Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Великден Лисабон

Посетете прекрасен Лисабон, град на контраста, наситен с много история, спокойна атмосфера и динамичен нощен живот

8 дни, 7 нощувки, 7 закуски

Маршрут: СОФИЯ - ЛИСАБОН - СОФИЯ

1 ден – София- Лисабон
Отпътуване за Лисабон с полет FB 563 в 20.50. Кацане на летище Лисабон в 23.00. Посрещане от представител на туроператора и групов трансфер до хотел от VIP Executive Entrecampos 4*. Настаняване. Нощувка.

2 ден - Лисабон
Закуска. 10.00.ч - Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Либердаде, Площада на Реставраторите,площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио. Продължаване към историческата част Белем с Имперския площад. Тук се намира впечатляващия манастир Жеронимуш и известната кула Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите/отвън/. Връщане към централната градска част за пешеходна разходка по време на която ще видите: Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и квартал Алфама, най-старият квартал на града.15.00.ч-свободно време. Нощувка.

3 ден – Лисабон - Синтра
Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание: 8.00.ч – 18.00.ч -целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра и имението Quinta de Regaleira - нос Кабо де Рока –Ещорил - Кашкаиш. Цена при минимум 18 туристи - 45 евро на турист, деца до 12 г - 22 евро на турист. Входът за Quinta de Regaleira не е включен в цената на екскурзията. Цена на билет: 6 евро /за туристи 18-64 г/. Старинният град Синтра през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале.Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Разглеждане на тайнственото имение Кинта де Регалейра. Негов собственик през 19 век става милионерът Антониу Монтейру, който построява едно причудливо „мануелино” с извити стълби и тайни входове, с невероятни „райски” градини. В уникалните градини могат да се видят балкони, панорамни тераси, беседки, водопади, скулптури и малки езерца. Следва разходка в Синтра, където хармонията на архитектурата се среща с колорита на местните занаяти.Свободно време за покупка на сувенири и дегустация на местните сладкиши. Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Кратка спирка в Кашкаиш, малко рибарско селище, което се е превърнало в любим курорт на известни личност от цял свят, разходка по живописната крайбрежна алея. Кратка фотопауза пред Казиното и градините на Ещорил.18.00.-връщане в Лисабон. Нощувка.

4 ден – Фатима – Баталя - Обидуш - Назаре
Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание - 8.30.ч - целодневна екскурзия Фатима – Баталя - Обидуш - Назаре - с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи – 49 евро на турист, деца до 12 г. – 25 евро на турист. Продължителност на екскурзията: 8.30. – 18.30. Екскурзията започва с посещение на святото място Фатима – третото по значимост място за поклонение в християнския свят след Божи гроб и Ватикана. Тук през 1917 г. Богородица се явява на 3 местни деца, посещение на Базиликата. Кратка спирка при манастира Санта Мария де Виктория в Баталя – паметник на ЮНЕСКО. Продължаване към Назаре, живописно рибарско селце с чудесна панорама към Атлантическия океан. Свободно време. Следва разходка в очарователния Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, заобиколено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на централния площад, старинната църква Санта Мария. Не пропускайте местния вишнев ликьор жинжиня, поднасян в изящни шоколадови чашки. Свободно време за дегустация и покупка на сувенири. Връщане в Лисабон. Нощувка.

5 ден – Порто
Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание: 8.00.ч - целодневна екскурзия в Порто – вторият по големина град на Португалия с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи - 65 евро на турист, деца до 12 г.- 33 евро на турист.Продължителност на екскурзията: 8.00. – 20.00.ч

Пристигане в Порто около 12.00.ч. Следва панорамна обиколка по време, на която ще видите: гарата Сао Бенту, площада с Кметството Алиадус, най-високата кула на града – камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралата Се, църквата Св.Франциск с позлатения олтар, Паласио де Болса – Търговската Палата на Порто с неповторимо красив интериор, където се посрещат официални лица от цял свят, крайбрежния булевард Рибейра, река Доуро с уникалните 6 моста над реката, квартала на срещуположния бряг Вила Нова де Гая, където са разположени винарните и се прави световноизвестното вино порто. По желание: круиз по р. Доуру „6 тте моста” – заплаща се на място /15 евро на турист/.16.30.- отпътуване за Лисабон, връщане в Лисабон около 20.00.ч. Нощувка.

6 ден - Мафра
Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание: 10.00.ч -14.00.ч – полудневна екскурзия в Мафра. Цена при минимум 18 туристи – 25 евро на турист. Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон, в който се намира един от най-големите и екстравагантни кралски резиденции в Европа. Строителството на комплекса, включващ: резиденция, базилика и манастир започва през 18 век от крал Жуао Пети. Комплексът има 1 200 стаи, 150 стълбища и изумителна библиотека с дължина 90 м и 40 000 тома редки книги.В манастира могат да се разгледат килиите, лечебницата и аптеката. Внушителната резиденция е символ на абсолютната монархия на Португалия и е включена в класацията за едно от седемте чудеса на Португалия. Входът се заплаща на място. Цена - 6 евро, за деца под 12 г. – безплатно. Свободно време за разходка в уютните улички около Двореца, където могат да се опитат местните сладкиши, създадени по рецепти на монахините от многобройните манастири в региона. Нощувка.

