Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
италия-флаг

Почивки в Сицилия 2018

Чартърна програма за Сицилия през целия сезон 2018

8 дни, 7 нощувки, закуски и вечери или All Inclusive

Маршрут: СОФИЯ - КАТАНИЯ - СОФИЯ

Програма за хотел Eden Village Sikania Resort & SPA 4* http://www.sikaniaresort.it//
Дати на пътуване: 28.04.18-13.10.18

1 ден – София – Катания - София
Полет от София – Катания. Трансфер до хотела. Свободно време.

2 ден - Ликата
Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или по желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Ликата. Трансфер до Ликата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Етна и Таормина
Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Етна и Таормина. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Модика
Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Модика. Вечер: Сицилианска вечеря-барбекю – включена в цената. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден - Сиракуза и Ното
Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Палермо и Монреале
Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Палермо и Монреале. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден - Агридженто и Скала дей Турки - Вкусът на Сицилия
Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане полудневни екскурзии до:
- сутрин – Агридженто и Скала дей Турки;
- Вечер: Гала-вечеря на основата на рибни специалитети – включена в цената.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Катания – София
Трансфер до летището за полет Катания – София

* Туроператора си запазва правото да променя поредността на програмата или екскурзиите в нея.


Програма за хотел Athena Resort 4*
http://www.athenaresort.com/
Програма с полет до Катания в ден събота от 28.04.18 – 13.10.18

1 ден – София – Катания
Сборен пункт на летище София. Чекиране за полет София – Катания. Пристигане в Катания. Трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Катания
Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Катания - Етна - Таормина
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Етна и Таормина. Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”. По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/. Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро). Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от 3 в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” – любимо място на Лиз Тейлър, площад „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града. Също така има богат избор на прекрасни сладоледаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири. Вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро. Посочените входове са актуални към 20.10.2016 г., възможни са промени! Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Катания - Модика 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Модика. Отпътуване от хотела за посещение на град Модика. Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните. През 845 г. е превзет от норманите. През XIII и XIV век е под испанско владичество при графовете от фамилия Гуалтиери. През следващите векове тази позиция е наследена последователно от други 6 италиански фамилии. Модика е управлявана, подобно на останалата част от Сицилия, от испански крал от Палермо. Това положение се запазва до XVIII век, когато остров Сицилия е управляван от Виена, а по-късно в края на XVIII и началото на XIX век е част от Кралство Сицилия. Векове назад, испанците донесли от Мексико какаовото семе. От тогава до сега, в Модика се пази традицията и ритуалът за получаването на шоколад при ниска температура. Той е зърнист, тъй като какаото се обработва на не повече от 50 градуса и захарта се запазва цяла. Но, това, което никой не е и сънувал е шоколад със сол. Има много и различни видове: с плодове и пълнежи, с люти чушки, но със сол е нещо неповторимо като реализация и вкус. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Пешеходна обиколка в старата част на града, където се намират двата катедрални храма катедралата „Св. Георги”, в която се намират част от мощите на Свети Георги Победоносец и е образец за сицилиански барок и "Свети Петър", където се намира рядко срещаното изображение на Исус Христос в поличка. Свободно време за самостоятелна разходка и възможност да опитате модиканското "Бароково кафе". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Катания - Сиракуза - Ното
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното. Отпътуване от хотела сутринта след закуска. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великия гръцки град и най-красивия от всички". Това е и родното място на Архимед. Посещение с местен екскурзовод на историческия център, о-в Ортиджа, под закрилата на Юнеско. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. хр., площад Архимед, площадът „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на Света Лучия”. Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов. Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея на Архимед или музея „Белломо” или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от 13 в. В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на Юнеско. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни на която са разположени църквите с манастирите, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон. Вход за музея „Белломо” – 8 евро; Вход за Палацо Николачи – 4 евро. Посочените входове са актуални към 20.10.2016 г., възможни са промени. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Катания - Рагуза
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание самостоятелно посещение на Рагуза. Град Рагуза – един от много красивите градове на остров Сицилия, известен с уникалната си архитектура и местоположение. Рагуза е разположена на исторически хълм между две долини. Можете да разгледате централната част града, да опитате от известния италиански сладолед и местни сладкиши.

7 ден – Катания - Агридженто - Скала дей Турки
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Агридженто и Скала дей Турки. С местен екскурзовод ще разглеждаме една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Агридженто е наследник на античния Акрагас, наречен от древногръцкият поет Пиндар "най-хубавият град на смъртните". В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Основан е през VI в преди Христа от заселници от близката колония Джела. Днес някогашното му величие още личи в множеството развалини в долината и в седемте храма, най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция. Входна такса 10 евро за лица над 18 год. Посещение на туристическата атракция Скала дей Турки, която се намира на крайбрежието в близост до гр.Агридженто, при Порто Емпедокле. Белоснежното царство на Сицилия наподобяват едно природно стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Изваяна е в резултат на въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на хилядолетия. Светещият на слънцето огромен бял масив е необичайно въздействащ спектакъл и е едно от най-посещаваните природни забележителности. Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове! Посочените входове са актуални към 17.10.2016 г., възможни са промени! Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Катания - София
Закуска. Трансфер до летището в Катания. Чекиране за полета Катания – София. Пристигане в София.

Програма за хотелите:
Acacia Resort 4* LUX
- http://www.acaciaresort.eu
Fiesta Resort 4* - http://www.palladiumhotelgroup.com
Costa Verde 4* - http://www.hotel-costaverde.it
Santa Lucia 3* - http://lesabbiedoro.it

Програма с полет до Катания в ден събота от 28.04.18 – 13.10.18

1 ден – София – Катания
Сборен пункт на летище София. Чекиране за полет София – Катания. Пристигане в Катания. Трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Катания – Чефалу
Закуска. Информационна среща с представител на фирмата относно престоя, възможните екскурзии и всякакви въпроси, които ви вълнуват. Свободно време за почивка, разходки и или по желание срещу допълнително заплащане – екскурзия - до Чефалу. Отпътуване от хотела с автобус до пристанището на град Чефалу. Насладете се на чудесните пейзажи от морето към брега по време на този мини круиз. Чефалу е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че спокойно могат да си подават през прозорците разни неща. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в. Построена е по волята на Роджер ІІ, първият нормански крал. Според легендата, флотът му попаднал на буря и бил захвърлен в бреговете на Чефалу, където, като по чудо се спасили. В знак на признателност към Богородица е вдигната църквата. Прославената мозайка в абсидата на Христос Вседържител е първата от този вид сицилиански образи. Недалеч от катедралата се намира музеят Мандралиска със сбирка от монети, гръцки и римски артефакти и една изключителна картина –„Портрет на непознат моряк” от най-изтъкнатия ренесансов живописец на Сицилия – Антонело да Месина. Интересна е перачницата "лаватойо", което означава място за пране, от времето на норманите, които са използвали течащата река като основа за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където е удобно да се пере. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Катания – Етна - Таормина
Закуска. Свободно време. Или по желание срещу допълнително заплащане - целодневна екскурзия до Етна и Таормина. Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м.Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”. По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/. Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро). Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от 3 в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” – любимо място на Лиз Тейлър, площад „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града.Също така има богат избор на прекрасни сладоледаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири. Вход за гръцкия театър в Таормина – 8 евро. Посочените входове са актуални към 17.10.2015г., възможни са промени! Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Катания – Духът на Сицилия 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия : Духът на Сицилия. Тази екскурзия ще ви отведе до планинските релефи на Мадоние, със своите върхове, достигащи почти 2000 м надморска височина. Малките сицилиански селца, изградени от варовици са кацнали на голи хълмове и изглеждат все едно са излезли от сънищата. През закътаните малки улички старите хора заглеждат непознатите с любопитство, но не и недружелюбно. Ще се насладите на интересна панорама с постоянно променящи се сцени: Тиренско море, западния бряг на Палермо и не на последно място Еолийските острови. Докато се наслаждавате на великолепната гледка към планините и брега, ще имате възможност да усетите духа на ежедневния живот на малките сицилиански села. Отпътуване от хотела около 14 часа часа към сърцето на природен парк Parco delle Madonie. Първата спирка е на светилището в Джибилмана, заобиколено от невероятна средиземноморска растителност. След това продължаваме към малкото селище Кастелбуоно за да посетим замъка на семейство Вентимилия, където се намира уникален древен Палатински параклис. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

5 ден – Катания – Ериче – Сиджеста
Закуска. Свободно време. Или по желание срещу допълнително заплащане – целодневна екскурзия до Ериче и Сиджеста. След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия. Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири, редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък. Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време. Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Катания – Палермо - Монреале
Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане - целодневна екскурзия до Палермо и Монреале. Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации - от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите.Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари - ярък, жив спектакъл, пълен с викове. Групата се събира отново, тъй като предстои панорамен тур из Палермо с автобус, като се минава през улица Либерти направена по подобие на Шанс Елизе в Париж и засадена с дървета джакаранти, Театро Политеама, посветена на Джузепе Гарибалди, промишленото пристанище, яхтеното пристанище, където са акостирали финикийците преди 2800 години, монумента посветен на загиналите в борбата срещу мафията, пиаца Марина, двореца на инквизицията – Киарамонте Стери, дървото посадено в деня на независимостта, църквата Санта Мария де ла Катена, Порта Феличе, площад Гай Юлий Цезар, където е централна гара Палермо, след което се отправяме към Монреале – кралският хълм, седалището на норманските крале. Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод - изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет. Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите! Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Катания – Какамо
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Какамо. Какамо е средновековно градче с 9000 човека население, опасващо най-запазения и втори по големина едноименен замък в Италия с начало на строеж 1094 г. Екскурзията стартира с посещение на замъка по време, на която ще се потопите в миналото и ще почувствате историята на Сицилия. Замъкът Ви предлага да разгледате абсолютно автентичните затворнически килии от Средновековието, казани за катран, тронна зала с гербовете на фамилиите и предлага възможност да се насладите на невероятни гледки към езерото Розамарина и Тиренско море. Той разполага с богата оръжейна колекция, някогашна собственост на знатните фамилии, управлявали замъка и града. Свободно време за разходка из средновековния град и обяд на свободна програма или по желание и при предварителна заявка, възможност за обяд на меню в ресторанта на замъка „А Кастелана“ (A Castellana). Менюто включва: първо и второ ястие, по чаша червено или бяло вино, хляб, минерална или газирана вода. Цената е 12 евро на човек и се заплаща допълнително на място. Има възможност за поръчка и от а-ла-карт листа. Необходими са удобни обувки, с нехлъзгащи се подметки. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Катания - София
Закуска. Трансфер до летището в Катания. Чекиране за полета Катания – София. Пристигане в София.

