Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
header-image

Нова Година в Грузия

Зимна приказка в полите на Кавказ - посрещнете новата 2022 година в пъстрата, красива, омагьосваща и непозната Грузия

6 дни, 5 нощувки, 5 закуски, 3 вечери

Маршрут: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ТБИЛИСИ – МЦХЕТА – МАНАСТИРА ДЖВАРИ - ГОРИ – УПЛИСЦИХЕ – ТБИЛИСИ - САМТАВРО – ДЖВАРИ – УПЛИСЦИКХЕ – ГОРИ – СИГНАХИ – ТЕЛАВИ – ТБИЛИСИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

1 ден - София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.50 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.10 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.10 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в хотела. Нощувка.

2 ден - Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Тбилиси
Закуска.  Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно  религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Разположен на висок хълм, манастирът предлага незабравима гледка към Мцхета и мястото на което р. Арагви се влива в р. Мтквари. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, връщане към Тбилиси. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

3 ден - Тбилиси
Закуска. Начало на обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Предвижда се и посещение на катедралата Самеба – православната катедрала на града построена в периода 1995 – 2004 г. Тя е третата по височина православна катедрала в света, а също е и една от най-големите религиозни сгради въобще.  Следобед е предвидено и посещение на серните бани, където групата ще може да се отпусне след обиколката на града и да се подготви за новогодишната нощ. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

4 ден – Тбилиси
Късна закуска. Свободно време в Тбилиси, предвидено за почивка или самостоятелна разходка и по - задълбочено опознаване на привлекателната грузинска столица. Развлечениятар които Тбилиси предлага са разнообразни и подходящи за всеки клиент. Част от тях са разходка из китните улички на стария град, където туристите биват привлечени и запленени от множеството магазинчета, предлагащи сувенири и традиционни грузински изделия, ресторанти с невъобразими гастрономически наслади и красиви гледки, буквални изскачащи иззад всеки ъгъл. Интерес представляват и увеселителния парк Мтатсминда, както и ботаническата градина и зоопарка на града. Нощувка.

5 ден - Тбилиси – Сигнаги – музей Чавчавадзе в Цинандали – Тбилиси
Закуска в хотела. Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя  наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. Последна спирка за деня е имението на бащата на грузинския романтизъм, бележитият поет, военен, политически и културен деец  принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът го превръща в център на културния живот в страната. Като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство, той поставя и началото на модерното винопроизводство в страната. Отпътуване за Кварели, за посещение на древна винарна, наречена Тунела на виното – вкопан в склоновете на Кавказ, където се съхраняват едни от най-добрите грузински вина. Възможност за дегустация на два вида вино, след което групата ще се запознае и с традицията за приготвяне на грузински хляб. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка

6 ден - Тбилиси – Истанбул – София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 12.00 ч. Кацане в 13.25 ч. Следващ полет за София в 14.55 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.

 

 Дати на пътуване

На човек в двойна стая

Единична стая

29.12.21 – 03.01. 2022

2197 лв.

2585 лв.

Пакетната цена включва:
- самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с включени летищни такси 190 EUR към 14.05.21 г.
- 1 бр. основен багаж до 32 кг и 1 брой ръчен до 8 кг с размери 55х40х23
- 5 нощувки със закуски в хотел 4* в Тбилиси
- всички трансфери по програмата с климатизиран автобус (минибус)
- автобусна и пешеходна обиколка на Тбилиси
- изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси
- представител на Туроператора по време на пътуването

Пакетната цена не включва:
- Разходи от личен характер;
- такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 60 лв.;
- Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи;

Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Доплащане за:
Допълнителни екскурзии и услуги /заплащат се с основния пакет/:
- вечеря в хотела /1-я ден/ – 43 лв.
- вечеря в местен ресторант /2-ри ден/ – 72 лв.
- вечеря в местен ресторант /5-ти ден/ – 72 лв.
- посещение на серните бани за 1 час (кабина за 4-ма) – 96 лв.
- екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели с дегустация на вина – 97 EUR/190 лв. при мин. 6 туристи
- Новогодишна Гала вечеря в местен ресторант с програма и включен трансфер от/до хотела – 164 EUR/ 321 лв.
- медицинска застраховка с покритие до 100 000 лв. за лица до 65 г.– 33.00 лв., над 66 г. – 85 лв.,
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 24 EUR.

 Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 3.30 GEL

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 16 туристи

 Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

 Начин на плащане: депозит – 250 лв., доплащане – до 55 дни преди отпътуване.

 Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени;

- Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Хотели по програмата: Hotel Citrus 4**** – или подобен

Условия за анулация:
- до 96 дни преди заминаване - без неустойка
- от 95 до 56 дни преди заминаване - 250 лв. неустойка
- от 55 до 40 дни преди заминаване - 500 лв. неустойка
- от 40 дни до датата на заминаване се удържа пълната стойност на пътуването
- преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка - до 20 дни преди заминаване;
- при анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията
- при активация на полицата “Отмяна на пътуване”, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК “Мондиал Асистанс”.
- при невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка, свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването

Необходими документи: 
- задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване.
- За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
- За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Допълнителна информация:

- Точните часове на екскурзиите се определят на място.
- Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
- В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите. 
- Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
- За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
- Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Телави – 190 лв. при мин. 6 туристи /заплаща с основния пакет

 

Абонамент за newsletter