Най-прекият път към Вашата мечтана дестинация
office@tansutravel.com
gyrciq-flag1

Почивки на остров Крит – 2022

Остров, изтъкан от прекрасни плажове, древни съкровища и пейзажи, оживени градове и обаятелни селца

8 дни, 7 нощувки, all inclusive

Маршрут: София - Крит - София

Крит - най-южният и най-големия гръцки остров, възприеман понякога като отделна държава. Съществуват две версии за произхода на названието на острова – едната е , че произлиза от името на нимфата Крити, а втората версия – от името на древния цар Критос – син на Зевс. На този остров с плодородни земи и високи планини се е развила една от най-древните цивилизации - Минойската, която е получила своето название от името на Критския цар Минос. В тези далечни времена на Крит се заражда историята, културата и религията на древните гърци. Днешният остров Крит е съчетание от прозрачни топли морски води, многобройни плажове, ярко слънце и прохладни звездни нощи, добре известен със своите археологически паметници и великолепна природа. Невероятно дружелюбни и гостоприемни ще ви посрещнат жителите на острова, а таверните и узеритата (специални ресторантчета, където се сервира предимно узо и мезета) са денонощно отворени за туристите. Крит е основна туристическа дестинация с две международни летища, с прекрасни плажове, невероятна природа, възможност за нощен живот и гастрономични изненади. Основни градове и туристически центрове са шумният Ираклион, живописният Ретимно, аристократичната Ханиа, престижният Агиос Николаос и др.

1 ден -  София - остров Крит (Хераклион)
Среща на летище София за директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter до остров Крит, Гърция. Кацане на летище Ираклион. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време. Нощувка.

2 ден -  остров Крит
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) - допълнителна екскурзия: Дворецът Кносос, Музеят Ираклион, пазарът на Ираклион (целодневна екскурзия). Това е най-приятната екскурзия. Денят ни започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация, Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, и е бил затворен в лабиринта страховития Минотавър. След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологически музей Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион. Минойския дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр. Хр. Дворецът е построен на хълма Кефала, с лесен достъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавър, и историята за Дедал и Икар. Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800 г. и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера. Музеят Ираклион / Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална минойска колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за музей на минойската култура.
Пазарът на Ираклион / Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица „1866 г.“, улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от Османската империя. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.

3 ден - остров Крит
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) - допълнителна екскурзия: Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия).
Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата. След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга. След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.
или 
Традиционна криткска вечер - по желание (срещу заплащане)
Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе - нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати. Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място. Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето. Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани. В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция. Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.

4 ден - остров Крит
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) допълнителна екскурзия: Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия).
Западен Крит притежава всички качества, за да Ви очарова, дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника „Ел Греко”. Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.
Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът „Зорбас“. Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария венециански град.

5 ден  - остров Крит
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) – допълнителна екскурзия: Остров Санторини (целодневна екскурзия).
Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас – оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!
Вече е възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.
Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.

6 ден -  остров Крит
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) – допълнителна екскурзия: Остров Хриси (целодневна екскурзия)
Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4 743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието.
Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.

7 ден - остров Крит
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) – допълнителна екскурзия: Сърцето на Крит - типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодневна екскурзия)
Плато Ласити - едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери - дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб - най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според митологията е роден Зевс - бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос - традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.

8 ден (неделя): остров Крит (Хераклион) - София
Закуска. Трансфер до летище Ираклион за полет до България.

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

- ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит в размер на 30 % при резервация и доплащане 20 дни преди тръгван
- ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни
- 50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването)
- ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
- БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка)
- БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет)

 

Blue Bay Resort 4* Premium

Хотел Blue Bay Resort 4* се намира в курортното селище Агия Пелагия на запад от Ираклион (23 км) и е построен амфитеатрално на хълм, с изглед към красивото Критско море. Съчетава елементи от традиционната критска архитектура и модерната естетика, предлагайки на гостите топло и приветливо отношение. Идеален избор за тези, които търсят спокойна почивка!

