Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Почивки в Тунис – Сус – 2023

Третият по големина град в Тунис е идеална дестинация за почивка заради своята великолепна плажна ивица, културни паметници, Медина (стария град Сус) включена в списъка на ЮНЕСКО, изрядни хотели и отлично обслужване

8 дни, 7 нощувки на база All Inclusive в избрания хотел

Маршрут: СОФИЯ - летище ЕНФИДА - СУС - СОФИЯ

1 ден: София - Тунис (Сус)
Излитане от летище София с чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфера – около 1 час.

Вечеря. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Сус
Закуска. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления.

3 ден: Сус - полуостров Бон
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Целодневна екскурзия до Кап Бон - Отпътуване сутринта от Монастир/ Сус/Хамамет (165 км. / 140 км. / 60 км). Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис. Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената). Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената). Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената). Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената)
Връщане в хотелите. Нощувка.

4 ден: Сус - екскурзия из Сахара (с нощувка)
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

1ви денХамамет – Сус- (90 км. /около 1 час)- Монастир (56 км. / около 1:10 часа) – Ел Джем (60 км/около 40 мин.) – Матмата (240 км./около 3 часа) – Дуз (110 км./около 1 час и 15 мин.). По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи. През първия ден започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара. Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка (входната такса е включена в цената) и трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.

Продължаваме към Матмата  най-известното селище на коренните Тунизийци, „Берберската столица на Тунис”, където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища.

Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.

Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки). След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”, разположен сред оазис от финикови палми, отвъд който следват хиляди километри убийствена, безразлична към човека пустош. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. Липсват думи да се разкаже емоцията и величието на природата, просто трябва да се преживее.

Настаняване в хотела. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

5 ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята):

2 ри ден : Дуз – Тозьор (120 км./около 1 час и 45 мин.) – Гафса (140 км./около 2 часа) – Кайруан (200 км. /около 2 часа и 30 мин.) – Сус (60 км./около 40 мин.) – Хамамет (90 км.около 1 час). На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото. Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък. В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето. Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още “Замъкът на слънцето”. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад. Място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”. Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.

След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура. Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.

Връщане в хотелите в Хамамет, Монастир и Сус за вечеря.

6 ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание: Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб / около 20 мин

- Разходка с катамаран – няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води. Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.

или

-Разходка с пиратски кораб - едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещне това морско приключение.

И

Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)

Вечерна екскурзия по желание: Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу- атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра. Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус около полунощ. Нощувка.

7 ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид:

Разглеждане на старата част на града, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света- бужуто в тунизийското културно наследсто. Обяд (без включени напитки).

След обяда тръгваме за античния Картаген – перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността (входната такса е включена в цената на екскурзият) . Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.

Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата в ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела.

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус за вечеря. Нощувка.

8 ден: Сус - летище Енфида - София
Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час. 

Marhaba Club 4* Standard

Четиризвезден комплекс в сърцето на туристическата зона на Сус. Голяма територия на брега на морето само на 10 минути от центъра на града и в близост до пристанището Ел Кантауи.

официален сайт на хотела: http://www.marhaba-resort.com/en/marhaba-club-4

Стандартна стая гледка градина - Цените са валидни за ранни записвания до 27.02 или до изчепрване на промоционалните места. Пансион All Inclusive 

Дата

Човек в двойна стая

Единична стая

Трима възрастни в двойна стая

Един възрастен с дете 0-1.99

Един възрастен с дете 2-11.99

Един възрастен с две деца 2-11.99

Двама възрастни с дете 0-1.99

Двама възрастни с дете 2-11.99

13.04.2023

stop

stop

stop

stop

stop

stop

stop

stop

20.04.2023

stop

stop

stop

stop

stop

stop

stop

stop

27.04.2023

952 лв.

1057 лв.

2766 лв.

1148 лв.

1903 лв.

2706 лв.

1994 лв.

2706 лв.

04.05.2023

952 лв.

1057 лв.

2766 лв.

1148 лв.

1903 лв.

2706 лв.

1994 лв.

2706 лв.

11.05.2023

1057 лв.

1174 лв.

3073 лв.

1276 лв.

2114 лв.

3007 лв.

2216 лв.

3007 лв.

18.05.2023

1163 лв.

1291 лв.

3380 лв.

1404 лв.

2325 лв.

3308 лв.

2438 лв.

3308 лв.

20.05.2023

952 лв.

1057 лв.

2766 лв.

1148 лв.

1903 лв.

2706 лв.

1994 лв.

2706 лв.

25.05.2023

1057 лв.

1174 лв.

3073 лв.

1276 лв.

2114 лв.

3007 лв.

2216 лв.

3007 лв.

27.05.2023

964 лв.

1083 лв.

2798 лв.

1175 лв.

1927 лв.

2737 лв.

2019 лв.

2737 лв.

01.06.2023

994 лв.

1152 лв.

2879 лв.

1244 лв.

1987 лв.

2812 лв.

2079 лв.

2812 лв.

03.06.2023

994 лв.

1152 лв.

2879 лв.

1244 лв.

1987 лв.

