Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
македония-флаг

Нова Година в Струмица, Македония

Посрещнете Нова Година в Струмица, Македония - Спа хотел Сириус 4*

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 2 стандартни вечери и Новогодишна вечеря

Маршрут: СОФИЯ – РУПИТЕ – НОВО СЕЛО – СТРУМИЦА - САМУИЛОВА КРЕПОСТ - ПЕТРИЧ - СОФИЯ

1 ден - София – Рупите – Струмица
Отпътуване в 08:00 ч София, площад „Александър Невски” по маршрут: София – Рупите – Ново село – Струмица. Пристигане в местността Рупите - свято място, скътано в съществувал някога вулкан - Кожух. Престой в Рупите за около един час. Продължаване за границата при КПП Златарево / Ново село. В ранния след обяд пристигане в град Струмица. Панорамна разходка с автобуса в „града на фонтаните”. Свободно време за разходка в центъра на града. В късния след обяд настаняване в СПА хотел „Сириус” 4*. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Струмица
Закуска. Туристическа програма в околностите на Струмица, включваща византийските манастири: ”Свети Леонтий” в село Водоча и манастира”Св.Богородица Милостива” в село Велюса. На връщане, по желание свободно време в града. Връщане в хотела. Свободно време, възможност за почивка и процедури в СПА центъра на хотела. В 20.00 часа Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с жива музика-оркестър. Нощувка.

3 ден - Струмица
Късна закуска. Свободен ден за СПА развлечения и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Струмица – Самуилова крепост - Петрич – София
Закуска. Освобождаване на хотела в 11:30 часа и отпътуване за София. Попътно посещение в Национален парк-музей ”Самуилова крепост” за около половин час. Разходка в Петрич за около два часа с възможност за обяд. В 15:30 часа продължаване за София. Пристигане в София вечерта.

 

Хотел Сириус 4*
www.hotel-sirius.com.mk

Цена на човек в
двойна или
тройна стая

Единична стая

Дете 0-2,99 с
2 ма възрастни

Дете 3-5,99 с
2 ма възрастни

Дете 6-11,99 с
двама възрастни

30.12.17 – 02.01.18
31.12.17 – 03.01.18

485 лв.

595 лв.

55 лв.

230 лв

255 лв.

Промоционална цена
до 19.11.2017

470 лв.

580 лв.

55 лв.

215 лв

240 лв.

Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран автобус 3*;
- 3 нощувки със закуски в Спа хотел СИРИУС - 4*- http://www.hotel-sirius.com.mk/
- 2 стандартни вечери без напитки на 30.12.17 и 01.01.18
- Новогодишна вечеря с богато меню и напитки - 100 ml гроздова ракия от Тиквеш; 0,200 ml вино – бяло или червено от Тиквеш, безалкохолна напитка и вода;
- Безплатно ползване на СПА центъра на хотела;
- Жива музика по време на вечерите;
- Посещение на забележитеностите по програмата;
- Медицинска застраховка помощ при пътуване с покритие 2000 евро;
- Водач от агенцията.

Пакетната цена не включва:
- Входни такси за обекти посещавани по желание;
- Спа процедури /масажи / по желание.

* медицинска застраховка за туристи на възраст от 65 год. до 70 год. – 4 лева; за туристи над 70 год. – 7 лева!


Хотел „Сириус”4* - 
http://www.hotel-sirius.com.mk/
Местоположение на хотел Сириус 4* Струмица: хотелът е разположен на международен кръстопът: на 20 км от границата с България и на 30 км от границата с Гърция в град Струмица, недалеч от центъра на града. Хотел „Сириус“ 4* предлага релаксираща атмосфера на своите гости сред красивия си собствен парк с богата средиземноморска растителност и гледка към окръжаващите го планини – идеално място за отдих;
На територията на хотел Сириус 4* Струмица: красива богато озеленена, остъклена и отоплена тераса - ресторант „Елегант“ с капацитет 150 места, Кристална зала с капацитет до 500 места, лоби бар, конгресен център, бизнес клуб и безплатен за гостите на хотела паркинг.
Новооткритият модерен СПА център - SIRIUS SPA, на Балканските СПА Награди, които се проведоха за първи път на 31 август 2012 година в гр. Кюстендил, взе наградата за най-динамично развиващ се СПА център с най – големи инвестиции.
Уникалното СПА е с площ 1500 кв.м. и разполага с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парня баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар. Работи се само с продукти на елитната козметика Talgo. СПА центърът работи всекидневно от 7 сутринта до 19ч. и задоволява капризите и на най-претенциозните клиенти.
Сириус 4* Струмица: – капацитет 120 помещения, от които: 60 стаи с голямо двойно легло; 55 стаи с две легла и 7 апартамента.
Всяка стая разполага със: комфортни легла и мебели, сателитна телевизия, мини бар, телефони с директно избиране, безплатен безжичен интернет, централен климатик, просторен собствен санитарен възел със сушуар и балкон с изглед към прекрасно уредения парк или планина.

Църква "Света Богородица милостива", с. Велюса
Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония. По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир "Св. Авксентий" в Мала Азия.

Манастирът "Света Богородица милостива" е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.

Комплексът църкви "Свети Леонтий" в с. Водоча
Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви – източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век.Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Апсидата на олтара й заедно с проскомидията и дякониконът се пазят и до днес. Средната куполна църква от комплекса на Вадоча е построена в началото на ХІІ век. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

Подобни оферти

Абонамент за newsletter