Eden Village Sikania Resort & SPA 4* - http://www.sikaniaresort.it/

Цените са в лева, на човек, в стандартна стая, All Inclusive Light, с включени летищни такси.

Дати

 Брой
нощувки

Възрастен в
двойна стая

Единична
стая

3-ти / 4-ти
възрастен

1-во / 2-ро дете
2 – 11,99г.

02.06.18 – 09.06.18

7

1370 лв.

1880 лв.

1340 лв.

1195 лв.

09.06.18 – 16.06.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

16.06.18 – 23.06.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

23.06.18 – 30.06.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

30.06.18 – 07.07.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

07.07.18 – 14.07.18

7

1480 лв.

2020 лв.

1410 лв.

1215 лв.

14.07.18 – 21.07.18

7

1540 лв.

2295 лв.

1340 лв.

1125 лв.

21.07.18 – 28.07.18

7

1560 лв.

2335 лв.

1340 лв.

1125 лв.

28.07.18 – 04.08.18

7

1580 лв.

2380 лв.

1360 лв.

1125 лв.

04.08.18 – 11.08.18

7

1570 лв.

2400 лв.

1340 лв.

1105 лв.

11.08.18 – 18.08.18

7

1600 лв.

2460 лв.

1340 лв.

1105 лв.

18.08.18 – 25.08.18

7

1600 лв.

2460 лв.

1340 лв.

1105 лв.

25.08.18 – 01.09.18

7

1490 лв.

2090 лв.

1340 лв.

1150 лв.

01.09.18 – 08.09.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

08.09.18 – 15.09.18

7

1400 лв.

1960 лв.

1310 лв.

1125 лв.

15.09.18 – 22.09.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

22.09.18 – 29.09.18

7

1300 лв.

1810 лв.

1240 лв.

1105 лв.

29.09.18 – 06.10.18

7

1240 лв.

1790 лв.

1230 лв.

1105 лв.

06.10.18 – 11.10.18

5

870 лв.

1310 лв.

790 лв.

690 лв.

06.10.18 – 14.10.18

8

1100 лв.

1795 лв.

970 лв.

800 лв.

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет София – Катания – София с директен чартърен полет
- Летищни такси
- Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
- 7 нощувки на All Inclusive Light в хотел Eden Village Sikania Resort & SPA 4* без горепосочените дати  
- Веднъж седмично Сицилианска вечеря-барбекю
- Веднъж седмично Гала-вечеря на основата на рибни специалитети
- Трансфер летище – хотел – летище
- Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
- Ползване на тенис корт, мулти-функционално игрище за различни спортове – футбол, волейбол, баскетбол, фитнес
- Вечерна и ежедневна анимация – забавления и програми за деца и възрастни
- Wi-Fi интернет в общите части
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
- Представител на туроператора с български език за целия престой

Пакетната цена не включва:

- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
- Общинска такса – 14 евро – на седмица за месеците Май, Юни, Септември и Октомври; заплаща се на място и размера ѝ се определя едностранно от община Бутера. Възможно е да бъде променена без предупреждение.
- Общинска такса – 21 евро – на седмица за месеците Юли и Август; заплаща се на място и размера й се определя едностранно от община Бутера. Възможно е да бъде променена без предупреждение.
- Допълнителни екскурзии по желание

Доплащания по желание, на човек:
- Пълен ол инклузив (Hard All Inclusive) – 175 лв на човек – включва ежедневна консумация от 11:00 до 23:00 на бира, домашно вино, безалкохолни от машина, италиански ликьори, американско кафе и чай (само за лица над 18 г.)
- Супериор стая с гледка към морето – 170 лв на човек
- Такса почистване 50 евро – за гостите с малки домашни любимци (до 10кг)

Услуги предлагани на място – по желание:
- Бебешка кошарка – 10 евро – на ден; заплаща се на място, но се резервира предварително
- Ползване на плажна кърпа – 2,50 евро при вземане и за всяка смяна. Депозт – 10 евро, заплаща се при първото вземане и се възстановява след връщане на кърпата
- СПА център с джакузи, парна баня, зона за релакс, масажи
- Мини-голф, уинд-сърф, кайт-сърф
Животни – допускат се малки домашни любимци, до 10кг, след запитване и изрично препотвърждение, като същите не се допускат в общите части, а трябва да стоят в стаята и на определените за разходка места.

Условия за резервация:
- Депозит 400 лв при резервация
- Доплащане 30 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 30 дни: 350 лв
- от 30 до 1 ден преди датата отпътуване: цялата дължима сума

Полетно разписание: 
Превозвач: Мистрал Еър (Италия) 
София – Катания 15:10 / 16:00
Катания – София 12:30 / 14:20 

Концепция All Inclusive Light
Гостите на хотела ползват включено в цената:
- Закуска, обяд, вечеря на блок-маса, с включени наливна бира, вино, вода и безалкохолни напитки по време на храненията;
- от 11:00 до 23:00 вода и безалкохолни напитки от машина
- Закуски от 11:30 до 12:30 и от 16:30 до 17:30

Описание на хотел: Eden Village Sikania Resort & Spa 4*, Marina di Buttera, http://www.sikaniaresort.it/
Местоположение: хотел Eden Village Sikania Resort & Spa 4* е разположен в южната част на остров Сицилия, непосредствено на брега на морето в красив и тих залив. На 18 км от хотела се намира град Ликата, на 18 км е Гела, а на 8 км е Десусино. Плаж: плажната ивица на хотела е широка 150 метра и е оборудвана с плажни чадъри, шезлонги, душове, бар и ресторант. Плажът е пясъчен, а ситния пясък е чудесна предпоставка за една морска почивка. Могат да се използват плажни кърпи от хотела.Удобства и услуги: Гостите на хотела могат да ползват солариум, 2 басейна (1 от които детски), открита и закрита дискотека, специален амфитеатър за вариатетни програми с капацитет 437 места, закрит детски кът, фитнес зала, 2 тенис корта, 1 футболно игрище, игрище за волейбол и баскетбол, конферентна зала, ресторант с италианска и средиземноморска кухня. Услуги срещу доплащане: миниголф, уиндсърф, кайт – сърф, джакузи, зона за релакс, СПА услуги, парна баня, сауна, масажи, хидро масаж, ароматерапия, пералня, ресторант на плажа, пицария, Wi – Fi интернет.
Ресторант: Вътрешната част от ресторанта разполага с 396 места с директен достъп към басейна, голяма ресторант – тераса, пицария. Специален кът позволява на гостите да наблюдават приготвянето на ястията. Ресторантът на плажа и пицарията се заплащат допълнително.
Концепция All inclusive: От 9.00 до 23.00 часа гостите, заявили тази концепция могат да ползват пълен пансион с богата шведска маса в основния ресторант на хотела. През целия ден консумират вино, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, междинна закуска от 11.30 до 12.30 часа, а от 16.30 до 17.30 часа могат да се консумират торти, сладки изделия и американско кафе. 
Пакет „Малки Привилегии”: Включва самостоятелно настаняване от представител на хотела, кошница с плодове при настаняване, безплатно ползване на първоначалния минибар (всяко следващо зареждане се заплаща отделно), плажни кърпи в стаята при настаняване, собствена маса в ресторанта по време на целия престой, запазен чадът на плажа, посещение на специалната тераса с ползване на джакузи.
Стаите: Хотелският комплекс разполага с 218 стаи с баня и тоалетна, класически и супериор стаи, обзаведени с плазмен телевизор, минибар, сешоар, сейф, климатик, балкон или веранда.
Клубна карта: Клубната карта предоставя неограничен достъп до басейните в хотелския комплекс, до плажа и всички съоръжения прилежащи към него, спортните зони.

Athena Resort 4* http://www.athenaresort.com/

Цените в таблицата по-долу са в лева на човек, в котидж студио, на база All Inclusive Soft, с включени летищни такси

 

Дати

На човек в
двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 -11,99 г

02.06.18 – 09.06.18*

790 лв.

990 лв.

790 лв.

490 лв.

09.06.18 – 16.06.18

1010 лв.

1180 лв.

870 лв.

520 лв.

16.06.18 – 23.06.18

1090 лв.

1290 лв.

970 лв.

560 лв.

23.06.18 – 30.06.18

1090 лв.

1290 лв.

950 лв.

570 лв.

30.06.18 – 07.07.18

1100 лв.

1290 лв.

980 лв.

590 лв.

07.07.18 – 14.07.18

1100 лв.

