Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Коледа в Израел

Подарете си за Коледа неповторимо изживяване в Израел

6 дни, 5 нощувки, 5 закуски, 1 обяд и 5 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ВИТЛЕЕМ – ЙЕРУСАЛИМ – МЪРТВО МОРЕ – КАСР АЛ ЯАХУД – ЙЕРИХОН– КУМРАН - ТИБЕРИЯ – КАПЕРНАУМ – ТАБХА – ПЛАНИНАТА НА БЛАЖЕНСТВАТА – ГОЛАНСКИ ВЪЗВИШЕНИЯ – КАНА – НАЗАРЕТ – АКРА – ХАЙФА – ТАВОР - МЕГИДОН – ТЕЛ АВИВ/ЯФО - ЛОД – СОФИЯ

1 ден - София – Тел Авив – Йерусалим – Витлеем
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 09:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 14:20 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), “Стената на плача”, изглед към храмовия хълм с “Купола на скалата. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

2 ден – Витлеем(църквата Рождество Христово) - Каср ал Яхуд – Йерихон – Кумран - Мъртво море
Закуска. Посещение на литургията в базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение(възможност за потапяне във водите на река Йордан). Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Обяд на Мъртво море. Панорамна гледка към Кумран. Свободно време за къпане и релакс. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем. 

3 ден - Витлеем – Йерусалим – Тиберия
Закуска. Пешеходна обиколка на Йерусалим: символичният Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието. Поклонение в храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Новият Йерусалим – панорамна обиколка. Отпътуване за Галилея. Вечеря. Нощувка в Тиберия. 

4 ден - Тиберия - Кана Галилейска – Назарет – Акра – Хайфа – Тиберия
Закуска. Туристическа програма: Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръща водата във винo. Посещение на град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство: храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Следва Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, стария град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Тиберия. 

5 ден - Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Голанските възвишения - Тиберия
Закуска. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Посещение на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и планини. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Тиберия. 

6 ден - Тиберия – Тавор – Мегидон - Тел Авив/Яфо – Лод – София
Закуска. Отпътуване към Тел Авив. По пътя спирки за панорамни гледки към Тавор – мястото на Христовото Преображение и Мегидон(Армагедон), където ще се проведе последната битка между Доброто и Злото според Откровението на свети Йоан Богослов. Панорамна обиколка на Тел Авив и туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:20 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

 

Дати на пътуване

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

Единична стая

21.12.18 -26.12.2018

1446 лв

1416 лв

1346 лв

1800 лв


Пакетната цена включва:

- самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал;
- летищни такси ( 253 лева към 10.07.18);
- 2 нощувки със закуски и вечери във Витлеем, хотел 3*;
- 3 нощувки със закуски и вечери в Тиберия в хотел 3*;
- всички екскурзии по програмата;
- обяд в ресторант на Мъртво море;
- екскурзовод на български език по целия маршрут;
- луксозен автобус с безплатен WI-FI;
- саунд система със слушалки по време на туровете;
- всички трансфери по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- Сертфикат за хаджийство;
- водач, придружаващ групата по време на целия престой;
- медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро. 

Пакетната цена не включва:
- бакшиши – 5 долара на турист на ден (общо 30 долара, заплащат се в Израел);
- допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
* разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро
* обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро
* нощен Йерусалим – 25 евро
- лични разходи. 

Условия за записване:
- копие от международен паспорт
- депозит от 450 лева на човек
- доплащане 30 календарни дни преди датата на заминаване

Условия за анулация:
- До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
- От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита ( 450лв )
- От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Хотели по програмата:

Местонахождение

Хотел

Брой нощи

Витлеем

Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен

2

Тиберия

Arcadia 3* https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен

3


Полетно разписание: 

LY 552

София

11:55

Тел Авив

14:20

LY 551

Тел Авив

18:20

София

21:30

 
Забележка:
- Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи.
- Летищните такси подлежат на препотвърждение при промяна в цената.
- Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

-  До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
- От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита ( 450лв )
- От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

- В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 21.11.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
- Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Израел
- Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 лв. за щатски долар към 10.06.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 8 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

* разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро

* обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро

* нощен Йерусалим – 25 евро

 

Абонамент за newsletter