Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Грузия 2020

Предлагаме Ви уникално изживяване в непознатата, близката, строга и красива държава разположена на брега на Черно море

7 дни, 6 нощувки, 6 закуски, 1 вечеря

Маршрут: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ТБИЛИСИ – АНАНУРИ - КАЗБЕГИ – ГЕРГЕТИ - ГУДАУРИ - МЦХЕТА – ГОРИ – УПЛИСЦИКХЕ – ТБИЛИСИ – ГРЕМИ – ЦИНАНДАЛИ – ТЕЛАВИ – БОДБЕ – СИГНАГИ – ТБИЛИСИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

1 ден - София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 10.00 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.10 ч. Кацане в Тбилиси в 16.25 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден - Тбилиси
Закуска. Панорамна обиколка на грузинската столица. Градът създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес градът е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

3 ден - Тбилиси – Ананури - църквата Св.Троица /Казбеги/ - Гергети – Гудаури /220 км/
Закуска. Отпътуване в посока Ананури и спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създадена още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости са били едни от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Най-високата точка по пътя е на 2395 м надморска височина при преминаване на прохода, където могат да се направят няколко спирки, за да опита минерална вода, да се наблюдават заснежените върхове на красивите планини и водопади. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание и срещу допълнително заплащане отпътуване с високопроходими автомобили 4 x 4 WD Jeeps към прочутата църква Св. Троица или по – известна като Гергети на името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщият връх Казбек глетчер /5047 м/. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Гудаури – Мцхета - манастира Джвари - Гори – Уплисцикхе Тбилиси /280 км/
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Ще бъде посетен и манастирът Джвари (UNESCO), едно от най-старите християнски светилища в Грузия. Датиран още от VI в. той е едно от най-почитаните места в цял Кавказ. Увековечен е в множество текстове и литературни произведения, включително и в творбата на Михаил Лермонтов „Мцири“. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, отпътуване за столицата Тбилиси. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден - Тбилиси – Греми – Цинандали - музей Чавчавадзе – Телави /150 км/
Закуска. Отпътуване към Греми. Крепостта, стъпила на скала на бреговете на р. Инцоба е един от най-важните паметници на средновековната архитектура в Грузия. Продължаване към Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. По желание и срещу допълнително заплащане е възможна дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район. Продължаване към Телави - град, разположен в изненадващо красив район, заради древните храмове, манастири, живописни реки и долини, където кехлибарено грозде расте под топлите лъчи на слънцето. Обиколката включва посещение на крепостта Батонис Цикхе, конната статуя на Еракли II и най – старото дърво в Грузия. Настаняване в хотел в района на Телави. Нощувка.

6 ден - Телави – манастирът Бодбе – Сигнаги – Тбилиси/170 км/
Закуска. Отпътуване от Телави. Програмата този ден започва с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка. 

7 ден - Тбилиси – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за Истанбул в 10.30 ч. Кацане в 12.05 ч. Следващ полет за София в 13.45 ч. Кацане на аерогара София в 15.05 ч.

Отстъпка за ранни записвания: 100 лв. от пакетната цена за записвания до 17.01.2020

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

19.05.2020 – 25.05.2020

1879 лв.

2104 лв.

Пакетната цена включва:
- Самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES,
- Летищни такси /199 EUR към дата 24.12.19/,
- 1 брой чекиран багаж до 30 кг.;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус/;
- 4 нощувки със закуски в Тбилиси, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в Гудаури, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в Телави, в хотел 4*;
- 1 вечеря
- Туристическа програма,
- Местен екскурзовод на английски/ руски език с превод от водача на групата,
- Всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата,
- Всички екскурзии и посещения, включени в програмата,
- Изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси,
- Една бутилка вода на ден,
- Водач-преводач от агенцията

Пакетната цена не включва:
- Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 35 EUR. Заплащат се с основния пакет.
- Бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 10,00 лв., за лица над 65 г. – 15.00 лв., над 70 г. – 20.00 лв.

Доплащане за:

- Пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR. Заплаща с основния пакет.
- Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 22 EUR. Заплаща се с основния пакет.
- дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район - 10 EUR. Заплаща се с основния пакет.
- При недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 55 EUR

Условия за резервация:
- Депозит – 600 лв.от пакетната цена;
- Доплащане – до 30 дни преди отпътуване

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
- Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.65 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

*Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL

Примерни хотели, предвидени по програмата:
- хотел Citadines City Center Tbilisi - 4* (https://www.citadines.com/georgia/tbilisi/citadines-city-centre-tbilisi/index.html?utm_source=google&utm_medium=gmb&utm_campaign=CitadinesCityCentreTbilis) или подобен в Тбилиси,
- хотел Marco Polo 4* (https://marcopolo.ge/) или подобен в Гудаури,
- хотел Savaneti – 4* (http://www.savaneti.com/en/) или подобен в Тeлави

- Пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR. Заплаща с основния пакет.

- Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 22 EUR. Заплаща се с основния пакет.

- Дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район - 10 EUR. Заплаща се с основния пакет.

 

Абонамент за newsletter