Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Нова Година в Грузия

Зимна приказка в полите на Кавказ - посрещнете новата 2021 година в пъстрата, красива, омагьосваща и непозната Грузия

6 дни, 5 нощувки, 5 закуски, 3 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ТБИЛИСИ – МЦХЕТА – МАНАСТИРА ДЖВАРИ - ГОРИ – УПЛИСЦИХЕ – ТБИЛИСИ - САМТАВРО – ДЖВАРИ – УПЛИСЦИКХЕ – ГОРИ – СИГНАХИ – ТЕЛАВИ – ТБИЛИСИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

1 ден - София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София и в 09.50 ч. полет на авиокомпания Turkish Airlines - ТК 1028 от София.  Кацане в Истанбул в 12.15 ч. В 13.50 ч. полет ТК 382 от Истанбул. Кацане в Тбилиси в 17.10 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Тбилиси
Закуска.  Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно  религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Разположен на висок хълм, манастирът предлага незабравима гледка към Мцхета и мястото на което р. Арагви се влива в р. Мтквари. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, връщане към Тбилиси. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

3 ден - Тбилиси
Закуска. Начало на обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Предвижда се и посещение на катедралата Самеба – православната катедрала на града построена в периода 1995 – 2004 г. Тя е третата по височина православна катедрала в света, а също е и една от най-големите религиозни сгради въобще.  Следобед е предвидено и посещение на серните бани, където групата ще може да се отпусне след обиколката на града и да се подготви за новогодишната нощ. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

4 ден – Тбилиси
Късна закуска. Свободно време в Тбилиси, предвидено за почивка или самостоятелна разходка и по - задълбочено опознаване на привлекателната грузинска столица. Развлечениятар които Тбилиси предлага са разнообразни и подходящи за всеки клиент. Част от тях са разходка из китните улички на стария град, където туристите биват привлечени и запленени от множеството магазинчета, предлагащи сувенири и традиционни грузински изделия, ресторанти с невъобразими гастрономически наслади и красиви гледки, буквални изскачащи иззад всеки ъгъл. Интерес представляват и увеселителния парк Мтатсминда, както и ботаническата градина и зоопарка на града. Нощувка.

5 ден - Тбилиси – Сигнаги – музей Чавчавадзе в Цинандали – Тбилиси
Закуска в хотела. Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя  наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. Последна спирка за деня е имението на бащата на грузинския романтизъм, бележитият поет, военен, политически и културен деец  принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът го превръща в център на културния живот в страната. Като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство, той поставя и началото на модерното винопроизводство в страната. Отпътуване за Кварели, за посещение на древна винарна, наречена Тунела на виното – вкопан в склоновете на Кавказ, където се съхраняват едни от най-добрите грузински вина. Възможност за дегустация на два вида вино, след което групата ще се запознае и с традицията за приготвяне на грузински хляб. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка

6 ден - Тбилиси – Истанбул – София
Закуска. Трансфер до летището. В 12.05 ч. полет ТК 379 от Тбилиси. Кацане в Истанбул в 13.55 ч. В 20.10 ч. полет ТК 1029 от Истанбул. Пристигане в София в 20.25 ч.

 

 Дати на пътуване

На човек в двойна стая

Единична стая

29.12.20 – 03.01. 2021

2376 лв.

2871 лв.

Пакетната цена включва:
- 5 нощувки със закуски в хотел 4* в Тбилиси;
- 3 вечери;
- Самолетни билети София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул - София с включени такси;
- чекиран багаж: 32 кг и ръчен: 8 кг ;
- Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
- Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- Екскурзия до Мцхета, катедралния събор Светицховели, манастира Джвари
- Екскрузия до Гори и музея на Сталин;
- Екскурзия до Уплицихе;
- Обиколка на Тбилиси: Стария град, серните бани, крепостта Нарикала, църквата Метехи, паметника на цар Вахтанг, улица Шардени, Моста на мира, катедралата Света Троица, Площада на мира; 
- Местни екскурзоводи на английски/руски език;
- Водач-преводач от фирмата;
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)

 

Пакетната цена не включва:
- Разходи от личен характер;
- такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 60 лв.;
- Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи;

 

Доплащане за:
- посещение на серните бани – 38 лв.;
- екскурзия до Сигнахи, Бодбе и Кварели с дегустация – 141лв.;
- новогодишна гала вечеря в местен ресторант с богато меню и програма – 321 лв.
- Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2.7% до 1.5% от общата цена по договора.

 

Хотели по програмата: Hotel Citrus 4**** – или подобен

 

Полетно разписание:
- 29.12.2020  TK 1028 София, Т2 – Истанбул  09:50 –  12:15
- 29.12.2020  TK  382   Истанбул – Тбилиси          13:50 – 17:10
- 03.01.2021   TK   379 Тбилиси – Истанбул          12:05 – 13:50
- 03.01.2021   TK 1031  Истанбул – София, Т2   20:10 – 20:25

 

Условия за резервация:
-Данни по лична карта, копие на паспортите на пътуващите, сключване на договор и заплащане на депозит:
- 10% от пакетната цена до: 01.08.2020
- 50% от пакетната цена до: 29.09.2020
- Пълно плащане до: 14.11.2020

 

Условия за анулация:
Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
- до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от пакетната цена (до 30.08.2020);
- от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 40% от пакетната цена (до 29.09.2020)
- от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 60%  от пакетната цена  (до 25.10.2020)
- от 64 до 46 дни преди тръгване се удържат 80%  от пакетната цена (до 13.11.2020)
- под 45 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 % (след 14.11.2020)

В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи, включително транспортни, са за сметка на туриста.

 

Необходими документи: 
- Задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (29.06.2021) и  2 свободни страници;
- За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
- За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

Важно:
- минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 18
- Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до дата: 09.12.2020
- При недостигнат минимален брой туристи, но не по-малко от  10 се доплаща – 290 лв.
- Цените са при курс  1 щ.д. = 1,76701 лв. и 1 евро = 1,95583 лв.
- При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
- За български граждани не се изисква виза за посещение на Грузия .
- За посещение на Грузия не са необходими ваксинации.
- Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
- Потребителят има право да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 30.09.2020, като заплаща административна такса 100 лв. и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
- Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

 

Допълнителна информация:
- Точните часове на екскурзиите се определят на място.
- Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
- В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите. 
- Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
- За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
- Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Телави – 141 лв. при мин. 15 туристи /заплаща с основния пакет

 

Абонамент за newsletter