Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
Полет с балон над Кападокия, Турция

Екскурзия Кападокия – 2022

Полетете с балон над мистична Кападокия, разходете се из уличките на стария град Анталия, насладете се на слънчевите лъчи в Сиде

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери

Маршрут: СОФИЯ – АНТАЛИЯ – КОНЯ – КАПАДОКИЯ – СИДЕ – АНТАЛИЯ - СОФИЯ

Историята на невероятния пейзаж на Кападокия започва преди повече от 10 милиона години, когато трите върха, доминиращи над региона – Ерджийес Дагъ, Хасан Дагъ и Мелендиз Дагъ са все още действащи вулкани. Ерозията, причинена от дъжда, снега и вятъра създава фантастичен релеф от скални образования, напомнящи комини, конуси, игли, колони и пирамиди, често увенчани с перфектно балансирани гигантски скални плочи. Никой не е сигурен, кога са дошли хората населявали тези земи. Въпреки, че има белези от хититски селища, са намерени древни текстове за царството на Кападокия със столица Ниса (сегашен Невшехир). Тук християнството се приема с голям ентусиазъм, след посещението на Св. Павел.Кападокия се е променила малко през вековете – с изключение на бързо развиващата се туристическа индустрия.Днес Кападокия оформя триъгълник между Невшехир, Кайзери и Никде.

1 ден - София – Невшехир
Сборен час на Летище София - Терминал 1 – 2 часа преди полета. Отпътуване с полет София – Невшехир. Пристигане на летище Невшехир. Посрещане от представител на фирмата - партньор. Трансфер до избрания хотел. В 18:30 часа – напитка за „добре дошли“ и информационна среща с туристите в хотелите по настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела: 19:30 – 21:30 ч. Нощувка

2 ден - Кападокия
07:00 – 09:00 – Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна програма по желание.
Полет с балон над скалните образувания на Кападокия (по желание и срещу доплащане) – единствен по рода си в света над уникален пейзаж. В 05:00 ч. сутринта трансфер от хотела до станцията на балоните. Ранно кафе/чай или лека закуска, запознаване с екипажа и подготовка за издигане на балона, качване в просторни, обезопасени кошове и едночасов неповторим полет между и над скални, причудливи форми. След полета, всеки участвал получава поименен сертификат, шампанско и снимки за спомен (срещу доплащане). Обратен трансфер до хотела. Време за закуска в ресторанта.
09:30 – Целодневен тур – Ортахисар – Гьореме – Чавушин - Пашабаг – Долината на любовта – Долината на фантазиите - Юргуп. Посещение на Панорамата на града Ортахисар. Негов основател е Св. Нино, чийто родители са едни от първите християнски заселници в местността през 4 век. С кръст от лозови пръчки, той разпространява християнското учение и върши своите чудеса. Ще чуете невероятни истории и ще видите скални причудливи конуси. От тази площадка се вижда цялото величие на Двореца на Ортахисар и можете да си направите едни от най-невероятните снимки. Отправяме се към Гьореме – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО. Това е мястото с най-запазените фрески, най-ранната от която датира от 7 век. (Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30). Тук ще можете да видите запомнящите се стенописи на светии, на царските образи на Иисус и Дева Мария. Чавушин – една от най старите крепости на хетите, която времето е променило и разрушило. Ще Ви разкажем историята на нейното откриване за Европа в началото на 18 век от един френски изследовател. Време за впечатления и снимки.
БОНУС и ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:
Посещение на Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на най-дългата река, течаща изцяло в Турция – „Червената река“. За тези земи керамичното добиване и производство е един от основните занаяти и до наши дни. Ще станем свидетели на целия процес на създаването на глинен продукт – от забъркването на глината, до нейното изпичане. Ще имате възможност някой от Вас – по желание – да пробва уменията си в оформянето на глината. На финала – ще посетим фирмения магазин и ще имате възможност да закупите прекрасни ръчни изработки, които ще спрат дъха ви.
Следва ОБЯД – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА – в ресторант с изобилие от мезета, салати, основни храни, предястия, месни и вегетариански специалитети, десерти – сервирани на блок-маса.
Екскурзията продължава към Пашабаг (Лозето на Пашата) – още един музей на открито, който освен разкошните Комини на Духовете, показва и традициите на хората от различни епохи да засаждат и отглеждат местни лозя. Вкусът на виното в Кападокия оставя леко тръпчив вкус.
След обяда се отправяме към Долината на любовта. Това е мястото, където скалните образувания придават романтика и нежност. Има поверие за необвързаните посетители, че до година след посещението, намират своя спътник в живота си. Можете да запишете и закачите своето желание на Дървото на желанията.
Още една долина е включена в програмата ни, а именно Долината на фантазиите. Оформена от климатичните влияния – вятър, дъжд, ерозия, тази долина предлага прекрасни скални фигури и изображения. Ние ще покажем по-известните, Вие ще ни покажете нови – според Вас.
Посещение на Учхисар и скалните образувания, където могат да се видят множество скални жилища, които са били обитавани допреди 20 години. Тук е и най-високият скален дворец, най-скъпите скални хотели. Ще Ви разкажем, покажем и ще направим своите снимки. Трансфер до хотела. Вечеря – 18:30 – 20:00 ч.
Традиционна кападокийска вечер - срещу допълнително заплащане – 22 €.
В 20:00, след вечерята в хотела, трансфер до скален ресторант. Турската традиционна вечер трае 2,5 ч. Вечеря не се предлага, тя се провежда в ресторанта. На място клиентите могат да консумират неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки, ядки, плодове и мезета. Цялата програма е богата на музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка.