официален сайт на хотела: https://www.bluebay.gr
Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая (максимално настаняване 3 човека)

7 ALL

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти

възрастен

1-во дете

02-11.99 г.

7 нощувки

 

 

 

 

22.05-29.05

1003

1326

843

790

29.05-05.06

1262

1617

1024

945

05.06-12.06

1262

1617

1024

945

12.06-19.06

stop

stop

stop

stop

19.06-26.06

stop

stop

stop

stop

28.08-04.09

1584

1826

1250

1139

04.09-11.09

1262

1617

1024

945

11.09-18.09

1262

1617

1024

945

18.09-25.09

1262

1617

1024

945

25.09-02.10

1262

1617

1024

945

02.10-09.10

1003

1826

843

790

09.10-16.10

1003

1826

843

790

16.10-23.10

1003

1826

843

790

23.10-30.10

1003

1826

843

790

Пакетните цени включват:

- Самолетен билет с директен полет София – Ираклион – София на авиокомпания Bulgaria Air;
- Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- 6 или 7 нощувки в Blue Bay Resort 4* Premium на база Ол инклузив;
- Чадъри и шезлонги около басейна;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
- Представител на туроператора с български език.

Astir Beach 4* PREMIUM

Astir Beach е разположен на северния бряг на остров Крит, в района на Гувес, близо до оживените курорти Херсонисос (на 10 км) и Малия (на 16 км) . Само една улица разделя хотела от плажа. На 15 км от хотела е международно летище наИраклион „Никос Казандзакис".

официален сайт на хотела: http://www.astirbeach.gr/
Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая (максимално настаняване 3 човека), за ранни записвания до 30.04.2022 г.

7 HB

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти

възрастен

1-во дете

02-11.99 г.

7 нощувки

 

 

 

 

22.05-29.05

969  863

1201  1095

851  745

773  667

29.05-05.06

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

05.06-12.06

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

12.06-19.06

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

19.06-26.06

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

28.08-04.09

1375  1270

1811  1705

1136  1030

976  870

04.09-11.09

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

11.09-18.09

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

18.09-25.09

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

25.09-02.10

1128  1023

1463  1357

963  857

852  747

02.10-09.10

969  863

1201  1095

851  745

773  667

09.10-16.10

969  863

1201  1095

851  745

773  667

16.10-23.10

969  863

1201  1095

851  745

773  667

23.10-30.10

969  863

1201  1095

851  745

773  667

Пакетните цени включват:

- Самолетен билет с директен полет София – Ираклион – София на авиокомпания Bulgaria Air ;
- Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- 6 или 7 нощувки в Astir Beach 4* PREMIUMна съответната база;
- Чадъри и шезлонги около басейна;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
- Представител на туроператора с български език;

 

Hersonissos Maris hotel 4* Superior

Стилен хотел с отлична оценка от клиентите. На първа линия, в близост но магазини, градски транспорт и заведения. Само на 15 мин от центъра Херсонисос. Разполага с 4 басейна, един от които отопляем.

официален сайт на хотела: https://www.hersotels.gr/hotels/hersonissos-maris
Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая (максимално настаняване 3 човека),
СУПЕР ПРОМОЦИЯ за нови резервации направени за периода 01/05 – 31/05.22

7 HB

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти

възрастен

1-во дете

02-11.99 г.

7 нощувки

 

 

 

 

22.05-29.05

1151  1009

1545  1379

979  848

864  740

29.05-05.06

1151  1009

1545  1379

979  848

864  740

05.06-12.06

1151  1009

1545  1379

979  848

864  740

12.06-19.06

1241  1094

1700  1524

1042  907

909  782

19.06-26.06

1302  1136

1875  1594

1052  936

886  803

28.08-04.09

1302  1136

1875  1594

1052  936

886  803

04.09-11.09

1302  1136

1875  1594

1052  936

886  803

11.09-18.09

1302  1136

1875  1594

1052  936

886  803

18.09-25.09

1189  1045

1681  1439

973    873

830  758

25.09-02.10

1189  1045

1681  1439

973    873

830  758

02.10-09.10

1189  1045

1681  1439

973    873

830  758

09.10-16.10

939  845

1262  1103

798  733

705  658

16.10-23.10

939  845

1262  1103

798  733

705  658

23.10-30.10

939  845

1262  1103

798  733

705  658

 Пакетните цени включват:

- Самолетен билет с директен полет София – Ираклион – София на авиокомпания Bulgaria Air;
- Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- 6 или 7 нощувки в Hersonissos Maris hotel 4* на база закуска и вечеря;
- Чадъри и шезлонги около басейна;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
- Представител на туроператора с български език.

