Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Китай 2018

Предлагаме Ви манастира Шао Лин с най-доброто от Севера и Юга

13 дни, 9 нощувки в хотели, 1 в спален вагон, 10 закуски, 11 вечери

Маршрут: СОФИЯ – МОСКВА – ПЕКИН – СИАН – ЛОЯН – ШАО ЛИН - ШАНХАЙ – СУДЖОУ – ХАНДЖОУ – ШАНХАЙ - МОСКВА – СОФИЯ

1 ден - София – Москва - Пекин
Излитане в 12.30 ч. с редовен полет на Аерофлот за Москва. Кацане в 15.35 ч. Излитане за Пекин в 21.25 ч.

2 ден – Пекин
Кацане в Пекин в 09.50 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел /по възможност ранно настаняване/. Кратка почивка. Начало на туристическата програма - разходка по площад Тянанмън, най - големия градски площад в света, който побира 1 млн. души. Разглеждане на Забранения град (UNESCO) и Зимния императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най – големия дворцов комплекс в света с посещение на Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. Разходка из градините с многобройни павилиони и алпинеуми. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най - свещеният императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, откъдето те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Пекин
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най - известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерството и човешкия стремеж. Много учени твърдят, че Великата китайска стена е единственото произведение на човешките ръце, което може да се види с просто око от Космоса и дори от Луната. Следва посещение на гробниците на династията Мин. Вечеря „Патица по пекински”, специалитет на местната кухня, който всеки турист задължително трябва да опита. Пешеходна разходка по колоритната централна търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

4 ден – Пекин
Закуска. Начало на туристическа програма с посещение на летния дворец Ихъюан – името на китайски означава „Градина на Хармонията” или „Градина за поддържане на здравето и хармонията”, един от най – известните архитектурни забележителности на китайската столица, истински шедьовър на градинарското изкуство със своите великолепни най – добре запазени императорски градини в Китай, разположен на 15 км от центъра на града. Връщане в Пекин. Посещение на ламаисткия храм Юнхъгун, известен със статуята на Буда, издялана от монолитен дънер на сандалово дърво и не случайно регистриран в рекордите на Гинес. Вечеря. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Сиан вечерта – настаняването е в спален вагон.

5 ден – Сиан
Пристигане сутринта в Сиан – една от четирите Велики древни столици на Китай. Настаняване в хотел. Закуска. Начало на туристическата програма. Първа спирка за разглеждане на Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. Свободно време за обяд. Посещение на Областния исторически музей, който представя историята на Китай, обединен около първата столица Сиан в близост до река Хуанхъ („Жълтата река”). По желание посещение на спектакъл Танг шоу. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Сиан
Закуска. Разглеждане на старата част на Сиан с древните крепостни стени, най - добре запазените в цял Китай с дължина 12 км и едни от най - завършените древни военни системи в света. Посещение на джамията (в китайски стил) в Стария град и свободно време за разходка. Следваща спирка за разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска – символ на старата част на града, добре запазената древна сграда е свещено място за поклонение на будистите, построена през 652 г. и състояща се от 7 етажа. Туристическата програма този ден завършва с разглеждане на музея на открито Бей Лин с беседки и каменни плочи и в който се съхранява най – голямата каменна библиотека. Вечеря. Нощувка.

7 ден - Лоян – Шао Лин
Закуска. Трансфер до гарата рано сутринта. Отпътуване с експресен влак за Лоян – запазени места (продълж. 1.35 мин.). Посрещане от местния екскурзовод и разглеждане на пещерите Лунмън (UNESCO) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века, с повече от 100 000 изображения на Буда, негови ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда. Посещение на манастира Шао Лин, разположен в планината Суншан, известен не само с дългата си история, но и с ролята си в Китайския Будизъм и бойни изкуства. Присъствие на демонстрация на бойни изкуства, представени от ученици на манастира.  Настаняване в хотел в Лоян. Вечеря. По желание посещение на спектакъл „Звук и светлина”, уникална сценография на монасите от манастира Шаолин. Нощувка.

