Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Чили 2017

Предлагаме ви една уникална възможност да посетите Чили и да се насладите на Великденските острови и Патагония

12 дни, 9 нощувки, 8 закуски, 3 обяда

Маршрут: СОФИЯ – САНТЯГО – ВАЛПАРАИСО – ВИНЯ ДЕЛ МАР – ВЕЛИКДЕНСКИЯТ ОСТРОВ РАПА НУИ – САНТЯГО – ПУНТА АРЕНАС – ОСТРОВ МАГДАЛЕНА - ПУЕРТО НАТАЛЕС – ТОРЕС ДЕЛ ПАЙНЕ – ПУНТА АРЕНАС - САНТЯГО – СОФИЯ

1 ден - София – Рим - Сантяго де Чили
Полет от София за Сантяго през Рим, в 19.05 ч.. Кацане на летище Фиумичино в 20.00 ч. Продължване същата вечер в 22.00 ч. за Сантяго.

2 ден - Сантяго
Кацане в 09.15 ч. на летището в Сантяго. Целодневна обиколка на чилийската столица. Сантяго е град, в който история и съвремие се съчетават в един неповторим архитектурен ансамбъл. Ще видим сградата на Президентството - дворецът де ла Монеда и историческия център на града, централният площад на града Пласа де армас, винаги оживен и изпълнен с хора, Катедралата на града издигната през далечната 1748 г., Националната библиотека, Градският театър и църквата посветена на Св. Франциск, която е най - старата църква в града. След разходката в центъра, ще се изкачим до хълма Сан Кристобал, който със своите 710 м е най–високата точка на града. Освен запомнящата се гледка към изумителните върхове на Андите, на върха се намира и статуя на Дева Мария, почитана като патрон и покровител на града. След това ще се спуснем към модерните квартали Белависта и Провиденса. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден - Сантяго – Валпараисо – Виня дел Мар
Закуска. Отпътуване към бреговете на Тихия Океан, като пътят преминава през живописните долини на Куракави и Касабланка, прочути със своите традиции в областта на винепроизводството на бяло вино от вида Совиньон блан. Първата спирка е във Валпараисо, който днес е главно пристанище на Чили и има и статут на законодателна столица на страната. Градът пленява посетителите си с пъстроцветните си къщи, кацнали на десетки хълмове, с тесните си живописни улички и стълбища, декорирани с многоцветна керамика иа фаянс. Посещението на Валпараисо включва площад Сотомайор, площада на Победата и разходка до някой от най–известните хълмове в града. Свободно време за разходка и посещение на дома на един от най–известните чилийски писатели Пабло Неруда. Обяд в местен ресторант. Програмата продължава с посещение на Виня дел Мар – известен като градът-градина, заради парковете и цветните лехи, които разкрасяват градския пейзаж. Връщане в Сантяго. Нощувка.

4 ден - Сантяго – Великденският остров Рапа Нуи
Закуска. Трансфер до летището и полет до остров Рапа Нуи. Посрещане на летището с цветни гирлянди и комбиниран трансфер до хотела. Островът става популярен благодарение на мистериозните статуи, изобразяващи човешки фигури и наречени моаи. Моаите са една от най- големите загадки. Според някои теории големите каменни статуи са били символ на властта – светска и религиозна. Според други, те са били носители на божествена същност и са почитани от племената на острова, като покровители на живите и умрелите. Ще потънем в мистерията на красивия Великденски остров Рапа Нуи. Приказната зеленина и синьото океанско безбрежие ще ви отнесат в свят, далечен от вашия. Цялата картина се допълва от загадъчните моаи. Чия майсторска ръка е изваяла тези фигури, какво е било тяхното предназначение, каква техника е използвана за преместването на огромните монолити са въпроси, които и до днес са обект на различни спекулации в научните среди. Посещението на Великденския остров Рапа Нуи е едно незабравимо преживяване. Ще посетим Аху Винапу, комплекс използван от местните жители, които според Тур Хайердал показва множество сходства с градежите на инките в Саксайуаман. Ще продължим към Пуна Пау, кратер разположен на изток от Ханга Роа, от където местните са добивали един от видовете скала, използвана за изработка на моаите и Аху Акиви, където се намират седем от най-големите моаи на острова. Те са уникални с това, че се намират във вътрешността на острова и гледат към океана. Последната спирка са древните пещери Ана Те Паху, разположени на западния бряг на Великденския остров, в подножието на вулкана Теревака. Смятани за убежище от островитяните. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден - Рапа Нуи
Закуска. Ще продължим обиколката на Рапа Нуи. Първата спирка е Аху Вайху, където лежат осем големи моаи, съборени най–вероятно по времето на племенни конфликти избухнали на острова. Следващата спирка е гробницата на Хоту Мату‘а, легендарен прародител на жителите на Рапа Нуи и първи колонизатор на острова. Ще продължим към Аху Тохгарики и Аху Те Пито Кура, където се намира най – големият моай на острова, с височина от 10 м и маса от 85 тона. В този комплекс се намира и Пъпът на света – идеално кръгъл камък, който според легендата е донесен на острова от Хото Мату‘а. Обяд в местен ресторант. След обяда ще посетим Рано Рараку – вулканичен кратер, чиято застинала лава е използвана за изгражадането на 95 % от моаите. Обиколката на острова ще завърши на великолепния плаж Анакена, известен с белия си пясък и кристално чистите си води. Свободно време и връщане в хотела. Нощувка.

