Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
лансароте, канарски острови

10 от най-вълнуващите места на Канарските острови

Със своя субтропичен климат и невероятни пясъчни плажове, Канарските острови, недалеч от бреговете на Африка, са популярна дестинация за почивка.

Дремещите вулкани, праисторическите обекти, гъстите борови гори, лунните пейзажи, ездата на камили и километрите от девствени пясъчни дюни, напомнящи за Сахара оформят другият облик на Канарските острови, далеч от крайбрежните курорти.

Избрахме десет места, които да ви накарат да включите Канарите в списъка ви с мечтани дестинации.

 

10. Ла Гомера
Ла Гомера е вторият най-малък остров сред седемте основни острови от групата на Канарите. На скромната площ от 370 кв. км. (едва 22 км. в диаметър), Ла Гомера предлага на своите посетители изключително разнообразен пейзаж. От банановите горички на север до безплодните земи на юг, островът предлага чудесни условия за пешеходен туризъм и множество тюркоазени басейни по крайбрежието, в които да се разхладите по пътя. Ла Гомера разполага само с два курорта, а островът може да бъде посетен като еднодневна екскурзия от Тенерифе.
ла гомера, канарски острови

 

9. Национален парк Тиманфая, остров Лансароте
Необикновеният лунен пейзаж на парка Тиманфая ще ви завладее. Тук имате възможност за незабравими ваканционни преживявания, като опознаете околностите, яздейки камила или като се насладите на барбекю, захранено от геотермална енергия. А защо не и двете. 
национален парк тиманфая, лансароте, канарски острови

 

8. Ел Хиеро
Остров Ел Хиеро е най-малкия и най-слабо населения от архипелага на Канарските острови. Това го прави перфектна дестинация за онези, които предпочитат спокойствието. Ако пък сте любители на гмуркането, островът предоставя чудесни условия.
ел хиеро, канарски острови

 

7. Ла Палма
Остров Ла Палма е най-северозападния и пети по големина сред Канарските острови. Площта на острова е доминирана от величествената планина Калдера де Табуриенте. Огромните размери на кратера (28 км. дължина, 10 км. широчина и 1500 м. дълбочина) го нареждат сред най-големите вулканични кратери в света. Освен спиращите дъха гледки на Национален парк Калдера де Табуриенте, Ла Палма предлага на своите посетители и чудесни черни пясъчни плажове.
калдера де табуриенте, ла палма, канарски острови

 

6. Маспаломас, остров Гран Канария
Маспаломас е малко градче в южната част на остров Гран Канария. Истинската забележителност тук са огромните пясъчни дюни на брега на Атлантическия океан, които наподобяват умален модел на Сахара. Няма да ви се наложи да се борите за място на брега и не забравяйте да се оглеждате за преминаващи камили.
маспаломас, гран канария, канарски острови

 

5. Плая Папагайо, остров Лансароте
Ако парка Тиманфая и язденето на камила не са по вкуса ви, отбийте се до плажа Папагайо – един от най-красивите плажове на Лансароте.
плая папагайо, лансароте, канарски острови

 

4. Национален парк Тейде, остров Тенерифе
Национален парк Тейде е сред най-известните забележителности на Канарските острови. Разположен е около третия по големина вулкан в света (измерено от основата му) с връх Тейде (3718 м.) – най-високия връх на Испания. В парка се намира и вулканът Пико Виехо – втори по височина на Канарските острови с най-висока точка на 3135 м. Национален парк Тейде е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и определено си заслужава да бъде посетен заради невероятните гледки, които разкрива.
връх тейде, тенерифе, канарски острови

 

3. Природен резерват Лобос, североизточно от остров Фуертевентура
Природният резерват се намира на малък остров само на няколко километра от бреговете на Фуертевентура и е дом на редица защитени растителни и животински видове. Допълнително може да се насладите на приканващата лагуна на Плая де ла Конча, а до острова можете да стигнете с лодка от пристанище Коралехо на остров Фуертевентура.
остров лобос, канарски острови

 

2. Пътуване по западния бряг на остров Гран Канария
Стръмния лъкатушещ път не е за хора със слаби сърца, но ще бъдете възнаградени с невероятна гледка към морето, докато преминавате край редки растения и птици.
гран канария, канарски острови

 

1. Плажът Ел Кофете, остров Фуертевентура
Сгушен в едно от най-изолираните кътчета на Фуертевентура, единствения начин да стигнете до този мистериозен и безлюден плаж е по черен път. Насладете се на километри златист пясък, големи вълни и прекрасен планински пейзаж.
плаж кофете, фуертевентура, канарски острови

Сподели статията

Абонамент за newsletter