 

Hersonissos Village & Bungalows 4* Superior

Отличен хотел, построен в традиционен гръцки стил, с невероятна гледка към тюркоазените води на Средиземно море. Идеален избор за една пълноценна семейна Ол инклузив почивка.

официален сайт на хотела: https://www.hersotels.gr/hotels/hersonissos-village

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая (максимално настаняване 3 човека), за ранни записвания до 30.04.2022 г

ALL

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти

възрастен

1-во дете

02-11.99 г.

7 нощувки

 

 

 

 

22.05-29.05

1223 1117

1608  1502

1029  823

900  794

29.05-05.06

1223 1117

1608  1502

1029  823

900  794

05.06-12.06

1223 1117

1608  1502

1029  823

900  794

12.06-19.06

1346  1241

1797  1691

1115  1010

961  856

19.06-26.06

1346  1241

1797  1691

1115  1010

961  856

28.08-04.09

1346  1241

1797  1691

1115  1010

961  856

04.09-11.09

1346  1241

1797  1691

1115  1010

961  856

11.09-18.09

1346  1241

1797  1691

1115  1010

961  856

18.09-25.09

1223 1117

1608  1502

1029  823

900  794

25.09-02.10

1223 1117

1608  1502

1029  823

900  794

02.10-09.10

1070  965

1346  1241

922 861

823  718

09.10-16.10

1070  965

1346  1241

922 861

823  718

16.10-23.10

1070  965

1346  1241

922 861

823  718

23.10-30.10

1070  965

1346  1241

922 861

823  718

Цените са в ЛЕВА на човек, в фамилна стая (максимално настаняване 4 възрастни), за ранни записвания до 30.04.2022 г. 

ALL

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти

възрастен

1-во/2-ро дете

02-11.99 г.

7 нощувки

 

 

 

 

22.05-29.05

1434  1328

-

1176  1071

1005  899

29.05-05.06

1434  1328

-

1176  1071

1005  899

05.06-12.06

1434  1328

-

1176  1071

1005  899

12.06-19.06

1593  1487

-

1288  1182

1085 979

19.06-26.06

1593  1487

-

1288  1182

1085 979

28.08-04.09

1593  1487

-

1288  1182

1085 979

04.09-11.09

1593  1487

-

1288  1182

1085 979

11.09-18.09

1593  1487

-

1288  1182

1085 979

18.09-25.09

1434  1328

-

1176  1071

1005  899

25.09-02.10

1434  1328

-

1176  1071

1005  899

02.10-09.10

1252 1146

-

1049  943

914 808

09.10-16.10

1252 1146

-

1049  943

914 808

16.10-23.10

1252 1146

-

1049  943

914 808

23.10-30.10

1252 1146

-

1049  943

914 808

Пакетните цени включват:

- Самолетен билет с директен полет София – Ираклион – София на авиокомпания Bulgaria Air ;
- Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- 6 или 7 нощувки в Hersonissos Village & Bungalows 4* Superior на база Ол Инклизив;
- Чадъри и шезлонги около басейна;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
- Представител на туроператора с български език. (за датите след 22.08)

 

TUI SUNEO Chrissy Amoudia 4* PREMIUM

TUI SUNEO Chrissi Amoudia се намира на северното крайбрежие на Крит, на 500 метра от морския бряг. Херсонисос е на 2 км от хотела, а летище Ираклион е на 75 минути с автобус.

официален сайт на хотела: https://www.chrissiamoudia.gr/

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая (максимално настаняване 3 човека), за ранни записвания до 30.04.2021 г.

