Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
gyrciq-flag1

Почивка на Йонийско крайбрежие с круизи до Лефкада, Кефалония, Итака, Паксос и Антипаксос

Подарете си почивка в Гърция през септември и се насладете на спокойното Йонийско море, красивите острови Лефкада, Кефалония, Итака, Паксос, Антипаксос и очарователната Парга

6 дни, 5 нощувки със закуски и вечери

Маршрут: София – Парга – река Ахерон - Превеза - о-в Лефкада – о-в Кефалония – остров Итака – остров Меганиси – о-в Скорпиос – о-в Антипаксос – о-в Паксос - Йоанина – София

1 ден: София – Игуменица – Йонийското крайбрежие
Отпътуване в 07.00 ч. от пл. „Ал. Невски” в София за Гърция. Преминаване на ГКПП Кулата и продължаване в посока Игуменица. Пристигане на Йонийското крайбрежие и настаняване в хотел 3*** в едно от курортните селища на Йонийското крайбрежие в района на Превеза - столица на префектура Превеза в административната област Епир. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка. 

2 ден: Йонийското крайбрежие
Закуска. Свободно време за плаж. В късните следобедни часове – по желание и срещу допълнително заплащане трансфер до Превеза и разходка из центъра на града и крайбрежната алея /престой 3 часа/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

3 ден: круиз Йонийски острови Лефкада – Итака - Кефалония
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане eднодневен круиз до трите острова Лефкада – Итака – Кефалония. Вечеря. Нощувка.

4 ден: круиз Йонийски острови Антипаксос - Паксос
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до двата малки острова Антипаксос и Паксос. Вечеря. Нощувка. 

5 ден: Парга – река Ахерон
Закуска. Отпътуване за Парга. Разходка из този крайбрежен гръцки град – перлата на градовете на континентална Гърция и живописния Епир. Това е идеално място за почивка заради прекрасните плажове, заливи и малки островчета. Парга е известна с традиционните си тесни улички, както и с живописните и амфитеатрално разположени къщи във венециански стил. Тук на висок скалист хълм, на най – високата част на града се намира Венецианска крепост в типично средновековен стил и с прекрасна гледка към града и залива. Продължаване за едно от митологичните места от древен Епир. Спирка на изворите на река Ахерон, която заема важно място в гръцката митологията, защото тя е една от петте реки, които текат през Подземното царство на Хадес. По водите на реката, митичният лодкар Харон пренасял душите на мъртвите към подземното царство. Традиция е посетителите да си потопят краката и да си налеят вода за безсмъртие. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка. 

6 ден: Йоанина – София
Закуска. Отпътуване за селището Йоанина. Разходка из центъра на града, живописно разположен на бреговете на езерото Памвотис и продължаване за България. Пристигане в София вечерта.

Дати на пътуване  На човек в
двойна стая
Трети възрастен Дете до 12 г. с
2-ма възрастни в стая
Самостоятелна стая
02.09.20 - 07.09.20 539 лв. 484 лв. 404 лв. 664 лв.

Предвиден хотел по програмата: Hotel Kanali 3* https://hotelkanali.gr/ или подобен

Отстъпка 100 лв. за пътуване с личен транспорт.

Пакетните цени включват:
- транспорт с автобус
- 5 нощувки със закуски в хотел 3*
- 5 вечери в ресторанта на хотела
- туристическа програма – посещение на Парга, изворите на река Ахерон и Йоанина
- водач от агенцията
- медицинска застраховка с покритие 5000 EUR

Пакетните цени не включват:
- входни такси за посещаваните туристически обекти
- круиз с корабче до островите Антипаксос и Паксос - 25 EUR, за деца до 12 г. – 12 EUR
- целодневен круиз Лефкада – Кефалония – Итака – Меганиси – Скорпиос – 30 ЕUR без обяд, за деца до 12 г. – 15 EUR без обяд, 34 ЕUR с обяд, за деца до 12 г. – 17 EUR с обяд (цената включва трансфер до Парга/Нидри, миним. брой туристи за круизните пътувания - 20)
- Превеза – трансфер до града и разходка из центъра и крайбрежната алея /престой 3 часа/ - 5 EUR при мин. 15 туристи
- задължителна туристическа такса в Гърция - за хотели 3* - 1.5 евро на стая на ден
- доплащане за мед. застраховка за туристи над 65 год. – 8.00 лв

