Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Почивки в Сус, Тунис 2020 – промо оферта през юни

Третият по големина град в Тунис е идеална дестинация за почивка заради своята великолепна плажна ивица, културни паметници, Медина (стария град Сус) включена в списъка на ЮНЕСКО, изрядни хотели и отлично обслужване

8 дни, 7 нощувки на база All Inclusive в избрания хотел

Маршрут: СОФИЯ - летище ЕНФИДА - СУС - СОФИЯ

1 ден: София - Тунис (Сус)
Излитане от летище София с чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфера – около 1 час.
Вечеря. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Сус
Закуска. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления.

3 ден: Сус - полуостров Бон
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Целодневна екскурзия до Кап Бон - Отпътуване сутринта от Монастир/ Сус/Хамамет (165 км. / 140 км. / 60 км). Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис. Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената). Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената). Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената). Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената)
Връщане в хотелите. Нощувка.

4 ден: Сус - екскурзия из Сахара (с нощувка)
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

1ви денХамамет – Сус- (90 км. /около 1 час)- Монастир (56 км. / около 1:10 часа) – Ел Джем (60 км/около 40 мин.) – Матмата (240 км./около 3 часа) – Дуз (110 км./около 1 час и 15 мин.). По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи. През първия ден започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара. Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка (входната такса е включена в цената) и трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.

Продължаваме към Матмата  най-известното селище на коренните Тунизийци, „Берберската столица на Тунис”, където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища.

Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.

Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки). След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”, разположен сред оазис от финикови палми, отвъд който следват хиляди километри убийствена, безразлична към човека пустош. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. Липсват думи да се разкаже емоцията и величието на природата, просто трябва да се преживее.

Настаняване в хотела. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

5 ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята):

2 ри ден : Дуз – Тозьор (120 км./около 1 час и 45 мин.) – Гафса (140 км./около 2 часа) – Кайруан (200 км. /около 2 часа и 30 мин.) – Сус (60 км./около 40 мин.) – Хамамет (90 км.около 1 час). На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото. Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък. В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето. Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още “Замъкът на слънцето”. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад. Място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”. Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.

След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура. Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.

Връщане в хотелите в Хамамет, Монастир и Сус за вечеря.

6 ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание: Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб / около 20 мин

- Разходка с катамаран – няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води. Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.

или

-Разходка с пиратски кораб - едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещне това морско приключение.

И

Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)

Хотели в Хамамет: за Мединат Ал Захра около 90 км./около 1 час.

Хотели в Сус: за Мединат Ал Захра около 15 км. /около 15 мин.

Хотели в Монастир: за Мединат Ал Захра около 25 км. /около 35 мин.

Вечерна екскурзия по желание: Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу- атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра. Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус около полунощ. Нощувка.

7 ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид:

Хотели в Хамамет: Хамамет – Тунис (55 км./около 1 час) – Картаген (19 км./около 20 мин.) – Сиди Бу Саид (6 км./около 5 мин.).

Хотели в Сус: Сус – Хамамет (90 км./около 1 час) – Тунис (55км./около 1 час) – Картаген (19 км./около 20 мин.) – Сиди Бу Саид(6 км./около 5 мин.).

Хотели в Монастир: Монастир – Тунис (184 км./около 2:20 часа) – Картаген (19 км./около 20 мин.) – Сиди Бу Саид (6 км./около 5 мин.).

Разглеждане на старата част на града, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света- бужуто в тунизийското културно наследсто. Обяд (без включени напитки).

След обяда тръгваме за античния Картаген – перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността (входната такса е включена в цената на екскурзият) . Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.

Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата в ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела.

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус за вечеря. Нощувка.

8 ден: Сус - летище Енфида - София
Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час. 

Marhaba Neptune 4*

Marhaba Neptune 4* е част от престижната верига Marhaba Hotels. Хотелът е разположен в сърцето на туристическата зона на Сус и се намира близо до плажа.

официален сайт на хотела: http://www.marhaba-resort.com/en/marhaba-hotel-4/

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база All Inclusive, с включени летищни такси. За ранни записвания валидни до 30.06.2020 г. или до изчeрпване на промоционалните места.

Дати на пътуване

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

2-ро дете 2-11.99 г.