7 ALL

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти

възрастен

1-во дете

02-11.99 г.

7 нощувки

 

 

 

 

22.05-29.05

1221  1153

1886 1836

1028  949

714  616

29.05-05.06

1221  1153

1886 1836

1028  949

714  616

05.06-12.06

1221  1153

1886 1836

1028  949

714  616

12.06-19.06

1221  1153

1886 1836

1028  949

714  616

19.06-26.06

1221  1153

1886 1836

1028  949

714  616

28.08-04.09

1359 1299

2141  2127

1124 1050

714 616

04.09-11.09

1359 1299

2141  2127

1124 1050

714 616

11.09-18.09

1221  1153

1886 1836

1028  949

714  616

18.09-25.09

1221  1153

1886 1836

1028  949

714  616

25.09-02.10

1016  935

1455  1400

884  796

714  616

02.10-09.10

1016  935

1455  1400

884  796

714  616

09.10-16.10

1016  935

1455  1400

884  796

714  616

16.10-23.10

1016  935

1455  1400

884  796

714  616

23.10-30.10

1016  935

1455  1400

884  796

714  616

Пакетните цени включват:
- Самолетен билет с директен полет София – Ираклион – София на авиокомпания Bulgaria Air ;
- Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- 6 или 7 нощувки в Chrissy Amoudia 4* PREMIUM на съответната база;
- Чадъри и шезлонги около басейна;
- ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
- Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
- Представител на туроператора с български език;

Пакетните цени не включват препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание: 
-PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
-PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
-Чадъри и шезлонги на плажа;
-Целодневна екскурзия Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион – 94 лв. за възрастен / 52 лв. за дете до 11.99 г.;
-Целодневна екскурзия Остров Спиналонга - 138 лв. за възрастен / 74 лв. за дете до 11.99 г.;
-Вечерна екскурзия Критска вечер - 90 лв. за възрастен / 45 лв. за дете до 11.99 г.;
-Целодневна екскурзия Хания, Ретимно и езерото Курнас (Западен Крит)– 104 лв. за възрастен / 52 лв. за дете до 11.99 г.;
-Целодневна екскурзия Остров Санторини – 290 лв. за възрастен / 145 лв. за дете до 11.99 г.;
-Целодневна екскурзия Остров Хриси – 140 лв. за възрастен / 75 лв. за дете до 11.99 г.;
-Целодневна екскурзия Сърцето на Крит – 110 лв за възрастен / 55 лв. за дете до 11.99 г.;

Цената не включва – задължителни доплащания:
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
- Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара;
- Общинска такса – 1.50 евро на стая на ден за хотели 3*. Заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.

 Полетно разписание:
Превозвач: Bulgaria air
София – Ираклион: 19:10 ч. - 20:40 ч. (местно време)
Ираклион – София: 21:20 ч. - 23:00 ч. (местно време)
***Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 40 – 50 мин. в посока с автобус, категория 3* или 4*

Резервации:
Депозит 30% до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

Важно:
- Минимален брой туристи: няма
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание.
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

Описание на хотелите: 

 

