Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
сърбия-флаг

Нова Година в Суботица, Сърбия 2024

Посрещнете Нова година в Суботица – град с богато културно наследство, пищно украсени сгради, мултикултурен дух и европейско очарование

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 обяда/ 2 празнични вечери/ 1 обикновена вечеря/ посещение на винарна с дегустация на 8 марки вина

Маршрут: СОФИЯ – НОВИ САД - СУБОТИЦА – ПАЛИЧ - КЕЛЕБИЯ - СОФИЯ

1 ден - София – Нови Сад - Суботица
Отпътуване в 07.30 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Белград – Нови Сад. Пристигане в Нови Сад, най–големият град на автономната област Войводина, разположен на река Дунав. Известен като градът на 100–те моста. Разходка из центъра на града, свободно време. Продължаване за Суботица. Пристигане и настаняване в хотел Patria ****. Напитка за „добре дошли“. Вечеря с жива музика и с бенда CУ. Нощувка.

2 ден - Суботица - Палич – винарна „Дворецът на вината“ 
Закуска. Разходка из историческия център на Суботица, където стъпка по стъпка ще открием мултикултурният дух на града: Народното позорище /Народният театър/, Градският театър, Кметството или Градската куча, Синагогата (отвън), православният храм Възнесение Господне, Катедралата Св.Терезия. Зад палитрата от богато украсени сгради, можете да видите стилове от необарока, класицизма и по–модерните от XX-ти век. Отпътуване за Палич, град – курорт, разположен на едноименното езеро, смятано за най–голямото в Сърбия, и известно със своите кални бани и СПА центрове. Със своите забележителни обекти – Водната кула, Кабарето за жени, Голямата тераса, Музикалния павилион, както и добре познатото езеро, уникалната тишина и спокойствие, всяка част от тази магия помага на туристите да открият красотите на това селище. Разходка около крайезерната алея. Посещение на винарна „Дворецът на вината“, където можете да се насладите на 8 марки отлежали вина – Talijanski rizling, Šardone, Sovinjon blan, Don Oliver, Karmen, Tempranjilo, White Bermet and Black Bermet and Black Burgundac. Дегустацията ще бъде придружена от ябълки, сирена и маслини. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за почивка, покупки и подготовка за празничната нощ. Препоръчваме ви да се включите в празненствата, които са през целия ден в центъра на Суботица. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта с групата Златне струне с универсален репертоар. Нощувка.

3 ден - Суботица – Келебия 
Късна закуска. Отпътуване за Келебия, китно селище, разположено на 8 км от Суботица. Именно там, освен че ще посетите една от най–известните конеферми, в която се отглеждат породистите коне липицанер, ще можете да се включите в предвидения обяд на шведска маса, в автентична обстановка и с жива музика, да опитате различните видове мезета местно производство, придружено с греяно вино и чай с ром. Също така ще можете да се разходите с карета с впряг, ако времето позволява, или с шейни. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и разходка. ВТОРА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ – т.н. „Реприз“ на сръбски, или повторение на предишната Новогодишна вечеря, и то отново с богато меню и жива музика заедно групата Златне струне /напитките се заплащат допълнително/. Нощувка.

4 ден - Суботица - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

30.12.23 – 02.01.24

На човек в
двойна стая

Единична стая

Дете до 9.99г. с
двама възрастни в стая

HOTEL PATRIA 4*
www.hotelpatria.rs

810 лв.

905 лв.

570 лв.

** Отстъпка 120 лв. от пакетната цена за туристи с индивидуален транспорт. При желание за пътуване с индивидуален транспорт, моля свържете се с нас. 

Пакетната цена включва:
- транспорт с автобус
- 3 нощувки със закуски в хотел Patria 4**** в Суботица
- напитка за „Добре дошли“
- 1 обяд в ресторанта на хотела на 31.12.2023 г.
- 1 обяд в конеферма в Келебия с жива музика, греяно вино и чай с ром на 01.01.2024 г.
- 1 обикновена вечеря с жива музика на 30.12.23
- 1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
- 1 празнична вечеря – реприз на 01.01.2024 г. с жива музика /напитките се заплащат допълнително/
- дегустация на 8 марки местни вина във винарна „Дворецът на вината“
- водач от агенцията
- туристическа програма в Суботица, Палич и Нови Сад
- мед. застраховка с покритие 5000 EUR

Пакетната цена не включва:
- музейни такси
- разходи от личен характер. За Ваша информация: Паричната единица на Сърбия: RSD – Сръбски динар (1 EUR ~ 116 RSD)
- повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Описание на хотела:
Хотел Patria 4* е разположен в идеалния център на Суботица. Комуникативното му място позволява човек да се потопи в атмосферата на историческият център на града и да се усети уникалната смесица на архитектура, традиции и разбирания от Централна Европа и Балканския полуостров. Стаите са удобни и просторни. Ресторант Vojvodinian предлага местна и интернационална кухня. Ако искате да се отпуснете с питие или парче торта, можете да го направите в кафе - сладкарница Makarena.

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
- Начин на плащане: депозит – 300 лв., доплащане - до 30 дни преди отпътуване.

По програмата не са предвидени допълнителни екскурзии.

Подобни оферти

Абонамент за newsletter