Важно:
Минимален брой туристи: 30 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Целодневен круиз до остров Лефкада, остров Итака и остров Кефалония
Отпътуване с автобус за остров Лефкада - четвъртият по големина от седемте Йонийски острови. Бели скали, отразяващи се в кристално чиста морска вода, вероятно тази гледка е впечатлила първите заселници на острова и ги е накарала да му дадат името – Белият остров. Въпреки че красотите на Лефкада са го превърнали в един от най – посещаваните от туристи острови, той все още впечатлява със своята девствена природа, старинни църкви, вятърни и водни мелници. Географски погледнато Лефкада всъщност не е остров, но през V в.пр. Хр. обитателите му прокопават канал, който да ги отдели от останалата част на Гърция. На път за известния и живописен курорт Нидри се минава през едноименната столица на острова по главната улица с многобройни магазинчета и кафенета. Пристигане в Нидри. Оттам с корабче се продължава за най-западната част на остров Лефкада. Тя се характеризира с високи отсечени скали, тук се намират едни от най-хубавите плажове в Гърция. Предвидено е време за плаж /при добри метереологични условия/ на Порто Кацики или Егремни, незабравима е и гледката към нос Бялата скала, от който произлиза и името на о-в Лефкада – „Белият остров“. Продължаване за остров Кефалони - най – големият от групата на Йонийските острови. Най – вероятно е наречен така от името на красивия бог Цефал, един от синовете на бог Хермес и нимфата Херса. Това е остров с красиви пейзажи и чисто бели пясъчни плажове, станал още по – известен с филма Мандолината на капитан Корели. Акостиране на пристанището Фискардо и свободно време за разходка и за обяд на местни деликатеси в таверните по брега. Отпътуване за остров Итака. Легендата разказва, че Итака е получил името си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най – вече е известен като родното място на хитроумния Одисей, който след цели 10 години лутане в Средиземно море, успява да се пребори с волята на Боговете и да се добере до дома си. Спирка до един от най-красивите плажове на острова с името „Златни пясъци“ и възможност при хубаво време за гмуркане и плуване. След това круизът продължава към малките сателитни островчета Меганиси и Скорпиос. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза и за да бъде разказана историята за втората по големина пещера в Гърция Папаниколис, използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война и продължаване за следващи запечатващи гледки и снимки към остров Скорпиос, необитаем остров, превърнат в малък частен рай от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Но тук има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната примадона. Връщане в Нидри на остров Лефкада и продължаване с автобуса за хотела.
Цени: 
възрастен - 30 ЕUR без обяд, за деца до 12 г. – 15 EUR без обяд;
с включен обяд: възрастен -34 ЕUR, за деца до 12 г. – 17 EUR;
(цената включва трансфер до Парга/Нидри, миним. брой туристи за круизните пътувания - 20)

 

Круиз до островите Паксос и Антипаксос
Отпътуване с туристическо корабче от Парга и минаване след около 1.30 мин. покрай остров Антипаксос. Легендата твърди, че Посейдон е отделил с един удар с тризъбеца си Паксос и Антипаксос от южната част на остров Корфу и ги подарил на любимата си съпруга Амфитрита. По време на круиза се предвиждат спирки за гмуркане и плуване в залив, спиращ дъха с естествената си красота и тюркоазено сини води на Йонийско море. Ако времето позволява се прави и спирка за плуване при Сините пещери Камара и Ортолито. По време на цялото пътуване очите ви се докосват до невероятни скални образувания и кристално чисти води. Акостиране на остров Паксос и разходка из главния му град Гайос, който впечатлява с живописната си старинна архитектура, а накрая на града се намира малък плаж за тези, които желаят да изкарат свободното си време така. Връщане в хотела с приятни спомени от прекрасните пейзажи на тези Йонийски острови. Връщане в хотела.
Цени:
възрастен - 25 EUR, за деца до 12 г. – 12 EUR

 

Превеза – трансфер до града и разходка из центъра и крайбрежната алея /престой 3 часа/ - 5 EUR при мин. 15 туристи

Подобни оферти

Абонамент за newsletter