Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
германия-флаг

Почивка в Шварцвалд Германия

Една различна почивка в Германия, Шварцвалд провинция Баден

8 дни, 7 нощувки, 7 закуски

Маршрут: СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА – ФРОЙДЕНЩАТ – ШВАРЦВАЛД - БАДЕН – БАДЕН – СТРАСБУРГ – ФРАЙБУРГ – КОЛМАР - ЩУТГАРТ – БИЗИНГЕН - ДОРНЩЕТЕН – КЛАГЕНФУРТ – СОФИЯ

1 ден – София – Любляна
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в селището Кран. Нощувка.

2 ден – Фройденщат
Закуска. Отпътуване за Германия и провинция Баден – Вюртемберг. Пристигане във Фройденщат. Разходка из центъра на очарователния град и главния площад, най – големият в Германия (219 x 216 м), обграден от фантастични арки в ренесансов стил и красиви фонтани. Настаняване в хотел в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Нощувка.

3 ден – екскурзия до Баден-Баден и Страсбург
Закуска. Отпътуване за Баден – Баден, първият и най – луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на подобласт Баден. Разглеждат се руините на римска баня, намиращи се на Рьомерплац, при желание може да се опита безплатно минералната вода от извора в богато украсената Тринкхале или да се направи разходка с влакче из курорта. Продължаване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъкът на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден – екскурзия до Фрайбург – Колмар
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII век. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден – екскурзия до Щутгарт
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Свободно време в центъра на града за разходка. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден – екскурзия до Бизинген и Дорнщетен
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Бизинген и посещение на Замъка Хоенцолерн, считан за наследствената резиденция на един от най - старите и могъщи родове в Германия – династията на Хоенцолерните. Замъкът е построен на хълм, който се издига на 855 м надморска височина. От създаването си през ХI в. до днес замъкът е собственост на фамилията Хоенцолерн. През вековното си съществувание крепостта е разрушавана няколко пъти, след което е трябвало да бъде изграждана наново. Последното цялостно преустройство е от средата на XIX в., когато по заповед на Фридрих Вилхелм IV замъкът е изграден в модерния по онова време неоготически стил. Днес замъкът е музей и популярна туристическа атракция, в която се съхраняват множество ценни предмети, свързани с историята на Германия и династията Хоенцолерн. Сред най – ценните артефакти, които се съхраняват в музея, са короната на император Вилхелм II и множество лични вещи на Фридрих Велики. Продължаване за селището Дорнщетен, изграден в типичния за Средна Европа архитектурен стил „фахверк”. Този начин на строеж датира от Античността и определя облика на много германски градове до XIX в. Характеризира се с носеща дървена конструкция и свързващи елементи от глина и тухли, а отвън с ефектно орнаментиране и оцветяване. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден – Клагенфурт
Закуска. Отпътуване за Клагенфурт - столицата на провинция Каринтия. Пристигане и вечерна разходка из Стария и Новия площад с фонтана на Дракона и паметника на Мария Терезия. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

 

Дата

На човек в
двойна стая

Трети възрастен

Дете до 12 год с
двама възрастни

Единична стая

19.08.17 – 26.08.17

798 лв.

758 лв.

638 лв.

1088 лв.

Пакетната цена включва:
- транспорт с автобус,
- 1 нощувка със закуска в Кран в хотел 3*,
- 5 нощувки със закуски в курортно селище в подножието на Шварцвалд в хотел 3*,
- 1 нощувка със закуска в Клагенфурт в хотел 3*,
- туристическа програма в Любляна, Фройденщат, Клагенфурт,
- екскурзия до Баден-Баден и Страсбург,
- водач от агенцията

Пакетната цена не включва:
- входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма,
- разходката с корабче в Страсбург
- допълнителните екскурзии.
- мед. застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 10 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв.
- 5 вечери в хотела в курортното селище в Шварцвалд - 3-степенно меню – общо 160 лв., необходим е мин. брой от 25 туристи

Забележка: Заявката за допълнителните екскурзии и на вечерите се прави при сключване на договора за пътуване и заплащането им е заедно с основния пакет.

Условия за записване:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Допълнителни екскурзии:

- Екскурзия до Щутгарт – 22 EUR при мин. 20 туристи

- Екскурзия до Фрайбург и Колмар – 25 EUR при мин. 20 туристи

- Екскурзия до Бизинген и Дорнщетен – 22 EUR при мин. 20 туристи

Забележка: цените включват транспорт, водач, входните такси се заплащат отделно и на място.

Информация за музейните такси:
Фрайбург - Катедралата – вход свободен; Бизинген - Замъкът Хоенцолерн – индивидуална цена – 10.00 EUR, младежи до 17 г. – 6.00 EUR, групова цена при минимум 20 туристи – 08.00 EUR; шатъл бусче от паркинга и обратно – индив. цена 3.10 EUR, за групи от мин. 20 туристи – 2.70 EUR, само в една посока – индив. 1.90 EUR, групова мин. 20 туристи – 1.60 EUR, Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца под 15 г. – безплатно, над 15 г.- 17 г. – 4 ЕUR, над 18 г. – 8 ЕUR, групова цена при мин. 10 туристи – 7.00 ЕUR,
Страсбург - разходка с корабче по река Ил – 9.50 EUR /цена за група/, деца – 7.00 EUR /цена за група/, Катедралата – безплатно, вход за кулата – 5.00 EUR, деца до 17 г. и ученици – 2.50 EUR; Астрономическият часовник – 2.00 EUR, за групи над 20 тур – 1.50 EUR , за деца до 6 г. – безплатно, изкачване на платформата – 4.60 EUR, за деца от 05-18 год. и студ. – 2.50 EUR, за групи над 20 тур. – 3.60 EUR, всяка първа неделя на месеца – безплатно, музей на изящните изкуства в замъка Руан - 6.50 EUR, за групи над 25 тур. и възр. над 60 г. – 3.50 EUR.

Подобни оферти

Абонамент за newsletter