Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
сърбия-флаг

Великден във Вършац 2023

Предлагаме ви един прекрасен Великден в един от най-хубавите банатски градчета Вършац в Сърбия

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 2 обикновени вечери, Великденска вечеря с музика и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки

Маршрут: СОФИЯ – ВЪРШАЦ – ТИМИШОАРА – СОФИЯ

1 ден - София – Вършац
Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски, в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане във Вършац, един от най-старите и най-красивите автентични градове във Войводина. Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура. Настаняване в хотел SRBIJA. Вечеря. Нощувка..

2 ден - Вършац - Тимишоара
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до най - големия град в живописната румънска област Трансилвания - Тимишоара. Отпътуване с автобус, пристигане и начало на туристическата обиколка на града. Историческият център на Тимишоара е разположен между двете главни туристически забележителности на града – Православната катедрала „Три светители” и Градската опера, издигната през XIX в. Между двете сгради се намира главният площад на града – Площадът на Победата, осеян с фонтани и прекрасни декоративни градини. Културна забележителност, запазена от по-старо време, е Замъкът на Хуниади, построен още през XV в. от унгарския пълководец Януш Хуниади. На север от Площада на Победата се намира красивият площад Унирии, който впечатлява с разкошните барокови сгради от XVIII и XIX в. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в хотела. Великденска вечеря на бюфет под звуците на традиционните музикални инструменти - тамбурини и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

3 ден - Вършац - Срећан Ускрс
Закуска. Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей Конкордия, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран в стил барок /разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и посещение на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728 до 1785 г. с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад Св. Николай и старата аптека от XVIII в, известна като „аптеката на стълбите" и наричана още „При Спасителя“. Ще се посети и неоготическия римокатолическия храм Св. Герхард, който е сред обектите, които заслужават вашето внимание. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на винарна с дегустация. Отиване с автобус до местната винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с хапки сирена. Когато се отпие това вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки, се проговаря сръбски. Е да видим дали е така? С танцова стъпка и широка усмивка, празникът продължава. Свободно време за разходка /прошетка на сръбски/. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Вършац - София
Закуска на шведска маса. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Дата на заминаване

 

На човек в двойна стая

 дете от 02 до 06.99 г. с 2-ма възрастни

дете от 07 до 09.99 г. с 2-ма възрастни

самостоятелна стая

 14.04.23 – 17.04.23

495 лв.

460 лв.

425 лв.

 630 лв.

Пакетната цена включва:

- транспорт с автобус,
- 3 нощувки със закуски в хотел SRBIJA 3*,
- 2 обикновени вечери в ресторанта на хотела,
- Великденска вечеря на бюфет под звуците на тамбурини и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки
- водач от агенцията,
- туристическа програма във Вършац,
- медицинска застраховка с покритие 5000 EUR на Групама Застраховане ЕАД. 

Пакетната цена не включва:

- входни такси за посещаваните туристически обекти във Вършац ~ 300 DIN.
- посещение на винарна с дегустация на 5 различни марки местни сортове вина, придружена с мезета – 19 лв. / заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/
- еднодневна екскурзия до Тимишоара – 55 лв при мин. 20 туристи /заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/.

DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 116 DIN), на Румъния: RON – Нова румънска лея (1 EUR ~4.90 RON) 

Описание на хотела: Hotel Srbija 3* - http://www.hotelsrbija.rs
Местоположение: Хотел „SRBIJA" се намира в сърцето на град Вършац и предлага комфортно настаняване за една пълноценна почивка или бизнес пътуване. Открит през 1983 г., а от 2008 г. насам е част от испанската хотелска група Eix hotels от Майорка.
Настаняване: Хотелът разполага със 78 стаи и 8 апартамента, обзаведени с всички съвременни удобства.
Услуги: Безплатна интернет връзка в стаите и общите помещения, бизнес кът в лобито на хотела, с два персонални компютри, факс, скенер и принтер, ресторант „Аркудия", намиращ на първия етаж, „Верде бар", кафетерия „Buon Giorno", рум сервиз от 7 до 23 ч., фризьорски салон "DI", паркинг, детски кът, пране и гладене.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: депозит - 200 лв. от пакетната цена, доплащане - до 30 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: • автобус

Посещение на винарна с дегустация на 5 различни марки местни сортове вина, придружена с мезета – 14 лв. / заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/.

Еднодневна екскурзия до Тимишоара – 55 лв при мин. 20 туристи /заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/.

 

Абонамент за newsletter