Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
сърбия-флаг

Нова Година в Крагуевац, Сърбия

Посрещнете новата 2018 година в област Шумадия в град Крагуевац, Сърбия

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 2 обяда, 1 обикновена вечеря, 2 празнични вечери

Маршрут: СОФИЯ – КРАГУЕВАЦ – ТОПОЛА – МАНАСТИРЪТ ДИВОСТИН - СОФИЯ

1 ден - София – Ниш – Крагуевац
Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. „Ал. Невски“ в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. Пристигане, разходка из центъра на Крагуевац – „Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE 3* www.sumaricedoo.com. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Крагуевац – Топола
Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика. Нощувка.

3 ден - Манастирът Дивостин
Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време. Вечеря на 01.01.2018 г. с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и музика.

4 ден - Крагуевац - София
Закуска. В 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

         

 

Дата

На човек в двойна или тройна стая

Единична стая

Дете от 2-6.99г. с
двама възрастни

2-ро дете до 11,99г.
с двама възрастни

Ранни записвания
до 20.10.17

375 лв.

441 лв.

275

315 лв.

Записвания
от 21.10.17

395 лв.

461 лв.

295

335 лв.

ОТСТЪПКА - 40 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

Пакетната цена включва:
- транспорт с лицензиран автобус
- 3 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***
- 2 обяда
- 1 обикновена вечеря на 30.12
- Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
- вечеря на 01.01. с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
- водач от туроператора организатор
- туристическа програма в Крагуевац
- екскурзия до манастира Дивостин
- медицинска застраховка с покритие 5000 EUR

Пакетната цена не включва:
- полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR)
- вход за плувния комплекс в Крагуевац.

Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 120 DIN)

Описание на хотела: www.sumaricedoo.com
Хотел SUMARICE е 3*, разположен сред великолепния парк и зеленина на хълма Шумарице сред вековна борова гора, мемориален комплекс и езеро. Стаите са изцяло реновирани с ново обзавеждане, телевизор, безплатен интернет, нова модерна баня с душ кабина, сешоар. Гостите на хотела могат да ползват безплатно фитнес центъра. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира на ~1.5 км от хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място).

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.

- полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR)

- вход за плувния комплекс в Крагуевац

Подобни оферти

Абонамент за newsletter