Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Нова Година в Мароко

Посрещнете Новата 2019-та в имперските градове, насладете се на красотата, вкусовете и ароматите на уникално Мароко

6 дни, 5 нощувки, 5 закуски и вечери

Маршрут: СОФИЯ - ФЕС- МЕКНЕС- ВОЛУБИЛИС- МУЛАЙ ИДРИС - КАЗАБЛАНКА- МАРАКЕШ - РАБАТ – ФЕС - СОФИЯ

1 ден - София- Фес
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището в град Фес. Започваме с разглеждане на очарователния град Фес. С повече от 12 века история, медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, и най-стария религиозен университет, град Фес е известен с мноогобразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Медината- Фес ел Бали е огромна лабиринтна мрежа от калдаръмени улички, пазени от древни крепостни стени. Mинаваме покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Следва посещение на Шувара Тенери- фабрика за производство на кожени изделия, показваща техниките за боядисване на кожа, използвани през вековете та чак до наши дни. Късния следобед, се настаняваме в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Фес- Волубилис- Мекнес- Рабат- Казабланка
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуваме за Мекнес, минавайки покрай древния град Волубилис. Първоначално възникнал като финикийско поселение, градът се развива по време на Римската империя и добре запазената Арка на Каракала все още стои с четлив триумфален надпис- хвалебствие с победите в земите на днешните Великобритания и Германия. Остатъците от храма и базиликата също са все още са видими, както и броят на великолепните мозайки, които намекват за богатството и величието на тогавашния Волубилис. Пристигаме в Мекнес за обиколка на бившата императорска столица. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Разглеждане на стените и красиво украсената порта: Баб Мансур . Продължаваме към Рабат. След пристигане имаме панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец – разглеждане отвън. Усещайки сладка умора се насочвамe към град Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Казабланка- Маракеш
Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на гр. Казабланка. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. След обиколката на град Казабланка потегляме към следващия град- Маракеш. Настаняване в хотела. Новогодишна вечеря. Нощувка.

4 ден - Маракеш- Градините на Мажорел
Закуска, а след нея ще посветим целия ни ден на меката на запада- Маракеш. Още в началото на деня и със сутрешната свежест ще имаме възможност за допълнителна екскурзия: Посещение на градините Мажорел (сутринта). Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел, оставил в наследство и за спомен неописуемо красивите градини. Няма как да пропуснем да посетим прочутия дворец “Бахия“, градините на “Менара“, както и гробниците на “Саадините“. Следва- Панорамна обиколка на Маракеш- джамията Кутубия, най- голямата джамия в Мароко. Свободно време на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Вечеря. Нощувка.

5 ден - Маракеш – Бени Мелал - Фес
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване от прекрасния Маракеш към Фес, пътувайки през Бени-Мелал. Целият път през средните Атласки планини е осеян със спиращи дъха гледки и невероятни пейзажи.Пристигаме в град Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Фес – София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в за директен чартърен потел Фес- София. Пристигане в България вечерта.

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база закуска и вечеря, с включени летищни такси.

29.12.18 – 03.01.19

На човек в
двойна стая

Единична
стая

Трети
възрастен

Дете 2 – 11,99г.

Хотели 4*/ 4*+
STOP SALE

1460 лв.

1900 лв.

1420 лв.

1330 лв.

Пакетната цена включва:
- Самолетен билет София – Фес – София с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter с включен кетъринг в двете посоки;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 5 кг;
- 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел Sofia 4* или подобен;
- 1 нощувки със закуски и вечери в Казабланка в хотел Le Zenith 4* или подобен;
- 2 нощувка със закуска и вечеря в Маракеш в хотел Atlas Idrises 4* или подобен;
- Обзорна обиколка на гр. Фес;
- Обзорна обиколка на гр. Мекнес;
- Разглеждане на руините от древния град Волубилис;
- Обзорна обиколка на гр. Казабланка;
- Обзорна обиколка на гр. Маракеш;
- Обзорна обиколка на гр. Рабат;
- Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
- Представител на туроператора с български език за целия престой;

Пакетната цена не включва:
- Задължитено доплащане за НГ вечеря – 150 лв възрастен / 75 лв. Дете (2 – 11.99 г.) - Очаквайте менюто.
- Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
- Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
- Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса и транспорт;
- Бакшиш от 10 евро за целия престой, заплащащ се на място.
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Полетно разписание:
София- Фес: излита:9:00 ч. / каца:11:00 ч.
Фес- София: излита: 15:00 ч. / каца:21:00 ч. 

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 30 минути в посока с 3*/4* авотбус.

Условия за резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи за потвърждаване на екскурзията- 120 човека.
2. Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
3. Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
5. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
6. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
7. Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване.
8. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 30 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Рабат - Включена в цената
След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко. Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Панорамната обиколка на града включва: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.
Цената включва: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: входни такси, разходи от личен характер.

Маракеш - „Перлата на запада“ - Включена в цената
Градът e основан през 11 век - втората имперска столица - удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на градините на Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водно огледало, джамията Кутубия- най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по улучките на сука. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.
Цената включва: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Двореца Бахия.
Цената не включва: разходи от личен характер, входни такси.

Фес - Включена в цената
Най - старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видим и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по малките улички на медината изпълнени с хиляди магазинчета и сергии.
Цената включва: трансфер, местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: разходи от личен характер, входни такси.

Мекнес - Включена в цената
Закуска в хотела и отпътуване за Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. След това е преместена в Маракеш. Посещението на града включва градския портал Баб Ел Мансур, имперските житници и мавзолеят на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за посещение на руините на Волубилис.
Цената включва: трансфер, местен лицензиран екскурзовод, Разглеждане на руините от древния град Волубилис.
Цената не включва: входни такси, разходи от личен характер.

Казабланка - Включена в цената
Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположен е на брега на Атлантическият океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II - втората по големина джамия в света след тази в Мека. Обзорна обиколка на Казабланка включва: Разходка на площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Свобдно време на Булевард Де Ла Корниш, автобусна обиколка на квартал Анфа. Посещение на джамията на Хасан II(заплаща се входна такса).
Цената включва: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: входни такси, разходи от личен характер.

Градините на Мажорел - 19 евро с включена входна такса
Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода - Ив Сен Лоран. Именно на прочутия дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цената включва: трансфер от хотела и входна такса.
Цената не включва: разходи от личен характер.

Абонамент за newsletter