1250 лв.

920 лв.

550 лв.

14.07.18 – 21.07.18

1180 лв.

1370 лв.

1000 лв.

500 лв.

21.07.18 – 28.07.18

1210 лв.

1410 лв.

1030 лв.

510 лв.

28.07.18 – 04.08.18

1260 лв.

1450 лв.

1060 лв.

540 лв.

04.08.18 – 11.08.18

1300 лв.

1480 лв.

1080 лв.

550 лв.

11.08.18 – 18.08.18

1320 лв.

1500 лв.

1090 лв.

540 лв.

18.08.18 – 25.08.18

1320 лв.

1500 лв.

1090 лв.

540 лв.

25.08.18 – 01.09.18

1270 лв.

1400 лв.

1060 лв.

630 лв.

01.09.18 – 08.09.18

1180 лв.

1330 лв.

990 лв.

590 лв.

08.09.18 – 15.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

15.09.18 – 22.09.18

1060 лв.

1190 лв.

890 лв.

550 лв.

22.09.18 – 29.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

29.09.18 – 06.10.18

990 лв.

1160 лв.

860 лв.

530 лв.

06.10.18 – 13.10.18

STOP

STOP

STOP

STOP

 

*Last minute – валидна само за нови резервации, до изчерпване на промоционалните помещения

Цените в таблицата по-долу са в лева на човек, във вилидж стая, на база All Inclusive Soft, с включени летищни такси

 

ЛЕВА

На човек в двойна стая

Единична стая

3-ти / 4-ти възрастен

1-во дете 2 -11,99г

2-ро дете 2-11,99г

02.06.18 – 09.06.18*

890 лв.

1100 лв.

890 лв.

490 лв.

790 лв.

09.06.18 – 16.06.18

1060 лв.

1230 лв.

920 лв.

570 лв.

810 лв.

16.06.18 – 23.06.18

1140 лв.

1340 лв.

1020 лв.

610 лв.

820 лв.

23.06.18 – 30.06.18

1140 лв.

1340 лв.

1000 лв.

620 лв.

840 лв.

30.06.18 – 07.07.18

1150 лв.

1340 лв.

1030 лв.

640 лв.

860 лв.

07.07.18 – 14.07.18

1150 лв.

1300 лв.

970 лв.

600 лв.

870 лв.

14.07.18 – 21.07.18

1230 лв.

1420 лв.

1050 лв.

550 лв.

900 лв.

21.07.18 – 28.07.18

1260 лв.

1460 лв.

1080 лв.

560 лв.

930 лв.

28.07.18 – 04.08.18

1310 лв.

1500 лв.

1110 лв.

590 лв.

970 лв.

04.08.18 – 11.08.18

1350 лв.

1530 лв.

1130 лв.

600 лв.

990 лв.

11.08.18 – 18.08.18

1370 лв.

1550 лв.

1140 лв.

590 лв.

980 лв.

18.08.18 – 25.08.18

1370 лв.

1550 лв.

1140 лв.

590 лв.

980 лв.

25.08.18 – 01.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

01.09.18 – 08.09.18

1230 лв.

1380 лв.

1040 лв.

640 лв.

920 лв.

08.09.18 – 15.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

15.09.18 – 22.09.18

1110 лв.

1240 лв.

940 лв.

600 лв.

820 лв.

22.09.18 – 29.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

29.09.18 – 06.10.18

1040 лв.

1210 лв.

910 лв.

580 лв.

810 лв.

06.10.18 – 13.10.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

 

*Last minute – валидна само за нови резервации, до изчерпване на промоционалните помещения

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет София – Катания – София, с директен чартърен полет
- Регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж
- Летищни такси
- 7 нощувки на база All Inclusive Soft в хотел Athena Resort Village 4*, до град Рагуза http://www.athenaresort.com/
- Трансфер летище – хотел – летище с климатизиран автобус
- Чадъри и шезлонги на плажа и около басейна
- Ползване на ресторант и бар на плажа, в периода в който работят
- Ползване на тематични ресторанти, след предварителна заявка в периода в който работят
- Тематични вечери – италианска, сицилианска
- Вечерни забавления и шоу-програми представени от отлично подготвен международен екип аниматори
- Дневни забавления – аеробика, танци, гимнастика, състезания
- Ползване на игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис-кортове, боча, кану и други забавления на плажа и на територията на комплекса
- Мини клуб и Джуниър клуба за забавления на Вашите деца
- Wi-Fi интернет на лоби-бара - БЕЗПЛАТНО
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
- Представител на туроператора с български език за целия престой

Пакетната цена не включва:
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
- Общинска такса: 1,50 евро на човек на ден – заплаща се на място. Възможно е да бъде променена без предупреждение
- Хавлия за плаж с депозит 10 евро и седмична такса 7 евро, по желание
- Доплащане, по желание за All Inclusive – 175 лева на човек за целия престой
- Ежедневен градски транспорт до един от най-красивите сицилиански градове Рагуза – цена 3.50 евро (към 2017-та)
- Допълнителни екскурзии, по желание

Условия за резервация:
- Депозит 400 лв при резервация
- Доплащане 20 дни преди датата на пътуване

Условия за анулация:
- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 30 дни: 350 лв
- от 30 до 1 ден преди датата отпътуване: цялата дължима сума

Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: Мистрал Еър (Италия)
София – Катания 15:10 – 16:00
Катания – София 12:30 – 14:20

Забележка:
- Туроператора си запазва правото да променя поредността на програмата или екскурзиите в нея.
- All Inclusive Soft – включва закуска, обяд, вечеря на блок-маса с разнообразни салати, основни и десерти, вино, бира, вода, безалкохолни напитки от диспенсър машина без лимит по време на храненията.
- Настаняването е в реновирани през 2015-2016 котидж стаи (cottage rooms), с отлична гледка към природния парк и със собствена веранда, а за клиенти с малки деца и трудноподвижни клиенти във вилидж стаи (village rooms).
- Някои от ресторантите и вечерната и дневната анимация работят за гости на хотела от края на май до края на септември.
- От 2016 г има градски транспорт няколко пъти дневно до град Рагуза, като билет се закупува на място, на цена 3.50 евро в посока (валидно към 2016 г.)

Описание на хотел Athena Resort 4* - http://www.athenaresort.com/
Хотел: Разположен на около 25 км от Рагуза и 120 км от летище Катания, хотел Athena Resort е 4-звезден комплекс, с капацитет до 3500 туристи. Идеален е за семейства с деца и за тези, които искат да се насладят на незабравима почивка, изпълнена със забавления и заслужен релакс на прекрасните плажове на Южна Сицилия. Athena Resort 4* е един истински оазис, с поддържани градини и безкрайни зелени тревни площи, подходящи за отдих, спорт и разходка. Професионален екип от аниматори се грижи за доброто настроение и забавление на гостите на Athena Resort 4* от 31 Май до 30 Септември с организиране на целодневни състезания и игри и вечерни шоу програми. Стаи: Хотел Athena Resort 4*, се състои от основна сграда, малки къщички и вили. Настаняването е в: Мансардни стаи – в малките къщички. Те са разположени на втория над партерен етаж (без асансьор) и са оборудвани с: Двойно легло - спалня; Климатик; Телевизор; Хладилник; Сешоар; кухненски бокс; сейф (ключът се получава на рецепция срещу депозит). Всички стаи разполагат с балкон и отлична гледка към целия комплекс и околните зелени градини с палми, екзотични растения и цветя. Възможности за настаняване в Мансардните стаи: 1 възрастен, 2 възрастни, 2 възрастни и 1 дете. Стаите не разполагат с 2 отделни легла. Важно: Гостите на Athena Resort 4* ползват кухненския бокс безплатно, като задължително трябва да го оставят добре почистен при напускане.Village стаи – във вилите: 8 стаи в сграда - 4 на приземен етаж с веранда и 4 на първи етаж с балкон. Всички стаи са оборудвани с: Климатик; Сателитна телевизия; Телефон; Хладилник; Сешоар; Сейф (ключът се получава на рецепция срещу депозит). Стаите разполагат с малка веранда или балкон или прозорец. Настаняване в стаите с балкон и веранда не се гарантира предварително, а се определя на място при пристигане на групата, според наличностите на хотела. Възможности за настаняване във Village стаите: 1 възрастен, 2 възрастни, 2възрастни + 1 дете, 2 възрастни + 2 деца, 3 възрастни, 3 възрастни + 1 дете. Ресторанти и барове: Една от силните страни и най-важните характеристики на Athena Resort 4* са внимателно приготвените ястия в изключително разнообразното меню: от най-вкусните местни специалитети до най-добрите международни ястия. Храната се приготвя от естествено отглеждани продукти местно производство. Ресторант Athena в разположен в основната сграда и е с капацитет до 600 гости. Разполага с прекрасна тераса и климатизирана вътрешна зала. Използва се за закуска, обяд, вечеря. Ястията се сервират на блок-маса, с включени неограничени напитки – вино и вода. Периодично се организират тематични вечери. През летните месеци (при подходящи условия) работят още 2 ресторанта. Ползването им е включено в цената, но с предварителна резервация, която се прави при пристигане и при наличие на свободни места Grill ресторант се намира на плажа. Работи само за обяд. Ресторантът предлага месо на грил и салати. Ippari ресторант се намира в старинната сграда на хотела, построена от първия собственик (в комплекса). Отворен за обяд и вечеря. Ресторантът предлага рибни ястия и морски деликатеси на бюфет. Барове: Athena Resort 4* предлага на своите гости възможност да се насладят на разнообразни топли и студени напитки в своите 3 бара: Снек-бар при главната сграда; Снек-бар при плажа, работещ от края на май до края на септември; Снек-бар при плувния олимпийски басейн, работещ от края на май до края на септември. Оборудване и услуги: Безплатно ползване – включено в цената: Wi-Fi интернет в района на лоби-бара; Дискотека; Амфитеатър; 4 тревни футболни игрища според регламента на Националния италиански олимпийски комитет, по едно за отбори с 11, 7, 5 или 3 играчи; 8 тенискорта (при ползване с нощно осветление се заплащане); Стрелба с лък; Боча игрища; Баскетболно игрище; Волейболно игрище; Мини-голф; Кану; Лодки (водно колело); Неохраняем паркинг. Плаж: Athena Resort 4* предлага на своите гости фантастичен, широк частен плаж с фин златист пясък и африкански палми. Плажът е оборудван с чадъри и шезлонги, които се ползват безплатно от гостите на хотела по 1 чадър и 2 шезлонга на стая до изчерпване на количеството, бар на плажа, душове и тоалетни. Плажът е разположен на 4.8 км от хотела, като за гостите е подсигурен безплатен целодневен транспорт с нови, климатизирани и комфортни автобуси, на всеки 15 минути от 9:00 до 19:00ч с обедна пауза.  Времетраене на трансфера е около 8 минути. Басейни: Athena Resort 4* предлага на своите гости възможност да ползват 2 разкошни плувни басейна - 1 в близост до главната сграда, работещ през целия сезон и 1 с олимпийски размери и дневна анимация, която ще Ви забавлява и развлича през деня, работещ в периода от 21 Май до 30 Септември. Басейните са оборудвани с чадъри, шезлонги за безплатно ползване до изчерпване на количеството. За деца: Athena Resort 4* разполага с 2 отлично оборудвани детски площадки за игра. От края на май до края на септември гостите могат да ползват безплатно: Мини клуб с детски басейн и просторни помещения за забавления; Бейби клуб; Джуниър клуб; Анимацията е на италиански език. Срещу заплащане: Частни спортни уроци; Велосипеди под наем; Конна езда; Триколки под наем; Детегледачка; Пералня; Медицинска помощ; Фризьор; Аптека; Пицария; Супермаркет; Бутик; Магазин за ръчни изделия; Магазин за тютюневи изделия; Бижутерия; Малък Wellness център; Конферентна зала; коли под наем. Част от услугите са сезонни и ще бъдат отворени до средата на Септември. Плажни кърпи: Кърпи за плаж и за басейна могат да се наемат срещу депозит и заплащане - 10 евро депозит и 7 евро заплащане на седмица, като за всяка допълнителна смяна се заплаща още 2 евро. Други услуги: Бебешко кошче 35 евро на седмица. Заявява се от България, но се заплаща се на място. Малки домашни любимци се допускат само в Village стаите, като те не може да ползват общите части. Цената на седмица е 35 евро за дезинфекция на седмица. Заплаща се на място. Общинска такса за престой, който влиза в сила от датата на настаняване: 1.50 евро на човек на ден и се заплаща на място, с изключение на деца под 12-годишна възраст.

