културен център в Първата българска държава. В Девол княз Борис I гради една от седемте големи църкви, в Девол по повелята на княза, Климент Охридски основава книжовна школа (впоследствие преместена в Охрид), тук през 893 г. е изпратен и Наум Охридски и е учредена Деволската епархия. Цел на пътуването ни е административният център на област Девол, преди и сега - град Корча или българският град Горица. Корча поддържа и традицията на своите "сокаци" (павирани тесни улички) с характерни къщи със стари дървени печки и вкусно готвена храна. Корча е най-посещаваният албански град във всеки сезон. Запознаване със забележителностите на Корча: новият катедрален храм „Възкресение Христово”, музеят на иконата – стара църква разделена на две части, в едната се помещава музея, фабриката за производство на бира, педагогическият музей и др.
Свободно време, за да се потопите във Великденската атмосфера на празнично украсеният град, да се разходите в старата градска част на Корча – базара с кокетни ресторантчета, кафенета и магазинчета. След обяд в 15:30 часа (албанско време) отпътуване за Гърция и Кастория. Вечеря. По желание организирано посещение на Празнична Великденска литургия. Нощувка. 

3 ден: Кастория – езеро Малка Преспа – остров Свети Ахил - Кастория – 115 км.
Закуска. В 10:00 часа се отправяме към до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил, разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца, острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Свободно време за разходка чаша кафе или възможност за обяд в страноприемница предлагаща местни гозби. Връщане в Кастория и хотела след обяд. След кратка почивка с автобуса ще се отправим към пещерата на Дракона с нейните седем на брой малки езера и красивият манастир „Света Богородица Мавротиса” граден през 10 век. Празнична ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с жива музика. Нощувка. 

4 ден: Корча - София
Закуска. В 10:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България и София. Пристигане в София вечерта.

Хотел Келетрон 2*:

17.04.2020 – 20.04.2020

На човека в двойна 

Трети възрастен в стая 

Дете 0 – 9.99 г.
с 2-ма възрастни в стая

 

Четворна стая - цена на стая при 4 -ма възрастни

Ранни записвания до 17.03.20

359 лв.

329 лв.

315 лв.

1260 лв.

Редовни цени срез 17.03.20

379 лв.

349 лв.

335 лв.

1340 лв.

 Хотел Анесис 2*:

26.04.2019 – 29.04.2019

На човека в двойна 

Трети възрастен в стая 

Дете 0 – 11.99 г.
с 2-ма възрастни в стая

 

Единична стая 

Ранни записвания до 17.03.20

375 лв.

329 лв.

275 лв.

435 лв.

Редовни цени срез 17.03.20

395 лв.

349 лв.

295 лв.

455 лв.

 

Пакетната цена включва:
- транспорт с лицензиран автобус за международни превози
- 3 нощувки със закуски, в израният от вас хотел - и двата разположени в центъра на Кастория на крачка от езерото и забележителностите
- 2 стандартни вечери три степенно меню в близка таверна на брега на езерото
- Празнична Великденска вечеря с жива музика в таверна на брега на езерото
- Екскурзия до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил
- Разходка с автобуса до манастир „Св. Богородица Мавриотиса” и пещерата на Дракона (не е вкл. входен билет за пещерата)
- Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК”Левинс” с лимит 4000 евро
- Водач от агенцията през цялото пътуване 

Пакетната цена не включва:
- Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
- Целодневна екскурзия до Албания с Корча – 20 евро на възрастен; 10 евро дете до 12 год.; осъществява се при минимум 20 туриста
- Музейни такси в Албания: около 500 албански леки

Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст 69 год. и над 70 год. - 6 лева!

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въведе задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер 

Забележка:
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: валиден задграничен паспорт ИЛИ лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 14 дни преди отпътуване.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
Такси за прекратяване на договора за пътуване при СПЕЦИАЛНИ пътувания – Великден:
Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1. от деня следващ деня на подписване на договора до 50 календарни дни преди датата на отпътуване – без неустойка
2. от 49 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – внесеният депозит
3. от 29 до 0 дни – 100 % от общата стойност на туристическият пакет 

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

Туристическа такса - заплаща се лично в хотела

Целодневна екскурзия до Албания с Корча – 20 евро на възрастен; 10 евро дете до 12 год.; осъществява се при минимум 20 туриста

 

Подобни оферти

Абонамент за newsletter