Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
италия-флаг

Великден Рим

Великден в Рим еднo пътуване съчетаващо непреходна красота и празничен дух

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски

Маршрут: СОФИЯ – РИМ – СОФИЯ

1 ден – София – Рим
Излитане от летище София,Терминал 2 в 07:30 с полет FB 449 на България еър. Пристигане на летище Фиумичино Рим в 08:30 ч. Посрещане от местния екскурзовод, панорамна обиколка на Рим с автобус на български език /около 3 часа/. Панорамната обиколка включва символите на Вечния град: Термите на Каракала, Базиликата Св. Йоан ди Латерано,Базиликата Санта Мария Маджоре, площад Република, Термите на Диоклециан, виа Национале, Колизеума-отвън, Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело, Кметството, площад Венеция с паметника на Виторио Емануеле, театър Марчело - предшественика на Колизеума. Трансфер до хотел 4* от веригата Sebraeli, настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден – Рим
Закуска. По желание: пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” и Траставере с лицензиран местен екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Екскурзията включва разглеждане на най-красивите барокови площади на Рим: площад Испания с църквата Св. Тринита деи Монти, площад Навона, Пантеона, фонтана ди Треви. Пешеходна екскурзия в квартал Траставере с местен лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разходка из един най-автентичните римски квартали, съхранил чудесни образци на средновековната история и изкуство. Следобед по желание: посещение на Галерия Боргезе с лицензиран екскурзовод на български език. В тази съкровищница на шедьоври, събирани от кардинал Боргезе, могат да се видят произведения на Караваджо, младия Бернини, Рафаело, Тициан и знаменитата Полина Боргезе на Антонио Канова, изобразена като Венера Победителка. Нощувка.

3 ден – Рим - Ватикана
Закуска. По желание: екскурзия във Ватиканските музеи с лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разглеждане на изключителната колекция от произведения на Джото, Ботичели, Лука Синьорели, Рафаело и Сикстинската капела със знаменитото Сътворение. Посещение на Базиликата Св.Петър. Свободно време. Нощувка.

4 ден – Рим- София
Закуска - сух пакет. Трансфер до летището. Излитане от летище Фиумичино с полет FB 450 в 09:30 ч, кацане на летище София, Терминал 2 в 12:20 ч.

 

 

На човек в
двойна стая

Трети възрастен
в двойна

Единична стая

Дете от 2г. – 8г. с
двама възрастни
в стая

28.04.19 – 01.05. 19

785 лв.

785 лв.

965 лв.

755 лв.

Пакетната цена включва:
- самолетен билет София - Рим - София на а/к България Еър с включени летищни такси;
- 3 нощувки и 3 закуски в двойна стая в хотел 4* от веригата SebRael;
- посрещане на летището;
- трансфери летище-хотел-летище;
- панорамна автобусна екскурзия;
- лицензиран екскурзовод на български език по време на екскурзиите;
- слушалки по време на екскурзиите;
- представител на туроператора по време на пътуването;
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Пакетната цена не включва:
- градска такса за хотелите в Рим. Заплащането на градската такса е задължително и се извършва на място от всеки турист. За хотел 4* таксата е 6 евро на турист на нощувка.
- Допълнителни екскурзии при минимум 15 записани туристи:
* Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” и Траставере – 30 лв на записан турист. Цената на екскурзията включва лицензиран гид на български и слушалки.
* Ватикански музеи и базиликата Св. Петър - 75 лв на записан турист/60 лв дете до 12г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.
* Галерия Боргезе - 65 лв на записан турист, 30 лв турист до 17г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.

Забележка:
- Програмата се провежда при минимум 26 записани туристи.
- В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.
- Хотелите от веригата Себраели са разположени на разстояние до 500 м от гара Термини, в центъра на Рим. Стаите предлагат класически комфорт, телевизор, климатик, балкон.
- Името на конкретния хотел на групата ще бъде посочено 1 седмица преди заминаване.
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите.

Условия за записване:
Депозит от 400 лв,
доплащане 21 дни преди отпътуване.

Условия за анулации:
- При анулация от деня, следващ записването до 29 дни преди отпътуване се удържа депозита.
- При анулация от 29 до 14 дни преди отпътуване се удържа неустойка в размер от 50% от пакетната цена.
- При анулация от 14 до 7 дни преди отпътуване се удържа неустойка от 80% от пакетната цена.
- След този срок суми не се възстановяват.

- Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” и Траставере – 30 лв на записан турист. Цената на екскурзията включва лицензиран гид на български и слушалки.

- Ватикански музеи и базиликата Св.Петър - 75 лв на записан турист/60 лв дете до 12г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.

- Галерия Боргезе - 65 лв на записан турист, 30 лв турист до 17г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.

Подобни оферти

Абонамент за newsletter