Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Нова Година в Израел и Йордания

Подарете си вълнуващо пътуване в смесица от древност и съвремие и отпразнувайте Нова Година в Израел и Йордания

8 дни, 7 нощувки, 7 закуски, 7 вечери

Маршрут: : СОФИЯ – ТЕЛ АВИВ – ХАЙФА – НАЗАРЕТ - КАНА – КАПЕРНАУМ – ТАБХА - ТИБЕРИЯ – ДЖЕРАШ – АМАН – БЕТАНИЯ – МЪРТВО МОРЕ – НЕБО – МАДАБА – ШОБАК – ПЕТРА – ЙЕРИХОН – ВИТЛЕЕМ – ЙЕРУСАЛИМ – ТЕЛ АВИВ

Акценти на програмата:
- Хайфа (Бахайските градини)
- Назарет (домът на Христос)
- Кана Галилейска (първото Христово чудо)
- Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)
- Бетания (място на Кръщението Христово)
- Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
- Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
- Мадаба (приказният град на мозайките)
- Шобак (прочутата крепост на тамплиерите)
- Петра (едно от Седемте нови чудеса на света)
- Вади Муса (Долината на Моисей)
- Мъртво море (време за плаж и релакс)
- Витлеем (църквата Рождество Христово)
Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
-  Лод (църквата с гроба на св. Георги)

1 ден – София – Тел Авив – Нетания
Отпътуване от летище София 16.00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в района на Хайфа. Вечеря. Нощувка.

2 ден –  Хайфа – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан – Тиберия
Закуска. Туристическа програма в Хайфа - разглеждане на красивия пристанищен град, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Следва град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Разглеждане на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Посещение на Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръщане на водата във винo. Отпътуване за района на Галилейското езеро. Туристическа програма: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея, разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър; Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба"; изглед към Голанските възвищения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка в Тиберия. 

3 ден – Тиберия – Небо – Мадаба – Петра
Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Заминаване за планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба - известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра

4 денПетра – Шобак – Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Аман. 

5 ден – Аман – Джеращ – Бетания(река Йордан) – Аман
Закуска. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на Бетания – мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Завръщане в Аман. Свободно време. Вечеря. Новогодишно парти в хотела. Нощувка в Аман. 

6 ден – Аман – Йерихон – Мъртво море – Витлеем
Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Посещение на Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Панорамна гледка към - Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Заминаване за Мъртво море. Време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем. 

7 ден – Витлеем – Йерусалим – Витлеем
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка във Витлеем. 

8 ден – Витлеем – Новия Йерусалим – Лод – Тел Авив/Яфо – София
Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София около 22:20 ч.

 

Дати на пътуване

Възрастен в
двойна стая

Трети възрастен в
двойна стая

Дете 2-10.99 год. с
двама възрастни в
двойна стая

Единична стая

27.12.18 - 03.01.19
STOP SALE

2068 лв.

2068 лв.

1988 лв.

2500 лв.

Пакетната цена включва:
- самолетен билет София – Тел Авив – София с полет на авиокомпания АК Bulgaria Air с включен багаж;
- летищни такси (253 лв. към 01.04.2018 г.);
- 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Хайфа, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуски и вечери в Аман, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуски и вечери във Витлеем, хотел 3*;
- екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
- луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;
- саунд система със слушалки по време на туровете;
- всички трансфери по програмата;
- гранични такси
- всички екскурзии по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- Сертфикат за хаджийство;
- водач, придружаващ групата по време на целия престой;
- медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

Пакетната цена не включва:
- Новогодишно парти – очаквайте информация и цени
- бакшиши – 5 щатски долара на турист на ден (общо 40 долара за 8 дни, заплащат се в Израел и Йордания);
- допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание, заплащат се в Израел):
* нощен Йерусалим – 25 евро
* разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро
* обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро
- лични разходи. 

Полетно разписание:

FB 571

София

16:30

Тел Авив

18:30

FB 572

Тел Авив

19:30

София

22:20

Условия за резервация:
депозит – 650 лв., копие от валиден международен паспорт,
доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулации:
- 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- от 59-ия до 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- от 29-ия до до деня на отпътуване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

- В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 26.11.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;- Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Израел
- Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

Хотели по програмата:

Местонахождение

Хотел

Брой нощи

Района на Хайфа

Eden Inn 3* http://tooly.co.il/?lang=en   или подобен

1

Тиберия

Astoria 3* http://www.astoria.co.il/en/  или подобен

1

Петра

Alanbat 3* http://www.alanbat.com/  или подобен

1

Аман

Al Fanar Palace 3* http://www.alfanarpalacehotel.com/  или подобен

2

Витлеем

Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен

2

Забележка:

- Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
- Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
- Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
- Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Нощен Йерусалим – 25 евро

Разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро

Обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро

Абонамент за newsletter