8 ден - Лоян – Шанхай
Закуска. Трансфер до летището в Лоян и полет за Шанхай, най - големият град в Китай, една от най - космополитните части в света, чието име буквално означава „градът край морето”, известен още като „Париж на Изтока”. Кацане и посрещане от местния екскурзовод. Панорамна автобусна обиколка и първи впечатления от града. По желание разходка с корабче по река Хуанпу. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9 ден – Шанхай
Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда и на Чайнатаун с градината Ю Юан в старата част на града. Отпътуване за The Bund – бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Зоната е отворена за посещение от 2010 г. Свободно време за разходка и шопинг по главната търговска улица Нандзин. Вечеря. Акробатично шоу (включено в пакетната цена). Нощувка.

10 ден – Шанхай
Закуска. Среща с местния екскурзовод и отпътуване за модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, разположена в сърцето на града, която е водещ международен финансов център под ръководството на Китайското правителство, включваща новия Хонконг на Китай, известен като “главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, Световния финансов център – най – високата сграда в Шанхай. Следва изкачване на Телевизионната кула – „Перлата на Ориента”, едно футуристично архитектурно чудо и посещение на Шанхайския исторически музей. Вечеря. Нощувка.

11 ден - Шанхай - Ханджоу
Закуска. Отпътуване за Ханджоу, разположен на едноименния залив. Марко Поло, който през ХІV в. посетил Китай, намира Ханджоу за “най - живописния и великолепен град в света”. Посещение на храма Линин и на чаена плантация. Разходка с лодка по Западното езеро Сиху (включена в пакетната цена), заради което градът е възпяван още от династията Тан, както и заради разположените тук на това малко езеро островчета и храмове, павилиони, градини и сводести мостове. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание срещу допълнително заплащане музикално шоу-импресия, чиято сцена е в самото езеро Сиху. Нощувка.

12 ден - Ханджоу – Суджоу - Шанхай
Закуска. Отпътуване за Суджоу и начало на туристическата програма. Китайците имат една пословицата, а тя е: “На небето има Райски дворци, а на Земята – Суджоу и Ханджоу”. Суджоу е наричан “китайската или Венеция на Изтока” както поради живописните канали, обхващащи като в мрежа целия град, така и заради наклонената пагода на хълма Хуциу. Посещение на Градината на Майстора на мрежи (UNESCO), хълма Тигър Хил, известен с природната си красота, наречен така, заради приликата му със свит тигър, Стария град от династията Мин и Цин. Разходка с лодка по каналите на града  (включена в пакетната цена) по верме на която се вижда и Великият канал, който е най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове. Вечеря в местен ресторант Продължаване за летището в Шанхай. Излитане в 1:15ч. с редовен полет на АЕРОФЛОТ  за Москва.

13 ден - Москва – София
Кацане в Москва в 05.35 ч. Излитане за София в 08.20 ч. Кацане на летище София в 11.35 ч.

Ранни записвания:
Отстъпка 130 лв. от пакетната цена
 до 29.11.2017 г. за дата на тръгване 18.05.18
Отстъпка 130 лв. от пакетната цена до 27.02.2018 г. за дата на тръгване 28.08.18 и 16.10.18

