Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
тулум-мексико

13 плажа, за които да помечтаем през зимата

Всеки обича белите пясъчни плажове, къпещи се в кристални тюркоазени води. За съжаление, когато навън е студено, мокро и заснежено, единственото, което ни остава е да отделим миг от мрачния ден за да се стоплим с мечти и спомени за тези картини.
Подбрахме 13 мечтани плажа в Петък 13-ти.

 

Ботъм Бей, Барбадос
Този рай на Карибите ще ви омае с привидно спокойния си характер. Прекрасни вълни се разливат върху кристалния пясък. Понякога обаче външният вид лъже и тук е по-добро място за снимки и пикник, отколкото за плуване, поради силното морско течение.
ботъм бей, барбадос

 

Олюдениз, Турция
Популярната сред европейците лагуна Олюдениз е чудесно място за летни приключения. Макар, че брега е по-скоро каменист, лагуната е идеална за гмуркане и шнорхелинг.
олюдениз-турция

 

Лафинг Бърд Кай, Белиз
Този островен национален парк е любима локация за гмуркачите. Лафинг Бърд Кай е най-южният остров в бариерният риф на Белиз и е пълен с колоритен морски живот и корали. На самият остров няма място за престой, но пък е перфектен за романтична нощ на плажа.
лафинг бърд кай белиз

 

Навагио, остров Закинтос
Навагио няма нужда от представяне. Той е сред най-популярните райски кътчета в света и емблема на остров Закинтос. Легендата за круширалия кораб и невероятната синя вода на залива привличат хиляди туристи годишно.
закинтос навагио

 

Плайа Параисо, Куба
Плажът е сред многото богатства на Куба. Ослепително белият пясък и тюркоазените води са достатъчна причина да го посетите. Идеално място да се полюбувате на делфините, докато хапвате на плажа.
плайа параисо, куба

Лонг Бийч, Виетнам
Некултивиран и неразвит, този плаж попада в любителската категория. Ако ви привлича идеята за бял плаж, заобиколен от екзотична джунгла, това е мястото за вас.
лонг бийч виетнам

 

Плажът Уайтхевън, Австралия
Уайтхевън е сред фаворитите ни. Плажът се намира на остров Уитсъндей и в структурата си съдържа силициев диоксид, който го прави толкова ослепително бял. Най-доброто място за наблюдение е Тънг поинт, а когато приливът се измества, водата и пясъкът се смесват за да създадат калейдоскоп от цветове.
уайтхевън-австралия

 

Бел Маре, остров Мавриций
Мавриций е мечта сам по себе си, но плажът Бел Маре е всичко, което бихте очаквали. Единственият проблем е, че уикендите тук са натоварени, но ако го посетите през седмицата, ще може да му се насладите пълноценно.
бел-маре-мавриций

 

Тулум, Мексико
Това екзотично кътче често оглавява класациите на любителите на плажове. Кристално бял пясък и тюркоазени води за каквито не сте и мечтали. Екзотиката се допълва от зашеметяващи майски руини и предлага бягство от реалността в света на приказките.
тулум-мексико

Раротонга, островите Кук
Най-големият от островите Кук – Раротонга, е популярна дестинация сред сърфистите. Най-добрите вълни тук се формират между Ноември и Март, а островът е по-икономична дестинация от своя съсед Таити.
раротонга, островите кук

 

Пра Нанг, Тайланд
Плажът Пра Нанг е сред най-разпознаваемите в света и една от перлите на Тайланд. Мястото е чудесно за катерене по варовиковите скали, гмуркане, хапване на плажа и водни спортове.
пра нанг, тайланд

 

Шампейн Бийч, остров Вануату
В единия край на плажа Шампейн (бел. ред.champagne – шампанско) подводни извори образуват балончета на повърхността, откъдето и името на това кътче.
шампейн бийч, вануату

 

Плажът на Сън Айлънд, Малдиви
Накрая, но не на последно място, няма как да не споменем и Малдивите. Достъпът до този плаж е само за членове, но си струва допълнителните разходи. Островът принадлежи на Sun Island Resort & SPA – идилия от тюркоаз и кацнали над водата бунгала и определено е сред мечтаните дестинации за младоженците.
сън айлънд, малдиви

 

Сподели статията

Абонамент за newsletter