Blue Bay Resort 4* Premium
Местоположение: Хотел Blue Bay Resort 4* се намира в курортното селище Агия Пелагия на запад от Ираклион (23 км) и е построен амфитеатрално на хълм, с изглед към красивото Критско море. Съчетава елементи от традиционната критска архитектура и модерната естетика, предлагайки на гостите топло и приветливо отношение. Идеален избор за тези, които търсят спокойна почивка!
Стаи: Всички стаи са обзаведени с вкус с модерна декорация в натурални тонове, за един прекрасен престой. Стаите и суитите в Blue Bay Resort 4* разполагат със самостоятелен обзаведен балкон с директна или странична гледка към морето. Двойните стаи са разположени на около 50-250 м от основната сграда с изглед към морето или градините на хотела. Те разполагат с модерно обзавеждане в светли цветове, идеално за тези, които търсят повече уединение В тях могат да се настанят 2-3 човека Ежедневно почистване, Събуждане по телефона, Бани с душ / вана, Ежедневна смяна на кърпа при поискване, Индивидуално контролиран климатик, Мини хладилник, В стаята удобства за приготвяне на чай / кафе при поискване, Кабелна - сателитна телевизия с международни канали, Сешоар, Бебешко креватче, Сейф – допълнително заплащане
Ресторант: Ресторантът на Blue Bay Resort 4* предлага изхранване на шведска маса. На разположение на гостите е и а-ла-карт ресторант, предлагащ критска, гръцка и международна кухня. Има също така и основен бар и 2 снек бара край басейна.
На територията на хотела: Шезлонгите и чадърите около басейните се предлагат безплатно, докато 2 басейна за деца ще забавляват най-малките.
Програма All-Inclusive
Ресторант „Амврозия” Закуска 07: 00-10: 30 Международна закуска на шведска маса Всички ястия и напитки се сервират на шведска маса (самообслужване) и включват кафе, чай, мляко и сокове (пресен портокалов сок срещу заплащане) Обяд 12: 30-14: 00 Висококачествен пълен бюфет с гръцки, критски и международни ястия, придружени от местни безалкохолни напитки, вода, сокове, местна наливна бира и местно домашно вино (бяло, червено и розе) Вечеря 18: 30-21: 30 Висококачествен пълен бюфет с гръцки, критски и международни ястия, придружени от местни безалкохолни напитки, вода, сокове, местна наливна бира и местно домашно вино (бяло, червено и розе)
Бар-салон „Дионисос“ Работно време: 17: 00-01: 00 ; 17: 00-23: 00 All Inclusive консумация: Местни безалкохолни напитки, вода, сокове, местно домашно вино (бяло, червено и розе), местна наливна бира, раки, узо, чай и филтриращо кафе
Снек-бар „Бриз” (до основния басейн) Работно време: 10: 00-01: 00 ; 10:00 - 23:00 Консумация на база All Inclusive: Местни безалкохолни напитки, вода, сокове, местно домашно вино (бяло, червено и розе), местна наливна бира, раки, узо, чай и филтриращо кафе 10:00 - 18:00 Сладолед 11:00 - 15:30 Закуски (сандвичи и пица) 15:30 - 17:30 Кафе и торта (разнообразни торти и бисквити)
Билярд бар „Пергола” (в сграда „Атина“) Работно време: 10: 30-01: 00; 10:30 - 23:00 Ол инклузив консумация: Местни безалкохолни напитки, вода, сокове, местно домашно вино (бяло, червено и розе), местна наливна бира, раки, узо, чай и филтриращо кафе, както и сладолед.; 10:30 - 18:00 Сладолед; 11:00 - 15:30 Закуски (сандвичи и пица); 15:30 - 17:30 Кафе и торта (разнообразни торти и бисквити)
Забележки: Консумация на база All Inclusive всеки ден до 23:00 часа
Възможно е да се наложат допълнителни такси за определени съоръжения, удобства или дейности.
 При пристигане всеки гост ще получи антиалергична гривна, която той / тя трябва да носи през целия престой, за да се наслади на всички оторизирани услуги.
Работното време може да варира, особено поради метеорологичните условия. Гостите се приканват да се обърнат към таблата с обяви, изложени в хотела, или да се свържат с рецепцията.
Господата се приканват да носят поне ¾ панталон и риза с ръкави за хранене в основния ресторант и а-ла-карт ресторант.

