Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
сърбия-флаг

Нова Година във Вършац, Сърбия 2024

Насладете се на спокойствието, архитектурата, цветовете и вкусовете на Вършац и посрещнете новата година с много музика и танци

4 дни, 3 нощувки, 1 обикновена и 2 презнични вечери

Маршрут: СОФИЯ – ВЪРШАЦ - МАНАСТИРА МЕСИЧ – СОФИЯ

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 1 обикновена вечеря и 2 празнични вечери 

1 ден (30.12.2023) - София – Вършац
Отпътуване в 09.00 ч. от София, площащ "Св. Ал. Невски", в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане във Вършац, един от най-старите и най-красивите автентични градове във Войводина. Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура. Настаняване в хотел SRBIJA VRSAC – 3*** (www.hotelsrbija.rs). Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден (31.12.2023) - Вършац
Закуска. Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей Конкордия /разглеждане отвън/, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран в стил барок /разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и посещение на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728 до 1785 г. с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад Св. Николай и старата аптека от XVIII в, известна като „аптеката на стълбите" и наричана още „При Спасителя“, неоготическия римокатолическия храм Св. Герхард, който е сред обектите, които заслужават вашето внимание. По желание – посещение на местната винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена. Когато се отпие това вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки, изпробвани в навечерието на Новата година, се проговаря сръбски. Е да видим дали е така? С танцова стъпка и широка усмивка, денят продължава с подготовка на празничната вечер. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки, шампанско, жива музика до зори и празнична томбола! ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА! Srećna Nova godina!

3 ден (01.01.2024) - Вършац – манастира Месич
Късна разточителна закуска до 11.00 ч. Отпътуване с автобус и разглеждане на манастира Месич. Ще запалим свещички, ще помолим за здраве и благоденствие. Свободно време за разходка /прошетка на сръбски/. Вечеря - реприз на 01.01.2024 г. с неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки и жива музика.

4 ден (02.01.2024)- Вършац - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

HOTEL SRBIJA – 3* 
http://www.hotelsrbija.rs

На турист в 
двойна стая

Eдинична стая

Дете до 9.99 г. 
с 2-ма възрастни

Цени

720 лв.

910 лв.

630 лв.

*Отстъпка 100 лв. от пакетната цена за пътуване със собствен транспорт. Ако желаете да пътувате със собствен транспорт, моля свържете се с нас.

Пакетната цена включва:
- транспорт с автобус
- 3 нощувки със закуски в хотел SRBIJA VRSAC 3***
- 1 обикновена вечеря на 30.12.2023 г. /без напитки/
- Новогодишна вечеря на шведска маса с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, жива музика и томбола
- Вечеря - реприз на 01.01.2023 г. на шведска маса с неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки и жива музика
- водач от агенцията
- туристическа програма във Вършац
- екскурзия до манастира Месич
- мед. застраховка с покритие 5000 EUR

Пакетните цени не включват:
- музейни такси
- повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/
посещение на местна винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена – ~10.00 EUR *заявява се и се заплаща на място на екскурзовода/.

Описание на хотел - Hotel Srbija *** – Vrsac, Srbijahttp://www.hotelsrbija.rs
Местоположение: Хотел „SRBIJA" се намира в сърцето на град Вършац и предлага комфортно настаняване за една пълноценна почивка или бизнес пътуване. Открит през 1983 г., а от 2008 г. насам е част от испанската хотелска група Eix hotels от Майорка. 
Настаняване: Хотелът разполага със 78 стаи, от които 35 комфортни и останалите стандартни стаи, и 8 апартамента, обзаведени с всички съвременни удобства. Всички стаи са климатизирани, като комфортните стаи разполагат с модерни бани, оборудвани с душ, сешоар и основни тоалетни принадлежности, обзаведени с LCD телевизор, директна телефонна линия, мини-бар. Въпреки, че хотелът е категоризиран като тризвезден, настаняването в този тип стаи е далеч над тази категория.
Услуги: Безплатна интернет връзка в стаите и общите помещения, бизнес кът в лобито на хотела, с два персонални компютъра, факс, скенер и принтер, ресторант „Аркудия", намиращ на първия етаж, „Верде бар", кафетерия „Buon Giorno", рум сервиз от 7 до 23 ч., фризьорски салон "DI", паркинг, детски кът, пране и гладене.

Условия за резервация:
- депозит - 300 лв.
- доплащане - до 30 дни преди отпътуване

Забележки:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата 

Дегустация на различни марки местно вино във винарна „Виник“ 
Цена: 10 евро - заявява се и се заплаща на място на екскурзовода на групата.

 

Абонамент за newsletter