Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Великден Саранда, Албания

Предлагаме Ви един различен и неповторим Великден в Саранда, Албания

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери

Маршрут: СОФИЯ – КУЛАТА – ЯНИНА – САРАНДА - БУТРИНТ – КСАМИЛ - СИНЬОТО ОКО – ГИРОКАСТРА САРАНДА – ЯНИНА - СОФИЯ

1 ден - София – Кулата – Янина – Саранда
Отпътуване в 06:30 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция. Пристигане в курорта Саранда – градът на слънцето. Настаняване в хотел Saranda International 4*, разположен на брега на морето със собствен плаж и на по-малко от 1,5 км. от центъра на курорта. Свободно време за освежаване. Организирана разходка в курорта Саранда. Саранда е красиво разположена на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, отстоящ само на 2 морски мили от Саранда! В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време с възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халба албанска бира. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

2 ден - Саранда – Бутринт – Ксамил - Саранда – 52 км.
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до античния и средновековен град Бутринт, обект на Юнеско. На разстояние 26 км. от Саранда, на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв. км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще усетите уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. Връщане в Саранда с попътна разходка в курорта Ксамил – част от Национален парк Бутринт. Свободно време за разходка и възможност за обяд по желание. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. По желание организирано посещение на Празнична Великденска литургия. Нощувка.

3 ден - Саранда – Синьото око – Гирокастра – Саранда – 110 км.
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско. Древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци, пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време. На връщане за Саранда ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Възможност за обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Саранда – Янина - София
Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Попътна разходка в Янина – столицата на област Епир в Гърция. Пристигане в София късно вечерта.

 

06.04.2018 – 09.04.2018

На човека в двойна тройна стая 

Единична стая

Дете 0 – 07.99 г.
с 2-ма възрастни
в стая

 

Дете 08 – 15.99 г.
с 2-ма възрастни
в стая

Цени до 28.02.2018

299 лв.

365 лв.

220 лв.

250 лв.

Редовни цени

325 лв.

389 лв.

245 лв.

265 лв.

Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран за международни превози автобус 3*
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4*
- Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност 4000 евро
- Трансфер за Великденската литургия в църквата на Саранда (1,5 км. от хотела)
- Разходка в Саранда
- Разходка в Янина

Пакетната цена не включва:
- Музейни такси за обекти посещавани по желание - около 600 леки
- Полудневна екскурзия до античен Бутринт и курорта Ксамил – 20 евро възрастен и 15 евро деца до 12 г. (включва трансфер и входна такса), осъществява се при минимум – 20 туриста.
- Целодневна екскурзия до Гирокастра и природния феномен „Синьо око” – 20 евро и 10 евро за деца до 12 г. (не включва входни такси за обектите), осъществява се при минимум 20 туриста.
- медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!
Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и копие.

Условия за записване:
- Депозит -  30 %; 
- Доплащане 15 дни преди отпътуване.

- Музейни такси за обекти посещавани по желание - около 600 леки

- Полудневна екскурзия до античен Бутринт и курорта Ксамил – 20 евро възрастен и 15 евро деца до 12 г. (включва трансфер и входна такса), осъществява се при минимум – 20 туриста

- Целодневна екскурзия до Гирокастра и природния феномен „Синьо око” – 20 евро и 10 евро за деца до 12 г. (не включва входни такси за обектите), осъществява се при минимум 20 туриста

Абонамент за newsletter