Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
Плажът Войдокилиа на полуостров Пелопонес

Топ 10 на най-добрите плажове в Гърция

Сигурни сме, че вече сте виждали снимки на кристалните им тюркоазени води, обливащи вулканични скали, златист пясък или гладки бели камъчета. Елате с нас и се потопете в най-добрите плажове в Гърция!

Да подберем най-добрите плажове в Гърция – страната с единадесета по дължина брегова ивица в света и цели 380 носители на Син Флаг (интернационална екологична награда, присъждана на плажове и пристанища, където се полагат особени усилия за опазване на околната среда) не е лесна задача.

Подбрахме за Вас десет прекрасни гръцки плажа, но страната предлага на своите посетители безброй красиви, екзотични плажове – както в континентална Гърция, така и на многобройните гръцки острови.

 

Супер Парадайс (Super Paradise), остров Миконос
Плажовете на Миконос са прочути като най-добрите в Егейско море благодарение на кристалните си води и златен пясък, както и звездното обслужване и прекрасна организация. Сред най-впечатляващите плажове на остров Миконос е Super Paradise – широк пясъчен залив с тюркоазени води. Гмурнете се, отворете очи и разберете защо това е един от най-красивите плажове на Гърция. 
Плажът Супер Парадайс на остров Миконос

 

Лалариа (Lalaria), остров Скиатос
Плажът Лалариа трудно може да бъде описан с думи. Емблематичен за остров Скиатос, плажът често е посочван за най-впечатляващия в Гърция. Изумрудената вода къпе гладките бели камъчета под извисяващи се отвестни скали, привличайки десетки лодки, изпълнени с нетърпеливи посетители. 
Плажът Лалариа на остров Скиатос

 

Саракинико (Sarakiniko), остров Милос
Млечно бели вулканични скали, оформени в причудливи форми от вятъра и водата, допълнени от зеленикави кристални води преливащи в тъмното синьо на дълбините на залива. 
Плажът Саракинико на остров Милос

 

Колимбитрес (Kolymbithres), остров Парос
Този прочут плаж, скътан в залива Науса се къпе във великолепни синьо-зелени води, а изваяните в причудливи форми сивкави скали крият големи и малки златни пясъчни плажчета.
Плажът Колимбитрес на остров Парос

 

Навагио (Navagio), остров Закинтос
Кой би предположил, че развалините на кораба Панайотис ще се превърнат в звездата на хиляди снимки и видеоклипове, популяризирали остров Закинтос по целия свят? Плажът Навагио, разположен в северозападната част на остров Закинтос, е невероятно красиво място и спира дъха на посетителите със своите бели отвестни скали, бял пясъчен плаж и тюркоазени води. Скочете от корабчето, доплувайте до плажа и релаксирайте попивайки заобикалящата Ви красота. 
Плажът Навагио на остров Закинтос

 

Миртос (Myros), остров Кефалония
Миртос е приказен плаж настанен между Асос и Аргостоли – столицата на остров Кефалония. Безспорно най-красивият плаж на най-големия Йонийски остров Кефалония трябва да бъде включен във всяка класация с гръцки плажове. Бял пясък, фини камъчета, лазурни води, в подножието на невероятно високи скали – гледката е незабравима. 
Плажът Миртос на остров Кефалония

 

Канал Д‘Амур (Canal D’Amour), остров Корфу
Ах, Корфу! До курортното селище Сидари на остров Корфу се намира сюрреалистичният пейзаж на Канала на любовта – Канал Д‘Амур. Пясъчни скали, изваяни пещери, малки плажове, синьо-зелени води. И ако това не е достатъчно, легендата гласи, че този, който преплува канала между скалите ще намери любовта на живота си от другата страна. Препоръчително е обвързаните да не опитват това :)
Плажът Канал Д'Амур на остров Корфу

 

Порто Кацики (Porto Katsiki), остров Лефкада
Не сме изненадани, че един от шестте най-добри плажа на Средиземноморието се намира отново на Йонийски остров. Вероятно вече познавате пейзажът на Порто Кацики и само ще кажем, че гледката на бели скали, окъпани в оранжево-розовата палитра на залеза, на фона на кристални сини води е неземно красива.
Плажът Порто Кацики на остров Лефкада

 

Балос (Balos), остров Крит
Балос се нарежда сред най-екзотичните гръцки плажове и подобно на Порто Кацики на остров Лефкада е и сред най-добрите плажове на Средиземноморието. Плажът Балос е разположен в западната част на остров Крит, близо до селището Кисамос. Тук пясъкът на лагуната проблясва в бяло-розови отенъци, водата съчетава ослепителни нюанси на тюркоазено, а островчето Грамвуса с Венецианска крепост добавя приказна нотка към пейзажа. 
Плажът Балос на остров Крит

 

Войдокилиа (Voidokilia), полуостров Пелопонес
Снимки от този плаж в Месиния са обиколили целия свят. Белият пясък рамкира райска синьо-зелена лагуна в съвършен полукръг, сякаш създаден от майстор художник. Девствената заобикаляща природа е още една причина Войдокилиа да се нареджа сред топ 10 на най-добрите плажове в Гърция. 
Плажът Войдокилиа на полуостров Пелопонес

 

 

Сподели статията

Абонамент за newsletter