Acacia Resort 4* LUX  - http://www.acaciaresort.eu/

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в SUPERIOR стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси.

 

ЛЕВА

На човек в
двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во / 2ро дете /
2-11,99

Дете 2-11,99 в стая с
1 възрастен

26.05.18 – 02.06.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

02.06.18 – 09.06.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

09.06.18 – 16.06.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

16.06.18 – 23.06.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

23.06.18 – 30.06.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

30.06.18 – 07.07.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

07.07.18 – 14.07.18

1620 лв.

1957 лв.

1389 лв.

1155 лв.

1390 лв.

14.07.18 – 21.07.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

21.07.18 – 28.07.18

1620 лв.

1957 лв.

1389 лв.

1155 лв.

1390 лв.

28.07.18 – 04.08.18

1800 лв.

2130 лв.

1480 лв.

1210 лв.

1480 лв.

04.08.18 – 11.08.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

11.08.18 – 18.08.18

1870 лв.

2310 лв.

1570 лв.

1270 лв.

1570 лв.

18.08.18 – 25.08.18

1830 лв.

2250 лв.

1540 лв.

1255 лв.

1540 лв.

25.08.18 – 01.09.18

1680 лв.

2045 лв.

1430 лв.

1175 лв.

1430 лв.

01.09.18 – 08.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

02.09.18 – 09.09.18

1550 лв.

1840 лв.

1340 лв.

1140 лв.

1340 лв.

08.09.18 – 15.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

09.09.18 – 16.09.18

1520 лв.

1810 лв.

1300 лв.

1100 лв.

1300 лв.

15.09.18 – 22.09.18

1490 лв.

1790 лв.

1280 лв.

1100 лв.

1280 лв.

16.09.18 – 23.09.18

1490 лв.

1790 лв.

1280 лв.

1100 лв.

1280 лв.

22.09.18 – 29.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

23.09.18 – 30.09.18

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

29.09.18 – 06.10.18

1320 лв.

1570 лв.

1160 лв.

1005 лв.

1160 лв.

 

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет с директен чартърен полет с авиокомпания Mistral Air
- Летищни такси
- Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
- Трансфер летище – хотел – летище
- 7 нощувки, закуски и вечери в Superior стаи, в хотел Acacia Resort 4*LUX
- Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна 12.05 – 06.10
- Ползване на тенис, волейбол, футбол, мини-голф игрища, фитнес уреди на открито
- Детски мини-клуб
- Дневна анимация от 09.06 до 15.09
- Вечерна анимация – ежедневно пиано-бар
- Сицилианска вечер – с фолклорна програма и типични сицилиански ястия
- Тропическа вечер – от юни до септември
- Wi-Fi интернет безплатно в общите части
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
- Представител на туроператора с български език за целия престой

Пакетната цена не включва:

- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета– задължително доплащания
- Общинска такса – ако има такава, се заплаща на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация (до 2017г не е имало общинска такса и все още не е обявена такава за 2018) – задължително доплащания
- Допълнителни екскурзии

Доплащания по желание, на човек:
- Обяд – 360 лв на човек за седмица
- Стая с гледка към морето – 350 лв на човек за периода 29.07 – 26.08 и 250 лв за останалите периоди. 3-ти възрастен 25% отстъпка; Деца – 50% отстъпка
- Стая с изглед към басейна – 220 лв на човек за периода 29.07 – 26.08 и 165 лв за останалите периоди. 3-ти възрастен 25% отстъпка; Деца – 50% отстъпка

Услуги на място:
- Транспорт до и от Чефалу – 3 евро в посока (в часовете за отиване 09:00 / 11:00 / 15:00 и за връщане 12:30 / 18:30)
- Сервиране на закуска в стаята – 8 евро на човек
- Сервиране на вечеря в стаята срещу заплащане от специално меню
- Вход за СПА центъра 25 евро – включва: сауна, парна баня, хромо и ароматерапия, Кнайп, зона за релакс и ползване на басейн с хидромасаж.
- Масажи: Тайландски: 50 минути – 80 евро / Китайски Туи-На: 30 минути - 40 евро; 60 минути - 70 евро
- Плажни кърпи – заплаща се цена 3 евро при наемане и за всяка смяна. Депозит 20 евро, който се възстановява след връщане на кърпата
*възможно е да има промени в посочените цени

Условия за резервация:
- Депозит 400 лв при резервация
- Доплащане 30 дни преди датата на пътуване 

Условия за анулация:
- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 30 дни: 350лв
- от 30 ден до 1 ден преди заминаване: цялата дължима сума

Полетно разписание:
Превозвач: Мистрал Еър
София – Катания 15:10 / 16:00
Катания – София 12:30 / 14:20 