11.06 - 18.06

1014

1231

892

811

892

18.06 - 25.06

1014

1231

892

811

892

25.06 - 02.07

1030

1279

904

819

904

02.07 - 09.07

1130

1565

973

869

973

13.07 - 20.07

1130

1565

973

869

973

20.07 - 27.07

1130

1565

973

869

973

27.07 - 03.08

1155

1610

991

881

991

03.08 - 10.08

1217

1724

1034

912

1034

10.08 - 17.08

1217

1724

1034

912

1034

17.08 - 24.08

1217

1724

1034

912

1034

24.08 - 31.08

1217

1724

1034

912

1034

31.08 - 07.09

1080

1401

938

844

938

03.09 - 10.09

1057

1347

923

833

923

07.09 - 14.09

1057

1347

923

833

923

10.09 - 17.09

1057

1347

923

833

923

14.09 - 21.09

1057

1347

923

833

923

17.09 - 24.09

1057

1347

923

833

923

21.09 - 28.09

1057

1347

923

833

923

24.09 - 01.10

1057

1347

923

833

923

28.09 - 05.10

1057

1347

923

833

923

01.10 - 08.10

1057

1347

923

833

923

08.10 - 15.10

1057

1347

923

833

923

15.10 - 22.10

1057

1347

923

833

923

22.10 - 29.10

1057

1347

923

833

923

Пакетните цени включват:
-  самолетен билет София / Варна – Енфида – София/ Варна с включени летищни такси;
- трансфери летище – хотел – летище;
- Чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- 7 нощувки на база All Inclusive;
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
- Представител на туроператора;
-  Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Описание на хотела:
Marhaba Neptune 4* е част от престижната верига Marhaba Hotels. Хотелът е разположен в сърцето на туристическата зона на Сус и се намира близо до плажа.
За района: 
Приключение и разнообразие, почивка и екскурзия, непознато и различно, море и пустиня – всичко в едно – това е Тунис.
Хотелът се намира Сус. Сус е административен център на провинция Сус. Намира се в северен Тунис. Градът е морски курортен център, богат на забележителности.
Медината /старата част на града/е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Суската касба, музеите, църквите, синагогите и катакомбите са сред останалите интересни забележителности.
Местоположение: Хотелът е разположен в Сус. Намира се близо до центъра на града и до морския бряг. Летище Monastir Habib Bourguiba– 18 км.
Забележителности в района: Museum Dar Essid – 2 км.; Археологическия музей на Сус – 3 км.
Основни удобства и услуги:
Включени: 
Безжичен интернет /в общите части/; Помещение за съхранение на багаж; Климатик; 24 часова рецепция.
Срещу заплащане: Паркинг; Сейф; Трансфери; Обменно бюро; Масаж; Спа център; Бизнес център; Сауна; Конферентна зала; Магазин за сувенири.
Настаняване:
Хотелът разполага с 281 модерно обзаведени стаи и 4 луксозни апартамента. Стандартните стаи са с площ 25m². Апартаментите са с площ 50m². Те разполагат с тераса, баня, бюро, телефон, сателитна телевизия, сейф, климатик и сешоар.
Стаите, които предлагаме са тип „двойни“- Стандартна стая с две легла, макс 2 души.
Забележка: При запитване и допълнително заплащане - може да предложим всички типове стаи в хотела, ако има налични за конкретната дата.
Домашни любимци не се допускат в хотела.
Храна и напитки:
ОСНОВЕН РЕСТОРАНТ – с местни специалитети и ястия от интернационалната кухня:
BOCCA BEACH – а ла карт ресторант с невероятен интериор;
PALMERAIE – снек ресторант;
БАРОВЕ – предлагат разхладителни напитки и коктейли.
КАФЕНЕ.
Басейни: Хотелският комплекс разполага с открит плувен басейн с детска пързалка.
Плаж: Плажът се намира близо до хотела. Las Vegas Beach /друг плаж/ се намира на 1 км от хотела.
За децата: За децата има детски басейн, детска площадка и детски клуб за занимания. Детегледачка се ползва срещу заплащане.
Активности и забавления: Тенис; Фитнес център; Билярд; Дартс; Мини голф; Мини футбол; Плажен волейбол; Водни спортове; Развлекателни програми; Вечерни забавления. 

 

 

  

Riadh Palms 4* 

Разположен сред царството на палмовите дървета на 3 минути пеша от най-красивите плажове в Тунис, Riadh Palms се намира в центъра на ориенталското сърце на Сус. Това е 4-звезден хотел, в който традицията, луксът и технологията се преплитат, за да създадат приказна атмосфера. Ще ви накара да се впуснете максимално в приключението наречено Тунис.

официален сайт на хотела: http://www.hotelriadhpalms.com/fr/home

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база All Inclusive, с включени летищни такси. За резервации до 30.06.2020 г.!

Дати на пътуване

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти /4-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

2ро дете 2 – 11,99 г.

11.06 - 18.06

799

895

719

531

713

18.06 - 25.06

799

895

719

531

713

25.06 - 02.07

808

904

725

531

718

02.07 - 09.07

862

957

762

531

744

13.07 - 20.07

862

957

762

531

744

20.07 - 27.07

862

957

762

531

744

27.07 - 03.08

862

957

762

531

744

03.08 - 10.08

862

957

762

531

744

10.08 - 17.08

862

957

762

531

744

17.08 - 24.08

862

957

762

531

744

24.08 - 31.08

862

957

762

531

744

31.08 - 07.09

808

904

725

531

718

03.09 - 10.09

799

895

719

531

713

07.09 - 14.09

799

895

719

531

713

10.09 - 17.09

799

895

719

531

713

14.09 - 21.09

799

895

719

531

713

17.09 - 24.09

799

895

719

531

713

21.09 - 28.09

799

895

719

531

713

24.09 - 01.10

799

895

719

531

713

28.09 - 05.10

799

895

719

531

713

01.10 - 08.10

799

895

719

531

713

08.10 - 15.10

756

852

689

531

692

15.10 - 22.10

756

852

689

531

692

22.10 - 29.10

756

852

689

531

692

Пакетните цени включват:

- Самолетен билет София – Тунис – София с включени летищни такси;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- 7 нощувки на база All Inclusive;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
- Представител на туроператора;
- Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Описание на хотела: 
Местоположение:
Разположен сред царството на палмовите дървета на най-красивите плажове в Тунис, Riadh Palms се намира в центъра на ориенталското сърце на Сус. Това е 4-звезден хотел, в който традицията, луксът и технологията се преплитат, за да създадат приказна атмосфера. Ще ви накара да се впуснете максимално в приключението наречено Тунис.
Хотел Riadh Palms 4* е на 3 минути пеша от плажа. Разположен сред палмови дървета, в непосредствена близост до един от най-красивите плажове на Тунис. Хотел Riadh Palms 4* предлага комфортно настаняване с модерни съоръжения в центъра на Сус.
Стаи:
Хотел Riadh Palm 4* разполага с 650 стаи, от които 33 са суит. Някои от помещенията за настаняване имат самостоятелен балкон. Всяка стая разполага със: Сушилня; Сателитна телевизия; Телефон; Климатик; Магнитни карти; Стаи за непушачи; Рум-сървиз (срещу заплащане);
Ресторанти и барове:
Хотел Riadh Palms 4* разполага с няколко ресторанта и барове, където можете да се насладите на вкусна храна и напитки.
В хотела: 
Басейн; Разкрасителни процедури; Плажни чадъри; Шезлонги; Открит плувен басейн; Закрит плувен басейн; Турска/Парна баня; Масаж; Спа & Уелнес център; Фитнес; Сауна; Снек-бар; Бар; Ресторант; Туристическо бюро; Обменно бюро; Бизнес център; Конферентна/Банкетна зала; Паркинг; Wi-Fi; Химическо чистене; Коли под наем; Магазин за сувенири и подаръци.
Спорт и забавления за малки и големи:
Плаж ( на първа линия); Детски клуб; Аниматори; Дартс; Тенис на маса; Билярд; Детска площадка.
All Inclusive концепция: 
Ресторанти: Напитки, придружаващи ястията в ресторантите: бира, местно вино, вода, сода
Закуска бюфет- 06:00-10:00 Ресторант ,,Oasis”
Късна закуска- 10:00- 12:00 Ресторант ,,Aziz“
Обяд бюфет- 12:30- 15:00 Ресторант ,,Oasis“
Обяд бюфет- 12:30- 15:00 Ресторант ,,Neptune“ (от 01.05- само летния сезон)
Вечеря бюфет- 18:30- 19:45/ 20:15- 21:30 Ресторант ,,Oasis“
Късна вечеря-22:00-00:00 Ресторант ,,Oasis”
Тематична вечеря (веднъж по време на престоя, след предварителна резервация)- 19:00-21:00
Бар за кафе и сладкиши- 15:00-18:00 ч.
Палачинков бар- 16:00-18:00 ч.
Барове: Местни алкохолни и безалкохолни напитки
Лоби бар- 09:00-00:00 часа
Бар до басейна и плажа- 09:00-18:00 ч. (отворен само през летния сезон – започващ 01.05)
Мавританско кафене- 19:00- 00:00 ч.(турско кафе, ментов чай)
Платен бар: Международни алкохолни напитки
Американски бар; Чайна C’Zen; Нощен клуб; Мини бар в стаите, срещу заявка
Безплатно: 
Шезлонги на басейна, Сауна, Фитнес, Чадъри на плажа и басейна, WIFI в лоби бара, бар- салона, чайната и американския бар
Безплатни развлечения: 
Целодневни спортни дейности и игри около басейна и на плажа, развлекателна програма; Мини клуб (от 4 до 10 години); Всяка вечер различни шоута, кабаре, танци и други, тематична вечер в дискотеката
Платени развлечения и услуги:
Уелнес център ,,СПА център Серенити”; Естетичен център ,,La belle rose“; Детегледачка (при поискване 24 часа предварително); Сейф 

 

Concorde Green Park 5*, LUX 

5-звездният хотел Concorde Green Park Palace в стил араго-андалуски дворец се радва на изключителна локация в близост до пясъчно крайбрежие.

официален сайт на хотела: http://www.concorde-tunisia.com/En/green-park-palace_107_90

 Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база All Inclusive, с включени летищни такси.  Промоционални цени за записвания до 15.06.2020 г.!

Дати на пътуване

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

11.06 - 18.06

1392

1617

1156

1000

18.06 - 25.06

1392

1617

1156

1000

25.06 - 02.07

1392

1617

1156

1000

02.07 - 09.07

1392

1617

1156

1000

13.07 - 20.07

1495

1681

1229

1051

20.07 - 27.07

1572

1730

1283

1090

27.07 - 03.08

1572

1730

1283

1090

03.08 - 10.08

1572

1730

1283

1090

10.08 - 17.08

1572

1730

1283

1090

17.08 - 24.08

1572

1730

1283

1090

24.08 - 31.08

1491

1636

1226

1050

31.08 - 07.09

1431

1566

1184

1019

03.09 – 10.09

1431

1566

1184

1019

07.09 - 14.09

1431

1566

1184

1019

10.09 - 17.09

1431

1566

1184

1019

14.09 - 21.09

1431

1566

1184

1019

17.09 - 24.09

1420

1553

1176

1014

21.09 - 28.09

1386

1515

1153

997

24.09 - 01.10

1352

1476

1129

980

28.09 - 05.10

1352

1476

1129

980

01.10 - 08.10

1352

1476

1129

980

08.10 - 15.10

1352

1476

1129

980

15.10 - 22.10

1352

1476

1129

980

22.10 - 29.10

1352

1476

1129

980

Пакетните цени включват:

- самолетен билет София – Тунис – София с включени летищни такси;
- трансфери летище – хотел – летище;
- Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- 7 нощувки в Concorde Green Park 5* на All Inclusive;
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
- представител на туроператора;
- Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Описание на хотела:
Местоположение:
5-звездният хотел Concorde Green Park Palace се радва на изключителна локация в близост до пясъчно крайбрежие. На около 500 м от пристанището Port El Kantaoui, в близост до едно от най-добрите голф игрища в Тунис, както и в близост до търговските зони на града и множество туристически атракции. На 150 м от хотела се намира автобусна спирка, а гр. Сус е само на 12км
Хотелът:
Разположен до фин пясъчен плаж и в непосредствена близост до едно от най-красивите голф игрища, хотелът е в стил араго-андалуски дворец, обкръжен от голяма градина, разпростряла се на площ от 5 хектара, където палмите стоят величествено около огромния плувен басейн и стигат до края на плажа. Украсен с висящи градини и обширни тревни площи, хотелът оправдава името си.
Типичната архитектура с лазурните си куполи и бели кули ще ви отведе на вълнуващо пътешествие, което съчетава средиземноморската мекота и ориенталския лукс. Многобройни артистични детайли дооформят изтънчената обстановка на този 5-звезден хотел като великолепната мозаечна фреска над централната еспланада или скулптура в долната част на стълбището на фоайето, подписана от международно известни художници.
Стаи:
Хотелът предлага настаняване в 452 стаи и апартаменти. Много просторни и елегантни, с гледка към морето, голф игрище или градини, те предлагат ненадминат комфорт и модерно оборудване от най-висока класа, включително безплатен достъп до безжичен интернет.
Стаите разполагат със следните удобства: Баня с вана; Хавлии за баня; Сешоар; Консумативи за баня; Телефон; Климатик; Мини бар; Сателитна телевизия; Електронен сейф; Балкон или тераса; Сет за кафе и чай.
Ресторанти и барове:
Хотелът разполага с голямо разнообразие от заведения за хранене: Основен ресторант; Арабско-ориенталски тематичен ресторант Дидон (с предварителна резервация); Гастрономичен тематичен ресторант „Le Savoy“ (с предварителна резервация, работи от 01.05 до 31.10); Средиземноморски тематичен ресторант (с предварителна резервация, работи от 15.06 до 15.09); Бар „Swing“; Бар „Funana“; Бар до басейна (работи през лятото).
В хотела: 
Външен басейн; Детски външен басейн; Вътрешен басейн; Детски клуб за деца от 4 до 12 г; Фитнес; Безплатен WiFi; Безплатни чадъри и шезлонги на басейн, кърпи на басейна са срещу депозит; Слънчева тераса; Смяна на валута; Рент а кар; Магазин.
Спорт и развлечения включени в All Inclusive: 
1 Тенис корт с твърдо покритие; Тенис ракети и топки (срещу депозит); Фитнес; Пинг понг, плажен волейбол, гимнастика, водна аеробика, стрелба с лък, петанги; Дневна програма за деца от 4 до 12 г (няколко пъти седмично); Дневна програма за възрастни (няколко пъти седмично); Представления или жива музика (няколко пъти седмично).
Срещу заплащане:
Билярд; Водни спортове; Голф игрище.
СПА Център: 
Хотелът разполага с голям СПА център (не е включен в All Inclusive) който предлага: 6 кабинки за мокър масаж; 7 кабинки за процедури за тяло; 2 кабинки за процедури з лицето; Маникюр и педикюр; Частен СПА с джакузи за процедури за двойки; Хамам; Вътрешен басейн с морска вода, отопляем през зимата; Тераса; Фризьорски салон.
All Inclusive концепция: 
Закуска: Разнообразен бюфет с пълнозърнести продукти и готвене на живо; Континентална закуска.
Обяд: Бюфет, готвене на живо и различни десерти; През лятото е в ресторанта край басейна „Nèsoi“;
15:00 – 17:00 часа: кафе и сладкиши, палачинки.
Вечеря: Бюфети с приготвени на живо ястия. Вегетариански варианти; Десертен бюфет; Специални вечери: тематичен бюфет три пъти седмично.
Допълнителна вечеря (предварителна резервация): Арабско-ориенталски тематичен ресторант ,,Didon“; Тематичен гастрономически ресторант ,,Le Savoy“ (от 01.05 до 31.10); Средиземноморски тематичен ресторант “Nèsoi” (от 15.06 до 15.09)
Напитки: 
Местни напитки (алкохолни и безалкохолни напитки), които се предлагат в баровете и ресторантите на хотела, обслужвани до 1:00; от ноември до април до полунощ (сервирани в чаши)
All Inclusive PREMIUM
Допълнително към All-Inclusivе услугата, безплатно и без нужда от заявка.
15:00 – 17:00 Хотдог, Хамбургери, Салатен бар
Основен ресторант ,,Vendôme” отворен до 22.00 часа
Ресторант “Nèsoi” 22.00 – 03.00 супа, студен бюфет, безалкохолни напитки, кафе, чай, бира и вино.

 

Shems Holiday Village 3*, Standard

Shems Holiday Village 3*+ неограничени възможности за забавления за цялото семейство. С частен плаж. 3 външни басейна, 1 закрит плувен басейн аквапарк, мини голф, волейболно игрище, 3 тенис корта, кино, театър, нощен клуб, детски клуб и още много атракции за малки и големи. Хотелът е ситуиран между Сус и Монастир.

официален сайт на хотела: http://www.shemsholidayvillage.com/en

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база All Inclusive, с включени летищни такси. За резервации до 16.06.2020 г.

Дати на пътуване

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти/4-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

2-во дете 2 – 11,99 г.