7 ден – Лисабон
Закуска.Свободен ден. По желание в този ден може да се посети Парка на Нациите и Океанариума на Лисабон. Паркът на Нациите или Експо е модерният квартал на Лисабон, построен специално за Световното изложение през 1998 г. Известен е със своята интересна архитектура, модерен парк с водни каскади, и най-дългия мост в Европа - Васко де Гама – 17 м. Гара Oriente е с най- модерната визия в Лисабон. Тук е Океанариума на Лисабон с 8000 обитатели от 4 океана и Шопинг центъра Васко де Гама със 170 магазина, 30 ресторанта и чудесни панорамни тераси към река Тежу. Нощувка.

8 ден - Лисабон – София
Освобождаване на стаите до 12.00. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж.Свободен ден. 20.00.ч –трансфер до летище. Излитане на София в 00.00.ч. Кацане на летище София в 6.00. ч. на 3 май. Екскурзия по желание: 9.00.-14.00.ч полудневна екскурзия в Азейтау /Сетубал/ с посещение на ателие за керамични плочки и местна винарска изба. Цена – 29 евро при минимум 18 записани туристи. 9.00.ч - отпътуване за градчето Азейтау в района на планината Арабида. 10.00.ч - разглеждане на ателие за производство на местните керамични плочки – ажулежу. Ателието възниква по идея на големият колекционер Антонио Франко, който иска да създаде истинско място, в което да се съхрани целия оригинален процес на моделиране, подготовка и рисуване на автентични португалски керамични плочки. Процесът е изцяло ръчен, както е било в древността. Над 1 милион плочки са изработени в ателието и са продадени по целия свят, за да красят с прекрасни пана сгради от всички континенти, както домовете на известни личности и артисти. 11.30.ч- продължаване към една от най – известните винарни в Протугалия - Quinta de Bacalhoa. ”Зад големите вина стоят големи истории”, казват в Португалия. Quinta de Bacalhoa е част от тези истории. Винарната отваря врати и за да се видят колекциите на Жо Берардо в 3 тематични салона: „Африка”, „Прекрасния свят” с мебели и предмети и „португалско ажулейжу” с редки експонати от 16 до 20 век., изложени в екстравагантна форма на фона на грегорианска музика в избата, в която зреят самите вина. Колекцията от художествени предмети няма аналог, тъй като показва образци на възраст над 500 години и онагледява португалското културно наследство, събирайки в едно „Вино, природа и изкуство”. След кратка дегустциа на базисните вина, ще може да се купят и вина за спомен. 13.00.ч- отпътуване за Лисабон, фотопауза на Статуята на Христос с височина от 110 м, подобна на тази в Рио де Жанейро. Ще може с асансьор да се качим на панорамната площадка, от която се открива възхитителна гледка към Лисабон от другата страна на реката.

 

На човек  в двойна стая

Трети възрастен на допълнително легло

Дете от 2-12 г. с двама възрастни 

Единична стая

Ранно записване до 28.02.2019

709 евро

595 евро

489 евро

989 евро

Стандартна цена

719 евро

599 евро

499 евро

999 евро

Пакетната цена включва:
- самолетен билет на България Еър София – Лисабон – София
- летищни такси
- включен голям багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг,
- 7 нощувки със закуски в хотел VIP Еxecutive Entrecampos 4*,
- трансфер летище – хотел – летище с представител на български език,
- панорамна екскурзия в Лисабон с местен екскурзовод на български език,
- представител на туроператора по време на пътуването,
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Пакетната цена не включва:
- градска такса от 2 евро на турист на нощувка – заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела,
- екскурзии по желание, които се заявяват при записване от България.

Описание на хотела - VIP Еxecutive Entrecampos 4*
В квартал Entrecampos, на 5 минути от метро Entrecampos. В хотела: 9 конферентни зали, бар, 2 ресторанта, закрита градина, кафе-бар, магазин, закрит басейн, турска баня, сауна, безплатен безжичен интернет в целия хотел. В стаите: звукоизолация, климатик, сешоар, сейф, минибар, сателитна телевизия.

Необходими документи и условия за записване:
- Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи, срок за уведомление – 18 април 2018
- Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.
- Депозит 350 евро при записване, доплащане – 14 дни преди отпътуване.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
-  Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми

Екскурзиите по желание са свързани с предварителни резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за орг. пътуване.
Пътуването се осъществява при минимум 25 записани туристи, срок за уведомление 18 април 2018.

- Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра и имението Quinta de Regaleira - нос Кабо де Рока –Ещорил - Кашкаиш. Цена при минимум 18 туристи - 45 евро на турист, деца до 12 г - 22 евро на турист. Входът за Quinta de Regaleira не е включен в цената на екскурзията. Цена на билет: 6 евро /за туристи 18-64 г/.

- Целодневна екскурзия Фатима – Баталя - Обидуш - Назаре - с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи – 49 евро на турист, деца до 12 г. – 25 евро на турист. Продължителност на екскурзията: 8.30. – 18.30.

- Целодневна екскурзия в Порто – вторият по големина град на Португалия с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи - 65 евро на турист, деца до 12 г.- 33 евро на турист. Продължителност на екскурзията: 8.00. – 20.00.ч. 

- Полудневна екскурзия в Мафра. Цена при минимум 18 туристи – 25 евро на турист. Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон. Продължителност на екскурзията: 10.00. – 14.00.ч.

- Полудневна екскурзия в Азейтау /Сетубал/ с посещение на ателие за керамични плочки и местна винарска изба. Цена – 29 евро при минимум 18 записани туристи. Продължителност на екскурзията: 10.00. – 14.00.ч.

Абонамент за newsletter