Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Нова Година в Грузия 2024

Зимна приказка в полите на Кавказ - посрещнете новата 2024 година в пъстрата, красива, омагьосваща и непозната Грузия

6 дни, 5 нощувки, 5 закуски, 3 вечери

Маршрут: София – Истанбул – Кахети – Сигнати – Бодбе – Ананури – Гудаури – Мцхета – Самтавро - Джвари - Тбилиси – Истанбул - София

1 ден - София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.55 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.20 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.05 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

2 ден - Тбилиси - eкскурзия до региона Кахети /включена в пакетната цена/- Сигнаги – манастира Бодбе – дегустация на вина
Закуска. Еднодневна екскурзия до региона Кахети - един от най-популярните в Грузия, където се отлежда грозде и се прави вкусно вино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. По време на пътуването са предвидени обяд в местен ресторант и дегустация на местни сортове изискани вина, придружена от сирене и орехи, както и от традиционното сладкарско изкушение - чурчхела. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

3 ден -  Тбилиси – eкскурзия до Кавказките планини /включена в пакетната цена/ - Ананури – Гудаури
Закуска. Отпътуване в посока Кавказките планини. Спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създаден още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости е бил един от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Време за разходка и свободно време за снимки. Връщане в хотела в Тбилиси. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

4 ден – Тбилиси – екскурзия /включена в пакетната цена/ - Мцхета – манастира Джвари
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Връщане към Тбилиси. Подготовка за Новогодишната нощ. Новогодишна вечеря в ресторант извън хотела с включени напитки, музика и трансфер от хотела и обратно /включена в пакетната цена/. Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!

5 ден - Тбилиси обиколка/включена в пакетната цена/
Късна закуска. Начало на панорамна обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

6 ден - Тбилиси – Истанбул – София
Закуска. Трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 11.55 ч. Кацане в 13.40 ч. Следващ полет за София в 14.55 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч. 

 Дати на пътуване

На човек в двойна стая

Единична стая

28.12.23 – 02.01. 2024

2870 лв.

3360 лв.

Пакетната цена включва:
- самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES, летищни такси
- 1 бр. чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг с размери 55х40х23 см
- 5 нощувки със закуски в хотел 4**** в Тбилиси
- 1 обяд
- 3 вечери
- Новогодишна вечеря в ресторант извън хотела с с включени напитки, музика и трансфер от хотела и обратно
- всички трансфери по програмата с климатизиран автобус /минибус/
- eкскурзия до региона Кахети, Сигнаги и манастира Бодбе
- eкскурзия до Кавказките планини, Ананури и Гудаури
- екскурзия до Мцхета с посещение на Катедралата Светисховели, манастира Самтавро и манастира Джвари
- обиколка на Тбилиси с изкачване с лифт до крепостта Нарикала
- дегустация на местни сортове вина, водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
- местен екскурзовод на руски и английски език с превод от водача на групата
- всички входни такси за музеите и обектите, посочени в програмата
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.

Пакетната цена не включва:
- Разходи от личен характер;
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 30 EUR /заплащат се с основния пакет/.
- бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите
- Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи;
- медицинска застраховка за лица от 70 г. до 85 г.– 15.00 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

Хотели по програмата: Hotel Citrus 4**** – http://www.hotelcitrus.ge/ge/ в Тбилиси.

Условия за анулация:
- до 96 дни преди заминаване - без неустойка
- от 95 до 56 дни преди заминаване - 250 лв. неустойка
- от 55 до 40 дни преди заминаване - 500 лв. неустойка
- от 40 дни до датата на заминаване се удържа пълната стойност на пътуването
- преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка - до 20 дни преди заминаване;
- при анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията
- при активация на полицата “Отмяна на пътуване”, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК “Мондиал Асистанс”.
- при невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка, свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването

Необходими документи: 
- задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване.
- За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
- За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

- Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

 

 

Абонамент за newsletter