11.06 - 18.06

946

1027

845

608

777

18.06 - 25.06

946

1027

845

608

777

25.06 - 02.07

967

1059

859

608

787

02.07 - 09.07

1091

1252

946

608

850

13.07 - 27.07

1091

1252

946

608

850

20.07 - 27.07

1091

1252

946

608

850

27.07 - 03.08

1119

1303

966

608

863

03.08 - 10.08

1188

1429

1014

608

898

10.08 - 17.08

1188

1429

1014

608

898

17.08 - 24.08

1188

1429

1014

608

898

24.08 - 31.08

1027

1188

901

608

817

31.08 - 07.09

1027

1188

901

608

817

03.09 - 10.09

1027

1188

901

608

817

07.09 - 14.09

1027

1188

901

608

817

10.09 - 17.09

1027

1188

901

608

817

14.09 - 21.09

1027

1188

901

608

817

17.09 - 24.09

1027

1188

901

608

817

21.09 - 28.09

1027

1188

901

608

817

24.09 - 01.10

1027

1188

901

608

817

28.09 - 05.09

1027

1188

901

608

817

01.10 - 08.10

1027

1188

901

608

817

08.10 - 15.10

930

1011

833

608

769

15.10 - 22.10

930

1011

833

608

769

22.10 - 29.10

930

1011

833

608

769

Пакетните цени с включват:

- самолетен билет София/Варна – Енфида – София/Варна с включени летищни такси;
- трансфери летище – хотел – летище;
- чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- Съответният брой нощувки на база All Inclusive;
- медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR и асистънс с ДЗИ;
- представител на туроператора.
-  Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Описание на хотела:
Shems Holiday Village 3+* е разположен в курорта Монастир. Разполага с частен плаж към вилния комплекс. Хотелът: Вилното селище разполага със собствен плаж и 24 хектара градина. СПА и wellness център и над 10 магазина, 3 тенис корта, 3 открити плувни басейна, 1 закрит плувен басейн, детски мини клуб, аквапарк, мини голф, волейболно игрище, кино, театър, нощен клуб и още много атракции за малки и големи. Вилите: Shems Holiday Village 3*+ разполага с 630 бунгала повечето с гледка към градината, всяко бунгало е с тераса. 14 вили и 2 супериорни вили. Възможност за настаняване нна семейство от 2 възрастени с 2 деца. Климатизирани; Балкон или тераса; Баня; Сателитна телевизия;
За деца: Детска площадка; Мини-клуб за деца; Аквапарк; Кино; Театър;
Спорт и развлечения: Хотелът предлага и множество спортни занимания, открити и закрит плувни басейни; тенис кортове, нощен клуб, мини клуб, аквапарк, стая за игри и др.
Басейни - 3 външни басейна; 1 вътрешен басейн;
Плаж - С прекрасно местоположение, на собствен плаж.
Удобства: С директен достъп до плажа; Шезлонги и чадъри – безплатно.
Хотелът предлага с три ресторанта:Основен ресторант L’amandier.- с тераса и гледка към басейна, предлагащ интернационална кухня.
Le Bougainvillier - предлагащ традиционни Тунизийски ястия
L’Espadon - с тераса и със спираща дъха гледка към Средиземно море предлагащ специално подбрани ястия и специалитети.
ПОЛЕЗНО: Хотелът има право да прави промени в детайлите и работното време в концепцията по изхранване без предварително уточнение. Информацията по работното време ще бъде предоставена при пристигане на групата.
All inclusive концепция:
Основен ресторант: на бюфет- отворен 7 дни в седмицата, международна кухня, тематични вечери, Тунизийски специалитети, кукинг шоу ( грил): Закуска от 06:00 до 10:00 часа; Обяд от 12:30 до 14:30 часа; Вечеря от 18:30 до 21:00 часа.
Ресторант на плажа- на бюфет. Отворен 7 дни в седмицата- средиземноморска и тунизийска кухня: От 11:00 до 15:00 часа. Напитки сервирани в ресторантите: Червено вино; розе; бяло вино; Газирана минерална вода;
Лоби бар- работи от 09:00 до 23:00 часа и бар на плажа- работи от 10:00 до 18:00 часа:
Късна закуска от 10:00 до 11:00 часа
Сладки и топли напитки, кафе пауза от 16:00 до 17:00 часа
Снакс.
Напитки сервирани на бара: Местен алкохол: уиски, джин, водка, ром, червено вино, бяло вино, розе, мускат, бял и червен вермут, бира, тунизийски ликьори, коктейли; Безалкохолни напитки: концентрирани плодови напитки; безалкохолни напитки ( кола, фанта, шфепс, минерална вода, сода)
Топли напитки: кафе, капучино, тунизийски чай. Вносен алкохол- срещу заплащане

 


Liberty Resort 4*, Standard

Liberty Resort 4* е знак за качество с модерен архитеkтурен стил, идеален за почивка, където духът на свободата се съчетава с комфорта. Само на 150 метра от плажа и на 10 минути от летище Монастир, но в същото време в тиха зона. На 12 км от Сус и 6 км от Монастир. 

официален сайт на хотела: http://www.liberty-hotel.com/

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база All Inclusive, с включени летищни такси. За резервации до 30.06.2020 г.!

Дати на пътуване

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти /4-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

2ро дете 2 – 11,99 г.

11.06 - 18.06

842

918

772

608

763

18.06 - 25.06

842

918

772

608

763

25.06 - 02.07

842

918

772

608

763

02.07 - 09.07

884

960

801

608

784

13.07 - 20.07

884

960

801

608

784

20.07 - 27.07

884

960

801

608

784

27.07 - 03.08

884

960

801

608

784

03.08 - 10.08

910

1022

819

608

815

10.08 - 17.08

910

1022

819

608

815

17.08 - 24.08

866

974

788

608

791

24.08 - 31.08

969

1121

860

608

864

31.08 - 07.09

1004

1156

885

608

882

03.09 - 10.09

1031

1183

904

608

895

07.09 - 14.09

1031

1183

904

608

895

10.09 - 17.09

1031

1183

904

608

895

14.09 - 21.09

1031

1183

904

608

895

17.09 - 24.09

961

1091

855

608

850

21.09 - 28.09

910

1022

819

608

815

24.09 - 01.10

910

1022

819

608

815

28.09 - 05.10

910

1022

819

608

815

01.10 - 08.10

910

1022

819

608

815

08.10 - 15.10

910

1022

819

608

815

15.10 - 22.10

910

1022

819

608

815

22.10 - 29.10

884

960

801

608

784

Пакетните цени включват:

- самолетен билет София – Енфида – София
- включени летищни такси;
- трансфери летище – хотел – летище;
- чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- Съответният брой нощувки на база All Inclusive;
- медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR и асистънс с ДЗИ;
- представител на туроператора.
-  За всички нови резервации от 04.02.2020 г. - включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Описание на хотела:
Liberty Resort 4* е знак за качество с модерен архителтурен стил, идеален за почивка, където духът на свободата се съчетава с комфорта. Разположен само на 10 минути от летището, но в същото време в тиха зона. На 12 км от Сус и 6 км от Монастир. Само на 150 метра от плажа. На 5 минути се намира голф игрище “Palm Links”, а на 10 минути се намира голф игрище „Фламинго“.
Хотелът: Хотел Liberty Resort 4* е магнетичен с близкото си разположение до плаж и с множеството възможности за развлечение. Разполага с 235 стаи, част от които със свързани врати, всяка от които по 36м2 и 2 суита и 2 апартамента. Всяка от стаите е с гледка към морето или към градината или басейна. Всички стаи разполагат с: Централен климатик; Балкон; Баня с сешоар; Телефон; Сателитна телевизия; Сейф; Мини бар в суитовете. Още когато прекрачите входа на резорта, ще бъдете топло приветствани от усмихнатият персонал. В хотелът за удобство на гостите има: Обменно бюро: Сувенирни магазини. Спорт и развлечения: Фитнес клуб; 2 тенис корта; Билярд; Мини голф; Тенис на маса; „Педалос“- специални лодки на брега; Уиндсърф; Интернет кафе; Стая за игри; Магазини за сувенири, подаръци, вестници и списания и др. Нощен клуб - за да повдигнете още повече градуса на Вашето настроение. Работно време до 02:00 ч. след полунощ. Мениджмънта на хотела е помислил и за най-малките,: Мини клуб с детска градина - където екип от аниматори ще се грижат за тях и ще ги забавляват, организирайки игри като: водни игри; специални партита; опознавателни игри; вечерен мини клуб за танци и др. Басейни: Хотелът разполага с 2 басейна: закрит басейн; външен басейн 1200 м3 / 552м2 с отделение за деца; столове, шезлонзи и чадъри. Професионален екип от аниматори ще се погрижи за Вашето настроение, организирайки редица игри за да разнообрази Вашата почивка. Плаж- на 150 метра от плажа. Ресторанти: Хотелът разполага с няколко ресторанта на разположение на гостите. „Le Flamingo” - голям основен ресторант на бюфет и кукинг шоу; „Al Maeeda” - а-ла карт ресторант; „Happy days”- кафетерия; „Flipper“ - барбекю край басейна, “Moorish café” - удобно местенце с ориенталска декорация и аромат, където ще може да опитате ментов чай, турско кафе. Да изпушите по една „ча-ча“ с различни аромати; Барове - лоби бар; английски пъб; бийч бар и др. Хотелът разполага с напълно оборудвана конферентна зала и още 4 по-малки зали за семинари. 
All Inclusive Концепция:
Закуска на бюфет от 06:00 до 10:00 часа в основният ресторант “Flamingo”
Континентална закуска в кафетерия „Happy Days” от 10:00 до 11:00 часа
Обяд на бюфет в основният ресторант от 12:30 до 14:30часа
Барбекю “Flipper“ от 12:30 до 14:30 часа - изискава се резервация 24 часа предварително и е безплатно само веднъж за едноседмичен престой. Предлагат се палачинки и пица от 16:00 до 17:30 часа
Следобедно кафе в бар „The Fountain” от 16:00 до 17:30 часа
Mини клуб от 01.06 до 30.09- сладолед за децата от 15:00 до 16:00 часа
Вечеря в основният ресторант на блок маса и кукинг шоу от 19:00 до 21:00 часа. Тунизийска вечер веднъж за едноседмичен престой – включва вечеря на бюфет, бели денс и национален фолклор
А-Ла карт ресторант „ Al Maeda”- веднъж седмично с предварителна резервация
Късен снакс на бюфет в основният ресторант от 22:00 до 24:00 часа
Плажен бар с предварителна резервация от 01.06 до 30.06 – предлагащ минерална вода, Сода, бира, местни вина . Работно време от 10:00 до 15:00 часа. Сандвичи , салати, пица, грил, спагети и плодове от 12:30 до 15:00 часа
Напитки от 10:00 до 24:00
Напитки по време на храненията в ресторантите и баровете ( с изключение на бар Zanzibar, нощтният клуб “Cosmos”, както и в Moorish coffee Sherezade)
Aлкохолни и безалкохолни местни напитки- минерална вода, сокове, бира, ликьори, водка, чай, кафе, местни вина. 

Пакетните цени не включват:
- Двудневна екскурзия Пустинята Сахара и нейната магия: 190 лв. на възрастен / 190 лв. на дете
- Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, с включен обяд: 120 лв. на възрастен / 60 лв. на дете;
- Полудневна екскурзия разходка с катамаран: 60 лв. на възрастен/ 40 лв. на дете;
- Полудневна екскурзия разходка с пиратски кораб: 60 лв. на възрастен/ 40 лв. на дете;
- Вечерна екскурзия Национална вечер Мединат Ал Захра  шоу програма + вечеря: 76 лв. на възрастен / 76 лв. на дете;
- Целодневна екскурзия Кап Бон: 96 лв. на възрастен / 96 лв. на дете;
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др. 