2812 лв.

2079 лв.

2812 лв.

08.06.2023

994 лв.

1152 лв.

2879 лв.

1244 лв.

1987 лв.

2812 лв.

2079 лв.

2812 лв.

10.06.2023

1215 лв.

1408 лв.

3519 лв.

1520 лв.

2429 лв.

3436 лв.

2541 лв.

3436 лв.

15.06.2023

994 лв.

1152 лв.

2879 лв.

1244 лв.

1987 лв.

2812 лв.

2079 лв.

2812 лв.

17.06.2023

1104 лв.

1280 лв.

3199 лв.

1382 лв.

2208 лв.

3124 лв.

2310 лв.

3124 лв.

22.06.2023

1104 лв.

1280 лв.

3199 лв.

1382 лв.

2208 лв.

3124 лв.

2310 лв.

3124 лв.

24.06.2023

1104 лв.

1280 лв.

3199 лв.

1382 лв.

2208 лв.

3124 лв.

2310 лв.

3124 лв.

29.06.2023

1162 лв.

1380 лв.

3357 лв.

1482 лв.

2324 лв.

3270 лв.

2426 лв.

3270 лв.

01.07.2023

1186 лв.

1419 лв.

3420 лв.

1522 лв.

2372 лв.

3328 лв.

2474 лв.

3328 лв.

06.07.2023

1186 лв.

1419 лв.

3420 лв.

1522 лв.

2372 лв.

3328 лв.

2474 лв.

3328 лв.

13.07.2023

1186 лв.

1419 лв.

3420 лв.

1522 лв.

2372 лв.

3328 лв.

2474 лв.

3328 лв.

20.07.2023

1186 лв.

1419 лв.

3420 лв.

1522 лв.

2372 лв.

3328 лв.

2474 лв.

3328 лв.

27.07.2023

1222 лв.

1473 лв.

3519 лв.

1575 лв.

2444 лв.

3420 лв.

2547 лв.

3420 лв.

03.08.2023

1314 лв.

1607 лв.

3767 лв.

1709 лв.

2628 лв.

3650 лв.

2731 лв.

3650 лв.

10.08.2023

1314 лв.

1607 лв.

3767 лв.

1709 лв.

2628 лв.

3650 лв.

2731 лв.

3650 лв.

17.08.2023

1314 лв.

1607 лв.

3767 лв.

1709 лв.

2628 лв.

3650 лв.

2731 лв.

3650 лв.

24.08.2023

1314 лв.

1607 лв.

3767 лв.

1709 лв.

2628 лв.

3650 лв.

2731 лв.

3650 лв.

26.08.2023

1288 лв.

1555 лв.

3695 лв.

1657 лв.

2575 лв.

3583 лв.

2677 лв.

3583 лв.

31.08.2023

1154 лв.

1295 лв.

3334 лв.

1398 лв.

2308 лв.

3249 лв.

2410 лв.

3249 лв.

02.09.2023

1128 лв.

1244 лв.

3263 лв.

1347 лв.

2255 лв.

3183 лв.

2357 лв.

3183 лв.

07.09.2023

1128 лв.

1244 лв.

3263 лв.

1347 лв.

2255 лв.

3183 лв.

2357 лв.

3183 лв.

09.09.2023

1128 лв.

1244 лв.

3263 лв.

1347 лв.

2255 лв.

3183 лв.

2357 лв.

3183 лв.

14.09.2023

1128 лв.

1244 лв.

3263 лв.

1347 лв.

2255 лв.

3183 лв.

2357 лв.

3183 лв.

16.09.2023

1128 лв.

1244 лв.

3263 лв.

1347 лв.

2255 лв.

3183 лв.

2357 лв.

3183 лв.

21.09.2023

1128 лв.

1244 лв.

3263 лв.

1347 лв.

2255 лв.

3183 лв.

2357 лв.

3183 лв.

23.09.2023

1128 лв.

1244 лв.

3263 лв.

1347 лв.

2255 лв.

3183 лв.

2357 лв.

3183 лв.

28.09.2023

1087 лв.

1203 лв.

3153 лв.

1306 лв.

2174 лв.

3082 лв.

2276 лв.

3082 лв.

30.09.2023

1067 лв.

1184 лв.

3100 лв.

1286 лв.

2134 лв.

3032 лв.

2236 лв.

3032 лв.

05.10.2023

1057 лв.

1174 лв.

3073 лв.

1276 лв.

2114 лв.

3007 лв.

2216 лв.

3007 лв.

12.10.2023

1057 лв.

1174 лв.

3073 лв.

1276 лв.

2114 лв.

3007 лв.

2216 лв.

3007 лв.

19.10.2023

1057 лв.

1174 лв.

3073 лв.

1276 лв.

2114 лв.

3007 лв.

2216 лв.

3007 лв.

26.10.2023

1057 лв.

1174 лв.

3073 лв.

1276 лв.

2114 лв.

3007 лв.

2216 лв.

3007 лв.

02.11.2023

1057 лв.

1174 лв.

3073 лв.

1276 лв.

2114 лв.

3007 лв.

2216 лв.

