Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Индия 2020

Индия - страна на митове и религий, магична наслада за сетивата и духа

9 дни, 7 нощувки, 7 закуски

Маршрут: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ДЕЛХИ - АГРА - ФАТЕХПУР СИКРИ – ДЖАЙПУР – АДЖМЕР – ПУШКАР – ДЕЛХИ - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

1 ден - София – Истанбул - Делхи
Отпътуване от София в 16.00 ч. с редовен полет на Turkish Airlines за Истанбул. Кацане в 17.15 ч. Продължаване в 20.20 ч. за Делхи.

2 ден - Делхи
Кацане след полунощ в 04.45 ч. на летище Индира Ганди в Делхи. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Закуска. Почивка до обяд и начало на полудневен тур на Делхи. Днес, спомен от някогашната могъща столица на моголите са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост – укрепление, намиращо се в старата част на Делхи, Джама Масджид - най - голямата джамия в Индия, която има три входа, четири ъглови кули и две минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур продължава с Раджпат, булеварда, по който преминава парадът организиран по случай „Денят на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата световна война, под който се намира и Мемориалът на незнайния войн. Нощувка.

3 ден - Делхи – Агра
Закуска. Разглеждането на Делхи продължава с посещение на архитектурния комплекс Кутуб Минар (UNESCO). Съхраняващ останки от най-ранните мюсюлмански сгради на територията на Индия, архитектурният ансамбъл е безценен културно-исторически паметник, в който може да бъде проследено развитието на индо-ислямската архитектура. Без съмнение най-силно впечатление правят най-високото минаре в Индия, както и портата Алай Дарваза. След обиколката на комплекса групата отпътува към Агра. Настаняване в хотел. Нощувка. 

4 ден - Агра
Ранно ставане и по изгрев слънце посещение на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най - бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийския и персийски архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Връщане в хотела. Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Червения Форт – могъща крепост издигната по време на златния век на моголската династия по заповед на Акбар. Цитаделата впечатлява с внушителните си крепостни стени и мощни кули, които превръщат червения форт в една от най-непристъпните крепости в Индия. Нощувка. 

5 ден -  Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска. Посещение на Червения Форт в Агра и отпътуване за Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица, градът запазва само 15 г., заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен градът, са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията, са доказателство за високата култура на моголите. Групата продължава в посока Джайпур. Настаняване в хотел. Нощувка. 

6 ден - Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон и връщане в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Нощувка. 

7 ден - Джайпур – Аджмер - Пушкар
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Аджмер и Пушкар. Този ден ще имате възможност да се опознаете по-задълбочено древната история и сурова красота на щата Раджастан. Програмата предвижда посещение на древния град Пушкар и едноименното езеро, на чийто бряг се издигат десетки гати. Поклонници от цяла Индия се тълпят тук, за да изразят своята почит към митологичния създател на града – бог Брама. Тук те посещават и един от малкото храмове посветени на създателя на Вселената – храмът Джагатпита Брама. Следващата спирка по програмата е Аджмер, главен град на областта и религиозен център за другата преобладаваща религия в страната, ислямът. Акцент на посещението тук е Шариф Дарга, паметник посветен на философът, аскет и проповедник Моинуддин Чисти. Ако времето позволява посещение на джайнисткия храм Сонджи ки Насиян. Късно вечерта връщане в Джайпур. Нощувка. 

8 ден - Джайпур – Делхи
Закуска. Отпътуване от Джайпур в посока Делхи. Пристигане и настаняване в хотел. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на зрелищния танцов спектакъл в боливудски стил – Кралство на мечтите. Нощувка. 

9 ден - Делхи – Истанбул - София
Трансфер до летището. Полет за Истанбул в 06.25 ч. Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Излитане за София в 13.45 ч. Кацане в София в 15.05 ч.

Ранни записвания: отстъпка от 80 лв. от пакетната цена за записвания до 17.11.2019 г.

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

03.05.2020 – 11.05.2020

2069 лв.

2404 лв.

Пакетната цена включва:
- самолетен билет за международния полет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София на TURKISH AIRLINES,
- летищни такси,
- трансфери летище – хотел – летище,
- 3 нощувки със закуски и вечери в Делхи в хотел 4*,
- 2 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел 4*,
- 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур в хотел 4*,
- туристическа обиколка на градовете Делхи, Фатехпур Сикри, Джайпур,
- местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата,
- разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур,
- входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден,
- входна такса за Тадж Махал,
- наземен транспорт с туристически климатизиран автобус,
- водач от агенцията по време на цялото пътуване
Забележка: в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 259 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.

Пакетната цена не включва:
- Пакет 7 вечери – 165 лв. /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет,
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 17.00 лв., за лица над 65 г. –27.00 лв., над 70 г. – 34.00 лв.
- при недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 45 лв. /заплаща се с основния пакет/
- виза за Индия – 85 USD + такса подготовка за подаване на виза – 30 лв. Агенцията съдейства за подготовката на документите и подаването им по интернет. След одобрение, полагането на визите е на летище при влизане в Индия.
- еднодневна екскурзия до Пушкар и Аджмер - 48 EUR при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/
- входна такса и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR /заплаща се на място/
- бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори и пиколи за пренасяне на багажа в хотелите – 30 EUR /заплаща се с основния пакет/
- такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-250 INR /заплаща се на място/. 

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
- Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
- Документи необходими за виза за Индия: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 дигитална цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза;
- няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).
- Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
- Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!
- Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус 

Условия за резервация:
1-ви депозит – 300 лв. при сключване на договора,
2-ри депозит – 600 лв. до 23.02.2020 г.,
доплащане – до 30 дни преди отпътуване.  

Примерни хотели, предвидени по програмата: 
хотел Jaypee Vasant Continental Hotel – 4* (https://www.jaypeehotels.com/vasant-continental-new-delhi) или подобен в Делхи,
хотел Radisson Blu – 4* (https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-agra) или подобен в Агра,
хотел Sarovar Premiere – 4* (https://www.sarovarhotels.com/sarovar-premiere-jaipur/)или подобен в Джайпур.

Еднодневна екскурзия до Пушкар и Аджмер - 48 EUR при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/

Входна такса и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR /заплаща се на място/

Бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори и пиколи за пренасяне на багажа в хотелите – 30 EUR /заплаща се с основния пакет/

Такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-250 INR /заплаща се на място/.

Абонамент за newsletter