Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Шри Ланка и Южна Индия с Керала 2017

Екзотика - пленяваща сетивата в градина от подправки и скъпоценни камъни

13 дни, 12 нощувки, 10 закуски, 11 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ДОХА – КОЛОМБО – АНУРАДХАПУРА – СИГИРИЯ – ПОЛОНАРУА – ДАМБУЛА – КАНДИ – ПИНАВЕЛА – ВАДУВА/БЕНТОТА - КОЛОМБО – МАДУРАЙ – ПЕРИАР – АЛЕПИ - КУМАРАКОМ – КОЧИН – ДОХА – СОФИЯ

1 ден – София – Доха
Отпътуване от София в 20.40 ч. с редовен полет на Qatar Airways за Доха. Кацане в Доха в 01.20 ч. и настаняване в хотел – за група с тръгване 04.04. Нощувка.

2 ден – Коломбо
Излитане за Коломбо в 10.30 ч./*за група с тръгване 11.10. в 02.15 ч. и кацане в 17.40 ч./* в 09.35 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния ни партньор и начало на обзорна вечерна/*дневна обиколка, която предвижда минаване покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Коломбо – Анурадапура - Сигирия
Закуска. Отпътуване за Анурдапура (UNESCO) и начало на туристическата програма. Градът е един от най - големите и най - древни градски средища на острова. Още през IV в.пр.н.е. се превръща в столица на местно кралство и запазва този си статут в продължение на 15 века. В този период градът се налага като един от най - значимите градски центрове в Южна Азия. През вековете се развива до важен будистки център, като най - голям интерес за туристите представлява ступата Руванели, както и считаното за едно от най - старите дървета в света Шри Маха Бодхи, което според легендата е клонка пренасяна от дървото, под което Буда получава просветление. Настаняване в хотел в района на Сигирия. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Сигирия – Полонаруа
Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия. Древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в., Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полунаруа – вторият по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в., и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата е създаден още през II в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик (древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използва восък и различни органични багрила), а накрая разходка из Кралската ботаническа градина. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските царе, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Канди – Пинавела – Вадува/Бентота
Закуска. Отпътуване за Вадува/Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Пристигане в района на Вадува/Бентота и настаняване в хотел. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в Югозападната част на острова и е считана за най- красивия курортен район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Вадува /Бентота – Балапития - Гол (екскурзия по желание)
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозапазното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гол. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация. Пристигане в Гол и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в Бентота. Вечеря. Нощувка. 

8 ден – Вадува / Бентота
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност да се отдадете на водни спортове. Вечеря. Нощувка.

9 ден – Вадува / Бентота – Коломбо – Мадурай (Южна Индия)
Закуска. Трансфер с автобус до Коломбо и полет до град Мадурай в Южна Индия. Посрещане със свежи гирлянди от цветя и трансфер. Градът е втори по големина в провинция Тамил Наду и един от най - значимите центрове на тамилската култура. Създаден преди повече от 2500 г., в продължение на векове Мадурай е бил просветен и религиозен център. Обиколката включва посещение на храма, посветен на богинята Менакши с шедьовъра на дравидската архитектура - Залата на хилядата колони. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ден – Мадурай – Периар
Закуска. Отпътуване за Природния резерват Периар. Разположен в подножието на Западните Гхати, паркът предлага на посетителите да се насладят на удивителни пейзажи, да зърнат характерни за района животински видове – слонове, замбари, гаури, диви прасета, диви кучета и леопарди. Настаняване в хотел. Посещение на демонстрация на Каларипаят - традиционно за Южна Индия бойно изкуство, което днес е считано за една от най-старите бойни системи в света. Демонстрацията включва различни техники с оръжие, ключове и хвърляния, както и различни удари с ръце и крака. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

11 ден – Периар – Алепи – круиз из езерото Вембанат – Кумараком
Закуска. Отпътуване към пристанището Алепи и качване на борда на така нареченият кетувалам, който ще ви отведе на незабравимо пътуване по многобройните канали и водите на езерото Вембанат. Настанени удобно на борда, ще имате възможност да наблюдавате пленяващи природни пейзажи, да видите редки видове птици и да добиете представа за живота на местните жители, които обитават бреговете на езерото. Акостиране и продължаване към туристическото селище Кумараком. То е разположено върху групичка от малки острови във водите на езерото Вембанат. Мястото привлича туристи с красотата на природата си и птичия резерват, разположен на бреговете на езерото. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