3007 лв.

Пакетните цени включват:

- Самолетен билет София – Енфида – София с включени летищни такси;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- 7 нощувки на база All Inclusive;
- Представител на туроператора.
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;

Описание на хотела:
Marhaba Club 4* е част от престижната верига Marhaba Hotels. Хотелът е разположен в сърцето на туристическата зона на Сус и се намира близо до плажа.
За района: 
Приключение и разнообразие, почивка и екскурзия, непознато и различно, море и пустиня – всичко в едно – това е Тунис.
Хотелът се намира Сус. Сус е административен център на провинция Сус. Намира се в северен Тунис. Градът е морски курортен център, богат на забележителности.
Медината /старата част на града/е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Суската касба, музеите, църквите, синагогите и катакомбите са сред останалите интересни забележителности.
Местоположение: Хотелът е разположен в Сус. Намира се близо до центъра на града и до морския бряг. Летище Monastir Habib Bourguiba– 18 км.
Забележителности в района: Museum Dar Essid – 2 км.; Археологическия музей на Сус – 3 км.
Основни удобства и услуги:
Включени: 
Безжичен интернет /в общите части/; Помещение за съхранение на багаж; Климатик; 24 часова рецепция.
Срещу заплащане: Паркинг; Сейф; Трансфери; Обменно бюро; Масаж; Спа център; Бизнес център; Сауна; Конферентна зала; Магазин за сувенири.
Настаняване:
Хотелът разполага с 281 модерно обзаведени стаи и 4 луксозни апартамента. Стандартните стаи са с площ 25m². Апартаментите са с площ 50m². Те разполагат с тераса, баня, бюро, телефон, сателитна телевизия, сейф, климатик и сешоар.
Стаите, които предлагаме са тип „двойни“- Стандартна стая с две легла, макс 2 души.
Забележка: При запитване и допълнително заплащане - може да предложим всички типове стаи в хотела, ако има налични за конкретната дата.
Домашни любимци не се допускат в хотела.
Храна и напитки:
ОСНОВЕН РЕСТОРАНТ – с местни специалитети и ястия от интернационалната кухня:
BOCCA BEACH – а ла карт ресторант с невероятен интериор;
PALMERAIE – снек ресторант;
БАРОВЕ – предлагат разхладителни напитки и коктейли.
КАФЕНЕ.
Басейни: Хотелският комплекс разполага с открит плувен басейн с детска пързалка.
Плаж: Плажът се намира близо до хотела. Las Vegas Beach /друг плаж/ се намира на 1 км от хотела.
За децата: За децата има детски басейн, детска площадка и детски клуб за занимания. Детегледачка се ползва срещу заплащане.
Активности и забавления: Тенис; Фитнес център; Билярд; Дартс; Мини голф; Мини футбол; Плажен волейбол; Водни спортове; Развлекателни програми; Вечерни забавления. 

  

Riadh Palms 4* 

Идеална локация за хотел на плажа, хотел в населено място, хотел в сърцето на събитията. Разполага с широк плаж със ситен пясък, на 2 минути от крайбрежната пешеходна алея и на още 15 минути пеша от старата медина на Сус.
Подходящ както за семейства с деца (активна анимация за малки и големи), така и за млади хора, които искат да усетят и нощния живот на Тунис.

официален сайт на хотела: http://www.hotelriadhpalms.com/fr/home
Стандартна стая - Цените са валидни за ранни записвания до 27.02 или до изчепрване на промоционалните места. Пансион All Inclusive

 

Дата

Човек в двойна стая

Единична стая

Трима възрастни в двойна стая

Един възрастен с дете 2-11.99

Един възрастен с две деца 2-11.99

Двама възрастни с дете 0-1.99

Двама възрастни с дете 2-11.99

Двама възрастни с две деца 2-11.99

Двама възрастни с две деца 2-11.99 и 0-1.99

Трима възрастни с дете 2-11.99

Четирима възрастни в двойна стая

27.04.2023

850 лв.

892 лв.

2514 лв.

1700 лв.

2472 лв.

1802 лв.

2430 лв.

3219 лв.

2652 лв.

3243 лв.

3327 лв.

04.05.2023

1010 лв.

1108 лв.

2947 лв.

2020 лв.

2848 лв.

2123 лв.

2750 лв.

3619 лв.

3133 лв.

3676 лв.

3873 лв.

11.05.2023

1010 лв.

1108 лв.

2947 лв.

2020 лв.

2848 лв.

2123 лв.

2750 лв.

3619 лв.

3133 лв.

3676 лв.

3873 лв.

18.05.2023

1166 лв.

1294 лв.

3390 лв.

2332 лв.

3263 лв.

2445 лв.

3135 лв.

4120 лв.

3611 лв.

4192 лв.

4447 лв.

20.05.2023

1069 лв.

1188 лв.

3105 лв.

2138 лв.

2985 лв.

2240 лв.

2867 лв.

3766 лв.

3308 лв.

3834 лв.

4072 лв.

25.05.2023

1069 лв.

1188 лв.

3105 лв.

2138 лв.

2985 лв.