Описание на хотел Acacia Resort 4* LUX -  http://www.acaciaresort.eu//
Местоположение: Acacia Resort & SPA е луксозен хотел 4*, с инфраструктура, качество на услугите, обзавеждането и храната, като за 5*. Хотела е разположен на девствените плажове между Палермо и Чефалу, на входа на природен парк Parco delle Madonie. В курорта Campofelice di Rocella. Разстоянието до летището на Палермо е 84 км, а до Чефалу, основна забележителност в Сицилия е 15 км. 
Хотел: Модерен, елегантен и комфортен хотел Acacia Resort 4* е разположен на девствените плажове между Палермо и Чефалу, на входа на природен парк Parco delle Madonie. За комфорта и пълноценната почивка на гостите са на разположение градина от 40 000 кв.м, голям басейн, собствен плаж и множество спортни съоръжения, заобиколени от богата зеленина от тропически растения. Релакс, романтика и възможност да се отдадете на световно известанта местна кухня. 
Ресторанти и барове: Acacia Resort 4* има 4 вътрешни, климатизирани зали за хранене с възможност за хранене и на открито. Ресторанта предлага Сицилианска и национална кухня с изискан вкус, благодарение на специално селектираните продукти. През деня е отворен бар на басейна 12.05 – 29.09. В хотела има и пиано-бар с вътрешна и външна част.
Стаи: 240 стаи всички са с климатик, телевизор с плосък екран и сателитна телевизия, сейф, телефон, мини-бар, сешоар и обзаведена баня с душ или вана.
Superior стаите са разположени в основната сграда. Всички са с покрита, обзаведена и уютна тераса, където можете да се насладите на закуската или на романтична вечеря на свещи.
Спорт: Хотела предлага различни видове спортове: голям басейн, детски басейн, мини-футбол, тенис, плажен волейбол, кану, мини голф, фитнес уреди и съоръжения на открито. Гостите на хотела ползват спортните съоръжения безплатно.
СПА център: Acacia Resort 4* е известна със своя СПА център на покрива, където можете спокойно да отдъхнете и да направите различни масажи. СПА центъра предлага басейн със съоръжения за воден масаж (150 кв.м.), фитнес, панорамна сауна, парна баня, воден масаж на краката, басейн с джетове и зона за релакс.
Плаж: Хотела е на първа линия и има частен плаж с чадъри и шезлонги (от 12.05 до 06.10). Самата плажна ивица не е много широка и за това, като естествено продължение между плажа и басейна има отлично поддържана поляна, където са разположени по-голямата част от чадърите и шезлонгите. Плажа е пясък и камъни.
Басейн: Acacia Resort 4*LUX предлага на своите гости много голям, 16 000 кв.м., екзотичен басейн, с форма на лагуна, с множество видове тропически растения и цветя. Бара на басейна работи от 12.05 до 29.09, където гостите на хотела могат да си поръчат различни закуски, напитки и коктейли.
Градина: Цялата територия на хотела от 40 000 кв.м. е една истинска райска, цветна градина. Можете да поседнете на сянка или да се разходите между тропическа растителност, потопени в уханието на цветя.
Деца: За децата има множество съоръжения за игра, детски басейн и мини-клуб работещ от 09.06 до 15.09. За младежите има Junior club, с възможност за провеждане на интерактивни игри и състезания по футбол, тенис и други.
Аниматорски екип: Acacia Resort 4*LUX предлага ежедневно различно забавления за своите гости, обслужвани от отлично обучен аниматорски екип от 09.06 до 15.09.
Всяка вечер има пиано-бар.
Интернет: В района на конгресния център и до бара има безплатен безжичен интернет.
Чефалу: Ежедневно има организиран трансфер до Чефалу в 09:00 / 11:00 / 15:00 и от Чефалу в 15:30 / 18:30. Цена – 3 евро в посока.
Забележки: Настаняване след 16:00. Напускане на стаите до 10:00. Късно напускане до 16:00 възможно срещу 40 евро на стая
Описание на изхранването:
Закуска и вечеря – включени в цената. Закуската е от 07:00 до 10:00, а вечерята от 19:30 до 21:30, на блок-маса. Напитките се заплащат допълнително. Веднъж седмично има Сицилианска вечер с фолклорна група и Сицилиански специалитети. От юни до септември веднъж седмично има Тропическа вечер. Обяд – предлага се срещу доплащане. Можете да поръчате специалитети от менюто на ресторанта или да похапнете на бързо пица или салати на бара. Magic Moments – всяка вечер между 18:30 и 19:30 в основния бар се предлагат вкусни разядки и чудесни коктейли на специални цени.

Fiesta Resort 4* - http://www.palladiumhotelgroup.com/
Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, закуска и вечеря, с включени летищни такси. 

Дати

 

На човек в
двойна стая

Единична
стая

3-ти / 4-ти
възрастен

1-во дете
2 – 11.99 г

2-ро дете
2 – 11.99 г

05.05.18 – 12.05.18

събота

1070 лв.

1260 лв.

924 лв.

490 лв.

780 лв.

12.05.18 – 19.05.18

събота

1060 лв.

1250 лв.

914 лв.

480 лв.

770 лв.

19.05.18 – 26.05.18

събота

1090 лв.

1280 лв.

944 лв.

510 лв.

800 лв.

27.05.18 – 03.06.18

неделя

1110 лв.

1330 лв.

990 лв.

590 лв.

850 лв.

03.06.18 –10.06.18

неделя

1140 лв.

1330 лв.

990 лв.

590 лв.

850 лв.

10.06.18 17.06.18

неделя

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

17.06.18 – 24.06.18

неделя

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

24.06.18 – 01.07.18

неделя

1280 лв.

1460 лв.

1090 лв.

590 лв.

910 лв.

01.07.18 – 08.07.18

неделя

1290 лв.

1530 лв.

1130 лв.

590 лв.

940 лв.

07.07.18 – 14.07.18

събота

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

14.07.18 – 21.07.18

събота

1320 лв.

1560 лв.

1150 лв.

620 лв.

960 лв.

21.07.18 – 28.07.18

събота

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

28.07.18 – 04.08.18

събота

1540 лв.

1910 лв.

1310 лв.

590 лв.

1050 лв.

04.08.18 – 11.08.18

събота

1580 лв.

2020 лв.

1390 лв.

640 лв.

1110 лв.

11.08.18 – 18.08.18

събота

1580 лв.

2020 лв.

1390 лв.

640 лв.

1110 лв.

18.08.18 – 25.08.18

събота

1580 лв.

2020 лв.

1390 лв.

640 лв.

1110 лв.

25.08.18 – 01.09.18

събота

1370 лв.

1610 лв.

1170 лв.

620 лв.

980 лв.

02.09.18 – 09.09.18

неделя

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

09.09.18 – 16.09.18

неделя

1340 лв.

1480 лв.

1110 лв.

590 лв.

930 лв.

16.09.18 – 23.09.18

неделя

1180 лв.

1370 лв.

1040 лв.

560 лв.

890 лв.

23.09.18 – 30.09.18

неделя

1160 лв.

1350 лв.

990 лв.

560 лв.

850 лв.

30.09.18 – 07.10.18

неделя

1130 лв.

1330 лв.

990 лв.

560 лв.

850 лв.

 

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет с директен чартърен полет
- Летищни такси
- Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
- Трансфер летище – хотел – летище
- 7 нощувки, закуски и вечери в хотел Fiesta Garden Beach 4*/ Fiesta Athenee Palace 4* http://www.palladiumhotelgroup.com
- Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
- Спорт - тенис на корт (през деня), бока, мини-голф, плажен волейбол, стрелба с лък, водна аеробика
- Анимация – пиано-бар, шоу програми, музика и танци
- Дискотека на открито от юни до септември
- Веднъж седмично - Сицилианска вечер с типична сицилианска кухня и фолклорна програма
- Мини-клуб, детска площадка (за деца от 4г до 12г)
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
- Представител на туроператора с български език за целия престой

Пакетната цена не включва:

- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета– задължително доплащания
- Общинска такса – ако има такава, се заплаща на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация (до 2015 г не е имало общинска такса и все още не е обявена такава за 2016)– задължително доплащания
- Допълнителни екскурзии

Доплащания по желание, на човек:
- Обяд – 230 лв на човек
- All Inclusive – 290 лв на човек
- Стая с гледка към морето – 190 лв на човек
- Плажни кърпи – заплаща се цена 2,50 евро при наемане и за всяка смяна.
- Ползването на вътрешния отоплен басейн във Fiesta Athenee Palace e срещу заплащане

Услуги предлагани на място:
- Транспорт до Чефалу – 3 пъти дневно, срещу заплащане около 3 евро в посока
- Транспорт до Палермо – ежедневно, срещу заплащане на място
- Бебешка кошарка – 10 евро – на ден; заплаща се на място, при предварителна заявка
- Интернет – 4 евро за 1 час; 8 евро за 4 часа; 20 евро за 12 часа;
*Плажа на хотела е каменист и се препоръчва носенето на обувки за по-голям комфорт.

All Inclusive концепция:
Богата закуска на бюфет до късно сутринта; Обеден бюфет (12:45 – 14:00) с пица, паста, салати и десерти, както и малки закуски; Вечеря на бюфет с международна кухня и тематични ястия. Веднъж седмично гала вечер; А-ла-карт ресторант „Sikania“; Бар на плажа (10:00 - 18:00) с международни напитки, горещи и студени закуски, сладолед (от средата на юни до средата на септември е отворен от 10:00 до 24:00); Един път седмично барбекю в ресторант „Sikania“; Кафе, чай, бисквити от 16:00 до 17:00; Местни и интернационални напитки и коктейли в баровете и ресторантите; Мини-бар попълван 2 пъти седмично с минерална вода и безалкохолни напитки; Безплатно ползване на сейф в стаята; Безплатно ползване на кърпи на плажа; Настаняването е след 16:00 часа, а напускането до 10:00 часа.

