Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
сърбия-флаг

Нова Година в Крагуевац, Сърбия

Посрещнете новата 2019 година в четвъртия по големина град на Сърбия

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 2 обяда, 1 стандартна вечеря, 2 празнични вечери с включени напитки

Маршрут: СОФИЯ – КРАГУЕВАЦ – ТОПОЛА – МАНАСТИРЪТ ДИВОСТИН - СОФИЯ

1 ден - София – Ниш – Крагуевац
Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. „Ал. Невски“ в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. Пристигане, разходка из центъра на Крагуевац – „Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Крагуевац – Топола
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане - Полудневна екскурзия до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най-значимите историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатляващи купола и е облицована отвън с бял мрамор. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук се намират гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Най-известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика. Нощувка.

3 ден - Манастирът Дивостин
Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най-вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време. Вечеря на 01.01.2018 г. с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и музика.

4 ден - Крагуевац - София
Закуска. В 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Дата

На човек в двойна стандартна стая

На човек в двойна стая Супериор (ограничени места)

Трети възрастен

Единична стандартна стая

Дете от 2-6.99г. с
двама възрастни (не се ползва легло)

Дете от 7 до 11,99г.
с двама възрастни (на допълнително легло)

Цени за ранни записвания
до 12.10.18

415 лв.

465 лв.

390 лв.

491 лв.

315 лв.

360 лв.

Цени за записвания след 12.10.17

435 лв.

475 лв.

410 лв.

511 лв.

335 лв.

380 лв.

*Отстъпка 40 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт. Ако желаете да пътувате със собствен транспорт, моля да се свържете с нас.

Пакетната цена включва:
- транспорт с лицензиран автобус
- 3 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***
- 2 обяда на меню
- 1 обикновена вечеря на 30.12. на меню
- Новогодишна вечеря на меню с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
- вечеря на 01.01. на меню с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
- водач от туроператора организатор
- туристическа програма в Крагуевац
- екскурзия до манастира Дивостин
- медицинска застраховка с покритие 5000 EUR

Пакетната цена не включва:
- полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR)
- вход за плувния комплекс в Крагуевац

Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 120 DIN)

Описание на хотела:
Хотел SUMARICE е 3*, разположен сред великолепния парк и зеленина на хълма Шумарице сред вековна борова гора, мемориален комплекс и езеро. Стаите са изцяло реновирани с ново обзавеждане, телевизор, безплатен интернет, нова модерна баня с душ кабина, сешоар. Гостите на хотела могат да ползват безплатно фитнес центъра. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира на ~1.5 км от хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място).

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.

Полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR)

Подобни оферти

Абонамент за newsletter