2240 лв.

2867 лв.

3766 лв.

3308 лв.

3834 лв.

4072 лв.

27.05.2023

1069 лв.

1188 лв.

3105 лв.

2138 лв.

2985 лв.

2240 лв.

2867 лв.

3766 лв.

3308 лв.

3834 лв.

4072 лв.

01.06.2023

1069 лв.

1188 лв.

3105 лв.

2138 лв.

2985 лв.

2240 лв.

2867 лв.

3766 лв.

3308 лв.

3834 лв.

4072 лв.

03.06.2023

1078 лв.

1199 лв.

3127 лв.

2155 лв.

3006 лв.

2257 лв.

2884 лв.

3786 лв.

3333 лв.

3857 лв.

4100 лв.

08.06.2023

1119 лв.

1255 лв.

3240 лв.

2238 лв.

3103 лв.

2340 лв.

2967 лв.

3891 лв.

3459 лв.

3969 лв.

4242 лв.

10.06.2023

1241 лв.

1393 лв.

3589 лв.

2481 лв.

3435 лв.

2593 лв.

3282 лв.

4304 лв.

3832 лв.

4391 лв.

4697 лв.

15.06.2023

1128 лв.

1266 лв.

3263 лв.

2255 лв.

3123 лв.

2357 лв.

2984 лв.

3913 лв.

3484 лв.

3992 лв.

4270 лв.

17.06.2023

1128 лв.

1266 лв.

3263 лв.

2255 лв.

3123 лв.

2357 лв.

2984 лв.

3913 лв.

3484 лв.

3992 лв.

4270 лв.

22.06.2023

1128 лв.

1266 лв.

3263 лв.

2255 лв.

3123 лв.

2357 лв.

2984 лв.

3913 лв.

3484 лв.

3992 лв.

4270 лв.

24.06.2023

1144 лв.

1289 лв.

3307 лв.

2288 лв.

3163 лв.

2390 лв.

3017 лв.

3953 лв.

3534 лв.

4036 лв.

4327 лв.

29.06.2023

1228 лв.

1401 лв.

3533 лв.

2455 лв.

3358 лв.

2557 лв.

3184 лв.

4163 лв.

3784 лв.

4263 лв.

4610 лв.

01.07.2023

1245 лв.

1424 лв.

3577 лв.

2489 лв.

3398 лв.

2591 лв.

3218 лв.

4205 лв.

3834 лв.

4307 лв.

4667 лв.

06.07.2023

1245 лв.

1424 лв.

3577 лв.

2489 лв.

3398 лв.

2591 лв.

3218 лв.

4205 лв.

3834 лв.

4307 лв.

4667 лв.

13.07.2023

1245 лв.

1424 лв.

3577 лв.

2489 лв.

3398 лв.

2591 лв.

3218 лв.

4205 лв.

3834 лв.

4307 лв.

4667 лв.

20.07.2023

1254 лв.

1438 лв.

3605 лв.

2508 лв.

3422 лв.

2610 лв.

3238 лв.

4230 лв.

3865 лв.

4334 лв.

4701 лв.

27.07.2023

1256 лв.

1440 лв.

3609 лв.

2511 лв.

3425 лв.

2614 лв.

3241 лв.

4234 лв.

3869 лв.

4339 лв.

4707 лв.

03.08.2023

1256 лв.

1440 лв.

3609 лв.

2511 лв.

3425 лв.

2614 лв.

3241 лв.

4234 лв.

3869 лв.

4339 лв.

4707 лв.

10.08.2023

1256 лв.

1440 лв.

3609 лв.

2511 лв.

3425 лв.

2614 лв.

3241 лв.

4234 лв.

3869 лв.

4339 лв.

4707 лв.

17.08.2023

1256 лв.

1440 лв.

3609 лв.

2511 лв.

3425 лв.

2614 лв.

3241 лв.

4234 лв.

3869 лв.

4339 лв.

4707 лв.

24.08.2023

1249 лв.

1431 лв.

3591 лв.

2498 лв.

3409 лв.

2600 лв.

3227 лв.

4217 лв.

3850 лв.

4320 лв.

4684 лв.

26.08.2023

1246 лв.

1426 лв.

3582 лв.

2491 лв.

3401 лв.

2593 лв.

3220 лв.

4209 лв.

3840 лв.

4311 лв.

4673 лв.

31.08.2023

1245 лв.

1424 лв.

3577 лв.

2489 лв.

3398 лв.

2591 лв.

3218 лв.

4205 лв.

3834 лв.

4307 лв.

4667 лв.

02.09.2023

1245 лв.

1424 лв.

3577 лв.

2489 лв.

3398 лв.

2591 лв.

3218 лв.

4205 лв.

3834 лв.

4307 лв.

4667 лв.

07.09.2023

1178 лв.

1334 лв.

3398 лв.

2355 лв.

3241 лв.

2457 лв.

3084 лв.

4038 лв.

3634 лв.

4127 лв.

4440 лв.

09.09.2023

1144 лв.

1289 лв.

3307 лв.

2288 лв.

3163 лв.

2390 лв.

3017 лв.