Astir Beach 4*
Местоположение: Astir Beach е разположен на северния бряг на остров Крит, в района на Гувес, близо до оживените курорти Херсонисос (на 10 км) и Малия (на 16 км) . Само една улица разделя хотела от плажа. На 15 км от хотела е международно летище наИраклион „Никос Казандзакис".
Хотелът: Хотелът е реновиран е през 2018 г. и предлага на своите гости комфортен ресторант, хотелски бар и бар-басейн, фитнес, СПА център и детска площадка. В близост до плажа се намират 2 басейна за възрастни и един детски басейна. Любителите на спорта ще намерят тенис корт, волейболно игрище и мини голф.
Стаите: Хотелът има основна сграда и страничен корпус със 181 комфортни стаи, всички раполагащи собсвена баня с душ или вана, Wi-Fi достъп, индивидуален климатик, мини хладилник, 32-инчов телевизор, електрическа кана и балкон или тераса . Двойна стая - 25 м2, максимално настаняване 2 възрастни +1дете, спалня или отделни легла, климатик, сейф, балкон. Има два типа стаи според изгледа: странично море и директно море.
Ресторанти: Основен ресторант - сервира закуска, обяд и вечеря на бюфет; Лоби бар; Бар-басейн; Снек бар - сервира леки традиционни критски ястия .
Услуги в хотела: Открити басейни, вкл. релакс басейн и детски басейн; Плаж; 24 часова рецепция; Wi-Fi в стаите и в общите части на хотела; Спа центърът - парна баня, сауна, джакузи; Фитнес; Рум сървис; Тенис на маса, билярд; Тенис на корт, волейбол, мини голф; Детска площадка на открито; Мини маркет; Конферентна зала; Библиотека; Химическо чистене; Лекар при повикване.

 

Hersonissos Maris 4*
Местоположение: Hersonissos Maris е разположен на северния бряг на остров Крит, в близост до плажа. Центърът на Херсонисос е само на 15 минути пеша. В близост до хотела има безплатен обществен паркинг. На 20 км е международно летище на Ираклион „Никос Казандзакис“.
Хотелът: Разположен в близост до плаж с едър пясък, Hersonissos Maris предлага на своите гости четири басейна, фитнес, тенис корт, ресторант и няколко бара. Комфортните стаи на хотела разполагат са балкони с изглед към Критско море и прекрасните градини на хотела.
Стаите: Хотелът разполага със окло 200 стаи - стандартни и супериони и 8 мезонета със собствен басейн. Всички помещения разполагат със собсвена баня с душ или вана, Wi-Fi достъп, индивидуален климатик, хладилник, телевизор, балкон или тераса. Двойна стая - 24 м2, максимално настаняване 3 възрастни, спалня или отделни легла + разтегателен диван, климатик, балкон. Тези стаи предлагат изглед към градината, басейна, вътрешния двор или частично към морето. Двойна супериорна стая - 26 м2, максимално настаняване 2 възрастни, спалня или отделни легла + разтегателен диван, климатик, балкон с изглед към басейна. Мезонет със собствен басейн - на разположение на гостите са 8 такива луксозни помещения - 60 м2, максимално 4 възрастни/3 възрастни + 1 дете/, две помещения /първи и втори етаж/ спалня с голямо легло + 2 разтегалетни дивана в дневната, климатик, кошница с плодове на пристигане, баня с хидромасажна вана, балкон с изглед към собствения басейн.
Ресторанти: Ресторант "Александър"- сервира закуска, обяд и вечеря на бюфет; Лоби бар "Lounge"; KnoW Bar; Плажен бар "Thalassa"- сервира леки ястия от местната и международна кухня, напитки, коктейли.
Услуги в хотела: 4 басейна (2 открити, 1 отопляем вътрешен и 1 детски); Плаж - пясъчно-чакълест; 24 часова рецепция; Wi-Fi в стаите и в общите части на хотела; СПА център - джакузи, сауна, хамам, масаж, терапии за тяло и лице, маникюр-педикюр; Фитнес; 1 Тенис корт (синтетичена настилка); Билярд; Тенис на маса; Бридж-зона; Водни спортове на близкия плаж (не се обслужват от хотела); Конферентна зала; Химическо чистене; Лекар при повикване.

