Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Грузия 2018

Предлагаме Ви уникално изживяване в непознатата, близката, строга и красива държава разположена на брега на Черно море

7 дни, 6 нощувки, 6 закуски, 1 вечеря

Маршрут: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ТБИЛИСИ – ДАВИД ГАРЕДЖА -ГУРДЖААНИ - ТЕЛАВИ - ЦИНАНДАЛИ - БОДБЕ - СИГНАГИ - ТБИЛИСИ - АНАНУРИ - КАЗБЕГИ - ГЕРГЕТИ - ГУДАУРИ - ГОРИ - УПЛИСЦИХЕ - МЦЕХА - ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

1 ден - София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 10.00 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.10 ч. Кацане в Тбилиси в 16.25 ч. Посрещане на летището. БЕЗ ТОВА Кутаиси има своята дълга и богата история. Още през II в. пр.Хр. става столица на древното кралство Колхида. Днес е вторият по големина град в страната и също така седалище на Грузинския парламент. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден - Тбилиси
Закуска. Панорамна обиколка на грузинската столица. Градът създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес градът е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

3 ден - Тбилиси – Давид Гареджа – Гурджаани – Телави
Закуска. Отпътуване към областта Кахети, източната част на Грузия, известен винопроизводителен район на страната. Първата спирка ще бъде в Давид Гареджа, пещерният град, където групата ще посети известния манастирски комплекс Давид Гареджа. Разположен на границата с Азербайджан, в удивително красив полупустинен район, манастирът често е ставал обект на спорове между двете държави. Първите манастири в района са създадени още през VI в. от Давид Гареджа. След посещението на манастирския комплекс групата ще отпътува за Гурджаани и ще се наслади на гостоприемството на местните жители, като ще се дегустират вино и местни мезета. Групата ще се запознае с вековната традиция на винопроизводството в глинени квеври (традиция, която е вписана в списъка на UNESCO през 2013 г.). Вечерта пристигане в Телави – столицата на Кахетинска област. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден - Телави – Цинандали – Бодбе – Сигнаги – Тбилиси
Закуска. Туристическа програма в Телави, град, разположен в изненадващо красив район, заради древните храмове, манастири, живописни реки и долини, където кехлибарното грозде расте под топлите слънчеви лъчи. Отпътуване за Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. По желание и срещу допълнително заплащане е възможна дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район. Програмата продължава с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден - Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гергети – Гудаури
Закуска. Отпътуване на север по Грузинската военна магистрала към живописния район на Голям Кавказ. Пътят предоставя незабравими гледки към величествените върхове на планината. Първата спирка е крепостта Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създадена още през XIV в. тя е била едно от най – значимите военни съоръжения на териоторията на Грузия. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание и срещу допълнително заплащане отпътуване с високопроходими автомобили към прочутата църква Св. Троица или по – известна като Гергети на името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщият връх Казбек. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Вечерта отпътуване за Гудаури. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Гудаури – Гори – Уплисцихе – Мцхета – Тбилиси
Закуска. Отпътуване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, се продължава за Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Обиколката на града предвижда посещение на манастира Джвари, построен през VI в. в зората на християнството в Грузия, на отвесна скала, издигаща се над старата столица. Следващият обект с голямо значение Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – значимия религиозен обект в страната. Вечерта пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден - Тбилиси – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за Истанбул в 10.45 ч. Кацане в 12.20 ч. Следващ полет за София в 19.25 ч. Кацане на аерогара София в 20.45 ч.

Отстъпка за ранни записвания: 80 лв. от пакетната цена
- за дата на тръгване 22.05 записвания до 31.01.2018 г.
- за дата на тръгване 11.09 записвания до 12.03.2018 г.

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

22.05.2018 – 28.05.2018

1827 лв.

2247 лв.

11.09.2018 – 17.09.2018

1875 лв.

2295 лв.

Пакетната цена включва:
- Самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES,
- Летищни такси /178 EUR към дата 05.12.17/,
- чекиран багаж до 30 кг.;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус/;
- 4 нощувки със закуски в Тбилиси, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в Гудаури, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в Телави, в хотел 4*;
- 1 вечеря
- Туристическа програма,
- Местен екскурзовод на английски/ руски език с превод от водача на групата,
- Всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата,
- Всички екскурзии и посещения, включени в програмата,
- Изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси,
- Дегустация на вино в Гурджаани,
- Една бутилка вода на ден,
- Водач-преводач от агенцията

Пакетната цена не включва:
- Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 35 EUR. Заплащат се с основния пакет.
- Бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.

Доплащане за:

- Пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR. Заплаща с основния пакет.
- Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 20 EUR. Заплаща се с основния пакет.
- дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район - 7 EUR. Заплаща се с основния пакет.
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 1800 лв., за лица над 65 г. – 12.00 лв., над 70 г. – 16.00 лв.
- При недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 55 EUR

Условия за резервация:
- Депозит – 600 лв.от пакетната цена;
- Доплащане – до 30 дни преди отпътуване

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
- Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

*Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL

Примерни хотели, предвидени по програмата:

- хотел Astoria 4* (www.astoriatbilisi.ge) или подобен в Тбилиси,
- хотел Savaneti 4* (www.savaneti.com/en) или подобен в Телави
- хотел Marco Polo 4* (http://marcopolo.ge) или подобен в Гудаури.

- Пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR. Заплаща с основния пакет.

- Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 20 EUR. Заплаща се с основния пакет.

- Дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район - 7 EUR. Заплаща се с основния пакет.

 

Абонамент за newsletter