3953 лв.

3534 лв.

4036 лв.

4327 лв.

14.09.2023

1128 лв.

1266 лв.

3263 лв.

2255 лв.

3123 лв.

2357 лв.

2984 лв.

3913 лв.

3484 лв.

3992 лв.

4270 лв.

16.09.2023

1128 лв.

1266 лв.

3263 лв.

2255 лв.

3123 лв.

2357 лв.

2984 лв.

3913 лв.

3484 лв.

3992 лв.

4270 лв.

21.09.2023

1094 лв.

1222 лв.

3172 лв.

2188 лв.

3044 лв.

2290 лв.

2917 лв.

3828 лв.

3383 лв.

3901 лв.

4157 лв.

23.09.2023

1078 лв.

1199 лв.

3127 лв.

2155 лв.

3006 лв.

2257 лв.

2884 лв.

3786 лв.

3333 лв.

3857 лв.

4100 лв.

28.09.2023

1069 лв.

1188 лв.

3105 лв.

2138 лв.

2985 лв.

2240 лв.

2867 лв.

3766 лв.

3308 лв.

3834 лв.

4072 лв.

30.09.2023

1069 лв.

1188 лв.

3105 лв.

2138 лв.

2985 лв.

2240 лв.

2867 лв.

3766 лв.

3308 лв.

3834 лв.

4072 лв.

05.10.2023

1035 лв.

1142 лв.

3014 лв.

2070 лв.

2907 лв.

2173 лв.

2800 лв.

3683 лв.

3208 лв.

3743 лв.

3958 лв.

12.10.2023

1010 лв.

1108 лв.

2947 лв.

2020 лв.

2848 лв.

2123 лв.

2750 лв.

3619 лв.

3133 лв.

3676 лв.

3873 лв.

19.10.2023

1010 лв.

1108 лв.

2947 лв.

2020 лв.

2848 лв.

2123 лв.

2750 лв.

3619 лв.

3133 лв.

3676 лв.

3873 лв.

26.10.2023

970 лв.

1055 лв.

2839 лв.

1940 лв.

2753 лв.

2042 лв.

2669 лв.

3519 лв.

3013 лв.

3568 лв.

3736 лв.


Пакетните цени включват:

- Самолетен билет София – Енфида – София с включени летищни такси;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- 7 нощувки на база All Inclusive;
- Представител на туроператора.
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;

Описание на хотела: 
Местоположение:
Разположен сред царството на палмовите дървета на най-красивите плажове в Тунис, Riadh Palms се намира в центъра на ориенталското сърце на Сус. Това е 4-звезден хотел, в който традицията, луксът и технологията се преплитат, за да създадат приказна атмосфера. Ще ви накара да се впуснете максимално в приключението наречено Тунис.
Хотел Riadh Palms 4* е на 3 минути пеша от плажа. Разположен сред палмови дървета, в непосредствена близост до един от най-красивите плажове на Тунис. Хотел Riadh Palms 4* предлага комфортно настаняване с модерни съоръжения в центъра на Сус.
Стаи:
Хотел Riadh Palm 4* разполага с 650 стаи, от които 33 са суит. Някои от помещенията за настаняване имат самостоятелен балкон. Всяка стая разполага със: Сушилня; Сателитна телевизия; Телефон; Климатик; Магнитни карти; Стаи за непушачи; Рум-сървиз (срещу заплащане);
Ресторанти и барове:
Хотел Riadh Palms 4* разполага с няколко ресторанта и барове, където можете да се насладите на вкусна храна и напитки.
В хотела: 
Басейн; Разкрасителни процедури; Плажни чадъри; Шезлонги; Открит плувен басейн; Закрит плувен басейн; Турска/Парна баня; Масаж; Спа & Уелнес център; Фитнес; Сауна; Снек-бар; Бар; Ресторант; Туристическо бюро; Обменно бюро; Бизнес център; Конферентна/Банкетна зала; Паркинг; Wi-Fi; Химическо чистене; Коли под наем; Магазин за сувенири и подаръци.
Спорт и забавления за малки и големи:
Плаж ( на първа линия); Детски клуб; Аниматори; Дартс; Тенис на маса; Билярд; Детска площадка.
All Inclusive концепция: 
Ресторанти: Напитки, придружаващи ястията в ресторантите: бира, местно вино, вода, сода
Закуска бюфет- 06:00-10:00 Ресторант ,,Oasis”
Късна закуска- 10:00- 12:00 Ресторант ,,Aziz“
Обяд бюфет- 12:30- 15:00 Ресторант ,,Oasis“
Обяд бюфет- 12:30- 15:00 Ресторант ,,Neptune“ (от 01.05- само летния сезон)
Вечеря бюфет- 18:30- 19:45/ 20:15- 21:30 Ресторант ,,Oasis“
Късна вечеря-22:00-00:00 Ресторант ,,Oasis”
Тематична вечеря (веднъж по време на престоя, след предварителна резервация)- 19:00-21:00
Бар за кафе и сладкиши- 15:00-18:00 ч.
Палачинков бар- 16:00-18:00 ч.
Барове: Местни алкохолни и безалкохолни напитки
Лоби бар- 09:00-00:00 часа
Бар до басейна и плажа- 09:00-18:00 ч. (отворен само през летния сезон – започващ 01.05)
Мавританско кафене- 19:00- 00:00 ч.(турско кафе, ментов чай)
Платен бар: Международни алкохолни напитки
Американски бар; Чайна C’Zen; Нощен клуб; Мини бар в стаите, срещу заявка
Безплатно: 
Шезлонги на басейна, Сауна, Фитнес, Чадъри на плажа и басейна, WIFI в лоби бара, бар- салона, чайната и американския бар
Безплатни развлечения: 
Целодневни спортни дейности и игри около басейна и на плажа, развлекателна програма; Мини клуб (от 4 до 10 години); Всяка вечер различни шоута, кабаре, танци и други, тематична вечер в дискотеката
Платени развлечения и услуги:
Уелнес център ,,СПА център Серенити”; Естетичен център ,,La belle rose“; Детегледачка (при поискване 24 часа предварително); Сейф 

