Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
хайфа бахайски градини

Екскурзия до Израел – 2022, 7 нощувки

Израел - история и настояще, един класически гранд тур из Светите земи

8 дни, 7 нощувки, 7 закуски и вечери

Маршрут: София – Тел Авив – Беер Шева/Негев – Мамшит – Мъртво море – Масада – Кумран – Каср Ал Яхуд – Йерихон – Йерусалим – Витлеем – Ейн Карем – Мегидон/Армагедон – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан - Тиберия – Сафед – Акра – Хайфа – Кесария – Нетания –

Акценти на програмата:
- Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
- Витлеем (Църквата Рождество Христово)
- Йерихон (най-древният град в света)
- Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
- Мъртво море (време за плаж и релакс)
- Кумран (историята на Кумранските ръкописи)
- Назарет (място на Благовещението)
- Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
- Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
- Планината на блаженствата (панорамана гледка към Галилейското езеро)
- Голанските възвишения (красива природа и уникални гледки)
- Кана Галилейска (първото чудо на Христос)
- Акра (епохата на кръстоносците)
- Хайфа (Бахайските градини)
- Кесария (следи от Римската епоха, акведукта)
- Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно) 

 

1 ден: София – Тел Авив – Беер Шева/Негев
Заминаване от летище София с полет на България ер в 18:00ч. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Трансфер до Беер Шева. Вечеря и нощувка в региона на Беер Шева/Негев.

2 ден: Беер Шева/Негев – Мамшит – Мъртво море/Ейн Бокек – Негев
Закуска. Посещение на национален парк Мамшит – темата е „Пътят на тамяна“. Основан е през 1 век пр. Хр. като търговски пункт между Петра и Газа. По времето на набатейското царство Мамшит (познат в древността като Мампсис от мозаичната карта в Мадаба) е бил едно от най-важните места от маршрута на керваните по пътя на тамяна, минаващ от Южна Арабия през Петра и Идумейските планини, Арава, Маале Акрабим, Беер Шева, до Хеврон или до Йерусалим и до средиземноморските страни, доставяйки не само тамян, мирта и тамян, но и стоки от Индия по време на периодите, когато северният път е бил блокиран от военни конфликти. Градът обхваща 40 000 м2 и е най-малкият, но най-добре реставриран град в пустинята Негев. Някога луксозните къщи се отличавали с необичайна архитектура, която не се среща в нито един друг град в Набатейското царство. Най-голямото съкровище, откривано някога в Израел, е от Мамшит - 10500 сребърни монети, колекция от древногръцки текстове върху папирус и други предмети, показателни за богатите хора. Днес Мамшит е под егидата на ЮНЕСКО. Заминаване за Мъртво море/Ейн Бокек. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка в Кибуц в пустинята Негев(запознаване с дейността на Кибуца).

3 ден: Негев – Масада – Кумран – Каср Ал Яхуд – Йерихон – Йерусалим – Витлеем
Закуска. Посещение на национален парк Масада. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содом и Ейн Геди. Заминаване за Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан – възможност за ритуално потапяне в свещените води. Заминаване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим и Витлеем. Вечеря и нощувка във Витлеем.

4 ден: Витлеем – Йерусалим
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица: Портата Яфо, Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря и нощувка във Витлеем.

5 ден: Йерусалим – Ейн Карем
Закуска. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града: пещерата „Възнесение” и параклисът Отче наш; Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика наречена Църквата на народите, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; храмът с гроба на Света Богородица. Мемориалът на Холо Коста – Яд Вашем. Посещение на Ейн Карем. Новият Йерусалим: Кнесета. Вечеря и нощувка във Витлеем.

6 ден: Витлеем – Мегидон/Армагедон – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан - Тиберия
Закуска. Заминаване за Галилея. По-пътя спирка в Мегидон, познат още като Амагедон от Откровението на св. ап. Йоан Богослов, мястото на последната битка между доброто и злото - поглед към Израелската долина. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Минаване през Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Христос, когато превръща водата във вино. Обиколка в района на Галилейското езеро: Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Спасителя в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Посещение на планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. При възможност - гледка от Голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия.

7 ден: Тиберия – Сафед – Акра – Хайфа – Кесария – Нетания
Закуска. Посещение на град Сафед, познат още като Цфат – център на кабалистиката и свещено за еврейската религия място. През 1102 г. кръстоносците построяват тук крепост, която през 1188 г. е завладяна от Саладин. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, старият град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море: Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за Нетания. По пътя спирка за фотопауза на Римският акведукт в Кесария. Вечеря и нощувка в района на Тел Авив.

8 ден: Тел Авив/Яфо – Лод - Летище Бен Гурион – София
Закуска. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Посещение на гр. Лод(древният град Лида Палестинска) – посещение на църквата с гроба на Свети Георги. Заминаване за летище „Бен Гурион“. Полет за София в 21:20 ч. Пристигане в София в 23:55 ч.

дати

Възрастен в двойна, тройна стая

Дете 6-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

Единична стая

28.04-05.05.2022

2882 лв

2781лв

3684лв

Пакетната цена включва:
-  самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България еър 
- включен багаж 20 кг, 5 кг ръчен
- летищни такси;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в района на Негев, хотел 3*;
- 3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Тел Авив, хотел 3*;
- Водач, екскурзовод от България по целия маршрут;
- Местен екскурзовод на български език.
- луксозен автобус с безплатен WI-FI;
- саунд система със слушалки по време на туровете;
- всички трансфери по програмата;
- всички екскурзии по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- Сертфикат за хаджийство;
- медицинска застраховка асистънс с покритие 10000 евро.

Пакетната цена не включва:
- Бакшиши/Такса обслужване – 35 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)
- застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид 19 (информация за нея - в офиса ни)
- разходи от личен характер
- допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на мястo
- обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро, заплащат се на място
- корабче по Галилейското езеро – 10 евро
- нощен Йерусалим – 25 евро

Полетно разписание:

FB 571

София

18:00

Тел Авив

20:30

FB 572

Тел Авив

21:20

София

23:55


Примерни хотели по програмата:

Местонахождение

Хотел

Брой нощи

Регион на Негев

Inbar 3* https://www.inbar-hotel.co.il/?lang=en   или подобен

2

Витлеем

Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/  или подобен

3

         Тиберия

 Astoria 3*   https://www.astoria.co.il/  или подобен

         1

         Нетания

Margoa 3* http://www.hotelmargoa.co.il/  или подобен

         1

Условия за резервация:
- копие от международен паспорт
- депозит от 300 лева на човек.
- доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

Условия за анулации:
- ден след на подписване на договора до 30 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
- между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Забележка: Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на България и Израел или Йордания. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума.

Необходими документи:
- международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
- за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
- В Държавта Израел към 31.12.2021 год българските граждани влизат с ваксинационен сертификат и отрицателен COVID тест, който се дублира на летището в Тел Авив. Тъй като тези изисквания са динамични и се променят във времето, моля, следете нашият сайт и програма и не се колебайте да питате за всичко, което ви интересува . 

Забележка:
- цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
- цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата в зависимост от конкретната обстановка в държавата Израел.

 

 

 

- обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро, заплащат се на място
- корабче по Галилейското езеро – 10 евро
- нощен Йерусалим – 25 евро

Абонамент за newsletter