3 ден - Кападокия
07:00 – 09:00 часа Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна програма.
Полет с балон над скалните образувания на Кападокия (по желание) – единствен по рода си в света над уникален пейзаж. В 05:00 ч. сутринта трансфер от хотела до станцията на балоните. Ранно кафе/чай или лека закуска, запознаване с екипажа и подготовка за издигане на балона, качване в просторни, обезопасени кошове и едночасов неповторим полет между и над скални, причудливи форми. След полета, всеки участвал получава поименен сертификат, шампанско и снимки за спомен (срещу доплащане). Обратен трансфер до хотела. Време за закуска в ресторанта.
09:00 часа Целодневен Тур - Подземните градове (Каймаклъ или подобен) – Долината на гълъбите – Учхисар – Розовата долина
Посещение на един от Подземните градове ( Каймаклъ или подобен). Всички градове са свързани помежду си и са дълбани в скалите още от VIII-VII в.пр.н.е., 18-20 етажа под земята и служели за убежище на местните хора от нападатели и диви животни. Те са устроени с жилищна площ вкл. трапезарии, кухни, конюшни, църкви, изби, училища и др. Невероятно и до днес недоказано от науката как са изградени до толкова уникално, че имат естествена вентилация на толкова много етажи под земята. Обитавани от стотици хиляди древни хора. С всички необходими помещения за хората и животните. С възможност да имат храна и вода за месеци наред. (Екскурзията не е подходяща за хора, страдащи от клаустрофобия или други медицински диагнози, свързани с тесни пространства, липса на въздух, страх и фобия от подземни пространства)
Долината на гълъбите - тук се разкрива невероятна гледка към скални къщи за гълъби, отглеждани от всички етноси, обитавали земите на Кападокия. Ще Ви разкрием защо се е обръщало толкова голямо внимание на гълъбите и защо техният дом все още е Кападокия.
Посещение на Учхисар и скалните образувания, където могат да се видят множество скални жилища, които са били обитавани допреди 20 години. Тук е и най-високият скален дворец, най-скъпите скални хотели. Ще Ви разкажем, покажем и ще направим своите снимки.
ОБЯД – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА -  на много богата блок маса ще опитате вкусовете на голямо разнообразие от ястия, салати, десерти по Ваш избор като вид и неограничено количество.
Посещение на Розовата долина – едно прекрасно място, където ще имате възможност да видите различните цветове на скалните образувания, да се насладите на прекрасни гледки, докато пиете традиционното турско кафе или сок от нар,  или да направите невероятни снимки сред прекрасни пейзажи.
18:00 часа – 19:00 часа Едночасов мистичен  свят с Въртящите се Дервишисрещу допълнително заплащане. Силата на духа, на божествената любов, която преминава през сърцето на суфистите, за да достигне до нашите човешки сетива. Това, което ще ни направи по - добри. Ще се докоснем до друг свят и ще се заредим с енергия. Трансфер до хотела. Вечеря – 19:30 – 21:30 в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден - Кападокия - София
07:00 – 09:00 часа Закуска. Ден за СВОБОДНА ПРОГРАМА: В този ден своето време определят туристите. Освобождаването на хотела е в 12:00 часа. 09:00 – 13:30 – имаме няколко предложения, а именно:
- АТВ сред скални образувания – едночасова разходка в сърцето на мистичния свят.
- 10 – 12: 00 часа Пешеходен тур Не натоварваща пешеходна разходка, в която ще Ви покажем скалните образования от близо. Ще посетим уникален и мистичен скален Хоспитал манастир, който е бил основен болничен манастир в района. Ще Ви покажем методите на лечение, различните зали и предназначения.
-  Сафари с камила – невероятна емоция в долините на Кападокия. Полупустинният климат и невероятните скали ще Ви пренесат в Приказките на Шехерезада.
- Хамам - хамамът е преживяване както за тялото, така и за сетивата. Още по времето на Османската империя това е било мястото, където султанът и неговите приближени са вземали важните решения за Империята. Мястото, което премахва стреса, подобрява кръвообръщението, опреснява мисълта и носи успокоение.
- Шопинг тур за традиционни занаяти – килимарство, кожарство, бижута (по желание) – заявява се и се заплаща на място.
14:00 – 16:00 – Обяд в скален ресторант – включен в цената.
16:00 – трансфер до летището – от хотела или от ресторанта.
19:00 – полет до София. Добре дошли в България. 