 

Sahara Beach Aqua Park 3* STANDARD

Sahara Beach Aquapark Resort 3* е комбинация от огромни зелени площи около хотела, невероятен аквапарк, плаж и заведения за хранене. Ще останете изненадани от невероятните условия и отличното обслужване по време на престоя ви там.

официален сайт на хотела: https://www.ttshotels.com.tn/saharabeach/

Стандартна стая странична гледка море - Цените са валидни за ранни записвания до 27.02 или до изчепрване на промоционалните места. Пансион All Inclusive

Дата

Човек в двойна стая

Единична стая

Трима възрастни в двойна стая

Един възрастен с дете 2-11.99

Един възрастен с две деца 2-11.99

Двама възрастни с дете 0-1.99

Двама възрастни с дете 2-11.99

13.04.2023

stop

stop

stop

stop

stop

stop

stop

20.04.2023

stop

stop

stop

stop

stop

stop

stop

27.04.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

04.05.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

11.05.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

18.05.2023

1342 лв.

1415 лв.

3864 лв.

2684 лв.

3757 лв.

2796 лв.

3757 лв.

20.05.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

25.05.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

27.05.2023

1232 лв.

1316 лв.

3543 лв.

2463 лв.

3443 лв.

2565 лв.

3443 лв.

01.06.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

03.06.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

08.06.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

10.06.2023

1386 лв.

1531 лв.

3982 лв.

2771 лв.

3865 лв.

2884 лв.

3865 лв.

15.06.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

17.06.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

22.06.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

24.06.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

29.06.2023

1317 лв.

1497 лв.

3773 лв.

2633 лв.

3656 лв.

2735 лв.

3656 лв.

01.07.2023

1339 лв.

1538 лв.

3834 лв.

2678 лв.

3713 лв.

2781 лв.

3713 лв.

06.07.2023

1339 лв.

1538 лв.

3834 лв.

2678 лв.

3713 лв.

2781 лв.

3713 лв.

13.07.2023

1385 лв.

1583 лв.

3957 лв.

2769 лв.

3826 лв.

2872 лв.

3826 лв.

20.07.2023

1419 лв.

1617 лв.

4049 лв.

2838 лв.

3911 лв.

2940 лв.

3911 лв.

27.07.2023

1419 лв.

1617 лв.

4049 лв.

2838 лв.

3911 лв.

2940 лв.

3911 лв.

03.08.2023

1419 лв.

1617 лв.

4049 лв.

2838 лв.

3911 лв.

2940 лв.

3911 лв.

10.08.2023

1419 лв.

1617 лв.

4049 лв.

2838 лв.

3911 лв.

2940 лв.

3911 лв.

17.08.2023

1419 лв.

1617 лв.

4049 лв.

2838 лв.

3911 лв.

2940 лв.

3911 лв.

24.08.2023

1419 лв.

1617 лв.

4049 лв.

2838 лв.

3911 лв.

2940 лв.

3911 лв.

26.08.2023

1396 лв.

1585 лв.

3988 лв.

2792 лв.

3855 лв.

2894 лв.

3855 лв.

31.08.2023

1283 лв.

1424 лв.

3681 лв.

2565 лв.

3570 лв.

2667 лв.

3570 лв.

02.09.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

07.09.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

09.09.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

14.09.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

16.09.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

21.09.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

23.09.2023

1260 лв.

1392 лв.

3620 лв.

2519 лв.

3514 лв.

2622 лв.

3514 лв.

28.09.2023

1237 лв.

1332 лв.

3559 лв.

2474 лв.

3457 лв.

2576 лв.

3457 лв.

30.09.2023

1226 лв.

1301 лв.

3528 лв.

2451 лв.

3428 лв.

2553 лв.

3428 лв.

05.10.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

12.10.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

19.10.2023

1220 лв.

1286 лв.

3513 лв.

2440 лв.

3415 лв.

2542 лв.

3415 лв.

26.10.2023

1150 лв.

1207 лв.

3324 лв.

2300 лв.

3240 лв.

2402 лв.

3240 лв.


