Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
дворец петерхоф петербург

Санкт Петербург и Прибалтийските столици 2022

Насладете се на Прибалтийските столици и Белите нощи в Санкт Петербург

11 дни, 10 нощувки, 10 закуски

Маршрут: София – Братислава – Краков – Варшава - Вилнюс – Рига - Талин – ФЕРИБОТ - Хелзинки – Санкт Петербург – София

1 ден - София – Братислава – Краков
Излитане от аерогара София с полет на WIZZ AIR за Братислава в 06.10 ч. Кацане в 06.40 ч. Отпътуване с автобус за Полша. Пристигане следобед в Краков, един от най-красивите градове в Централна Европа и сред основните туристически атракции в Полша. Пешеходна разходка из Стария град (UNESCO) – централният площад, който през Средновековнието е бил най - големият в цяла Европа, църквата Дева Мария (отвън). Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден - Краков – Варшава
Закуска. Отпътуване за Варшава. Пристигане и начало на туристическата програма в града – възстановен в своя оригинален стил от XVII – XVIII в. след мащабните разрушения по време на Втората световна война. Пешеходна обиколка из Стария град: живописният стар търговски площад, заобиколен от ренесансови и барокови фасади, Кралският дворец (отвън) – някога резиденция на полските крале, днес музей на изкуствата, площадът с колоната на крал Сигизмунд III, кулите и средновековните стени, обграждащи някогашното сърце на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден - Варшава - Вилнюс
Закуска. Отпътуване за Литва и нейната столица Вилнюс. Пристигане и начало на туристическа обиколка в града, който привлича туристи най – вече със свойте 65 църкви, издигнати през различни исторически периоди в различни стилове - от внушителната ажурена декорация на готическата църква Св. Ана до импозантния бароков стил на Вилнюската катедрала. За една от Вилнюските църкви Наполеон е казвал, че иска да я сложи на дланта си и да я отнесе в Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден - Вилнюс - Рига
Закуска. Отпътуване за Латвия и нейната столица Рига, важно пристанище на Балтийско море, разположено на устието на р. Даугава. Пристигане и начало на обзорната туристическа обиколка на Рига с местен екскурзовод: Старият град (UNESCO) с неговите романтични улички, представящи голямото разнообразие на архитектурни стилове: готически, ренесансов, бароков и романски и такива исторически забележителности като Президентския дворец, Катедралата Св.Яков, църквата Св.Петър, сградата на Парламента, Паметника на свободата. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден - Рига - Талин
Закуска. Отпътуване за Естония и пристигане вечерта в естонската столица Талин, разположена на южните брегове на Финския залив. Пристигане и начало на туристическа програма в Талин - старинен град с типични тесни средновековни улички, кули, градски стени, готически църкви, занаятчийски работилници и резиденции от XIII до XVII в. Въпреки многократните обсади и честата смяна на владетели, историческият център е добре запазен и привлича много туристи. Старата част е съхранила характерния облик на Северноевропейски търговски град и е запазила атмосферата на отдавна отминали времена. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден – Талин – ФЕРИБОТ – Хелзинки
Закуска-сух пакет. Рано сутринта отпътуване с ферибот за Финландия (продълж. 2 ч.). Пристигане във финландската столица Хелзинки. Обграден от три страни с вода, градът е изпъстрен с много зеленина и се издига над дълбок залив, разположен много близо до Русия, но в културно отношение напълно скандинавски. Основан по заповед на шведския крал Густав Ваза и все още познат на шведите като Хелзингфорс. Жителите на града са известни като едни от най-образованите, най-добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент от розов финландски гранит, работно място на 200-те членове на еднокамарния Парламент /40 %, от който са жени/, Руската православна катедрала. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден – Хелзинки – Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Русия и за Санкт Петербург, старата столица на царете Романови. Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират. Простиращ се на 100 острова и свързан от повече от 600 моста, той често е наричан ''Венеция на Севера''. Пристигане следобед и посещение на Исакиевия събор. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден – Санкт Петербург - Ермитаж
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава уединение. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за комбинирано посещение с екскурзовод на основното крило на Ермитажа + Залата със скъпоценностите (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). След организирания тур можете да останете в Ермитажа за самостоятелно разглеждане, като в този случай връщането ви в хотела ще бъде с градски транспорт. Нощувка

9 ден – Санкт Петербург – Царско село
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Екатеринин дворец в Царско село (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

10 ден - Санкт Петербург – Петродворец 
Закуска. Екскурзия до Петродворец (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „ руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Свободно време. Нощувка.