Полетно разписание (полежи на препотвърждение):

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter за дати от 04.06 до 02.07 и от 10.09 до 22.10

София – Енфида: 10:00 ч. / 10:30 ч.
Енфида – София: 11:30 ч. / 16:00 ч.

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter Bulgaria Air за дата 09.07
София – Енфида: 09:00 ч. / 9:30 ч.
Енфида – София: 14:20 ч. / 18:30 ч.

Авиокомпания: Bulgaria Air за дати от 13.07 до 31.08
София – Енфида: 13:20 ч. / 13:35 ч.
Енфида – София: 14:20 ч. / 18:30 ч.

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter за дата 03.09
София – Енфида: 08:00 ч. / 8:30 ч.
Енфида – София: 11:30 ч. / 16:00 ч.

 

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.

Условия за резервация:
- Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
- Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване. 

Условия за прекратяване на договор:
- ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
- Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
- ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
- При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
- ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
- ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
- ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително. 

Важно:
- Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите.
- Минимален брой за провеждане на програмата – 140 души.
- Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
- Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.
- Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

Marhaba Neptune 4* е част от престижната верига Marhaba Hotels. Хотелът е разположен в сърцето на туристическата зона на Сус и се намира близо до плажа.

За района

Приключение и разнообразие, почивка и екскурзия, непознато и различно, море и пустиня – всичко в едно – това е Тунис.

Хотелът се намира Сус. Сус е административен център на провинция Сус. Намира се в северен Тунис. Градът е морски курортен център, богат на забележителности.

Медината /старата част на града/е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Суската касба, музеите, църквите, синагогите и катакомбите са сред останалите интересни забележителности.

 

Местоположение

Хотелът е разположен в Сус.

Намира се близо до центъра на града и до морския бряг.

Летище Monastir Habib Bourguiba– 18 км.

 

Забележителности в района:

Museum Dar Essid – 2 км.

Археологическия музей на Сус – 3 км.

 

Основни удобства и услуги:

Включени в цената

·       Безжичен интернет /в общите части/;

·       Помещение за съхранение на багаж;

·       Климатик;

·       24 часова рецепция.

 

Срещу заплащане

·       Паркинг;

·       Сейф;

·       Трансфери;

·       Обменно бюро;

·       Масаж;

·       Спа център;

·       Бизнес център;

·       Сауна;

·       Конферентна зала;

·       Магазин за сувенири.

 

Настаняване

Хотелът разполага с 281 модерно обзаведени стаи и 4 луксозни апартамента. Стандартните стаи са с площ 25m². Апартаментите са с площ 50m².

Те разполагат с тераса, баня, бюро, телефон, сателитна телевизия, сейф, климатик и сешоар.

Стаите, които предлагаме са тип „двойни“.

Стандартна стая с две легла, макс 2 души.

 

Забележка: При запитване и допълнително заплащане - може да предложим всички типове стаи в хотела, ако има налични за конкретната дата.

Домашни любимци не се допускат в хотела.

 

 

 

Храна и напитки:

ОСНОВЕН РЕСТОРАНТ – с местни специалитети и ястия от интернационалната кухня:

BOCCA BEACH – а ла карт ресторант с невероятен интериор;

PALMERAIE – снек ресторант;

БАРОВЕ – предлагат разхладителни напитки и коктейли.

КАФЕНЕ.

 

Басейни

Хотелският комплекс разполага с открит плувен басейн с детска пързалка.

 

Плаж

Плажът се намира близо до хотела.

Las Vegas Beach /друг плаж/ се намира на 1 км от хотела.

 

 

За децата

За децата има детски басейн, детска площадка и детски клуб за занимания.

Детегледачка се ползва срещу заплащане.

 

Активности и забавления:

·       Тенис;

·       Фитнес център;

·       Билярд;

·       Дартс;

·       Мини голф;

·       Мини футбол;

·       Плажен волейбол;

·       Водни спортове;

·       Развлекателни програми;

·       Вечерни забавления.

 

Цените на допълнителните екскурзии са валидни за минимум 40 записани. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.

Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид (Целодневна с включен обяд)
Цена: 60 евро за възрастен / 30 евро за деца 2-11,99 г.

Разглеждане на старата част на Тунис, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век /ЮНЕСКО/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност.
Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка – бужуто в тунизийското културно наследсто. В продължение на 3000 години, Тунис е бил дом на много цивилизации и всички те са намерили място в националния музей. В него се намира най-голямата световна колекция от римски мозайки, включително известната мозайка, изобразяваща поета Вергилий. Видяното в Бардо, го няма другаде по света – десетки изящни мозайки украсяват стените и подовете му във възхитителна демонстрация на изтънчения вкус и майсторство на древните творци.
Обяд (без включени напитки).
Съвсем близо до столицата Тунис е самият Картаген- перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността, Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. От римския период в Картаген най – добре са запазени термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатърът на Адриан.
Разглеждане на руините, римските бани на Антонин и амфитеатъра на един от най-знаменитите градове в древността, възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
Посещение на арт градчето Сиди Бу Саид- средиземноморско вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки на фурми с канела.
Важно: входните такси за разглежданите обекти в Картаген, Тунис и Сиди Бу Саид са включени в цената, като на място се заплаща по 1 динар за снимане на обектите ( общо 3 динара на човек)
Цената включва: трансфер, обяд, билет за музея „Бардо“, беседа на български език.
Цената не включва: напитки по време на обяда, такса снимане за всеки от обектите, дължима на място, и разходи от личен характер.