Условия за резервация:
- Депозит 300 лв при резервация
- Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулация:
- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 30 дни: 100лв
- от 30 до 22 дни: 300 лв
- под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Описание на хотел Fiesta Resort 4* - http://www.palladiumhotelgroup.com
Местоположение: Хотел Fiesta Resort Sicilia 4* e разположен в района на курорта Campofelice di Roccella, в сърцето на прекрасни и екзотични градини. Най-близките магазини се намират на около 4км. Само на 15 км се намира живописното градче Чефалу – основна туристическа дестинация на острова, до който лесно може да се достигне с автобус - 3 пъти дневно, срещу заплащане. Палермо е на 45 км от хотела и може да се достигне с автобусен транспорт – 1 път дневно, срещу съответното заплащане. 
Хотелът: Хотелския комплекс е реновиран през 2009 г. И разполага с 548 стаи и 12 едноетажни фамилни бунгала. Състои се от 2 основни части - Fiesta Garden Beach и Fiesta Athenee Palace, ползващи обща инфраструктура – амфитеатър, спортни съоръжения, бар на плажа, на басейните, басейни, градини, плаж, анимация. Всеки от хотелите има собствена рецепция, бар, ресторант.
Стаите: Всяка стая е оборудвана с красиви мебели, с чудесен дизайн и модерни санитарни помещения (вана или душ), както и сателитна телевизия, климатик, телефон, мини-бар, отопление, сешоар, сейф срещу заплащане, балкон или тераса и малък хладилник, който се запълва при заявка и доплащане.
Забавления: На територията на хотела има мини-клуб за децата и квалифициран аниматорски персонал, който забавлява гостите с театрални постановки, мюзикъли и пиеси на живо, вечерни шоу програми в амфитеатъра, пиано бар, дискотека. Аведнъж седмично има сицилианска вечер с жива музика и местни специалитети. За деца: За най-малките гости на хотела от 4 до 12 г се предлага мини-клуб, а също така детски басейн и площадка за игра. 
Спорт и развлечения: Хотелът предлага разнообразни възможности за спорт - 3 тенис корта, тенис на маса, боча, мини-голф, игрища за мини-футбол и плажен волейбол, ,водна гимнастика, стрелба с лък, велосипеди под наем.
Басейни: Fiesta Resort 4* предлага на своите гости 2 басейна с прясна, сладка вода, 1 басейн с морска вода и детски басейн. Athenee Palace предлага срещу доплащане ползване на вътрешен отоплен басейн. Чадъри и шезлонги около басейните и плажа са безплатни за гостите на комплекса. 
Плаж: Разполага със собствен, добре поддържан плаж – пясъчна и камениста част. Гостите на хотела ползват безплатно чадъри и шезлонги. Плажните кърпи от хотела се ползват срещу 2,50 евро при вземане на кърпата и за всяка следваща смяна.
Ресторанти: Всяка от частите на хотела разполага с луксозен лоби бар и ресторант, предлагащ хранене на блок-маса или а ла карт меню със средиземноморска, сицилианска и международна кухня, специален шоу – кукинг. През летния сезон (Юни - Септември) в хкомплекса отварят врати – пицария, бар на плажа и басейна, амфитеатър и дискотека на открито.

Costa Verde 4* -  http://www.hotel-costaverde.it/
Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, закуска и вечеря с включени напитки, с включени летищни такси. 

Дати

нощувки

На човек в
двойна стая

Единична
стая

3-ти / 4-ти
възрастен

1-во дете
2 -11,99г

2-ро дете
2-11,99г

29.04.18  – 05.05.18

6

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

05.05.18 – 12.05.18

7

640* лв.

890* лв.

640* лв.

420* лв.

490* лв.

12.05.18 – 19.05.18 

7

690* лв.

920* лв.

660* лв.

420* лв.

510* лв.

19.05.18 – 26.05.18

7

790* лв.

990* лв.

750* лв.

420* лв.

590* лв.

26.05.18 – 02.06.18
+ Бонус

7

690* лв.

990 лв.

690 лв.

390 лв.

590 лв.

02.06.18 09.06.18

7

740 * лв.

990 лв.

740 лв.

440 лв.

640 лв.

09.06.18 16.06.18

7

790*  лв.

1090 лв.

790 лв.

490 лв.

690лв.

16.06.18 – 23.06.18

7

980 лв.

1200 лв.

935 лв.

530 лв.

750 лв.

23.06.1830.06.18

7

980 лв.

1190 лв.

925 лв.

520 лв.

740 лв.

30.06.1807.07.18

7

990 лв.

1200 лв.

935 лв.

530 лв.

750 лв.

07.07.18 – 14.07.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

14.07.18 – 21.07.18

7

STOP

STOP

STOP

STOP

STOP

21.07.18 – 28.07.18

7

1130 лв.

1300 лв.

1025 лв.

535 лв.

810 лв.

28.07.18 – 04.08.18

7

1130 лв.

1300 лв.

1030 лв.

535 лв.

810 лв.

04.08.18 – 11.08.18

7

1140 лв.

1320 лв.

1050 лв.

920 лв.

820 лв.

11.08.18 – 18.08.18

7

1290 лв.

1500 лв.

1210 лв.

920 лв.

920 лв.

18.08.18 – 25.08.18

7

1200 лв.

1350 лв.

1070 лв.

665 лв.

820 лв.

25.08.18 – 01.09.18

7

1180 лв.

1370 лв.

1120 лв.

620 лв.

800 лв.

01.09.18 – 08.09.18

7

1100 лв.

1290 лв.

990 лв.

590 лв.

790 лв.

08.09.18 – 15.09.18

7

1090 лв.

1260 лв.

980 лв.

580 лв.

780 лв.

15.09.18 – 22.09.18

7

960 лв.

1180 лв.

920 лв.

515 лв.

740 лв.

22.09.18 – 29.09.18

7

960 лв.

1175 лв.

915 лв.

535 лв.

750 лв.

29.09.18 – 06.10.18

7

950 лв.

1165 лв.

930 лв.

525 лв.

750 лв.

* Промо оферта - валидна само за нови резервации до изчерпване на промоционалните места.
+ БОНУС - безплатна екскурзия до Палермо и Монреале за дата 26.05.18 

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет с директен чартърен полет
- Летищни такси
- Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
- 7 нощувки, закуски и вечери с включено вино и вода по време на вечерята в хотел Costa Verde 4*
- Трансфер летище – хотел – летище
- Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
- Мини-клуб за деца над 4 г (от юни до септември)
- Транспорт до плажа (на 1,5км)
- Спорт – бока, стрелба с лък, 2 тенис корта, игрище за мини-футбол, лодки, уинд-сърф и канута на плажа (от юни до септември)
- Ежедневни състезания и вечерни шоу-програми и забавления организирани от аниматорския екип (от юни до септември)
- Сицилианска вечер веднъж седмично
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
- Представител на туроператора с български език за целия престой

Пакетната не включва:
- Такса гориво – обявява се 21 дни преди полета– задължително доплащане
- Общинска такса – ако има такава, се заплаща на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация (до 2015г не е имало общинска такса) – задължително доплащане
- Допълнителни екскурзии

Доплащания по желание, на човек:
- Обяд с включени вино и вода – 90 лв на човек за целия престой.
- All Inclusive – 270 лв на човек за целия престой.
- Стая с гледка към морето – 85 лв на Човек за целия престой.

Забележка:
- Costa Verde 4* има Аква парк който се ползва срещу заплащане 10 евро на ден.
- Аквапаркът работи от 15.06 до 15.09. Работно време: 09:30-18:30ч
- Регулярен транспорт от хотел Costa Verde 4* до/от Чефалу има на всеки 15 минути на цена 3 евро в посока.
- Стаите са климатизирани от средата на юни до средата на септември
- Бебешка кошара – безплатно, при възможност.
- Малки домашни любимци – се приемат само след предварителна заявка и потвърждение от хотела.

All Inclusive концепция:
- Закуска, обяд и вечеря в на бюфет; Алкохолни, безалкохолни, топли напитки от 10:00 до 23:00 на основния бар; Напитки на бара на басейна и бара на плажа от 10:30 до 18:30; Малки закуски от 10:30 до 11:30 и 16:00 до 17:00; Веднъж седмично безплатен вход в Аква Парка на хотела (следващи посещения се плащат на място по 5 евро) за времето в което е отворен Аква парка (от средата на юни до средата на септември); Веднъж седмично, през уикенда, вход в уелнес центъра на хотела с предварителна резервация на рецепция
* Настаняването е след 16:00 часа, а напускането до 10:00 часа

Условия за резервация:
- Депозит 400 лв при резервация
- Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулация:
- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 31 дни: 350 лв
- от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa 

Описание на хотел Costa Verde 4* - http://www.hotel-costaverde.it
Местоположение: Costa Verde 4*, Чефалу, Сицилия е разположен на хълмовете над прекрасен залив с чудесен панорамен изглед към околността. Хотелът е разположен на около 6км от най-красивия курорт на остров Сицилия – Чефалу, до центъра, на който се стига с редовен автобусен транспорт, срещу 3 евро в посока и на около 1,5 километра от плажа, собственост на хотела. За гостите на хотела се предлага безплатен транспорт до плажа няколко пъти дневно. Хотелът е приятен и комфортен, разполага с ресторант с тераса, грил ресторант на плажа, кафетерия, 3 бара, пиано-бар, басейн с детска част, телевизионна зала, салон за красота, магазини, асансьор, дискотека, паркинг. Стаите: Хотелът разполага с 380 стаи, около 23 квадратни метра, с баня с вана или душ, сешоар, телефон, сателитна телевизия, хладилник, климатик (от средата на юни до средата на септември), балкон. На разположение на гостите се предлагат и стаи с изглед море. Отдих и развлечения: Costa Verde 4* предлага за ползване на своите гости: плувен басейн с чадъри и шезлонги, развлекателни програми, пианобар, 2 игрища за бока, стрелба с лък, 2 тенис корта, игрище за мини-футбол. На плажа от юни до септември има безплатно кану, уинд-сърф, лодки. Срещу заплащане: солариум, в близост до хотела – нов аква парк (от юни до септември, с изключение на Понеделник), спа център с парна баня, джакузи, масажи и терапии. Аниматорския екип организира ежедневно от юни до септемвти, забавления и шоу програми в амфитеатъра.

Santa Lucia 3* - http://lesabbiedoro.it
Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, закуска и вечеря, с включени летищни такси. 

Дати

нощувки

Ден

На човек в
двойна стая

Единична
стая

3-ти / 4-ти
възрастен

1-во / 2-ро
дете
2 – 11,99г.

05.05.18 – 12.05.18

7

събота

790* лв.

950* лв.

690* лв.

590* лв.

12.05.18 – 19.05.18

7

събота

STOP

STOP

STOP

STOP

19.05.18 – 26.05.18

7

събота

790* лв.

950* лв.

690* лв.

590* лв.