12 ден – Кумараком – Кочин
Закуска. Отпътуване за Кочин. Вечно зелената столица на Керала се слави с едно от най - удобните естествени пристанища в света. Това местоположение на града е причина той да се наложи, като един от най - важните търговски центрове в Южна Индия и още в епохата на Античността да си спечели прозвището „Перлата на Арабско море“. Жителите на града са търгували с гърци, римляни, араби, евреи, а по - късно португалци и англичани налагат своето трайно присъствие в района, превръщайки Кочин в център на търговията с подправки. В града интерес представляват Дворецът Матанчери, декориран с фрески от Рамаяна, Форт Кочин – португалска цитадела, създадена, за да брани първата европейска колония в Индия, църквата Св. Франциск, в която първоначално са положени останките на Васко да Гама. Обиколката продължава с разходка по еврейската улица и посещение на синагогата построена през XVI в. Свободно време. Привечер посещение на фолклорно представление – Катакали. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

13 ден – Кочин – Доха – София
Ранен трансфер до летището и полет на QATAR AIRWAYS за Доха в 03.45 ч. Кацане в Доха в 05.40 ч. По желание и срещу допълнително заплащане обзорен тур на Доха – за група с дата на тръгване 04.04. Полет за София в 14.30 ч./*06.50 ч. Кацане на аерогара София в 19.40 ч./*12.00 ч.

 

Дата

На човек в
двойна стая

Даплащане за единична стая

04.04.17 – 16.04.17

3995 лева

5072 лв.

11.10.17 – 23.10.17

4085 лева

5162 лв.

Пакетните цени включват:
- самолетен билет София – Доха - Коломбо - Кочин – Доха - София
- летищни такси
- самолетен билет за вътрешен полет Коломбо – Мадурай с включени летищни такси
- 1 нощувка в Доха за дата на тръгване 04.04.17
- 1 нощувка с вечеря в Коломбо, хотел  4*
- 2 нощувки със закуска и вечеря в района на Сигирия в хотел 4*
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди, хотел  4*
- 3 нощувки със закуска и вечеря във Вадува / Бентота, хотел 4*
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Мадурай, хотел 4*
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Кумараком, хотел 4*
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Кочин, хотел 4*
- всички трансфери по програмата
- местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата
- входни такси за посочените обекти
- туристическа програма на български език
- посещение на резервата за слонове в Пинавала
- посещение на Кралската ботаническа градина в Канди
- бижутерийна галерия
- традиционно представление в Канди
- посещение на Националният природен резерват в Периар
- фолклорно представление Катакали в Кочин
- посещение на демонстрация на Каларипаят
- представител на агенцията по време на цялото пътуване.

Пакетните цени не включват:
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 EUR;
- бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите;
- такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в туристическите обекти;
-  eднодневна екскурзия до Балапития и Гол – 65 EUR при мин. 10 тур. /групата се придружава от българския водач/.
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 24 лв., за лица над 65 г. – 36 лв., над 70 г. – 48 лв.
- обзорен тур на Доха – 50 лв. при мин. 10 туристи. Забележка: екскурзията се заявява предварително и се заплащат с основния пакет/.
- виза за Шри Ланка – 35 USD (полага се на място при влизане в страната)
- виза за Индия –105 лв., заплаща се в Консулството, задължително лично явяване на интервю но не по-късно от 30 дни преди отпътуване (по изключение и с разрешение на Консулството не се налага лично интервю за туристи над 70 г.). Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.
- при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. – 110 EUR

Условия за резервация:
- Депозит – 50 % от пакетната цена,
- Доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

 Забележка:
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата
- Документи необходими за виза за Индия: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия и Шри Ланка (не се налага ваксинация).

Хотели по програмата:

Местоположение

Хотел

Коломбо

Colombo Ozo 4* или подобен

Сигирия/Дамбула

Aliya Resort 4* или подобен

Канди

Topaz Hotel 4* или подобен

Вадува / Бентота

Citrus Waskaduwa 4* или подобен

Мадурай

Fortune Pandiyan Hotel 4* или подобен

Периар

Holiday Vista Hotel 4* или подобен

Кумараком

Whispering Palms 4* или подобен

Кочин

Presidency 4* или подобен

- такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в туристическите обекти;

- eднодневна екскурзия до Балапития и Гол – 65 EUR при мин. 10 тур. /групата се придружава от българския водач/.

- обзорен тур на Доха – 50 лв. при мин. 10 туристи. Забележка: екскурзията се заявява предварително и се заплащат с основния пакет/

Абонамент за newsletter