Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
турция-флаг

Почивка в Дидим – ранни записвания

Дидим - изключително място за почивка! Дълги пясъчни плажове, синьо море и голямо историческо богатство.

10 дни, 7 нощувки, на съответната база изхранване

Маршрут: СОФИЯ - КАПИТАН АНДРЕЕВО - ЧАНАККАЛЕ – ИЗМИР – КУШАДАСЪ – ДИДИМ - СОФИЯ

Дидим е популярен крайморски ваканционен курорт в района на провинция Айдън. Разположен е на Егейското крайбрежие на Западна Турция.
Това крайбрежие се превърна в много желано място за почивка от хиляди туристи от цял свят. Дългите пясъчни плажове, ясното синьо море, древните руини и исторически паметници са едно прекрасно съчетание за любознателните туристи. Собственият микроклимат, от стотици слънчеви дни годишно и топли зими, позволяват на посетителите да се възползват от плажовете и да се занимават с водни спортове още през януари.
Някога древно гръцко светилище, Дидима е един от най-важните исторически обекти от древността. Разположен в близост до съвременния град се намира великолепния Храм на Аполон, който зашеметява с впечатляващите си руини. Строежът на храма е започнал през 300 г. пр.Хр. и е дострояван още пет столетия. Храмовите оракули и светилището са имали огромно влияние и си съперничат с тези на Делфийския.
На около половин час път от Дидим , се намират древните руини на Милет - друга изключителна историческа забележителност. Милит е бил процъфтяващ древногръцки град с пристанище на Егейско море. Смятан за един от най-великите и богати гръцки градове. Днес посетителите могат да се разходят сред руините на този някога велик град, сред които е и останките на добре запазеният Милетски театър, който е построен за повече от 5 000 зрители.

Възможност за качване от: ШЕЛ Пазарджик; OMV Пловдив и OMV Хасково

1 ден - София - Дидим
Отпътуване от София в 14:30 ч., по маршрут София – Капитан Андреево - Чанаккале – Измир- Кушадасъ - Дидим. Преминаване с ферибот от Ечеабат към Чанаккале (30 минути). Нощен преход.

2 ден - Дидим
Сутринта пристигане в Дидим. След 14.00 ч. настаняване в избрания хотел.

3-ти до 8-ми ден - Дидим
Свободно време за плаж, почивка и допълнителни екскурзии по желание и срещу заплащане на място към Турския партньор на Тансу Травел.

9-ти ден - Дидим - София
Освобождаване на стаите до 12:00 часа, Свободно време за плаж. Късния следобед между 15:00 ч. и 18:00 ч. събиране на туристите от хотелите и отпътуване за България.

10 ден - София
Пристигане в Хасково, Пловдив, Пазарджик и София.

Хотел Garden of Sun Spa & Wellnes 5* - All Inclusive: Дати и цени

Хотел Venosa Beach Resort & SPA 5* -  24 часа All Inclusive: Дати и цени

Гмуркане
Двупосочен трансфер от и до хотела, оборудване за гмуркане, професионален инструктор и сандвич за обяд. Препоръчваме Ви да носите: пари, бански, хавлии и чехли.
Цени: възрастен - 35 €; деца до 12г. - не се допускат

Шопинг в Soke
Двупосочен трансфер от и до хотела, посещение на Outlet Novada.
Цени: възрастен - 10 €; деца (7г. – 12г.) - 5 €; 

Обзорна обиколка
Двупосочен трансфер от и до хотела, посещение на храма на Аполон. Възможност за пазаруване на сувенири. Препоръчваме Ви да носите: удобни обувки, фотоапарат и пари.
Цени: възрастен - 10 €; деца (7г. – 12г.) - 5 €; 

Ефес, Дома на Дева Мария и Храма на Артемида
Целодневна екскурзия - Двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на указаните обекти и обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително). Възможност за пазаруване на локум, сувенири и др. Препоръчваме Ви да носите: удобни обувки, вода, фотоапарати, химикал и листче за пожеланията в Дома на Дева Мария.
Цени: възрастен - 42 €; деца (7г. – 12г.) - 25 €;

Памуккале
Целодневна екскурзия - Двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на Памуккале и древния град Хиераполис, обяд на шведска маса, възможност за пазаруване на сувенири от Оникс. В цената не са включени: Античния басейн, всички видове питиета по време на обяд. Препоръчваме Ви да носите: бански, хавлии, вода и удобни обувки.
Цени: възрастен - 42 €; деца (7г. – 12г.) - 25 €;

Яхта
Целодневна екскурзия - Двупосочен трансфер от и до хотела, пауза на 3 залива и обяд на борда на яхтата. Препоръчваме Ви да носите: бански, плажни хавлии и вода.
Цени: възрастен - 15 €; деца (7г. – 12г.) - 10 €;

Екскурзия до Шириндже и Селчук
Двупосочен трансфер от и до хотела. Посещение на селцето Шириндже, къдетo можете да усетите колорита на местните занаятчийски работилнички, накацали по малките калдъръмени улички, както и да опитате от прочутите домашни плодови вина и зехтин; свободнo време в град Селчук, където са разположени множество магазини за кожени изделия на достъпни цени. Препоръчваме Ви да носите: пари, шапка, слънчеви очила и фотоапарат.
Цени: възрастен - 25 €; деца (7г. – 12г.) - 20 €;

Турска баня / ХАМАМ
Двупосочен трансфер от и до хотела, пилинг с кесе, сапунен масаж и масаж с етерични масла. Препоръчваме Ви да носите: пари, бански, хавлия и шампоан.
Цени: възрастен - 25 €; деца (7г. – 12г.) - 15 €;


Отказ от екскурзии се приема само по уважителни причини в рамките на 12 часа.Фирмата не носи отговорност за екскурзии, закупени от други агенции. Екскурзиите ще се осъществят при минимум 14 записани туристи.

Абонамент за newsletter