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

- ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 30% и доплащане 21 дни преди тръгване;
- ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
- PCR тестове само за 50 лв. или антигенен тест за 25 лв. в лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
- ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
- БОНУС без аналог - при установяване на COVID-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
- БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет).

 

DILEK KAYA HOTEL 5* Standard

официален сайт на хотела: https://www.dilekkayaotel.com/

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база HB закуска и вечеря. Ранни записвания до 28.02.2022г.
Максимално настаняване 2 + 1, 3 или 2+2

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

2-ро дете 2 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

03.03 – 06.03

683

822

649

462

573

07.04 – 10.04

703

842

669

482

593

От София

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

703

842

669

482

593

22.04 – 25.04

703

842

669

482

593

29.04 – 02.05

703

842

669

482

593

06.05 – 09.05

703

842

669

482

593

 

BURDCU KAYA HOTEL 4* Standard

официален сайт на хотела: https://www.burcukayaotel.com.tr/about.php

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база HB закуска и вечеря. Ранни записвания до 28.02.2022г.
Максимално настаняване 2 + 1, 3 или 2+2

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

2-ро дете 2 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

 

03.03 – 06.03

669

752

641

482

575

 

07.04 – 10.04

669

752

641

482

575

 

От София

 

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

669

752

641

482

575

 

22.04 – 25.04

669

752

641

482

575

 

29.04 – 02.05

669

752

641

482

575

 

06.05 – 09.05

669

752

641

482

575

 

 

YENI YUKSELER HOTEL 4* Standard

официален сайт на хотела: https://yeniyukseller.com/

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база HB. закуска и вечеря. Ранни записвания до 28.02.2022г.
Максимално настаняване 2 + 1, 3 или 2+2