11 ден - Санкт Петербург - София
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището за обратен полет на WIZZ AIR за София в 09.50 ч. Кацане на аерогара София в 13.05 ч.

 

Дати

на човек в
двойна стая

единична стая

3-ти възрастен 

дете до 18г. с двама възрастни в стая

дете до 18 г. с един възрастен

28.06.22 – 08.07.2022

2195 лв.

2720 лв.

2045 лв.

1915 лв.

2005 лв.

Пакетните цени включват: 
- самолетен билет на WIZZ AIR,
- летищни такси,
- 1 брой чекиран багаж до 20 кг.
- 1 брой ръчен багаж /дамска чанта, малка раница/,
- транспорт с автобус по време на туриситческата програма,
- 1 нощувка със закуска в Краков в хотел 3***,
- 1 нощувка със закуска във Варшава в хотел 3***,
- 1 нощувка със закуска във Вилнюс в хотел 3***,
- 1 нощувка със закуска в Рига в хотел 4****,
- 1 нощувка със закуска в Талин в хотел 4****,
- 1 нощувка със закуска в Хелзинки в хотел 4****,
- 4 нощувки със закуски в Санкт Петербург в хотел 4****,
- местни екскурзоводи с превод на български език за полудневните обиколки на Вилнюс, Рига, Талин и Санкт Петербург,
- фериботни такси Талин – Хелзинки,
- туристическа програма на български език:
- обиколка на Краков,
- обиколка на Варшава,
- обиколка на Вилнюс,
- обиколка на Рига,
- обиколкоа на Талин,
- обиколка на Хелзинки,
- обиколка на Санкт Петербург,
- водач от агенцията.

Пакетните цени не включват:
- входните такси за посещаваните туристически обекти и разходките с корабче.
- при недостигнат мин. брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур. /общо за самолетен и автобусен вариант/ – 95 лв. /заплаща се с основния пакет/
- медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR – 25 лв., над 70 до 85 г. – 50 лв.
- Считано от 01 октомври 2019 г., на всеки пътуващ до област Санкт Петербург, предварително се издава безплатна електронна виза. Агенцията съдейства за подаването на документи и получаване на визата по имейл. Такса подготовка на документи за онлайн подаване на заявлението за електронна туристическа виза за Русия - 20 лв. /заплаща се с основния пакет/
- резервация за посещението на Ермитажа, която включва входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език – 35 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 25 EUR (максималният брой за една група е до 25 туристи)
- резервация за посещението на Ермитажа с включена входна такса, екскурзовод и слушалки + посещение на Залата със скъпоценностите с включена входна такса и екскурзовод – 45 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 35 EUR (максималният брой за една група за посещението на Залата със скъпоценностите е до 15 туристи)
- резервация за посещението на Петродворец, която включва входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език и слушалки – 59 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 45 EUR
- резервация за посещението на Екатеринин дворец, която включва резервация, входна такса, беседа на местен екскурзовод на български език и слушалки – 45 EUR за възр. при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 30 EUR. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Заявката за допълнителните екскурзии се прави при сключване на договора за туристически пакет и заплащането им е заедно с основния пакет по фиксинга на БНБ.

Условия за резервация:
- 1-ви депозит – 200 лв.,
- 2-ри депозит – 500 лв. до 75 дни преди отпътуване,
- доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Парична единица на Русия: 100 RUB = ~2.60 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи за електронна туристическа входна виза за Русия, която се издава предварително онлайн: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване и поне 2 празни страници, 1 цветна снимка в електронен /дигитален/ формат на чисто бял фон, в пълен анфас, без затъмнени очила, шалове, шапки и излишни аксесоари /размер 3.5х4.5 см/, попълнен формуляр, за който туристите предоставят необходимите данни. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите и онлайн подаването на заявлението за електронна виза. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • ферибот

• резервация за посещението на Ермитажа, която включва входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език – 39 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 26 EUR (максималният брой за една група е до 25 туристи)

• резервация за посещението на Ермитажа с включена входна такса, екскурзовод и слушалки + посещение на Залата със скъпоценностите с включена входна такса и екскурзовод – 57 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 37 EUR (максималният брой за една група за посещението на Залата със скъпоценностите е до 15 туристи)

• резервация за посещението на Петродворец, която включва входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език и слушалки – 55 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 42 EUR

• резервация за посещението на Екатеринин дворец, която включва резервация, входна такса, беседа на местен екскурзовод на български език и слушалки – 42 EUR за възр. при мин. 20 туристи, за деца до 12 г. – 29 EUR.

Абонамент за newsletter