6 ден - Рапа Нуи
Закуска. Този ден е предвиден за посещение на вулкана Рано Кау и церемониалния център Оронго. Тан се е провеждала важна церемония, свързана с културата на моаите и въздигаща в култ човека-птица, изображения на който могат да бъдат видяни изсечени в скалите. Следваща спирка е пещерата Ана Кай Тангата - известна със своите древни рисунки. Свободен следобед. Нощувка.

7 ден - Рапа Нуи – Сантяго
Закуска. Сутринта свободно време. Трансфер до летището и следобеден полет до Сантяго. Настаняване в хотел в района на летището. Нощувка.

8 ден - Пунта Аренас /Чилийска Патагония/ – корабче до остров Магдалена – Пуерто Наталес
Ранен полет от Сантяго за Пунта Аренас /Чилийска Патагония/. Кацане, трансфер до пристанището. Разходка с корабче, което ще ни отведе до остров Магдалена, островът с най-голямата колония на Магеланови пингвини, надхвърляща 150 хил. птици. Освен пингвините, често могат да се видят морски слонове, тюлени, делфини, сред които ендемичния вид делфин на Комърсон, и най–различни видове птици. Ще имате възможността да се разходите сред пингвините с така популярния „пингвин тур“. По обед връщане в Пунта Аренас и отпътуване за Пуерто Наталес, малко градче, черпещо своята популярност от близостта си до Националния парк Торес дел Пайне. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден - Национален парк Торес дел Пайне
Закуска. Отпътуване към Торес дел Пайне, най- известния и голям парк на територията на Чили. Паркът омагьосва с величието на природата, уникалното съчетание на могъщи планини, вековни глетчери и бистри езера. Ще започнем с Пещерата на Милодона, където са намерени едни от най- добре запазените останки от този бозайник, живял преди около 12 000 г. Ще продължим с лагуна Амарга, чиито бели брегове покрити със сол, привличат десетки видове редки птици, включително розовото фламинго. От там ще се насочим към езерото Пехое и прекрасни гледки към върховете на Корделиера Пайне. Обяд в местен ресторант. След почивката ще продължим с посещение на езерото Грей едноименния глетчър. Връщане в хотела в Пуерто Наталес. Нощувка.

10 ден - Глетчерите Балмаседа и Серано – Пунта Аренас
Закуска. Ще се насочим към „Фиорда на последната надежда“, където от борда на кораба ще се разкрият незабравими гледки към красивите гледчери Балмаседа и Серано. Продължаване за Пунта Аренас. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден - Пунта Аренас – Сантяго – Рим
Закуска или сух пакет. Ранен трансфер до летището и полет за Сантяго. От там, с полет през Рим в 12.45 ч. ще се отправим обратно към София.

12 ден - Рим - София
Кацане на летище Фиучичино в 07.00 ч. Продължаване за София с полет в 15.20 ч. Кацане на летище София в 18.15 ч.

Отстъпка за ранни записвания - 200 лв. за записвания до 28.02.2017 

Дата

На човек в
двойна стая

Доплащане за
единична стая

28.11.2017 – 09.12.2017

7450 лв.

1535 лв.

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет София – Рим - Сантяго – Рим – София, на авиокомпания AL ITALIA
- летищни такси
- Самолетен билет за вътрешен полет Сантяго – Рапа Нуи – Сантяго и Сантяго – Пунта Аренас – Сантяго
- летищни такси
- Трансфери и транспорт по програмата
- 3 нощувки и 2 закуски в Сантяго, в хотел 4*
- 3 нощувки със закуски в Великденския о-в Рапа Нуи, в хотел 4*
- 2 нощувки със закуски в Пуерто Наталес, в хотел 4*
- 1 нощувка със закуска в Пунта Аренас, в хотел 4*
- 3 обяда
- Обслужване от местни екскурзоводи с превод от водача на групата
- Всички входни такси по програмата
- Разходка с корабче до остров Магдалена и пингвин тур
- Водач от агенцията.

Пакетната цена не включва:
- Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/
- Бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.

Доплащане за:
- медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие – 30 лв., за лица над 65 г. – 42 лв. за лица над 70 г. – 60 лв.
- Входна такса за влизане във Великденския остров – 60 USD /заплаща се на летището/

Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи;
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
- Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.85 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Условия за резервация:
- Депозит – 50 % от пакетната цена,
- Доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Примерни хотели, предвидени по програмата:
- Хотел Neruda 4* (http://hotelneruda.cl/en/) или подобен в Сантяго,
- Хотел Holiday Inn Santiago Airport 4*(https://www.ihg.com/holidayinn/hotels) или подобен в района на летището на Сантяго;
- Altiplanico Easter Island hotel 4* (http://www.altiplanico.cl/en/altiplanico-easter-island/) или подобен на Великденски остров,
- Хотел Altiplanico Puerto Natales 4* (http://www.altiplanico.cl/altiplanico-puerto-natales/) или подобен в Пуерто Наталес,
- Хотел Cabo de Hornos 4* (http://www.hotelcabodehornos.com/) или подобен в Пунта Аренас.

- Входна такса за влизане във Великденския остров – 60 USD /заплаща се на летището/.

Абонамент за newsletter