Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Индия и Ладак 2018

Потопете се в духа на едно уникално пътешествие в малкия Тибет

15 дни, 13 нощувки, 12 закуски, 13 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ДОХА - ДЕЛХИ – ДЖАНСИ – КАДЖУРАХУ – ОРЧА - ДЖАНСИ - АГРА - ФАТЕХПУР СИКРИ –ДЖАЙПУР – ДЖОДПУР – РАНКАПУРТ – УДАЙПУР – ДЕЛХИ - ЛЕХ - ДОХА - СОФИЯ

1 ден - София – Доха - Делхи
Отпътуване от София в 13.00 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в 17.50 ч. по елание възможност за обиколен тур на Доха. Продължаване с след полунощ в 02.30 ч. за Делхи.

2 ден - Делхи
Кацане в 08.40 ч. на летището в Делхи. Посрещане на летище Индира Ганди и трансфер и настаняване в хотел. След кратка почивка – полудневна обиколка на Делхи. Днес спомен от някогашната могъща столица на моголите са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост, укрепление намиращо се в старата част на Делхи и Джама Масджид, най–голямата джамия в Индия, с 3 входа, 4 ъглови кули и 2 минарета по над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на, може би, най–прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание разглеждане на гробницата на Хумаюн. Посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди. Ще продължим по булевард Раджпат, по който преминава парадът организиран за „Денят на Републиката”, ще видим „Раштрапати Бхаван“ или Президентския дворец,“ Сансад Бхаван“ или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент с мемориал на незнайния войн, посветен на индийците, загинали през Първата Световна война, кулата Кутуб Минар. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Делхи – Джанси – Каджурахо
Закуска. Ранен трансфер до жп гарата и отпътуване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място за Джанси. Пристигане на ж.п. гарата в Джанси и отпътуване със специално организиран за групата автобус за Каджурахо. Пристигане и разглеждане на храмовия комплекс, изграден между 950 – 1050 г. и съхранил уникални по рода си паметници на индийската архитектура и изкуство. От 85-те храма, построени за по–малко от век са се запазили само 25. Те се считат за едни от най–красивите религиозни постройки в Индия. Храмовият комплекс е разкрит случайно от английски войници. Разглеждане на основните храмове. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание, срещу допълнително заплащане, посещение на шоу „Звук и светлина”. Нощувка.

4 ден - Каджурахо - Орча
Закуска. Отпътуване за Орча и разглеждане на красивото средновековно селище, съхранило уникални архитектурни шедьоври. Създадено е през XVI в. от владетелите на Бундела, дворците построени от тях могат да бъдат видяни, сякаш застинали във времето. По онова време Орча е бил център на могъщо кралство. Днес е разположен в щата Мадхия Прадеш в близост до град Джанси. Покрай селището тече красивата река Бетва. Разглеждане на дворцовия комплекс с дворците Раджа Махал и Джахангир Махал, кенотафите на владетелите от династията Бундела, живописно разположени на брега на реката. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден - Орча – Джанси – Агра
Закуска. Трансфер до гарата в Джанси и отпътуване с влак за Агра. Пристигане и посещение на Червения Форт и прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най–бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийски и персийски архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска. Отпътуване към Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица градът запазва само 15 г. заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен града са умело терасирани, за да бъдат разположени многобройните гробници и дворци. Умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията са доказателство за високата култура на моголите. Ще продължим в посока Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден - Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Ще се изкачим до крепостта на гърба на слон или в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град - популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, използван за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ден - Джайпур – Джодпур
Закуска. Отпътуване за Джодпур, известен още като Синият град, заради характерния син цвят на сградите. Джодпур е създаден през втората половина на XV в. от махараджа Рао Джода. Скоро след създаването си, градът е провъзгласен за столица на кралство Марвар. Тази промяна, както и неговото благoприятно местоположение, допринасят за бързото му разрастване и превръщането му във важен търговски център. Ще разгледаме стария, укрепен град и един от най- големите фортове в Индия – Мехрангарх. Посещение на Умаид Бхаван – грандиозната резиденция на махараджите, мавзолея на Джасвант Синг и часовниковата група Ганта Гар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9 ден - Джодпур – Ранакпур – Удайпур
Закуска. Отпътуване за Удайпур с попътна спирка в Ранакпур. Малко селище, разположено на западните склонове на планината Аравали, където се намира един от най - известните и почитани джайнистки храмове, посветен на първия тиртанкар на джайнизма – Адинат. След посещение на прочутия храм, с изящна декорация, ще се отправим към Удайпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ден - Удайпур – Делхи
Закуска. Полудневна обиколка на столицата на кралство Мевар, живописно разположена на бреговоете на поредица изкуствени езера. Ще разгледаме градския дворец, зашеметяваща комбинация от големи и по - малки павилиони, разположени около вътрешни дворове и градини. Дворецът пленява посетителите с пищната си, цветна декорация. Великолепни гравюри, изящни фрески, сложни дърворезби, цветни витражи, елегантни арки и пъстри мозайки са пример за различните културни влияния под които се формира строителната традиция на Индийския. Посещение нa градините „Сахелион ки Бари“ или Градината на девиците. В края на деня трансфер до летището и полет до Делхи. Посрещане на летището в Делхи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