 

TUI SUNEO Chrissi Amoudia
Местоположение: TUI SUNEO Chrissi Amoudia се намира на северното крайбрежие на Крит, на 500 метра от морския бряг. Херсонисос е на 2 км от хотела, а летище Ираклион е на 75 минути с автобус.
Хотелът: TUI SUNEO Chrissi Amoudia се състои от основна сграда и бунгала съчетали традиционната кристска архитектура с модерния стил. От стаите се разкрива красива гледка към морето или градината. Подходящ за семейна почивка. Хотелът предлага на своите гости басейн, тенис-корт, детски кът, билярд, тенис на маса и стая за игри.
Стаите: Хотелът има основна сграда и бунгала разположени в красива градина. Всички стаи са оборудвани с климатик, сателитна телевизия, сейф и хладилник. Двойна стандартна стая - максимално настаняване 3 възрастни, спалня + допълнително легло, климатик, сейф, балкон. Тези стаи се намират в основната сграда на хотела. Бунгало с гледка към градината и балкон/тераса - максимално настаняване 3 възрастни + 1 дете, спалня + допълнително легло + детско легло, климатик, вана, сейф, балкон с гледка към градината. Бунгало с гледка към морето и балкон/тераса - максимално настаняване 3 възрастни + 1 дете, спалня + допълнително легло + детско легло, климатик, вана, сейф, балкон с гледка към морето.
Ресторанти: Основен ресторант - сервира закуска, обяд и вечеря на бюфет; Бар - сервира коктейли; Бар-басейн; Снек бар.
Услуги в хотела: Открит басейн с детска част, детски басейн; Плаж - 500 м/ шатъл до плажа; Безплатен Wi-Fi; Рум сървис; Тенис на маса, билярд; Тенис на корт, плажен волейбол; Мини клуб; Детска площадка; Вечерна анимация /шоу;  Мини маркет срещу хотела.

ПАКЕТ от минимум 3 екскурзии - 5% отстъпка

Дворецът Кносос, Музеят Ираклион, пазарът на Ираклион (целодневна екскурзия) Цена: 94 лева за възрастен / 52 лева за деца 2-11,99 г.
Това е най-приятната екскурзия. Денят започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация - Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, в лабиринта е бил затворен страховития Минотавър. След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологическия музей на Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион. Минойският дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр. Хр. Дворецър е построен на хълма Кефала, с лесен дотъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавъра, и историята за Дедал и Икар. Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800 г и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.
Музеят Ираклион
Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за музей на минойската култура.
Пазарът на Ираклион
Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица „1866 г.“, улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от Османската империя. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.
Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: вход за двореца Кносос (15 евро на човек), вход за музея Ираклион (10 евро на човек), обяд.

Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия) Цена: 138 лева за възрастен / 74 лева за деца 2-11,99 г.
Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата. След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга. След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.
Цената включва: двупосочен трансфер, разходка с лодка, обяд с включени напитки.
Цената не включва: вход за музея (8 евро на човек).

Традиционна криткска вечер Цена: 90 лева за възрастен / 45 лева за деца 2-11,99 г.
Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе - нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати. Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място. Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето. Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани. В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция. Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.
Цената включва: транспорт, вечеря и напитки.

Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия) Цена: 104 лева за възрастен / 52 лева за деца 2-11,99 г.
Западен Крит притежава всички качества, за да Ви очарова - дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника „Ел Греко”. Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град се намират закрития пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.
Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът „Зорбас“. Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария венециански град.
Цената включва: двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: обяд, вход за манастира Агиа Триада (2,5 евро на човек).

Остров Санторини (целодневна екскурзия) Цена: 290 лева за възрастен / 145 лева за деца 2-11,99 г.
Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас – оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!
Вече е възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.
Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.
Цената включва: двупосочен трансфер, двупосочен билет за скоростната лодка и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: обяд, билет за круиз между малките острови на Санторини (16 евро на човек – по желание)

Остров Хриси (целодневна екскурзия) Цена:140 лева за възрастен / 75 лева за деца 2-11,99 г.
Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието. Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.
Цената включва: двупосочен автобусен трансфер, обяд с вкл. напитки, двупосочен трансфер с корабче

Сърцето на Крит - типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодневна екскурзия) Цена: 110 лева за възрастен / 55 лева за деца 2-11,99 г.
Плато Ласити - едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери - дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб - най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според митологията е роден Зевс - бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос - традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.
Цената включва: автобусен двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: обяд, вход за манастира Кера Кардиотиса (2 евро на човек), вход за Пещерата на Зевс (6 евро на човек)

Подобни оферти

Абонамент за newsletter