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

2-ро дете 2 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

03.03 – 06.03

655

731

641

482

568

 

07.04 – 10.04

655

731

641

482

568

 

От София

 

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

655

731

641

482

568

 

22.04 – 25.04

655

731

641

482

568

 

29.04 – 02.05

655

731

641

482

568

 

06.05 – 09.05

655

731

641

482

568

 

 

NOVA CAVE HOTEL 4* Premium + ,бутиков хотел

официален сайт на хотела: https://novacavecappadocia.com/en/home/

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база HB. закуска и вечеря. Ранни записвания до 28.02.2022г.
Максимално настаняване 2 + 1, 3 или 2+2

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

03.03 – 06.03

690

835

656

576

 

07.04 – 10.04

710

855

676

596

 

От София

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

710

855

676

596

 

22.04 – 25.04

710

855

676

596

 

29.04 – 02.05

710

855

676

596

 

06.05 – 09.05

710

855

676

596

 

 

AVRAZYA HOTEL 5*, Superior

официален сайт на хотела: http://www.avrasyahotel.com/eng.php

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база HB (закуска и вечеря). Максимално настаняване 2+1 или 3 възр.

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

07.04 – 10.04

699

824

639

590

 

От София

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

699

824

639

590

 

22.04 – 25.04

699

824

639

590

 

29.04 – 02.05

699

824

639

590

 

06.05 – 09.05

699

824

639

590

 

 

CROWN PLAZA 5*, Superior

официален сайт на хотела: https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/gb/en/navnc/navnc/hoteldetail

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база HB (закуска и вечеря). Максимално настаняване 2.

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 2 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

07.04 – 10.04

719

842

--

--

 

От София

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

719

842

--

--

 

22.04 – 25.04

719

842

--

--

 

29.04 – 02.05

719

842

--

--

 

06.05 – 09.05

719

842

--

--

 

 

ACER CAVE HOTEL 5*, Superior

официален сайт на хотела:  https://www.acercavehotel.com/

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база HB (закуска и вечеря). 
Максимално настаняване 2 + 1.

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во дете 3 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

07.04 – 10.04

719

878

--

597

 

От София

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

719

878

--

597

 

22.04 – 25.04

719

878

--

597

 

29.04 – 02.05

719

878

--

597

 

06.05 – 09.05

719

878

--

597

 

 Максимално настаняване 2 + 1, 3 или 2+2

3 НВ

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

1-во и 2-ро дете 2 – 11,99 г.

От Варна

 

 

 

 

 

07.04 – 10.04

729

936

655

624

 

От София

 

 

 

 

 

02.04 – 05.04

729

936

655

624

 

22.04 – 25.04

729

936

655

624

 

29.04 – 02.05

729

936

655

624

 

06.05 – 09.05

729

936

655

624

 


Пакетните цени са на човек и включват:
- Самолетен билет до Невшехир с директен чартърен полет;
- Летищни такси;
- Регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж;
- 3 нощувки на база НВ. Закуска и вечеря в хотел по избор
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Посещение на фабриката за глинени изделия
- ОБЯД в скален ресторант в ден 4.
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“;
- Представител на туроператора;

Пакетните цени не включват:
- Традиционна вечер в скален ресторант с неограничена консумация на напитки – 70 лева за възрастен / 50 лева за дете 2- 11,99 г.
- Програма Въртящите се дервиши– 40 лева за възрастен / 30 лева за дете 2- 11,99 г.
- Пакет двудневен тур с ВКЛЮЧЕНИ ОБЕДИ – 175 лв. за възрастен / 159 лв. дете до 11,99 г.:
- Турска баня - 60 лева за възрастен
- АТВ в скалните долини – 50 лв. за възрастен
- Пешеходен тур в скална долина – 25 лв. за възрастен / 20 лв. за дете до 11,99 г.
- Сафари с камила – 55 лв. за възрастен / 45 лв. за дете до 11,99 г.
- Входните такси на посещаваните обекти по време на екскурзиите в Кападокия – заплащат се на място и посочените цени са с ориентировъчен характер  Подземния град Каймаклъ (60 TL); скалните църкви в Гьореме (100 TL) , Учхисар (30 TL).
- Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);