11 ден - Делхи – Лех
Закуска- сух пакет. Трансфер до летището и продължаване с вътрешен полет за Лех. Пристигане. Туристическа програма с местен екскурзовод, с превод на български език от водача на групата. Посещение на ступата Шанти, построена от японски ладакски будисти. Посещение на манастира Алчи. Живописно разположен на брега на р. Инд, Алчи е единственият манастир в Ладак, който не е разположен в ниското, а не на хълм. Въпреки това със своята богата история и фрески датиращи от XI в., той е сред най – важните религиозни средища на областта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. Лех е град, разположен на важни търговски пътища, използвани още от древността. Близостта на града до проходи, свързващи Централна Азия със Северна Индия, го превръща във важен административен и търговски център и столица на кралство Ладак. Днес Лех е столица на едноименна област в щата Кашмир. Градът привлича туристи най–вече с останките на бившия кралски дворец, изграден в типична тибетската архитектура и напомнящ на прочутия дворец Потала в Лхаса.

12 ден -Лех
Закуска. Туристическа програма, включваща един от най–известните манастири в района на Лех – манастира Хемис. Създаден още през XVII в. по заповед на крал Синге Намгял, манастирът съхранява ценни артефакти и впечатляваща статуя на Буда. Това е главния манастир на сектата Друкпа, притегателно място за хиляди поклонници по време на един от най-важните религиозни празници в живота на тибетските будисти. Посещение на двореца Сток - днес резиденция на наследниците на кралете на Ладак, двореца Шей и манастира Тиксей. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

13 ден -Лех – долината на река Нубра
Закуска. Отпътуване за долината на р. Нубра. Пътят към долината преминава през живописния проход Кхардунг – Ла, издигащ се на повече от 5600 м над морското равнище. След влизането в най-северната долина на Индия, започва разходка, която ще ни отведе до най-стария манастир в района – Дискит. Там ще видим 30-метрова статуя на Майтрея. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

14 ден -Лех - Делхи
Закуска. Трансфер до летището на Лех. Вътрешен полет до Делхи. Трансфер и настаняване в хотел. По желание, срещу допълнително заплащане, вечерно шоу с традиционни танци „Кралството на мечтите“. Вечеря. Нощувка.

15 ден - Делхи – София
Трансфер до летището. Полет за Доха в 03.25 ч. Кацане в Доха в 04.55 ч. Излитане за София в 06.50 ч. Кацане в София в 12.00 ч.

Ранни записвания: отстъпка от 130 лв. от пакетната цена за записвания до 27.02.2018 г.

Дата

На човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

20.09.2018 – 04.10.2018

4097 лв.

735 лв.