Пакетните цени включват:

- Самолетен билет София – Енфида – София с включени летищни такси;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
- 7 нощувки на база All Inclusive;
- Представител на туроператора.
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;

Описание на хотела:
За хотела: Sahara Beach Aquapark Resort 3* е комбинация от огромни зелени площи около хотела, невероятен аквапарк, плаж и заведения за хранене. Ще останете изненадани от невероятните условия и отличното обслужване по време на престоя ви там.
За района: Приключение и разнообразие, почивка и екскурзия, непознато и различно, море и пустиня – всичко в едно – това е Тунис. Хотелът се намира близо до Монастир.
Монастир – съчетание от старинна атмосфера и модерна инфраструктура – се намира в североизточен Тунис, на брега на Средиземно мора. Климатът е благоприятен за целогодишен туризъм. Градът е туристически курорт със заведения, съоръжения за водни спортове, кафенета, плажове и забавления. Кулата Рибат е превърната в музей на ислямското изкуство. Тя е част от добре запазена стара крепост. Друга забележителност представлява джамията Боргуиба.
Местоположение: Хотелът е разположен близо до град Монастир и до морския бряг. Център на Монастир – 9 км; Летище Monastir Habib Bourguiba– 10 км.
Забележителности в района: Туристите могат да посетят историческия център на град Монастир – кулата Рибат и старото рибарско пристанище.
Основни удобства и услуги:
Включени в цената: Безжичен интернет / в общите части/; Помещение за съхранение на багаж; Климатик; 24 часова рецепция.
Срещу заплащане: Паркинг; Сейф; Трансфери; Обменно бюро; Пералня; Масаж; Спа център; Сауна; Магазин за сувенири.
Настаняване: Хотелът разполага с 8000 стилно обзаведени стаи. Стаите са единични, двойни, тройни, със свързващи врати и реновирани тип стаи. Те разполагат с тераса, баня, бюро, телефон, сателитна телевизия, сейф, климатик и сешоар.Стаите, които предлагаме са тип „двойни“.
Забележка: При запитване и допълнително заплащане – може да предложим всички типове стаи в хотела, ако има налични за конкретната дата.  Домашни любимци не се допускат в хотела.
Изхранване: Комплексът работи на база All Inclusive
Храна и напитки: ОСНОВЕН РЕСТОРАНТ – с местни специалитети и ястия от интернационалната кухня: БАР КРАЙ БАСЕЙНА – с разхладителни напитки и коктейли. КАФЕНЕ.
Басейни: Хотелският комплекс разполага с открит и закрит плувен басейн.
Плаж: Плажът се намира близо до хотела.
За децата: За децата има аквапарк, детска площадка и детски клуб за занимания. Детегледачка се ползва срещу заплащане. Високи столчета за хранене се предоставят в ресторанта.
Активности и забавления: Тенис на маса; Фитнес център; Аквапарк; Билярд; Дартс; Пешеходен туризъм; Мини голф; Конна езда; Плажен волейбол; Водни спортове; Развлекателни програми; Вечерни забавления.

 

Пакетните цени не включват:
- Сахара и нейната магия - двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята - 230 лв. / 230 лв. за дете до 11,99 г.;
- Разходка с пиратски кораб (полудневна) - 80 лв. / 60 лв. за дете до 11,99 г.;
- Разходка с катамаран (полудневна) - 80 лв. / 60 лв. за дете до 11,99 г.;
- Кайруан и Ел Джем (целодневна екскурзия) - 120 лв. / 60 лв. за дете до 11,99 г.;
- Шоу спектакъл 1001 нощ в ресторант Шехерезада (за хотели в Сус) - 120 лв. / 60 лв. за дете до 11,99 г.;
- Шоу спектакъл 1001 нощ в ресторант Шехерезада (за хотели в Хамамет) - 110 лв. / 50 лв. за дете до 11,99 г.;
- Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия) - 120 лв. / 80 лв. за дете до 11,99 г.;
- Целодневна екскурзия до Кап Бон - 115 лв. / 90 лв. за дете до 11,99 г.;
- Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета.

Условия за резервации:
- Депозит в размер 30 % платен до 24 часа след резервиране;
- Доплащане 21 дни преди тръгване;
- Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Полетно разписание (полежи на препотвърждение):

София – Енфида – 08:00 – 9:30
Енфида – София – 11:00 – 14:40

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.

Условия за потвърждение и анулиране:
- 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
- Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката.
- При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
- При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

Важно:
- Минимален брой туристи: 155 души за всеки полет. неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
- Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание.
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид (Целодневна с включен обяд)

Цена: 120 лв. за възрастен / 80 лв. за деца 2-11,99 г.