Полетно разписание – в местни времена:
Превозвач: European Air Charter
Варна – Невшехир– 14:00 – 16:40
Невшехир – Варна – 19:00 – 19:40

София – Невшехир– 14:30 – 17:30
Невшехир – София – 19:00 – 20:00

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност на трансфера – около 1 час и 30 минути в посока, с автобус 3*/ 4 *

Резервации:
Депозит 30% платен към АБАКС до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Едночасов мистичен свят с „Въртящите се Дервиши“ Цена: 40 лева за възрастен / 30 лева за деца 2-11,99 г.
Силата на духа, на божествената любов, която преминава през сърцето на суфистите, за да достигне до нашите човешки сетива. Това, което ще ни направи по-добри. Ще се докоснем до друг свят и ще се заредим с енергия. Танцът на дервишите изобразява човешкия кръговрат.

Полет с балон над скалните образувания на Кападокия. Цена: 274 лева за възрастен / 274 лева за деца 2-11,99 г.
Единствен по рода си в света над уникален пейзаж. Трансфер от хотела до станцията на балоните. Ранна лека закуска и запознаване с екипажа и подготовката по издигането на балона, качване в просторни обезопасени „кошове“ и едночасов неповторим полет между и над скални, причудливи форми. Получаваме личен сертификат за всеки с шампанско и снимки за спомен (срещу доплащане).