27.05.18 – 03.06.18
+ Бонус

7

неделя

590 **лв.

850 лв.

590 лв.

490 лв.

03.06.18 –10.06.18

7

неделя

690 * лв.

950 лв.

690 лв.

590 лв.

10.06.18 17.06.18

7

неделя

990 лв.

1150 лв.

860 лв.

740 лв.

17.06.18 – 24.06.18

7

неделя

990 лв.

1160 лв.

870 лв.

770 лв.

24.06.18 – 01.07.18

7

неделя

990 лв.

1170 лв.

880 лв.

770 лв.

01.07.18 – 08.07.18

7

неделя

990 лв.

1180 лв.

890 лв.

780 лв.

07.07.18 – 14.07.18

7

събота

1070 лв.

1240 лв.

930 лв.

800 лв.

14.07.18 – 21.07.18

7

събота

1070 лв.

1240 лв.

930 лв.

800 лв.

21.07.18 – 28.07.18

7

събота

1080 лв.

1250 лв.

940 лв.

810 лв.

28.07.18 – 04.08.18

7

събота

1090 лв.

1260 лв.

950 лв.

810 лв.

04.08.18 – 11.08.18

7

събота

1100 лв.

1270 лв.

960 лв.

820 лв.

11.08.18 – 18.08.18

7

събота

1230 лв.

1450 лв.

1130 лв.

890 лв.

18.08.18 – 25.08.18

7

събота

1210 лв.

1460 лв.

1120 лв.

900 лв.

25.08.18 – 01.09.18

7

събота

1090 лв.

1300 лв.

970 лв.

820 лв.

02.09.18 – 09.09.18

7

неделя

1070 лв.

1220 лв.

930 лв.

800 лв.

09.09.18 – 16.09.18

7

неделя

1050 лв.

1200 лв.

910 лв.

780 лв.

16.09.18 – 23.09.18

7

неделя

960 лв.

1090 лв.

840 лв.

740 лв.

23.09.18 – 30.09.18

7

неделя

940 лв.

1090 лв.

840 лв.

750 лв.

30.09.18 – 07.10.18

7

неделя

920 лв.

1070 лв.

820 лв.

730 лв.

** Last minute – настаняване е в икономична стая офертата е валидна само за нови резервации.
+ Бонус - безплатна екскурзия до Палермо и Монреале за дата 27.05.18

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет с директен чартърен полет
- Летищни такси
- Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
- Трансфер летище – хотел – летище
- 7 нощувки, закуски и вечери в хотел Santa Lucia le Sabbie d'Oro 3*. 
- Чадъри и шезлонги на плажа 01.06-30.09
- Чадъри и шезлонги на басейна 01.05 – 31.10
- Wi-Fi интернет в лобито
- Веднъж седмично Сицилианска вечер
- Веднъж седмично Гала-вечеря с музика
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
- Представител на туроператора с български език за целия престой

Пакетната цена не включва:

- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета– задължително доплащане
- Общинска такса – 7 евро за целия престой. Заплаща се на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация– задължително доплащане
- Допълнителни екскурзии

Доплащания по желание, на човек:
- Напитки ¼ л вино и ½ л вода по време на вечерята – 45 лв за целия престой
- Обяд – 86 лв на човек за целия престой
- Напитки ¼ л вино и ½ л вода по време на обяда – 45 лв за целия престой
- Стая с балкон и гледка към морето – 60 лв на човек

Забележка:
- Хотела се намира на 200 м. от плажа в Чефалу, а центъра е на около 20-30 минути пеша (2км). Срещу хотела има спирка на градски транспорт, от където минават регулярно автобуси.
- Климатика в хотела работи от 15.06.17 до 15.09.17
- Бебешка кошарка – 10 евро – на ден; заплаща се на място, при предварителна заявка
- Домашни любимци не се приемат
- Безплатен паркинг
* Настаняването е след 16:00 часа, а напускането до 10:00 часа

Условия за резервация:
- Депозит 400 лв при резервация
- Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулация:
- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 31 дни: 350 лв.
- от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa 

Описание на хотел Santa Lucia 3* -  http://lesabbiedoro.it 
Местоположение: Santa Lucia 3* е наскоро реновиран хотел в Чефалу – наричан Перлата на Тиренско море. Разположен е на малък нос, от където се открива прекрасната гледка към целия град. В близост до хотела се намира както главния път, така и крайбрежната алея по които може да се достигне до центъра на Чефалу, който е разположен на пешеходно разстояние (около 20 минути). Точно пред хотела е разположена и спирка на градския транспорт. Хотелът се състои от 2 основни сгради на различни нива, свързани помежду си. Гостите на всяка от двете сгради ползват обща рецепция, голям и изцяло реновиран ресторант, ТВ зала, пиано-бар, бар край басейна, кафетерия, тенис-кортове, безплатен паркинг. Всяка сграда е оборудвана с асансьори, големи тераси и общи помещения за разходка. В хотела се приемат плащания с всички популярни видове кредитни карти.
Плаж: Santa Lucia 3* е разположен на северното крайбрежие на Сицилия, известно с кристално чистото си море и живописни пейзажи. Хотела разполага със собствен пясъчно-каменист плаж, разположен пред хотела. Чадърите и шезлонгите на плажа са безплатни, при наличност на свободни, от средата на май до края на септември. Басейн: Заемащ централно място в комплекса от басейна се открива спираща дъха гледка към залива Чефалу. Басейна е със сладка вода и с детска секция. Ежедневно има уроци по плуване, водна аеробика и игри, ръководени от талантлив екип аниматори. Чадъри и шезлонги около басейна са безплатни. Конферентни зали: В хотела на разположение са няколко конферентни зали, с капацитет 500 човека, подходящи за провеждане на конференции, съвещания и бизнес срещи. Подходящи са за организиране на различни видове тийм билдинг. Хотелът може да организира Вашето сватбено тържество, както и различни видове банкети с тематични поводи.
Стаите: Хотелът разполага с общо 256 стаи, повечето от които с изглед към морето. Всяка стая е оборудвана със санитарни помещения (вана или душ), както и сателитна телевизия, телефон, хладилник, сешоар, сейф (безплатен), климатик, функциониращ от средата на юни до средата на септември. Икономичен тип стаи разполагат със: санитарни помещения (вана или душ), както и сателитна телевизия, хладилник, сейф (безплатен), климатик, функциониращ от средата на юни до средата на септември.
Ресторант: На територията на комплекса са разположени специализиран ресторант с местна и средиземноморска кухня. Ресторанта е изцяло реновиран през 2014-та.
Описание на изхранването: Гостите на хотел Santa Lucia le Sabbie d'Oro 3* работи на закуска и вечеря или закуска, обяд, вечеря. Храненията са на блок-маса в основния ресторант на хотела, като при подходящо време може да се ползва терасата. Веднъж седмично се организира Сицилианска вечер. Веднъж седмично се организира гала-вечеря.
Други: Бебешка кошарка се осигурява при наличност или при предварителна резервация и е безплатно. Не се приемат домашни любимци.

Екскурзии за хотел Eden Village Sikania Resort & SPA 4*
* Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. 

- Ликата – Замъка и Фара - Полудневна - възрастен 10 евро; дете 5 евро
- Етна и Таормина - Целодневна - възрастен 60 евро; дете 30 евро
- Палермо и Монреале - Целодневна - възрастен 60 евро; дете 30 евро
- Модика - Полудневна- очаквайте цена
- Сиракуза и Ното - Целодневна - възрастен 60 евро; дете 30 евро
- Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки - Полудневна - възрастен 50 евро; дете 25 евро
*** Пакет от 4 екскурзии: Етна и Таормина, Модика, Палермо и Монреале, Агридженто и Скала дей турки - възрастен -  200 евро; дете - 100 евро
***Пакет от 5 екскурзии: Етна и Таормина, Сиракуза и Ното, Модика, Палермо и Монреале, Агридженто и Скала дей турки - възрастен 250 евро; дете - 125 евро 

Екскурзии за хотел Athena Resort 4*
Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

- Модика - Полудневна - възрастен 35 евро; дете 15 евро
- Етна и Таормина - Целодневна - възрастен 60 евро; дете 30 евро
- Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки - Целодневна - възрастен 50 евро; дете 25 евро
- Сиракуза и Ното - Целодневна - възрастен 60 евро; дете 30 евро
***Пакет от 3 екскурзии Етна и Таормина, Модика, Агридженто и Скала дей туркивъзрастен - 150 евро; дете - 75 евро
***Пакет от 4 екскурзии Етна и Таормина, Сиракуза и Ното, Модика, Агридженто и Скала дей турки - възрастен - 200  евро; дете - 100 евро


Екскурзии за хотели Acacia Resort 4*, Fiesta Resort 4*, 
Costa Verde 4* и Santa Lucia 3*

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Чефалу - Полудневна - възрастен 30 евро; дете - 15 евро
Ериче и Сиджеста - Целодневна - възрастен 45 евро; дете - 20 евро
Етна и Таормина - Целодневна - възарстен 80 евро; дете - 40 евро
Палермо и Катедралата в Монреале - Целодневна - възрастен 55 евро; дете - 30 евро
Какамо - Полудневна - възрастен 40 евро; дете - 20 евро
Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO - Полудневна - възрастен 40 евро; дете 20 евро
Пакет – 3 екскурзии: Етна и Таормина + Какамо + Ериче и Сиджеста - възрастен 150 евро; дете 75 евро;
Пакет – 4 екскурзии: Етна и Таормина + Какамо + Ериче и Сиджеста + Чефалу - възрастен 170 евро; дете 85 евро;
Пакет – 5 екскурзии: Етна и Таормина + Какамо + Ериче и Сиджеста + Чефалу + Духът на Сицилия - възрастен 210 евро; дете 105 евро 

Описание на допълнителните екскурзии:

Трансфер до Ликата (полудневна екскурзия)
Цена: 10 евро / 5 евро деца 2 – 12 г
Отпътуване от хотела след обяд до близкото градче Ликата за разходка на красивото яхтено пристанище. Възможност за пазаруване в близкия търговски център и за хапване на вкусни сицилиански сладоледи и гранити. Връщане в хотела преди вечеря.