Пакетната цена включва:

- самолетен билет за международния полет София – Доха – Делхи – Доха – София на Qatar Airways,
- Летищни такси ;
- Билет с летищни такси за вътрешен полет Удайпур – Делхи;
- Билети за влак 1-ва класа с климатик и запазено място Делхи – Джанси и Джанси – Агра;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Наземен транспорт с туристически климатизиран автобус;
- 3 нощувки, 2 закуски и 3 вечери в Делхи, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Каджурахо, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Орча, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра, в хотел 4*;
- 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Джодпур, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Удайпур, в хотел 4*;
- 3 нощувки със закуски и вечери в Лех, в хотел 3*,
* вечерите са организирани в ресторантите на хотелите или в местни ресторанти
- Туристическа обиколка на Делхи;
- Туристическа обиколка на Каджурахо;
- Туристическа обиколка на Орча;
- Туристическа обиколка на Агра;
- Туристическа обиколка на Фатехпур Сикри;
- Туристическа обиколка на Джайпур;
- Туристическа обиколка на Джодпур;
- Туристическа обиколка на Ранакпур;
- Туристическа обиколка на Удайпур;
- Туристическа обиколка на Лех
*туристическите обиколки са с местни екскурзоводи на английски/руски език, с превод на български от водача на групата;
- Разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур;
- Разходка с лодка по водите на езерото Пичола в Удайпур;
- Входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден;
- Входна такса за Тадж Махал;
- Водач от агенцията по време на цялото пътуване.

Пакетната цена не включва:
- Виза за Индия – 195 лв.,
- Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR,
- Бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите,
- Такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-200 INR,
- Обзорен тур на Доха - 50 лв. / заплаща се предварително в България/
- Вечерно шоу „Звук и светлина” в Каджурахо – 20 EUR при минимум 10 туристи,
- Мохабат Тадж шоу в Агра – 45 EUR при минимум 10 туристи,
- Входна такси и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR,
- Вечерно шоу с традиционни танци „Кралството на мечтите“ – 48 EUR при минимум 4 туристи.
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗАД „Евроинс“ – 25.00 лв., за лица над 65 г. –37.00 лв., над 70 г. – 50.00 лв.

Забележка:
- Визата за Индия се заплаща в Консулството на държавата. Задължително е личното явяване на интервю (по изключение и с разрешение на Консулството не се налага за туристи над 70 г.). Необходимо е да бъде предоставено пълномощно на английски език, с което упълномощават представител на агенцията да подаде документите от тяхно име и да получи готовата виза), но не по-късно от 30 дни преди отпътуване. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи за основния тур до 11 ден включително и 5 туристи за продължението до Ладак.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата
- При недостигнат минимален брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 15 туристи (отнася се за основния тур до 10ти ден включително) – 60 EUR

Документи необходими за виза за Индия:
- Паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване,
- 2 цветни снимки с размери 5.08 см/5.08 см,
- Данни за формуляра за виза;
- Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).

Условия за резервация:
- Депозит – 50 % от пакетната цена,
- Доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Примерни хотели, предвидени по програмата:
хотел Suraya Hotel – 4* (www.thesuryaa.com) или подобен в Делхи,
хотел Ramada Plaza – 4* (www.ramadakhajuraho.com) или подобен в Каджурахо,
хотел Orcha Palace 4* (www.orchhapalace.com) или подобен в Орча,
хотел Crystal Sarovar Premiere – 4*( www.sarovarhotels.com/agra-hotels/crystal-sarovar-premiere) в Агра, хотел Zone by The Park – 4* (www.zonebythepark.com/hotel-in-jaipur) или подобен в Джайпур,
хотел Zone by the Park 4**** (www.zonebythepark.com/hotel-in-jodhpur) в Джодпур или подобен,
хотел Swaroop Vilas 4**** (www.hotelswaroopvilas.com) в Удайпур или подобен,
хотел Royal Palace – 3* (www.hotelroyalpalaceladakh.com) в Лех или подобен

- Такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-200 INR,

-Вечерно шоу „Звук и светлина” в Каджурахо – 20 EUR при минимум 10 туристи,

- Обзорен тур на Доха - 50 лв. / заплаща се предварително в България/

- Входна такси и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR,

- Вечерно шоу с традиционни танци „Кралството на мечтите“ – 48 EUR при минимум 4 туристи

Подобни оферти

  • indiq tach mahal

    Индия 2018

    Индия - страна на митове и религий, магична наслада за сетивата и духа

Абонамент за newsletter