Пакет – двудневни турове: Цена: 175 лева за възрастен / 159 лева за деца 2-11,99 г.
Ден 2 - Ортахисар – Гьореме – Чавушин - Пашабаг – Долината на любовта – Долината на фантазиите – Юргуп
Посещение на Панорамата на града Ортахисар. Негов основател е Св. Нино, чийто родители са едни от първите християнски заселници в местността през 4 век. С кръст от лозови пръчки, той разпространява християнското учение и върши своите чудеса. Ще чуете невероятни истории и ще видите скални причудливи конуси. От тази площадка се вижда цялото величие на Двореца на Ортахисар и можете да си направите едни от най-невероятните снимки. Отправяме се към Гьореме – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО. Това е мястото с най-запазените фрески, най-ранната от която датира от 7 век. (Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30). Тук ще можете да видите запомнящите се стенописи на светии, на царските образи на Иисус и Дева Мария. Следва Чавушин - една от най старите крепости на хетите, която времето е променило и разрушило. Ще Ви разкажем историята на нейното откриване за Европа в началото на 18 век от един френски изследовател. Време за впечатления и снимки.
ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
- Посещение на Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на най-дългата река, течаща изцяло в Турция – „Червената река“. За тези земи керамичното добиване и производство е един от основните занаяти и до наши дни. Ще станем свидетели на целия процес на създаването на глинен продукт – от забъркването на глината, до нейното изпичане. Ще имате възможност някой от Вас – по желание – да пробва уменията си в оформянето на глината. На финала – ще посетим фирмения магазин и ще имате възможност да закупите прекрасни ръчни изработки, които ще спрат дъха ви.
-  ОБЯД – в ресторант с изобилие от мезета, салати, основни храни, предястия, месни и вегетариански специалитети, десерти – сервирани на блок-маса. Екскурзията продължава към Пашабаг (Лозето на Пашата) – още един музей на открито, който освен разкошните Комини на Духовете, показва и традициите на хората от различни епохи да засаждат и отглеждат местни лозя. Вкусът на виното в Кападокия оставя леко тръпчив вкус. След обяда се отправяме към Долината на любовта. Това е мястото, където скалните образувания придават романтика и нежност. Има поверие за необвързаните посетители, че до година след посещението, намират своя спътник в живота си. Можете да запишете и закачите своето желание на Дървото на желанията. Още една долина е включена в програмата ни, а именно Долината на фантазиите. Оформена от климатичните влияния – вятър, дъжд, ерозия, тази долина предлага прекрасни скални фигури и изображения. Ние ще покажем по-известните, Вие ще ни покажете нови – според Вас. Юргюп – посещение на уникалните Ючгюзел. Ще Ви разкажем легендата и уникалността на тази долина.
Ден 3 - Подземните градове (Каймаклъ или подобен) – Долината на гълъбите – Учхисар – Розовата долина. Посещение на един от Подземните градове ( Каймаклъ или подобен). Всички градове са свързани помежду си и са дълбани в скалите още от VIII-VII в.пр.н.е., 18-20 етажа под земята и служели за убежище на местните хора от нападатели и диви животни. Те са устроени с жилищна площ вкл. трапезарии, кухни, конюшни, църкви, изби, училища и др. Невероятно и до днес недоказано от науката как са изградени до толкова уникално, че имат естествена вентилация на толкова много етажи под земята. Обитавани от стотици хиляди древни хора. С всички необходими помещения за хората и животните. С възможност да имат храна и вода за месеци наред. (Екскурзията не е подходяща за хора, страдащи от клаустрофобия или други медицински диагнози, свързани с тесни пространства, липса на въздух, страх и фобия от подземни пространства). Долината на гълъбите - тук се разкрива невероятна гледка към скални къщи за гълъби, отглеждани от всички етноси, обитавали земите на Кападокия. Ще Ви разкрием защо се е обръщало толкова голямо внимание на гълъбите и защо техният дом все още е Кападокия. Посещение на Учхисар и скалните образувания, където могат да се видят множество скални жилища, които са били обитавани допреди 20 години. Тук е и най-високият скален дворец, най-скъпите скални хотели. Ще Ви разкажем, покажем и ще направим своите снимки.
ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:
-  ОБЯД - на много богата блок маса ще опитате вкусовете на голямо разнообразие от ястия, салати, десерти по Ваш избор като вид и неограничено количество.
Посещение на Розовата долина – едно прекрасно място, където ще имате възможност да видите различните цветове на скалните образувания, да се насладите на прекрасни гледки, докато пиете традиционното турско кафе или сок от нар, или да направите невероятни снимки сред прекрасни пейзажи.
Цената включва: транспорт, лицензиран местен екскурзовод на български език и обяд
Цената не включва: входна такса за скалните църкви в Гьореме (100 TL), входна такса за долината Пашабаг – (30 TL), входна такса за подземния град (60 TL), входна такса

Традиционна вечер в скален ресторант с неограничена консумация на напитки
Цена: 70 лева за възрастен / 50 лева за деца 2-11,99 г.
2,5-часова програма, сред светлини, традиционна музика и танци от Анадола с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, ядки, плодове и мезета.
Цената включва: транспорт, вечеря и напитки.

Турска баня Цена: 60 лева за възрастен
Хамамът е преживяване както за тялото, така и за сетивата Още по времето на Османската империя това е било мястото, където султанът и неговите приближени са вземали важните решения за Империята. Мястото, което премахва стреса, подобрява кръвообръщението, опреснява мисълта и носи успокоение.

АТВ в скалните долини Цена: 50 лв. за възрастен
Едночасова разходка в сърцето на мистичния свят.

Пешеходен тур в скална долина Цена: 25 лв. за възрастен / 20 лв. за дете до 11.99 г.
Не натоварваща пешеходна разходка, в която ще Ви покажем скалните образования от близо. Ще посетим уникален и мистичен скален Хоспитал манастир, който е бил основен болничен манастир в района. Ще Ви покажем методите на лечение, различните зали и предназначения.

Сафари с камила Цена: 55 лв. за възрастен / 45 лв. за дете до 11,99 г.
Невероятна емоция в долините на Кападокия. Полупустинният климат и невероятните скали ще Ви пренесат в Приказките на Шехерезада

Подобни екскурзии

Абонамент за newsletter