Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Грузия 2017

Предлагаме Ви уникално изживяване в непознатата, близката, строга и красива държава разположена на брега на Черно море

8 дни, 7 нощувки, 7 закуски, 1 вечеря

Маршрут: СОФИЯ – КУТАИСИ – БОРЖОМИ – БАКУРИАНИ – РАБАТИ – ВАРДЗИЯ – ТБИЛИСИ – ДАВИД ГАРЕДЖА - СИГНАГИ – ГРЕМИ - ЦИНАНДАЛИ – ТЕЛАВИ – ТБИЛИСИ – МЦХЕТА – ГОРИ – КУТАИСИ – СОФИЯ

1 ден - София – Кутаиси
Среща на летище София, Терминал 1 и в 14.40 ч. полет за Кутаиси на авиокомпания WIZZ AIR. Кацане в 18.05 ч. Посрещане на летището. Кутаиси има своята дълга и богата история. Още през II в. пр.Хр. става столица на древното кралство Колхида. Днес е вторият по големина град в страната и седалище на Грузинския парламент. Трансфер и настаняване в хотела. След кратка почивка вечерна разходка до Катедралата Баграти (UNESCO) - шедьовър на средновековната грузинска архитектура. Нощувка.

2 ден - Кутаиси – Пещерата Куматсави – Шроша – Мцхета - Тбилиси
Закуска. Отпътуване към едно от природните чудеса на Грузия – пещерата Куматсави, известна още като Пещерата на Прометей. Легенда взаимствана от мита за Прометей, разказва как местен герой разгневил боговете и подобно на Прометей бил прикован от тях, но не върху скала, а в недрата на дълбока пещера. Куматсави пленява своите посетители със своите сталактити, сталагмити, сталактони, вкаменени водопади, великолепно осветени в различни цветове и оглеждащи се във водите на подводна река. Програмата продължава към селището Шорша, чиито жители са известни майстори на керамиката. След кратка пауза отпътуване за Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Обиколката на града предвижда посещение на манастира Джвари, построен през VI в. в зората на християнството в Грузия, на отвесна скала, издигаща се над старата столица. Следващият обект с голямо значенив е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – значимия религиозен обект в страната. Продължаване за Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден - Тбилиси
Закуска. Панорамна обиколка на грузинската столица. Градът създаден през V в., скоро след това се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани и крепостта Нарикала, около която е израстнала грузинската столица. Ще продължим с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени, с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителните сгради на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

4 ден - Тбилиси – Давид Гареджа - манастирът Бодбе – Сигнаги
Закуска. Отпътуване към областта Кахети, източната част на Грузия, известен винопроизводителен район на страната. Първата спирка ще бъде в Давид Гареджа, пещерният град, където ще посетим известния манастирски комплекс Давид Гареджа. Разположен на границата с Азербайджан, в удивително красив полупустинен район, манастирът често е ставал обект наспорове между двете държави. Първите манастири в района са създадени още през VI в. от Давид Гареджа. Ще продължим за Гурджаани и ще се наслади на гостоприемството на местните жители, с дегустация на вино и местни мезета. Ще се запознаем с вековната традиция на винопроизводството в глинени квеври (традиция, която е вписана в списъка на UNESCO през 2013 г.). Вечерта пристигане в Телави – столицата на Кахетинска област. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Телави – Цинандали – Бодбе – Сигнаги – Тбилиси
Закуска. Отпътуване за Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. Програмата продължава с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдъръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гергети – Гудаури
Закуска. Отпътуване на север по Грузинската военна магистрала към живописния район на Голям Кавказ. Пътят предоставя незабравими гледки към величествените върхове на планината. Първата спирка е крепостта Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създадена още през XIV в. тя е била едно от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание, срещу допълнително заплащане, отпътуване със високопроходими автомобили към прочутата църква Св.Троица или по–известна като Гергети, на името на близкото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна културно–историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщият връх Казбек. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Вечерта отпътуване за Гудаури. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден - Гудаури – Гори – Уплисцихе – Манастир Гелати – Кутаиси
Закуска. Отпътуване за Гори. Посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Ще продължим със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най–ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град ще посетим манастира Гелати (UNESCO). Създаден още през XII в. манастирският комплекс е имал важна роля в културния и политически живот на страната. Комплексът се разраства през годините и днес е прекрасен образец на Грузинската средновековна архитектура. Вечерта пристигане в Кутаиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден - Кутаиси
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за София в 12.35 ч. Кацане на аерогара София в 14.10 ч.

Отстъпка за ранни записвания: 100 лв. от пакетната цена
- за дата на тръгване 23.05 записвания до 31.01.2017 г.
- за дата на тръгване 15.08 записвания до 10.03.2017 г.

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

23.05.2017 – 30.05.2017

1595 лв.

1970 лв.

15.08.2017 – 22.08.2017

1635 лв.

2010 лв.

Пакетната цена включва:
- Самолетен билет София – Кутаиси – София на авиокомпания WIZZ AIR,
- Летищни такси,
- Малък салонен багаж с размери 42x32x25 см;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус/;
- 2 нощувки със закуски в Кутаиси, в хотел 4*;
- 3 нощувки със закуски в Тбилиси, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в Гудаури, в хотел 3+*;
- 1 нощувка със закуска - в Телави, в хотел 3*;
- 1 вечеря
- Туристическа програма,
- Местен екскурзовод на английски/ руски език с превод от водача на групата,
- Всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата,
- Всички екскурзии и посещения, включени в програмата,
- Изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси,
- Дегустация на вино в Гурджаани,
- Една бутилка вода на ден,
- Водач-преводач от агенцията

Пакетната цена не включва:
- Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 35 EUR. Заплащат се с основния пакет.
- Бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.

Доплащане за:
- 1 брой чекиран багаж до 23 кг – 50 лв. в посока
- Пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR. Заплаща с основния пакет.
- Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 20 EUR. Заплаща се с основния пакет.
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 10.00 лв., за лица над 65 г. – 15.00 лв., над 70 г. – 20.00 лв.
- При недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 65 EUR

Условия за резервация:
- Депозит – 50 % от пакетната цена;
- Доплащане – до 30 дни преди отпътуване

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
- Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.85 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
- Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL

Примерни хотели, предвидени по програмата:
- хотел Argo Boutique 4* (www.argoin.ge) или подобен в Кутаиси,
- хотел Laerton 4* (www.laerton-hotel.ge) или подобен в Тбилиси,
- хотел Old Telavi 3* (www.olftelavi.ge),
- хотел Carpe Diem 3+* (http://.carpediem.ge) или подобен в Гудаури.

- Пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR. Заплаща с основния пакет.

- Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 20 EUR. Заплаща се с основния пакет.

 

Абонамент за newsletter