 

Сахара и нейната магия (Двудневна)
Цена: 95 евро за възрастен / 95 евро за деца 2-11,99 г.

Започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахаранай-голямото пясъчно море в света. Там ще яздим камили, ще се любуваме на удивителните пейзажи в оазисите с финикови палми, ще видим как живеят троглодитите – хората, избрали за битието си подземни пещери в пустинята вместо удобствата на съвременния град, ще попаднем и сред декора на филмовата мегапродукция „Междузвездни войни”.
По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.

През първия ден:
Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и трети в света ( след Рим и Капуа ) амфитеатър в Северна Африка. Римският колизеум е с диаметър 128 метра и капацитет за внушителните 35 000 зрители. Колизеумът е бил изграден през III век по времето на римския император Гордиан I, има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.
Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата.
Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци - През XIV век роденият в Тунис арабски учен и историк Ибн Халдун пише, че берберите са могъщ, смел и многоброен народ, обитаващ Магреб от незапомнени времена. Селцето Матмата е сигурно най-неоспоримият пример за приспособимостта на човека, за умението му да превръща недостатъците на природната среда в предимство, за способността му да създава дом навсякъде и при всякакви условия. Ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители.
Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.

ВАЖНО: Джип сафари – включено в цента. По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 30 динара/ 10 ЕВРО на човек, АТВ – 50 динара/17 ЕВРО за 1 човек и 70 динара/ 24 ЕВРО за двама, делтапланер при подходящи условия – 70 динара/ 24 ЕВРО на човек.

На място се заплаща по 1 динар за снимане на всеки от посещаваните обекти.

На втория ден от екскурзията в Сахара,:
След ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.
Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още”Замъкът на слънцето “. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад… място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.
Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.
След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. . Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим , трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан / ЮНЕСКО / Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.
Цената включва: трансфер с 3*/4* автобус, два обяда, входна такса за Ел Джем, офроуд с джипове, беседа на български език.
Цената не включва: напитки по време на обядите и вечерята, яздене на камили, каране на АТВ или делтапланер , такса снимане по обектите, дължима на място и разходи от личен характер.

 

Кап Бон (Целодневна)
Цена: 48 евро за възрастен / 48 евро за деца 2-11,99 г.

Келибия – Керкуан – Хауариа – винарна Бакхус
Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис. Той е най-близката до Сицилия, съответно и до Европа (с изключение на Херкулесовите стълбове), географска точка на Африка. От най-големия средиземноморски остров го отделя Сицилийския пролив. Отпътуване сутринта от Сус/Хамамет (165 км. / 140 км. / 60 км. ) за Килибия - град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената). Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.) - един от най-важните пунически градове, наред със Картаген и днешен Сус. Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената). Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената).
Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената).
Цената включва: трансфер, беседа на български език, вход за крепостта, входна такса за музея в Керкуан, обяд в ресторант в Хауариа, дегустация на вино.
Цената не включва: разходи от личен характер. Такса за снимане, дължима на място
 

Мадинат ал Захра (Вечерна)
Цена: 38 евро за възрастен / 38 евро за деца 2-11,99 г.

Една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра! 
Екскурзията е вечерно мероприятие и отпътуването от хотелите е в около 16-17 ч. При пристигане в комплекса първо се разглежда вътрешен двор с животни – овце, змии, ястреби, “целуваща” камила… В няколко малки едноетажни сгради ще можете да се запознаете с дейности от бита на берберите – жени пекат хляб, тъкат килими и още, и още… След това, на специална сцена започва ритуал берберска сватба – в традиционни празнични носии върху специално украсена камила се извежда младоженката, съпроводена от музика, песни и акробатика върху арабски жребец.
Следва вечеря в ресторант на комплекса (включена в цената) с традиционни ястия и включени напитки (вино и безалкохолни – неограничена консумация). По време на вечерята, на сцена, на ниво над масите в продължение на около 1 час десетки танцьори, музиканти и факир забавляват гостите.
Лазерното шоу започва веднага след вечерята. Продължава около 1 час и 15 минути и разказва историята на Тунис (на руски, английски и френски езици). С най-модерната лазерна техника, на 3 огромни стени се прожектират сцени и декори, които служат за фон на самото представление – десетки актьори пресъздават битки сцени и събития от почти 3 хилядолетната история на Тунис.
Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!
Цената включва: трансфер до Мадинат ал Захра, шоу – програма, вечеря с вино и вода
Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Разходка с пиратски кораб (Полудневна)
Цена: 30 евро за възрастен / 20 евро за деца 2-11,99 г.

Разходка с пиратски кораб- едно вълнуващо плаване, спектакъл със пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещтне това морско приключение. Върнете се назад във времето, когато сте мечтали да се качите на подобен кораб, да бъдете част от пиратско приключение, да покорявате нови брегове, да търсите скрити съкровища…
Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.
Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи

 

Разходка с катамаран (Полудневна)
Цена: 30 евро за възрастен / 20 евро за деца 2-11,99 г.

Няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води.
Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис. Насладете се на вълнуващото плаване и неповторимото усещане за свобода, по време на което ще ви бъдат сервирани безалкохолни напитки и плодове, под звуците на приятна музика!
Опъваме платната за незабравима морска разходка, по време на която да се отпуснете в приятно безгрижие.Изживейте усещането да плавате, задвижвани единствено от вятъра на борда на ветроходен катамаран и удоволствието да достигнете до красиви заливи, достъпни единствено по вода.
Екскурзията започва след закуска, връщането в хотелите е за обяд.
Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.
Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи

Подобни оферти

Абонамент за newsletter