Дати за 2018

На човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

18.05.2018 - 30.05.2018

3795 лева

595 лева

28.08.2018 - 09.09.2018

3875 лева

595 лева

16.10.2018 - 28.10.2018

3875лева

595 лева

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет международен полет София–Москва–Пекин–Шанхай–Москва–София на авиокомпания Аерофлот,
- Летищни такси /в размер на 300 EUR/;
- Всички трансфери от/до летището;
- 2 нощувки със закуски в Пекин, в хотел 4*;
- 2 нощувки със закуски в Сиан, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в Лоян, в хотел 4*;
- 3 нощувки със закуски в Шанхай, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в Ханджоу, в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска в спален вагон;
- 11 вечери в местни ресторанти, едната от които „Патица по пекински”,
- Билет за влака Пекин – Сиан – спално място във вагон – кушет за 4-ма;
- Билет за експресен влак Сиан – Лоян – запазено място;
- самолетен билет за вътрешен полет Лоян - Шанхай с включени летищни такси
- Демонстрация на бойни изкуства;
- Екскурзиите и посещенията, посочени в програмата;
- Беседа на местни екскурзоводи на руски или немски език с превод на български език от водача на групата;
- Туристическа програма в Пекин;
- Туристическа програма в Сиан;
- Туристическа програма в Шанхай;
- Посещение на Акробатично шоу в Шанхай;
- Изкачване на Телевизионната кула;
- Туристическа програма в Суджоу;
- Разходка с лодка по Великия канал в Суджоу;
- Туристическа програма в Ханджоу;
- Разходка с лодка по Западното езеро Сиху в Ханджоу;
- Посещение на манастира Шао Лин;
- Всички входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата;
- Водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуванe.

Пакетната цена не включва:
- факултативните мероприятия:
- Танг шоу (без вечеря) – 45 USD,
- разходка с корабче по р. Хуанпу – вечерен круиз – 40 USD,
- посещение на спектакъл „Звук и светлина” – място 3-та класа, уникална сценография на монасите от манастира Шао Лин (от 20.00 ч. до 21.30 ч.) – 55 USD /места 3-та класа/,
- по желание изкачване на Световния Финансов център – 25 USD,
- музикално шоу -импресия в езерото Сиху - 60 USD
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 USD /заплащат се с основния пакет/.
- медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие – 30 лв., за лица над 65 г. – 42 лв.; за лица над 70 г. – 60 лв.;

Забележка:
- цените за допълнителните мероприятия са на база 10 записани туристи и групата се придружава от българския водач,
- доплащане за групова виза – 64 USD;
- при недостигнат мин. брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур. – доплащане от 120 лв.

 Условия за резервация:
- Депозит – 50 % от пакетната цена,
- Доплащане – 40 дни преди отпътуване.

Необходими документи:
- Ксерокопие на задграничен паспорт с минимум 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване;
- 1 цветна снимка;
- Данни за формуляра за виза;
- Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Китай (не се налага ваксинация);
- Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза без такса и без лично явяване.

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
- Посещението на фабрики и магазини за традиционни китайски изделия, перли, нефрит, копринени центрове, дегустация на чай, са държавна политика, част от туристическите традиции в Китай и са неизменна част от всеки маршрут в страната като задължително посещение, независищо от нашата агенция.
- Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Примерни хотели, ползвани по тази програма:

- Presidential Plaza Hotel 4* www.presidentialplazahotelbeijing.cn или подобен в Пекин,
- Jianguo Hotel 4* www.btghotels.com или подобен в Сиан,
- You Yi Hotel 4* www.lyyybg.com или подобен в Лоян,
- The Riverside Hotel – 4* (www.riverviewhotelshanghai.com/) или подобен в Шанхай
- Hangzhou Best Western Meiyuan hotel – 4* (www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-hangzhou/best-western-hangzhou-meiyuan-hotel/propertyCode.78605.html) или подобен в Ханджоу.

Факултативни мероприятия:

- Танг шоу – 45 USD

- разходка с корабче по р. Хуанпу – вечерен круиз – 40 USD 

- посещение на спектакъл „Звук и светлина” – място 3-та класа уникална сценография на монасите от манастира Шао Лин (от 20.00 ч. до 21.30 ч.) – 55 USD (цените за допълнителните мероприятия са на база 10 записани туристи и групата се придружава от българския водач)

- по желание изкачване на Световния Финансов център – 25 USD

Подобни оферти

Абонамент за newsletter