Етна и Таормина (целодневна екскурзия)
Цена: 60 евро / 30 евро деца 2 – 12 г
Ранно отпътуване от хотела. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1910 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”. По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/. Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/41 евро (4 – 12г) Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро). Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от ІІІ в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския Одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” – любимо място на Лиз Тейлър, площад „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града. Вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро Посочените входове са актуални към 17.10.2016г., възможни са промени!Връщане в хотела за вечеря.

Сиракуза и Ното (целодневна екскурзия)
Цена: 60 евро / 30 евро деца 2 – 12 г
Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на Юнеско. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великия гръцки град и най-красивия от всички". Това е и родното място на Архимед. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. хр., площад Архимед, площадът „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на Света Лучия”. Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов. Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея „Белломо” или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от 13 в. В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на Юнеско. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни на която са разположени църквите с манастирите, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон. Връщане в хотела.
Вход за музея „Белломо” – 8 евро; Вход за Палацо Николачи – 4 евро.
Посочените входове са актуални към 20.10.2016г., възможни са промени! 

Модика (полудневна екскурзия)
Цена: 50 евро / 25 евро деца 2 – 12 г
Отпътуване от хотела за посещение на град Модика. Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните. През 845 г. е превзет от норманите. През XIII и XIV век е под испанско владичество при графовете от фамилия Гуалтиери. През следващите векове тази позиция е наследена последователно от други 6 италиански фамилии . Модика е управлявана, подобно на останалата част от Сицилия, от испански крал от Палермо. Това положение се запазва до XVIII век, когато остров Сицилия е управляван от Виена, а по-късно в края на XVIII и началото на XIX век е част от Кралство Сицилия. Векове назад, испанците донесли от Мексико какаовото семе. От тогава до сега, в Модика се пази традицията и ритуалът за получаването на шоколад при ниска температура. Той е зърнист, тъй като какаото се обработва на не повече от 50 градуса и захарта се запазва цяла. Но, това, което никой не е и сънувал е шоколад със сол. Има много и различни видове: с плодове и пълнежи, с люти чушки, но със сол е нещо неповторимо като реализация и вкус. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Пешеходна обиколка в старата част на града, където се намират двата катедрални храма катедралата „Св. Георги”, в която се намират част от мощите на Свети Георги Победоносец и е образец за сицилиански барок и "Свети Петър", където се намира рядко срещаното изображение на Исус Христос в поличка. Свободно време за самостоятелна разходка и възможност да опитате модиканското "Бароково кафе".  Връщане в хотела.

Палермо и Монреале (целодневна екскурзия)
Цена: 60 евро / 30 евро деца 2 – 12 г
Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо.
В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите.Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура. Свободно време с възможност за шопинг и самостоятелно разглеждане на града - Театро Масим, Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари – ярък, жив спектакъл, пълен с викове. Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет. Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!
Вход за църквата Марторана – 2 евро; Вход за Катедралата в Монреале – 3 евро; Вход за катакомбите на Капуцините – 6 евро; Вход за Театро Масимо – 8 евро; Посочените входове са актуални към 17.10.2015г., възможни са промени! Връщане в хотела за вечеря.

Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки (полудневна екскурзия)
Цена: 50 евро / 25 евро деца 2 – 12 г
С местен екскурзовод се разглежда една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Агридженто е наследник на античния Акрагас, наречен от древногръцкият поет Пиндар "най-хубавият град на смъртните". В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Основан е през VI в преди Христа от заселници от близката колония Джела. Днес някогашното му величие още личи в множеството развалини в долината и в седемте храма, най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция. Входна такса 10 евро за лица над 18 год. Посещение на туристическата атракция Скала дей Турки, която се намира на крайбрежието в близост до гр.Агридженто, при Порто Емпедокле. Белоснежното царство на Сицилия наподобяват едно природно стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Изваяна е в резултат на въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на хилядолетия. Светещият на слънцето огромен бял масив е необичайно въздействащ спектакъл и е едно от най-посещаваните природни забележителности. Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове! Посочените входове са актуални към 17.10.2016г., възможни са промени! Връщане в хотела.

Вкусът на Сицилия (полудневна екскурзия)
Цена: 30 евро / 20 евро деца 2 – 12 г
В сицилианската кухня са напластени влиянията на всички народи, които са владели острова - от елини и древни римляни, през араби, до нормани, Хабсбурги и Бурбони - французи и испанци. Всяка храна в Сицилия носи своя неповторим местен привкус, а островитянският диалект е дал на ястията странни мелодични имена, които у запознатите предизвикват асоциации с незабравимо вкусни преживявания. По време на основните хранения сицилианците консумират предимно вино. Почвените и климатични условия на острова са идеални за отглеждането на лозя. Производството на вино започва още по времето на гръцката колонизация на острова. Днес във всички провинции на Сицилия се произвеждат вина по модерни технологии, които са утвърдени на европейския пазар. Червените вина са с алкохолно съдържание от 12-13% и обикновено се консумират вечер с печени меса. Сред най-разпространените са Черазуоло ди Виториа и Неро д'Авола. Белите вина и розетата обиновено са със съдържание на алкохол от 11.5 - 12% и се съчетават най-добре с риба, пилешко месо и паста. Произвеждат се също така и множеството десертни вина, някои от които Марсала и Малвасиа дел Липари. По време на екскурзията ще се посети мандра за дегустация на сицилиански сирена и винарна за дегустация на червено, бяло и десертно вино.

Чефалу (полудневна екскурзия)
Цена: 30 евро  / 15 евро деца 2 – 12 г
Чефалу е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че спокойно могат да си подават през прозорците разни неща. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието, на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в. Построена е по волята на Роджер ІІ, първият нормански крал. Според легендата, флотът му попаднал на буря и бил захвърлен в бреговете на Чефалу, където, като по чудо се спасили. В знак на признателност към Богородица е вдигната църквата. Прославената мозайка в абсидата на Христос Вседържител е първата от този вид сицилиански образи. Недалеч от катедралата се намира музеят Мандралиска със сбирка от монети, гръцки и римски артефакти и една изключителна картина –„Портрет на непознат моряк” от най-изтъкнатия ренесансов живописец на Сицилия – Антонело да Месина. Интересна е перачницата “лаватойо”, което означава място за пране, от времето на норманите, които са използвали течащата река като основа за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където е удобно да се пере.

Eриче и Седжеста (целодневна екскурзия)
Цена: 46 евро/  23 евро деца 2 – 12 г
След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия. Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък. Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време. Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него.

Средновековният замък на Какамо (полудневна екскурзия)
Цена: 38 евро/19 евро  деца 2 – 12 г
Какамо е средновековно градче с 9000 човека население, опасващо най-запазения и втори по големина едноименен замък в Италия с начало на строеж 1094 г. Екскурзията стартира с посещение на замъка по време, на която ще се потопите в миналото и ще почувствате историята на Сицилия. Замъкът Ви предлага да разгледате абсолютно автентичните затворнически килии от Средновековието, казани за катран, тронна зала с гербовете на фамилиите и предлага възможност да се насладите на невероятни гледки към езерото Розамарина и Тиренско море. Той разполага с богата оръжейна колекция, някогашна собственост на знатните фамилии, управлявали замъка и града. Свободно време за разходка из средновековния град и обяд на свободна програма или по желание и при предварителна заявка, възможност за обяд на меню в ресторанта на замъка „А Кастелана“ (A Castellana). Менюто включва: първо и второ ястие, по чаша червено или бяло вино, хляб, минерална или газирана вода. Цената е 12 евро на човек и се заплаща допълнително на място. Има възможност за поръчка и от а-ла-карт листа. Необходими са удобни обувки, с нехлъзгащи се подметки.

Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO
Цена: 40 евро /20 евро деца 2 – 12 г
Тази екскурзия ще ви отведе до планинските релефи на Мадоние, със своите върхове, достигащи почти 2000 м надморска височина. Малките сицилиански селца, изградени от варовици са кацнали на голи хълмове и изглеждат все едно са излезли от сънищата. През закътаните малки улички старите хора заглеждат непознатите с любопитство, но не и недружелюбно. Ще се насладите на интересна панорама с постоянно променящи се сцени: Тиренско море, западния бряг на Палермо и не на последно място Еолийските острови. Докато се наслаждавате на великолепната гледка към планините и брега, ще имате възможност да усетите духа на ежедневния живот на малките сицилиански села. Отпътуване от хотела към сърцето на природен парк Parco delle Madonie. Първата спирка е на светилището в Джибилмана, заобиколено от невероятна средиземноморска растителност. След това продължаваме към малкото селище Кастелбуоно за да посетим замъка на семейство Вентимилия, където се намира уникален древен Палатински параклис. След посещението на замъка може да се насладите на дегустация (безплатно) на типични сицилиански вкусотии и специалитети в една от най-добрите и световно известни сладкарници FIASCONARO. Връщане в хотела за вечеря. Входна такса за замъка е 4 евро.

Подобни оферти

Абонамент за newsletter