Разглеждане на старата част на Тунис, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век /ЮНЕСКО/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност.
Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка – бужуто в тунизийското културно наследсто. В продължение на 3000 години, Тунис е бил дом на много цивилизации и всички те са намерили място в националния музей. В него се намира най-голямата световна колекция от римски мозайки, включително известната мозайка, изобразяваща поета Вергилий. Видяното в Бардо, го няма другаде по света – десетки изящни мозайки украсяват стените и подовете му във възхитителна демонстрация на изтънчения вкус и майсторство на древните творци.
Обяд (без включени напитки).
Съвсем близо до столицата Тунис е самият Картаген- перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността, Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. От римския период в Картаген най – добре са запазени термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатърът на Адриан.
Разглеждане на руините, римските бани на Антонин и амфитеатъра на един от най-знаменитите градове в древността, възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
Посещение на арт градчето Сиди Бу Саид- средиземноморско вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки на фурми с канела.
Важно: входните такси за разглежданите обекти в Картаген, Тунис и Сиди Бу Саид са включени в цената, като на място се заплаща по 1 динар за снимане на обектите ( общо 3 динара на човек)
Цената включва: трансфер, обяд, билет за музея „Бардо“, беседа на български език.
Цената не включва: напитки по време на обяда, такса снимане за всеки от обектите, дължима на място, и разходи от личен характер.

 

Сахара и нейната магия (Двудневна)
Цена: 230 лв. за възрастен / 230 лв. за деца 2-11,99 г.

Започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахаранай-голямото пясъчно море в света. Там ще яздим камили, ще се любуваме на удивителните пейзажи в оазисите с финикови палми, ще видим как живеят троглодитите – хората, избрали за битието си подземни пещери в пустинята вместо удобствата на съвременния град, ще попаднем и сред декора на филмовата мегапродукция „Междузвездни войни”.
По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.

През първия ден:
Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и трети в света ( след Рим и Капуа ) амфитеатър в Северна Африка. Римският колизеум е с диаметър 128 метра и капацитет за внушителните 35 000 зрители. Колизеумът е бил изграден през III век по времето на римския император Гордиан I, има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.
Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата.
Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци - През XIV век роденият в Тунис арабски учен и историк Ибн Халдун пише, че берберите са могъщ, смел и многоброен народ, обитаващ Магреб от незапомнени времена. Селцето Матмата е сигурно най-неоспоримият пример за приспособимостта на човека, за умението му да превръща недостатъците на природната среда в предимство, за способността му да създава дом навсякъде и при всякакви условия. Ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители.
Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.

ВАЖНО: Джип сафари – включено в цента. По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 30 динара/ 10 ЕВРО на човек, АТВ – 50 динара/17 ЕВРО за 1 човек и 70 динара/ 24 ЕВРО за двама, делтапланер при подходящи условия – 70 динара/ 24 ЕВРО на човек.

На място се заплаща по 1 динар за снимане на всеки от посещаваните обекти.

На втория ден от екскурзията в Сахара,:
След ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.
Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още”Замъкът на слънцето “. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад… място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.
Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.
След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. . Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим , трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан / ЮНЕСКО / Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.
Цената включва: трансфер с 3*/4* автобус, два обяда, входна такса за Ел Джем, офроуд с джипове, беседа на български език.
Цената не включва: напитки по време на обядите и вечерята, яздене на камили, каране на АТВ или делтапланер , такса снимане по обектите, дължима на място и разходи от личен характер.

 

Кап Бон (Целодневна)
Цена: 115 лв. за възрастен /90 лв. за деца 2-11,99 г.

Келибия – Керкуан – Хауариа – винарна Бакхус
Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис. Той е най-близката до Сицилия, съответно и до Европа (с изключение на Херкулесовите стълбове), географска точка на Африка. От най-големия средиземноморски остров го отделя Сицилийския пролив. Отпътуване сутринта от Сус/Хамамет (165 км. / 140 км. / 60 км. ) за Килибия - град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената). Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.) - един от най-важните пунически градове, наред със Картаген и днешен Сус. Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената). Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената).
Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената).
Цената включва: трансфер, беседа на български език, вход за крепостта, входна такса за музея в Керкуан, обяд в ресторант в Хауариа, дегустация на вино.
Цената не включва: разходи от личен характер. Такса за снимане, дължима на място
 

Разходка с пиратски кораб (Полудневна)
Цена: 80 лв. за възрастен / 60 лв. за деца 2-11,99 г.

Разходка с пиратски кораб- едно вълнуващо плаване, спектакъл със пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещтне това морско приключение. Върнете се назад във времето, когато сте мечтали да се качите на подобен кораб, да бъдете част от пиратско приключение, да покорявате нови брегове, да търсите скрити съкровища…
Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.
Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи

Разходка с катамаран (Полудневна)
Цена: 80 лв. за възрастен / 60 лв. за деца 2-11,99 г.

Няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води.
Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис. Насладете се на вълнуващото плаване и неповторимото усещане за свобода, по време на което ще ви бъдат сервирани безалкохолни напитки и плодове, под звуците на приятна музика!
Опъваме платната за незабравима морска разходка, по време на която да се отпуснете в приятно безгрижие.Изживейте усещането да плавате, задвижвани единствено от вятъра на борда на ветроходен катамаран и удоволствието да достигнете до красиви заливи, достъпни единствено по вода.
Екскурзията започва след закуска, връщането в хотелите е за обяд.
Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.
Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи

Подобни оферти

Абонамент за newsletter